icon

Ako sa vysporiadať s nechutným jedlom u svokry?

6. apr 2026

Vydala som sa do rodiny, kde jedlo = vďačnosť. Ja tomu rozumiem, ani u nás sa neplytvalo, ale proste keď niečo nechutilo, tak sa to u nás nejedlo. Ale u muža je to inak, tam jedlo = musíš byť vďačný, veď je to len jedlo. Čo by deti v Somálsku za to dali. A treba poďakovať, pochváliť, niekedy sa cítim ako v Pelíškach. Našťastie mužova mamina varí dobre, doteraz sme nemuseli nič riešiť. Jeme u nej tak 3x do roka.

Môj muž keď sa u mojich rodičov naje, nikdy nefrfle, aj keď mne potom povie že mu nechutila polievka, ale je to len jedlo, nemusí to vždy chutiť, zje a mojej mame povie že to bolo dobré a že ďakuje.
Dnes sme boli u manželovej maminy na obede, nabrala mäso, už pri prvom hryze ma naplo že tak teda ja neviem ako toto dám. Najprv som myslela že to je pokazené. Hnus. Ukázalo sa že to je kačacia pečeň a už som vedela že tak na toto keby si dovolím niečo povedať, zahrabú ma pod čiernu zem. Nič som nepovedala, len som to rýchlo hodila do seba nech je kľud, schovávala ako ma napínalo. Všetci ostatní že mňam aká lahoda. A tak nás jeho mamina pozvala aj na zajtra, že má toho dosť. Pošuškala som mužovi že nie, ak chce nech ide sám ale ja to už nedám. A on ostal prekvapený že čo mám za problém, veď to bolo vynikajúce. Mne to proste nešlo dole krkom.

Nebolo to všetko, začalo ma napínať, pachuť, úplne sa mi zastavilo trávenie, zle, stiahlo mi hrdlo, silná úzkosť do toho, vyrážalo mi to až do chrbta. Tak som povedala že už musím ísť domov poprať, muž šiel so mnou. Cestou som sa rozplakala že to bolo fakt otrasné, že čakala som fakt hocičo ale toto proste nedám, je mi strašne zle. 2 hodiny som preležala v kŕčoch. Sóda, Fatra, asi 50 chlorel, ume slivku som si dala, pangamin bifi, nič nepomohlo. Prešlo 8 hodín a ja bolesti za hrudníkom zrejme z toho ako mi vybehla kyselina. Už sa teším na noc...

Proste som povedala aj mužovi že buď nabudúce jeho mamine poviem že mi to nechutí a on ma v tom podporí, alebo u nej odmietam jesť čokoľvek nech nemusím potom riešiť takéto trapasy. Keby mi neprišlo tak zle, tak verím tomu že sa bude vzpierať, ale keďže videl v akom som stave, aká som bledozelená a ako ma trasie, povedal že ani jemu polievka u mojej mamy nechutila a bol by radšej keby mohol povedať nie. Lenže u mojej mamy môže! Ako keby ho doteraz ani nenapadla taká možnosť že sa dá odmietnuť jedlo. Dohodli sme sa že to začneme trénovať. Proste nie, toto jesť nebudem, nechutí mi to. On má teraz pocit že ale to je hrozne nevďačné, mame to hrozne ublíži. Ja som v tom že odmietam takto ubližovať sama sebe len preto aby som neublížila niekomu inému.

Ako by ste sa zachovali vy?

anonym_e90fcd
6. apr 2026
@anonym_e5c390

@anonym_e90fcd si pekne mimo. Tiež som v živote žiadne vnútornosti nejedla a ak by ma to niekto nútil jesť tak sa dogrcam rovno pri stole 😉

@anonym_e5c390 Autorku to pri prvom hryze naplo a potom to nahadzala do seba. Zamysli sa nad tým, čo píše.

kavasmliekom
Včera o 02:56

@anonym_autor prepáčte, svokra, ale ja si nedám, nie som hladná. Tiež učím deti, že sa na jedlo nehovorí fuj, ale odmietnuť slušne môžu. Tiež by sa ti nepáčilo, keby manžel začal trénovať na tebe. Dráha, toto sa jesť nedá, sa dogrcám.

catherin4
Včera o 04:36

Ja mam stastie na buducu svokru ze plne akceptuje co jem a nejem, podla toho vari ked pridem. Treba povedat co ti nechuti aby ti to nevarila.

