icon

Ako sa vysporiadať s hlukom od susedov pri práci z domu?

20. jún 2025

Prosim, pomozte mi... vo vlastnom byte to uz nedavam. Som chora, pracujem z domu. Hned vedla nas sused lreraba uz asi mesiac, samozrejme ked som chodila normalne do roboty mi to dajak nevadilo, ale som si pomyslela, ze chudak tie deti a vsetci co su tu cez den. No teraz som uz treti den len doma a je to neunosne uz. Od 8 mej do 18 tej neustale vrtacky, keby sa dalo tu video poslat, tak by ste poculi aky to je hluk. Nemozem uz ani pracovat, nepocujem vlastneho slova. Da sa s tym nieco robit ci len cakat? Mam hlavu ako balvan a je mi uz do placu zo vsetkeho. Je dole oznam, ze sa ospravedlnuju za hluk, ale to uz tam visi velmi dlho a ani nepise od kedy do kedy, iba, ze prerabaju. 🤢

ivangeline
20. jún 2025

Stuple do uši, ak si citlivá.

vanilkovazmrzka
Autor odpoveď zmazal
denkabemommy
20. jún 2025

Keď nás vytopili susedia, takmer mesiac trvalo dať byt do ako tak obývateľného stavu a to sme tam nič nové nemuseli murovať 🙂. Takže áno, rátaj s tým, že kompletná prerabka trvá aj 3-4 mesiace.

muchotrafka298
20. jún 2025

Nepomozes si nic, pretoze oni oznam vyvesili a prerobit ked chcu im nemoze nikto zakazat. Bohuzial, tu nemozes fakt robit nic, len to strpiet. Ja ta viem pochopit v tom, ze robis z domu a toto nie je vyhovujuce prostredie.
Ja ked som prerabala, tak som brala ohlady aj na susedov s malymi detmi, ze ked dosli povedat, ze deti spia, tak sa prace na 2 hodiny ukoncili a oni isli bud na obed alebo pre material a pod. Ale nie kazdy je takyto ustretovy ako som bola ja.
Teraz u nas jeden prerabal 5 mesiacov, vsade hluk, bordel po schodoch, vo vytahu, vsade rozvlacene malta, cement, biely prachy. A myslis, ze si si z toho nieco robil? Nie, bolo mu to jedno.

sella38
Autor odpoveď zmazal
sella38
Autor odpoveď zmazal
danica2711
20. jún 2025

štuple do uší, slúchadlá, nič iné ti nepomôže. Prípadne sa odsťahovať niekam na samotu

deti95060810
20. jún 2025

ani v rod, dome to nie je vždy výhra...
sused pustí v sobotu ráno miešačku 6:03 hod. nám rovno pod oknom.
teraz polieva - má zavlažovač ktorý sa spúšťa o 3 hod. ráno. a potom o 4 a o 5 hod. mne rovno pod oknom. vydáva to rôzne zvuky ktoré sú poriadne hlasné - asi domáca výroba...

lucka_ke
20. jún 2025

bývam v bytovke, kde boli predtým kancelárie a všetky byty sa tu za 20 rokov postupne prerobili (počet 32), niektoré aj viackrát ako menili majiteľov, posledné dva roky sme ho zatepľovali a menili výťah tak si vieš predstaviť koľko vŕtania tu už bolo 🙂 teraz ideme prerábať my tak im to trošku oplatíme 😝

la_dolce_vita
20. jún 2025

Tiez pracujem z domu, byt nado mnou sa preraba uz 3 mesiace namiesto jedneho a som trpezliva, pretoze pred casom sme prerabali my. Proste taky je zivot v bytovke..

muchotrafka298
20. jún 2025
@sella38
Odpoveď bola zmazaná

@sella38 ja som sa riadili len najblizsimi susedmi vedla mna. Nikto iny ma nezaujimal. Ano, znie to hnusne, ale ako pises, to by sa nedalo vyhoviet kazdemu.
Okrem toho byvam vedla ihriska, mam ho pod oknami, kde chodia hrat hokejbal a futbal ludia, co tam vobec nebyvaju. A minule trieskali s loptou o 6,00 rano, hej, kopali si tam dospeli loptu, lebo potom je uz teplo.

autor
20. jún 2025

Tak asi ostava sa len na samotu odstahovat 😀😀 dakujem baby, potrebovala som len pocut, ze nie som jedina , ktorej uz ide vybuchnut hlava z hluku

domak2
20. jún 2025

Mne robia pred dverami parkovisko, je tu bager, zbijacka a dnes začali liať betón tak ešte aj smrad a prach 😅

bosorkabb
20. jún 2025
@sevrin

V každom prípade na ozname by malo byť napísané odkedy dokedy bude prerábka. Ja som v bývalom paneláku zažil za 2 roky 4-5 prerábok, ale žiadna nebola taká, že by tam ešte aj po mesiaci vŕtali a trieskali jak drbnutí.

