Ako sa vysporiadať s "dokonalou" nevestou?
Dobrý deň ženy, stále len čítam aké sú svokry zlé, tak vám skúsim opísať našu opačnú situáciu - naprd nevesta. Asi ani nepotrebujem počuť rady, skôr sa vyžalovať. Mám 66 rokov, som aktívna, čerstvá dôchodkyňa a na vnúčatá som sa tešila už odkedy odišli moje deti z domu. Lenže dostala som do daru nevestu s ktorou ma nebaví už predbiehať sa. Je to veľmi akčná mater ktorú nemôžem vystáť, všetko by chcela robiť s deťmi ona, čo vám len napadne a potom keď ich varujem, netešia sa lebo nič pre nich u mňa nie je nové. Ona snimi aj vypeká koláče, aj spolu varia, veľa kreslia, tvoria rôzne veci z papiera a iných materiálov. Tancujú, spievajú, hrajú na hudobné nástroje. Majú veľkú záhrada kde spolu záhradničia a potom oberajú čo vypestovali. Chodia stále na výlety, či po prírode, po hradoch a zámkoch, zoologických záhradách, hernia, horách a veľa aj do zahraničia. Berie ich do divadla, kina, na detské koncerty... no všetko. Proste si myslí o sebe že sú to len jej deti a my nemôžeme s dedkom robiť nič nové. Minule som jej volala či môžem deti zobrať na kúpalisko, súhlasila. Prišli sme na kúpalisko a deti sa síce tešili, ale nezabudli povedať že je voda teplejšia ako minule - jasné, už tam sňou boli. Ako jej dohovoriť a vysvetliť jej že ja som tu babka a niektoré veci mám proste robiť iba ja s deťmi keď sú u mňa na prázdninách ? Chcela by som byť tradičná babka čo upečie buchty a zoberie deti na výlet, ale všetko čo spravím už poznajú... síce sa vždy tešia ale ja už nevidím tú iskru že jej babka super si to vymyslela, toto povieme mame.
až teraz, AŽ TERAZ🙌🏼😆 sme tu už videli všetko 🤣
@anonym_autor moja draha, vies o tom, ze na paranoju su uz lieky? Na teba nevesta vnucky huckat nemusi, ty si sama zariadila, ze ta nemaju rady. Ked sa k nim spravas ako opisujes, tak sa necudujem, ze pred tebou utekaju a nechcu s tebou bit. Pockaj do puberty, potom ti rovno povedia to co ti napisem ja teraz: Si chora, chod sa liecit.
A ak este ziarlis na nevestu, lebo sa bozkava s tvojim synom, ktory je mimochodom jej manzel, tak toto je fakt na psychiatra. Dufam, ze vies, ze spolu aj sulozia. Minimalne 2x uz spolu sulozili. Ci aj to nie je pripustne?
@viestta no veď ho aj lutujem, dúfala som že skončí s niekym lepším ...
Skúšala som to aj riešiť cez neho ale on je zmanipulovaný, tvrdí mi že ju miluje že je super matka a manželka a že má aj mňa veľmi rada ale ja viem že nemá
Keď sa baby narodili tak u nej bola 3 dni jej mama aby jej pomohla lebo mala ťažké pôrody, mňa nezavolala
Pokial tato svokra neda meno a adresu kde byva neverim ze sa to naozaj deje 😂. Toto realne neexistuje. Naozaj dobre spracovana tema 😂.
@anonym_ee7e9c nieeee čo si 🙂 toľko provokačných komentárov ze je to až do oci bijúce, ale bavíme sa dobre ;D
Skúšala som to aj riešiť cez neho ale on je zmanipulovaný, tvrdí mi že ju miluje že je super matka a manželka a že má aj mňa veľmi rada ale ja viem že nemá
Keď sa baby narodili tak u nej bola 3 dni jej mama aby jej pomohla lebo mala ťažké pôrody, mňa nezavolala
@anonym_autor dobre ti radim, vyhladaj psychiatra. Mas najvyssi cas.
@anonym_autor 🤮🤮🤮🤮🤮
ja toto uzatváram ženy, robíte zo mňa sviňu lebo milujem svoje vnúčence... myslela som že sa mi ulaví ale tu sú proste len ženy vo veku mojej nevesty a nie moje rovesníčky čo prežívajú to isté
@anonym_autor dobre ti radim, vyhladaj psychiatra. Mas najvyssi cas.
@viestta ja sa cítim zdravá, chcela som byť len ľúbená, v´daka za rady, dobrú noc
@anonym_autor takto si ozaj koledujes. Ze vnucky nie ze na dovolenku. Ale nedaju ti ich vobec lebo budes pre ne nebezpecna. Chapes to ci nie?
Ide z teba extremne zlo ☹ co ozaj nikdy nepisem. Ale toto snad ani nemozes mysliet vazne.
Ak mas svojho syna co i len kusok rada. Daj mu dychat a bud rada ze je stastny. Milovany. A ze ma sikovnu manzelku a zdrave deti.