autor
Včera o 04:43
@dada13288

Ja neznasam rezne i tak kazdu navstevu svokra robi rezne. Mam na to dovod po zapaloch zaludka, helicobakter a vselijake smakocinky. Nie ani tu pecen si nedam, ani drzky ani ine vnutornosti.
Odplatu mam taku ze u mna tiez nejedia svokrovci.. ja to nerobim nachval, raz ma zazili, ked mi dali segedinsky, ktory milujem a museli mi volat zachranku :( mastne maso a vela muky. Ale nejak to nepochopili .. zvykla som si ale mrzi ma to :(

@dada13288 toto úplne chápem. Žlčník poznám, je pár vecí čo proste nezjem lebo už ma viezli do nemocnice, ale toto nebola jedna z nich. Toto už keď podala tak som cítila nejaký divný puch, dala do úst - naplo ma, všetci čo tam sedeli že mňam mňam to je aká šmakocinka, proste trápna situácia a tak si vravím že to nejak preglnem, ani som to nehrýzla len hádzala do krku. Veľakrát mi jedlo nechutí, a zjem ho, ale toto som nečakala že príde. Už som sa aj ja zamýšľala nad tým či to nebolo viac psychické ako fyzické ale už mi je jasné že nie. Muž celú noc nespal, vraj som sa prehadzovala zo strany na stranu, kňučala, vzdychala, nechcel ma budiť ale stále sledoval či nejdem vracať či ma nezačne v spánku napínať. Ráno iný smrad zo mňa, vyrážky po celom hrudníku, všade to cítim a vyhodil sa mi riadny kútik na ústach. Neviem, rozhodla som sa že budem k svokre úprimná. Po takomto zážitku neviem kedy najbližšie u nej niečo zjem, ale budem úprimná. To je asi najlepšie, nech si myslí kto chce čo chce.

autor
Včera o 04:50
@anonym_e90fcd

Ty si iná pani, ak si v živote kačaciu pečeň nejedla. A napíšem jemne, neznalá mäsa. Cirkus, ktorý opusuješ, bol tvoj panický atak zo svokry, nie z jedla. Smer psychiater.

@anonym_e90fcd po tomto zážitku verím tomu že už len keď spomenie slovo obed tak ten panický atak dostanem. Ale nie smer psychiater, ale smer úprimnosť a nejem. Asi nevieš čo je panický atak, tých som si tiež zažila v živote dosť na to aby som vedela že toto bolo iné.

anonym_e7004e
Včera o 04:51

Ex svokra varila hrozne. Keď sme mali k nej ísť aj exmanžel sa doma poriadne najedol aby tam nemusel. Bežne sa stavalo že obedovali a my dvaja sme len sedeli pri stole s kávou. Ale zas ja som typ človeka ktorý nemá problém povedať že mi to proste nechuti alebo niečo nejem alebo aj poslať druhého kade ľahšie 😀.

autor
Včera o 04:52
@anonym_919480

@anonym_326f0d no vidíš, ja som ešte horšia fajnovka. A čo, nikoho tým nezaťažujem. Varím doma co zjem. Ani ja nezjem, pečeň, vnútornosti, kolienka, guláš, rezeň, tiramisu. Celkovo nerada si dám varené jedlo od druhých ľudí. A čo, moja vec. Aj u svokry si nič nedám max vývar. Kedysi varila v pohode, ale posledný rok začala varenie doslova odjebavat. Hneď poviem ze ja nič nechcem. A u cudzích si nedám ani kávu do porcelánu. Proste nechuti mi to. Mam rada sklenený pohár. A pýtať si nebudem, slušne poviem ze si neprosím. Nikoho tým nezaťažujem, neobtazujem. Proste nedokážem to dat do seba. Autorka prosím neboj sa povedať ze to neľúbis.

@anonym_919480 ďakujem za toto, kokso čo ja všetko zjem a vypijem a nechutí mi to, asi je naozaj na čase začať hovoriť úprimne a riešiť seba a nie čo oni. Mám fajn zážitok, poučila som sa.