@sevrin u nás áno. 4 mesiace to trvá.

ma77
20. jún 2025
@deti95060810

ani v rod, dome to nie je vždy výhra...
sused pustí v sobotu ráno miešačku 6:03 hod. nám rovno pod oknom.
teraz polieva - má zavlažovač ktorý sa spúšťa o 3 hod. ráno. a potom o 4 a o 5 hod. mne rovno pod oknom. vydáva to rôzne zvuky ktoré sú poriadne hlasné - asi domáca výroba...

@deti95060810 A ešte kosačka, kohút,cirkular,obecný rozhlas,kostolné zvony,ale aj tak by som nemenila dom za byt😀

svetlonos
20. jún 2025
@iwesska

Chod do nedalekej kaviarne a rob odtial alebo si daj sluchadla s hudbou. U nas bol minule iny bengal - prerabaju nam chodniky,takze zvonku pocut zbijacky a bagre,do toho kosili travu a susedovi montovali klimu. Co som mala zavolat policajtov? Nepomozes si,robia cez pracovny den, nerusia nocny klud.

@iwesska
páni, kde bývaš? Prídem s našimi mslymi chalanm 😂 tym by sa to pacilo.

alenka58
20. jún 2025
@sella38
Odpoveď bola zmazaná

@sella38 to nie je len v byte ale aj dome oproti nám stavajú, prerábajú dom a teda to bude oveľa dlhšie, hluk a prach a susedovie deti kričia odušu, krik deti mne nevadí ale manželovi áno

motylik2559
20. jún 2025

@autorka ale s tymto naozaj nic nespravis len pretrpiet. Poviem ti tak, jeden kupil byt hned oproti mne-len cez 1,5metrovu chodbu co do sirky...hned dvere oproti...a teraz citaj...pracovala som vtedy na HO 4x do tyzdna a na zakaznickom centre (call centrum), on ten byt odkupil od mesta (je to garzonka s balkonom), ale prerabal ho od totalnych zakladov, pretoze nejaky cas predtym zial horel byt o 2 posch. vyssie a hasici vyliali vtedy galony vody, ze na chodbe sme mali asi 10cm na nasom posch. a ten byt total premoceny...steny, vsetko. No a tento panko prerabal tak, ze este aj zarubne vysekavali vsade, dvere, okna, podlaha, steny, robili novu elektriku cize s tou vrtackou co je hlucna ja minder ako zbijacka aaaatd...Toho buchania, vrtania, hluku od robosov co si najal...ten krpaty byt prerabal 2,5 mesiaca,lebo aj balkon a ten aj zasklit a podlahy tam atd...Takze kedze som mala pracu, kde nonstop komunikujes s klientmi, tak ver,ze som vela krat nepocula nielen vlastnu myslienku ale ani klienta...Ked som sa ho opytala,ze zhruba na kolko to este ma, vzdy jeho odpoved bola,ze nevie lebo nevie ako chlapi postihaju. A najväcsi gol na tom celom je to, ze nakoniec v tom byte ani nebyva, ani ho neprenajima...stretla som ho odvtedy4x co sa tak bol len pozriet. Takze to, co ti tu pisu ine zeny je pravda. Nechcu ta zozrat, len ti napisali narovinu ako to je. Treba sa s tym len zmierit a cim skor sa zmieris, tym skor najdes pokoj v sebe, zial aj v takejto situacii. Tak drz sa.

sella38
Autor odpoveď zmazal
autor
20. jún 2025
@motylik2559

@autorka ale s tymto naozaj nic nespravis len pretrpiet. Poviem ti tak, jeden kupil byt hned oproti mne-len cez 1,5metrovu chodbu co do sirky...hned dvere oproti...a teraz citaj...pracovala som vtedy na HO 4x do tyzdna a na zakaznickom centre (call centrum), on ten byt odkupil od mesta (je to garzonka s balkonom), ale prerabal ho od totalnych zakladov, pretoze nejaky cas predtym zial horel byt o 2 posch. vyssie a hasici vyliali vtedy galony vody, ze na chodbe sme mali asi 10cm na nasom posch. a ten byt total premoceny...steny, vsetko. No a tento panko prerabal tak, ze este aj zarubne vysekavali vsade, dvere, okna, podlaha, steny, robili novu elektriku cize s tou vrtackou co je hlucna ja minder ako zbijacka aaaatd...Toho buchania, vrtania, hluku od robosov co si najal...ten krpaty byt prerabal 2,5 mesiaca,lebo aj balkon a ten aj zasklit a podlahy tam atd...Takze kedze som mala pracu, kde nonstop komunikujes s klientmi, tak ver,ze som vela krat nepocula nielen vlastnu myslienku ale ani klienta...Ked som sa ho opytala,ze zhruba na kolko to este ma, vzdy jeho odpoved bola,ze nevie lebo nevie ako chlapi postihaju. A najväcsi gol na tom celom je to, ze nakoniec v tom byte ani nebyva, ani ho neprenajima...stretla som ho odvtedy4x co sa tak bol len pozriet. Takze to, co ti tu pisu ine zeny je pravda. Nechcu ta zozrat, len ti napisali narovinu ako to je. Treba sa s tym len zmierit a cim skor sa zmieris, tym skor najdes pokoj v sebe, zial aj v takejto situacii. Tak drz sa.

