Ako sa vysporiadať s návštevami svokry?
Prosím vás aj vy máte také hnusne svokry? Dnes prišla ku nám keď som malého dávala spať a už ako keby bolo zle že vtedy keď príde malý spi ? A ja zato môžem že vtedy ma spať keď ona prišla? Že stále spí ten malý ako keby ja zato môžem...
pane bože, na tejto stranke sa na nieco postazovat, opytat, to sa uz naozaj nezaobide bez hejtov a ponizovania. Je uplne normalne, ist na nakup v nedelu, aj my sme dnes boli - cely tyzden sme mali makacky, nestihacky, chceli sme vcera, ale nestihli sme. Ked to inak nejde, preco nie. Myslim, ze tu nie je problem v tom ze ich obcas zvezu do mesta na nakup (nie, nebyva kazdy v oblasti kde ma supermarket par metrov od domu, alebo kde chodi primestka doprava kazdu hodinu) ale v tom, že babka ma tiez respektovat spankove potreby dietata a nekomentovat to - a neoznamovat ze "pridem "dnes"" ale - mozeme prist o tolkej a tolkej? Neohlasene navstevy u nas teda vobec nefunguju, resp. bez vzajomnej dohode o case...Vsak pre boha sme svojpravni, mame svoj program, rezim.
ked deti maju deti...
pane bože, na tejto stranke sa na nieco postazovat, opytat, to sa uz naozaj nezaobide bez hejtov a ponizovania. Je uplne normalne, ist na nakup v nedelu, aj my sme dnes boli - cely tyzden sme mali makacky, nestihacky, chceli sme vcera, ale nestihli sme. Ked to inak nejde, preco nie. Myslim, ze tu nie je problem v tom ze ich obcas zvezu do mesta na nakup (nie, nebyva kazdy v oblasti kde ma supermarket par metrov od domu, alebo kde chodi primestka doprava kazdu hodinu) ale v tom, že babka ma tiez respektovat spankove potreby dietata a nekomentovat to - a neoznamovat ze "pridem "dnes"" ale - mozeme prist o tolkej a tolkej? Neohlasene navstevy u nas teda vobec nefunguju, resp. bez vzajomnej dohode o case...Vsak pre boha sme svojpravni, mame svoj program, rezim.
@pink_lady nuz, ale ona babka prisla dnes a mladi hned deda zamestnali nakupom... Este ich aj volali, lebo treba im doviezt nakup. Mozno by babkovci dosli neskor, keby dieta bolo vyspate, ale to by zas bolo zle, lebo nestiha sa nakup...
@viktoria1751 Za dobrotu na žobrotu ... chudera frajerova matka. Prišli kvôli vášmu nákupu, ona poznamená, že dieťa spí a synova frajerka už jačí. Veď sa nemáš prečo rozčuľovať, ty svokru predsa nemáš.
@pink_lady Ale oni neprišli kvôli návšteve, museli prísť rozvážať mladých a ešte zle bolo. No nabudúce autobusom a hotovo. Žiadna vďaka.
@viktoria1751 ten tvoj priateľ ma 15 rokov, keď ho treba odviezt do obchodu? Ak nemáte ako chodiť do obchodu, tak si nákupy dopredu poriadne premyslite.
Ak už potrebuješ aby tvojho neplnoletého kamaráta niekto v nedeľu odviezol na nákup, tak popros, poďakuj a neohováraj. A svokru nemas, keďže manžela nespomínas.
Ak vždy lamentuje, že dieťa stále spí, povedz, že je to bábätko, spánok je jeho pracovná náplň. Nech sa vopre hlási, alebo slušne počká.
Inak, ak by ste ich neotravovali, možno by neprišla a vôbec by si to nemusela riešiť
zvedavosť mi nedala😁.. na to , že si tu nová,dieťa máš nespavca ,chlap Ťa ma na saláme celkom dosť tém tu máš pozakladaných...vlastne klobúk dole, stíhaš všetko....tak nič😆
neriesim situáciu, len ma zaujíma preco musí byt dieta hore keď príde svokra? čítala som tu tuto výčitku už viackrát že sa svokry sťažovali že keď prišli dieta spalo. čo ma akože robiť? co sa očakáva že parmesacne dieta bude robiť program dospelým alebo prečo by nemohlo spat? veď pozriet sa naňho môže ked spi.