eeffka
Včera o 04:55
@anonym_autor

@dada13288 toto úplne chápem. Žlčník poznám, je pár vecí čo proste nezjem lebo už ma viezli do nemocnice, ale toto nebola jedna z nich. Toto už keď podala tak som cítila nejaký divný puch, dala do úst - naplo ma, všetci čo tam sedeli že mňam mňam to je aká šmakocinka, proste trápna situácia a tak si vravím že to nejak preglnem, ani som to nehrýzla len hádzala do krku. Veľakrát mi jedlo nechutí, a zjem ho, ale toto som nečakala že príde. Už som sa aj ja zamýšľala nad tým či to nebolo viac psychické ako fyzické ale už mi je jasné že nie. Muž celú noc nespal, vraj som sa prehadzovala zo strany na stranu, kňučala, vzdychala, nechcel ma budiť ale stále sledoval či nejdem vracať či ma nezačne v spánku napínať. Ráno iný smrad zo mňa, vyrážky po celom hrudníku, všade to cítim a vyhodil sa mi riadny kútik na ústach. Neviem, rozhodla som sa že budem k svokre úprimná. Po takomto zážitku neviem kedy najbližšie u nej niečo zjem, ale budem úprimná. To je asi najlepšie, nech si myslí kto chce čo chce.

@anonym_autor ja jem dokopy 4veci , nejem kacky,husy,zajace, jahnacie,vnutornosti, kapusty,lokse,mliecne polievky,vajickq,zelene kolace... a nic sa nedeje. Oni nech jedia co chcu, ja nebudem. Normalne od 1.dna som povedala nie dakujem toto nejem. Vsetxi ro prezili. Nechapem take jedenie zo slusnosti.

autor
Včera o 04:55
@anonym_3a1a72

@anonym_autor v prvom rade by som si asi naberala sama, potom by si si nabrala koľko chceš a čo chceš. Úprimne, prídeš mi rozmaznana… takýto cirkus pre kačaciu pečeň… je to delikatesa, mimochodom, ale chápem, že nie pre každého. Škoda, že si nepriznala, že ti nechuti… niekto iný sa jej možno kvôli tebe zriekol. Aspoň u nás to tak je, niekomu chuti, niekomu nie a niekto ku miluje, tomu ju my ostatní nechávame a keď zvýši, až potom si dame. Je aj možnosť, že ju tvoja svokra nevie pripraviť, v tom prípade by bola horka, ale zas že by z toho napinalo… no neviem. Čo by si robila, keby ti ponúkli zabíjačkove špeciality?

@anonym_3a1a72 takéto našťastie nerobí. Ona vie že ja mäso moc nemusím a že ho jem viac menej zo slušnosti. Ale vždy spraví ryby, kuracie, maximálne hovädzie a vždy sa to dá zjesť. Toto bol proste extrém, naozaj zlé.

natalka13
Včera o 05:01
@rachel36a

@anonym_autor a co máš 5 rokov, že nevieš povedať, že pečeň nejes? Nechápem...ja kludne svokrovcom poviem, zd ďakujem, ale toto nejem/nenam rada/echuti mi a pod...

@rachel36a ona ani nevedela ze je to pecen.
Asi to videla a jedla prvy krat.
Neviem si predstavit ze niekto tak hnusne vari, ze sa to neda jest.
Ine je ak mi nechuti pecienka. Podakujem a zjem iba polievku.
Svokrovvi budu v baliku, ked varia kacaciu pecen na prirodno s ryzou v takom mnozstve.
Aj ked je to nechutne jedlo pre autorku.

autor
Včera o 05:03
@anonym_4b9a40

@anonym_autor ja nejedávam u ľudí u ktorých viem, že varia pomyje, alebo sú humusáci. Ja som na toto dosť háklivá. Reštaurácie to isté. Najem sa asi tak v 3,4 v celej SR.Na návšteve jednoducho poviem, ďakujem neprosím si, jedla som. U svokry so nejedla ani nepamätám, viem že má neliečeného helicobactera a olizuje lyžicu a varechu pri varenì. Ďakujem pekne 🫣

@anonym_4b9a40 toto mi ani nenapadlo s tým HB... Ja mám HB roky, neliečim, nemám tráviace problémy, teda do včera. Ale svokra tiež olizuje lyžice a varechy keď varí, aj moja mama, toto mi nikdy nenapadlo že to mám možno z tohto...

natalka13
Včera o 05:09
@anonym_3a1a72

@anonym_autor v prvom rade by som si asi naberala sama, potom by si si nabrala koľko chceš a čo chceš. Úprimne, prídeš mi rozmaznana… takýto cirkus pre kačaciu pečeň… je to delikatesa, mimochodom, ale chápem, že nie pre každého. Škoda, že si nepriznala, že ti nechuti… niekto iný sa jej možno kvôli tebe zriekol. Aspoň u nás to tak je, niekomu chuti, niekomu nie a niekto ku miluje, tomu ju my ostatní nechávame a keď zvýši, až potom si dame. Je aj možnosť, že ju tvoja svokra nevie pripraviť, v tom prípade by bola horka, ale zas že by z toho napinalo… no neviem. Čo by si robila, keby ti ponúkli zabíjačkove špeciality?