Nenic im zivot ☹
ja toto uzatváram ženy, robíte zo mňa sviňu lebo milujem svoje vnúčence... myslela som že sa mi ulaví ale tu sú proste len ženy vo veku mojej nevesty a nie moje rovesníčky čo prežívajú to isté
@anonym_autor chvála bohu take rovesnícky tu nie sú ktoré prežívajú čo ty 🙏 jedna ako ty plne stačí
ženy prosím vás, to bude určite ten chlap čo sa rozišiel s frajerkou a nudil sa večer, tak si vymyslel temu o tom ze ma dve deti na SK a tretie si zbuchala s niekym v zahraničí a či ma ist na potrat alebo čo… chlapče pozdravujem ta a skus si nájsť lepší koníček ako vymýšľanie tém o šibnutej babicke
Tak táto diskusia sa určite zapíše do análov modrého koňa 🤣
@anonym_autor mna by zaujimalo, co si ty ako matka robila so svojimi detmi? Ake aktivity?
@anonym_autor mna by zaujimalo, co si ty ako matka robila so svojimi detmi? Ake aktivity?
@anonym_bdb14f bola som zamestnaná, kedysi nebolo toľko času na deti, chcem si to vynahradiť teraz
Ja uz som tu citala o kadejakych svokrach ale toto je asi strop.
@anonym_bdb14f bola som zamestnaná, kedysi nebolo toľko času na deti, chcem si to vynahradiť teraz
@anonym_autor deti ale nepatria tebe babička zlatá
@anonym_autor ani ja by som k sebe nevolala semetriku, ktora ma nenavidi, ktora o mne nevie napisat jedno pekne slovo, ktorej nie je dost dobre nic co spravim. Sama si si na vine, ze ta vnucky nechcu a len dalej pokracuj, tak nebudes vidat ani ich a ani svojho syna. S blaznom sa dohodnut neda, toxickym ludom sa treba vyhybat skor ako ta znicia a ty si toxicka osoba, ty si pijavica, pokazis vsetko co sa pokazit da. Hlavne vztahy v rodine si pokazila a odhodlane a statocne ich kazit budes dovtedy, kym s tebou prerusia kontakt.
@anonym_autor prosím odkiaľ si?
@anonym_autor ani ja by som k sebe nevolala semetriku, ktora ma nenavidi, ktora o mne nevie napisat jedno pekne slovo, ktorej nie je dost dobre nic co spravim. Sama si si na vine, ze ta vnucky nechcu a len dalej pokracuj, tak nebudes vidat ani ich a ani svojho syna. S blaznom sa dohodnut neda, toxickym ludom sa treba vyhybat skor ako ta znicia a ty si toxicka osoba, ty si pijavica, pokazis vsetko co sa pokazit da. Hlavne vztahy v rodine si pokazila a odhodlane a statocne ich kazit budes dovtedy, kym s tebou prerusia kontakt.
@viestta to už mám našťastie overené, čas s vnučkami by som si vysúdila
@anonym_autor a ty si myslíš že na súde prejdeš? Ha ha ha si vtipná a veľmi 🤦♀️
@anonym_autor pán sudca ťa pošle vie kam?
@anonym_autor este lepsie. Ty sa budes sudit o vnucata. Vacsia truba ako ty sa na MK este neobjavila a to teda MK zazil kadeco, aj matku, ktora chcela ist udat svoju dceru na socialku lebo nekojila jej vnuca...
@anonym_autor zena naozaj nenic zivot svojmu synovi a navstiv odbornika. S takymto spravanim by si ani na sude nepresla.
@anonym_autor
Ak budeš v tomto nastavení pokračovať, veľmi ľahko sa môže stať, že k tebe vnúčatá prestanú chcieť chodiť – nie preto, že by si bola zlá, ale preto, že z teba cítia frustráciu, závisť a súťaživosť. A úprimne – pretekať sa s vlastnou nevestou o to, kto urobí lepší program deťom, nie je zdravé ani pre teba, ani pre rodinné vzťahy.
Odporúčam ti v dobrom pohovoriť si s psychológom. Nie ako urážku, ale ako šancu získať nadhľad. Tvoje predstavy o „tradičnom babičkovaní“ sú v poriadku, ale to neznamená, že ti ich niekto musí naplniť – ani deti, ani nevesta, ani svet. Realita je iná a práve v nej sa treba naučiť fungovať.
Byť dobrou babkou neznamená robiť 1000 aktivít, ale nebyť urazená, ješitná, žiarlivá. Ísť príkladom, vytvárať bezpečný priestor a pohodu. To deti ocenia oveľa viac ako čokoľvek nové, čo ešte nezažili.
@anonym_autor ak nie si ozaj troll, treba sa liecit
@anonym_autor presne som si myslela, svoje komplexy si ries so psychologom, nevesta nemoze za to, aka si bola matka a ze si nemala cas sa detom venovat. Ty jej normalne zavidis
@anonym_autor Takže je to presne tak, ako to z úvodného príspevku aj vyzeralo… Tebe NEJDE O VNÚČATÁ, IDE TI O SEBA… 🙏🏻🙈
Neriešiš to, aby im bolo dobre atd, ale riešiš čo máš spraviť, v čom byt prvá, lebo to (si myslíš), že Ti zaručí ich lásku. 😣
Ale takto láska nefunguje ☺️

Pokial tato svokra neda meno a adresu kde byva neverim ze sa to naozaj deje 😂. Toto realne neexistuje. Naozaj dobre spracovana tema 😂.