Aj moja svokra je taká keby zjedla všetky múdrosti sveta
@andreakotesova my máme auto, ale ja nemám vodičak, manžel nie je doma niekedy aj viac ako 2 mesiace a nechýba mi. Veľakrát idem na nákup a domov s taxíkom, lebo si objednám nákup domov. Ja neviem, prečo by sa nedalo fungovať bez auta, má tri deti a mame nohy a aj autobusy, vlaky.
@kavasmliekom chodis na nakup s 3 malymi detmi autobusom do vedl.mesta?lebo si neviem predstavit (tiez mam 3),ist od nas z dediny s malym 16m v kociku,starsiu 2.5r za ruku a este 6rocnu do mesta,vziat 2 mechy granul,dojcenske vody 2 kartony,nakup na tyzden zo 3 tasky,plienky,obehat aspon 3 obchody,do toho zvladnut vybrat jednu zo skolky,druhu v meste z jasli a este najmensiemu zladit spanky s autobusmi a 2 prestupmi 🙈👌😃
@dskjhfdlkdjhl to je škoda slov minule rozprávala malému má 6 mesiacov že on buvat nebude a ešte mi aj to povedala že zato mi večer nespí lebo stále spincez deň ale keď potrebuje ten spánok cez deň uložím ho a lepšie mi spí v noci ako keby ho nechám unaveneho a išla sa somnou hádať že to není pravda že lepšie spí v noci keď nespí veľa cez deň skoro ma išlo roztrhnut
@viktoria1751 preco jej nepovies rezim dietata, ? Nech pride ked nespi
@kavasmliekom chodis na nakup s 3 malymi detmi autobusom do vedl.mesta?lebo si neviem predstavit (tiez mam 3),ist od nas z dediny s malym 16m v kociku,starsiu 2.5r za ruku a este 6rocnu do mesta,vziat 2 mechy granul,dojcenske vody 2 kartony,nakup na tyzden zo 3 tasky,plienky,obehat aspon 3 obchody,do toho zvladnut vybrat jednu zo skolky,druhu v meste z jasli a este najmensiemu zladit spanky s autobusmi a 2 prestupmi 🙈👌😃
@simona92101 tak zase nie som blbá, že budem chodiť s deťmi po obchodoch a kupovať mechy granúl, regesy vody, 12 litrov mlieka. Také nákupy robím raz za mesiac, alebo keď je manžel k dispozícii. A keď nie je, tak objednám a prinesú až domov. A v takom prípade, keby ze viem, že nemám auto a som odkázaná na pomoc, tak som vďačná.
Chodim na bežné nákupy, keď deti boli malé, dve v kočíku, jedna už veľká pomohla.
Autorka treba svokre odseknut jednou vetou. XY je môj syn.a ja sa o neho príkladne starám, som jeho matka a veľmi dobre viem čo je pre neho najlepšie a nepytam si radu ani hodnotenie. To je váš názor a vy ste sa starali podľa svojho.
Ono každá sme chceli vychádzať so svokrou, otázne je či tak isto aj svokra chce vychádzať s tebou, keď povie čo jej slina na jazyk prinesie.
Povedz manzelovi, aby ťa podporil vetou " Moja Viki je tá najlepšia mamka, my to máme takto."
Keď to tu niekedy čítam tieto príbehy, tak sa bojím byť aj svokra. Nevesta som už dlho. Táto etapa , kedy sa mi bude štikutať (z nechcenej role v príbehu na MK) ma ešte len čaká - teda vlastne dúfam,že nie 🙈
Autorka, "svokra" je v Tvojom živote na to ,aby Ti bola učiteľom. V tom,že jasne povieš čo chceš a čo nechceš, naučíš sa otvorene a slušne komunikovať a prejaviť aj vďaku ak treba. Nestačí len mať alergiu na svokru a vyflusnúť to zo seba na MK.
@viktoria1751 ja vždy zavolám, či nespinka. Tak sa dohodnite, nech sa opýta. Véd dieťa spí, keď potrebuje

@andreakotesova ani my nemáme auto a fungujeme a vždy sme fungovali normálne 😄 čo má s tým doba prosím Ťa?
@miskakyska vlastne neviem. Ale využívať niekoho a potom ho ohovárať na MK mi príde nevhodné...