@loliki podla popisu kacaciu pecen s ryzou.

@anonym_3a1a72 oni tej pecienky mali vela aj na druhy den ju podavali😁

citronove_koliesko
Včera o 05:12
@natalka13

@loliki podla popisu kacaciu pecen s ryzou.

@anonym_3a1a72 oni tej pecienky mali vela aj na druhy den ju podavali😁

@natalka13 uz len pomyslenie podavat pecen na druhy den mi obracia zaludok.

anonym_76cfed
Včera o 05:12

Ja len žasnem nad tým, že sa dospelá žena správa za stolom ako malé dieťa : prehadzovanie jedla druhym na tanier, zakrývanie zvracania...a to si v kuchyni necitila vôňu pečienky a bemohla hneď povedať že mne prosim nie, ja nejedávam? Len kvôli rečiam o somalskych deťoch??? Koľko máš rokov?

natalka13
Včera o 05:16
@citronove_koliesko

@natalka13 uz len pomyslenie podavat pecen na druhy den mi obracia zaludok.

@citronove_koliesko mne to nevadi. Ostane urobim pomazanku. Ale kacacia neostane.
S glazovanym jablkom je to ako predjedlo.
Urcite nepodavali hlavne jedlo kacaciu pecen so stavou a prilohou.

autor
Včera o 05:46
@anonym_76cfed

Ja len žasnem nad tým, že sa dospelá žena správa za stolom ako malé dieťa : prehadzovanie jedla druhym na tanier, zakrývanie zvracania...a to si v kuchyni necitila vôňu pečienky a bemohla hneď povedať že mne prosim nie, ja nejedávam? Len kvôli rečiam o somalskych deťoch??? Koľko máš rokov?

@anonym_76cfed u mojej mamy s tým problém nemám. U jeho rodičov toto je proste problém, u nich sa toto nerobí. Pokiaľ je to len o tom že ti to nechutí, prekonaj sa, nebuď rozpačmaná. Ja som ani len netušila že ma to takto odpáli. Chcela som ísť poobede k mojej mamine na návštevu, na prechádzku, tešila som sa, ani mi nenapadlo že tak krásny deň preležím v posteli. Mama mi volala kde sme, čakala nás. Keby som mala vešteckú guľu tak by som to nenatlačila do seba nasilu. Raňajky doma som nezjedla, naplo ma už pri príprave. Takže asi tak.

anonym_c28615
Včera o 05:52

🤦‍♀️ ty si dospela zena?

anonym_5dde30
Včera o 05:59

Nauč sa zastať sama seba, nevidím dôvod prečo by sa mal dotyčný uraziť ak to povieš slušne. Ďakujem, pečeň nemám rada, budem iba polievku.
Mne kuchyňa mojich rodičov chutí, vždy robia jedlo ktoré mám rada. Ak by ale náhodou bolo niečo hnusné povedala by som. Povedia mi aj rodičia keď varím ja, neurazila som sa ešte nikdy, však nebudú jesť nasilu.
Priatelova mama, otec, babka varia inak. Niečo je super, chutné a niečo zase úplne strašné že sa to nedá zjesť. Nikdy by som to nasilu netlačila, proste nechcem a mohli by mi hovoriť čo by len chceli.

alenka58
Včera o 06:02

moja mama vždy varila diétne, nakoľko máme geneticky "slabé" žalúdky, svokra varila chutne ale mastné jedlá, málokedy som u nej jedla aj keď sa jedovala vždy som si dala len polievku tie varila dobre, nikto by ma neprinútil jesť jedlo ktoré mi nevyhovuje,

orisker
Včera o 06:22

Dve epizódky na pobavenie
Mám kamaráta, do dvoch metrov mu chýba len kúsok, 110 kíl, ale pozor! čisté svaly! nijaký tuk. Potetovaný, ide z neho hrôza, robí thajský box a doma má pár medailí. No a vravieva, že najväčšou skúškou jeho odvahy bolo povedať svokre: "Maminko, ta vaše svíčková má nějakou divnou chuť. Já to raději jíst nebudu."
A počas tej druhej epizódky tiež zazneli tie otrepané frázy o úbohých somálskych deťoch. Nato môj malý syn odložil lyžičku úplne a povedal tete: " No tak mi teda povedz aspoň dve mená ako sa tie deti volajú!"

oskvarka
Včera o 06:32
@anonym_autor

Ozaj, a povedali by ste jej o tom zážitku? Alebo by ste to už neriešili?