@motylik2559 ja viem, chapem to. Zmierim sa s tym, ved co uz, presne aj ja to mam takto s klientami, ze ked nemusim s nimi volat tak piseme cez maily, lebo ma vobec nepocuju

muchotrafka298
20. jún 2025

Ano je to problem, ale nevies to nijako vyriesit. Lebo oni neprestanu robit, ich nezaujima, ze niekto potrebuje pracovat. A neda sa kazdemu vyjst v ustrety. Nado mnou v prenajatom byte byva rodina, co sa cele noci ozrati mlatia, cez den v kuse nieco tahaju v 3 izbach po podlahe, ako keby nabytok alebo nieco roztahovali ako gauc a pod. a je to od rana do vecera, cele dni. A ked sme na to upozornovali majitela bytu, tak nam povedal, ze si vymyslame, klameme lebo oni su top najomcovia. Tak najblizsie ked sa budu bit o druhej v noci volam mestsku policiu.

autor
20. jún 2025
@muchotrafka298

Ano je to problem, ale nevies to nijako vyriesit. Lebo oni neprestanu robit, ich nezaujima, ze niekto potrebuje pracovat. A neda sa kazdemu vyjst v ustrety. Nado mnou v prenajatom byte byva rodina, co sa cele noci ozrati mlatia, cez den v kuse nieco tahaju v 3 izbach po podlahe, ako keby nabytok alebo nieco roztahovali ako gauc a pod. a je to od rana do vecera, cele dni. A ked sme na to upozornovali majitela bytu, tak nam povedal, ze si vymyslame, klameme lebo oni su top najomcovia. Tak najblizsie ked sa budu bit o druhej v noci volam mestsku policiu.

@muchotrafka298 ja nastastie nemam zle vztahy so susedmi, tu je uplne ticho, nic nepocut a to aa aj cudujem lebo su tu aj psy , deti, nic nepocut... len toto.. ale uz je to ok, uz som to vstrebala

motylik2559
20. jún 2025
@anonym_autor

@motylik2559 ja viem, chapem to. Zmierim sa s tym, ved co uz, presne aj ja to mam takto s klientami, ze ked nemusim s nimi volat tak piseme cez maily, lebo ma vobec nepocuju

@autor a to si este vies predstavit aku som vela krat mala prekazkovu drahu, ked som otvorila dvere od bytu a chcela prejst po chodbe k vytahu🤦‍♀️😂 nehovorim len o prachu ale co tam mali naradia a nejakeho materialu😄 ano clovek sa ide z toho scvoknut, lenze som po jeho odpovediach vtedy pochopila,ze sa musim s tym len zmierit😄 Ty sa hlavne uzdrav a mier v dusi ti prajem🤗

66bublinka66
20. jún 2025

V úvodnom príspevku pises že sused prerába už asi mesiac, potom pises že už xy mesiacov hmmm to mi nejak nevychadza 😬

hrabovo
20. jún 2025

Ja ta úplne chápem. Mne síce nik nepreraba vedľa v byte, ale mam tam psychopata. Ktorý sa nevie vpratat do kože a jeho tuc tuc hudbu a tomu podobné počúvam dosť často. Suseda len povie, že nie je nočný klud a môže si robiť čo chce. No nie, nemôže. Je na to aj domovy poriadok vyveseny, kde sa píše ze nesmie hlukom rušiť susedov. Ma to v paži.... Ale už sme viacerí, bude schôdza, tak ticho nebudeme
Na vyveske musia mať dátum od do.

autor
20. jún 2025
@66bublinka66

V úvodnom príspevku pises že sused prerába už asi mesiac, potom pises že už xy mesiacov hmmm to mi nejak nevychadza 😬

@66bublinka66 je to viac ako mesiac...

1gramofon
20. jún 2025

Ja to mám rovnako. Neprestanú robiť lebo si doma. Daj si tie štuple

dadis
20. jún 2025

airpods maju active noise cancellation

deinela
21. jún 2025

Ľudia dnes radšej vyhoria akoby nechali suseda vymeniť tie staré elektrické káble :D

My sme prerábali aj cez Vianoce mimo dní sviatkov, aj tak nám vypisovali, že "rušíme sviatky", ľudia tu majú zjavne sviatky furt. Minule mi tu fňukal sused, ktorý si spravil zo susednej kuchyne spálňu, že ho rušia kuchynské stoličky o siedmej ráno.

Nespravíš s tým nič tak sa s tým zmier alebo sa presťahuj na samotu v lese. Prípadne môžeš spisovať petície na zmenu VZN, zákonov, vyhlášok a všetkého možného kde sa obmedzenia na nočný kľud uvádzajú. Naša spoločnosť je nastavená na život cca od šiestej ráno do deviatej večer...ty ani tvoj sused, ktorý možno slúži nočné na urgente ste bohužiaľ celej spoločnosti ukradnutí.

veva24
21. jún 2025

Chápem ťa. My v tomto byte bývame rok a akurát sa prerába 6. byt 🙄 Jeden prerábajú s prestávkami už pol roka. A to mám malé dieťa, ktoré pre pani múdre, je zvyknuté na hluk ale neviem či by ste vy zaspali s vŕtačkou pri uchu