@anonym_autor tak ako je málo jedál čo je úplne že zle predpokladám že je málo pravdepodobné že.sa.nieco také znovu stane ale môže sa stať. Vyzerá to že normálne az nejakú alergickú reakciu si mala. Ja by som slušne odmietla vždy sa dá slušne odmietnuť a reči o somalcoch sú skôr ich nevhodné chovanie ako tvoje

anonym_1aadc3
Včera o 06:33
@anonym_919480

@anonym_326f0d no vidíš, ja som ešte horšia fajnovka. A čo, nikoho tým nezaťažujem. Varím doma co zjem. Ani ja nezjem, pečeň, vnútornosti, kolienka, guláš, rezeň, tiramisu. Celkovo nerada si dám varené jedlo od druhých ľudí. A čo, moja vec. Aj u svokry si nič nedám max vývar. Kedysi varila v pohode, ale posledný rok začala varenie doslova odjebavat. Hneď poviem ze ja nič nechcem. A u cudzích si nedám ani kávu do porcelánu. Proste nechuti mi to. Mam rada sklenený pohár. A pýtať si nebudem, slušne poviem ze si neprosím. Nikoho tým nezaťažujem, neobtazujem. Proste nedokážem to dat do seba. Autorka prosím neboj sa povedať ze to neľúbis.

@anonym_919480 fíha, no tak ty si iná fajnovka. Teba by som doma mat nechcela. Neznášam takéto slečinky fajnové.

autor
Včera o 06:33
@orisker

Dve epizódky na pobavenie
Mám kamaráta, do dvoch metrov mu chýba len kúsok, 110 kíl, ale pozor! čisté svaly! nijaký tuk. Potetovaný, ide z neho hrôza, robí thajský box a doma má pár medailí. No a vravieva, že najväčšou skúškou jeho odvahy bolo povedať svokre: "Maminko, ta vaše svíčková má nějakou divnou chuť. Já to raději jíst nebudu."
A počas tej druhej epizódky tiež zazneli tie otrepané frázy o úbohých somálskych deťoch. Nato môj malý syn odložil lyžičku úplne a povedal tete: " No tak mi teda povedz aspoň dve mená ako sa tie deti volajú!"

@orisker deti sú v tomto top. 🤣🤣🤣
No muž povedal že mamine povie že vnútornosti nech kvôli nám nevarí že nám obom bolo ťažko, nech v tom nie som sama. Poučila som sa. Sa môžem vykašľať na toto, ešte teraz sa mi grgá tou pachuťou, nie som schopná nič zjesť len tiktaky a žuvačky.

tetapetra
Včera o 06:39

@anonym_autor jednoducho ju nevie spraviť. Je kopec ľudí, ktorí ju spraviť nevedia a ešte viac, ktorí ju nejedia. Odmietla by som..

anjelicek26
Včera o 06:58

Vela ludi nema vnutornosti rado (tipujem, ze to ma rado tak 10% ludi), asi ti to tu napisali uz viac krat, proste povedat, ze pecienku nemas rada, ze si das len omacku a prilohu a vsetko ok... nic zle na tom nie je, svokra by to tiez pochopila, kazdy mame nieco, co nam nejde... inym to chutit moze, tak jej to pochvalili... povedat rovno je slusnejsie, ako potom takto na nete doriesovat, ze ti bolo zle 😅

anonym_65131f
Včera o 07:01

Inac ked spominas skolsku jedalen - tam pochybujem, ze by davali kacaciu / husciu pecen... tam sa zvykla podavat kuracia... taky sedy hnus... Takze je otazka, ci u svokry bola kacacia / husacia (ked toho mala tak vela)... je to drahsie jedlo niekedy ako steak...
Kuracie pecene - ak to niekomu nechuti - je masaker...
A teda k svojpravnosti - nemozes povedat, ze zial, toto ti nesadlo, neprosis si... alebo dnes mi je zle, dakujem (ked nechces urazit)...
Ano, kecy o somalskych detoch su take komancovske...

autor
Včera o 07:01
@tetapetra

@anonym_autor jednoducho ju nevie spraviť. Je kopec ľudí, ktorí ju spraviť nevedia a ešte viac, ktorí ju nejedia. Odmietla by som..

@tetapetra Teraz sa zamýšľam nad tým či to naozaj len mne tak strašne nechutilo, alebo aj ostatným a len hrali že hej. Švagriná až mľaskala ako jej to chutilo, muž len povedal že dobré, švagor (jej syn) bol ticho ale zjedol to, svokra bolo vidno ako si to vychutnáva, ja som tiež bola ticho zrejme si tiež mysleli že som v pohode, Teraz mi volala moja mama a pýtala sa ma ako mi je a povedala že som dobrá, že ona keby zjedla hocijakú pečeň tak 3 dni strávi nad záchodom, že to by ju ani nenapadlo ako sviatočné jedlo robiť pečeň že to veľa ľudí neznáša :D :D :D

autor
Včera o 07:11
@anjelicek26

Vela ludi nema vnutornosti rado (tipujem, ze to ma rado tak 10% ludi), asi ti to tu napisali uz viac krat, proste povedat, ze pecienku nemas rada, ze si das len omacku a prilohu a vsetko ok... nic zle na tom nie je, svokra by to tiez pochopila, kazdy mame nieco, co nam nejde... inym to chutit moze, tak jej to pochvalili... povedat rovno je slusnejsie, ako potom takto na nete doriesovat, ze ti bolo zle 😅

@anjelicek26 Ja som ani netušila čo to je, moja mama to nikdy nerobila, v škole som to nejedla už len preto ako to znie, možno ako dieťa som to mala ale ani si to riadne nepamätám a isto som to nezjedla, a svokra varí celkom dobre, väčšinou kuracinku, ryby alebo hovädzie, neviem či sa chcela zavďačiť niečím drahším alebo čo tým myslela. Proste mi to pristálo na tanieri, nikto nič nepovedal, len som cítila ten puch, vravím si to je čo toto... a všetci už som videla ako si šúchajú ruky, ako sa tešia, proste celá situácia pre mňa už aj tak dosť trápna tak že skúsim. Skrivilo mi ústa, naplo ma ale nešlo to von, ešte mi napadlo či nebudem tehotná náhodou, toto mi preletelo hlavou, proste že asi ja mám nejaký problém. Že dáko to zjem a zajem žuvačkou ale už keď som to dojedala už som cítila že zle je, a to čo nastalo potom, to som ani ja nečakala. Ani si nepamätám kedy naposledy mi bolo takto zle. Pamätám si len že raz som mala brušnú virózu tak toto bolo niečo podobné, akurát som nevracala ani ma neprehnalo, len kŕče, napínalo ma ale von to nešlo, hnusné grganie, bolesť na hrudi a v chrbte (asi kyselina) a strašná úzkosť mi prišla ale to je asi normálne keď máte pocit že umierate. Ale už som zjedla pár piškót, tak vyzerá to tak že to prežijem. Ale teda poučená som dostatočne. Už teraz môj muž čítal čo majú na menu v reštike, a som povedala že žiadne také, žiadne mäso ani za boha jesť dlho nebudem.

rachel36a
Včera o 07:14
@natalka13

@rachel36a ona ani nevedela ze je to pecen.
Asi to videla a jedla prvy krat.
Neviem si predstavit ze niekto tak hnusne vari, ze sa to neda jest.
Ine je ak mi nechuti pecienka. Podakujem a zjem iba polievku.
Svokrovvi budu v baliku, ked varia kacaciu pecen na prirodno s ryzou v takom mnozstve.
Aj ked je to nechutne jedlo pre autorku.

@natalka13 mňa by taky obed potešil, ale chápem, že nie každý má rád pečeň....moj brat by to nezjedol, ale normálne si otvorii usta a povie, ďakujem, ja pečeň nejem...ja nechapem, ja tiež mam veci co nejem, tak ich nezjem ani u svokrovcov...proste, nejem to, tak to poviem

elz1920
Včera o 07:17

A pritom stačí tak málo, spýtať sa, čo je na obed a povedať rázne nie. Normálny človek ti dá na tanier alternatívne jedlo.

V živote do mňa nikto nedostal niečo, čo mi nechutí a už vôbec nie vnútornosti. Mohli by mi dávať denne prednášku o afrických deťoch, jednoducho nepovolím.

Keď som mala najhoršie dni pri žlčníkovej diéte, nosila som si na takéto nesmierne dôležité rodinné stretnutia vlastné jedlo.
Ale hentaké hnusy sa nikdy nepodávali.

Ale nikdy by som nejedla niečo, čo mi nechutí, len aby som neurazila. Žalúdok mám iba jeden na celý život.

Som hrdá na seba, že v 21. storočí viem povedať nie. Očividne táto základná schopnosť chýba mnohým.