icon

Ako sa vysporiadať s tým, že nebudem mať svadbu?

12. jún 2023

Dobrý deň, s priateľom sme spolu dlhé roky, svadbu sme dlho neriešili, keďže sme obaja študovali. Teraz, keď sme začali pracovať, tak sme začali riešiť spoločné bývanie, okrem toho čakáme aj bábätko. Na všetko toto treba veľmi veľa peňazí. Ak si aj všetko dobre zabezpečíme, je potrebné pripraviť aj dostatočné úspory. Nie je reálne šanca, aby sme si nasporili na svadbu, aspoň dlhé roky určite nie. S priateľom som sa o tom rozprávala, on malý obrad nechce, iba veľkú svadbu, aj kebyže bola až o 15 rokov. Berie to ako jedinečnú životnú udalosť , ktorú by chcel mať podľa toho, ako si to stále predstavoval a vysníval. Povedal mi však, že ak by som veľmi chcela aspoň malú svadbu, tak by to rešpektoval a zariadili by sme si to. Ja som sa ale rozhodla rešpektovať jeho názor a sen a zmierujem sa s tým. Sme spolu úprimne šťastní a je nám spolu pekne, ale bolí ma, že ešte dlho (alebo ktovie či niekedy vôbec) nebudem jeho manželka. Je tu niekto, kto riešil podobnú situáciu a malo to šťastný koniec?

pralinka25
12. jún 2023

nepoznam nikoho kto by po 20 rokoch spoluzitia, s detmi uz pomerne velkymi robil velku svadbu. naozaj to potom dospeje do toho ze sa bud nevezmu nikdy alebo len naozaj v uzkom kruhu. ono je to vlastne aj take divne uz v 40 robit take tie klasicke svadby so vsetkym. a navyse ak pridu deti peniaze nebudu nikdy. stale budu vydavky. uplne uplne stale. to sa este len budu kotulat peniaze.

mandmsm
12. jún 2023

tiež si myslím, že po rokoch a s deťmi, zistíte, že sú aj lepšie investície ako drahá veselica

rachel36a
12. jún 2023

Po rokoch uz ziadnu velku svadbu neurobite...takze kludne malu svadbu teraz...mne sa za dva tyzdne vydava susedka kamaratka...maju uz 15 a 13 rocne dievcata...dvaja svedkovia, rodicia , deti...obed a hajde domov...uz by to aj bolo smiesne po tolkych rokoch robit velku svadbu..

jaskolka
12. jún 2023

Ty si fakt myslíš, že si niekedy "nasporite" na svadbu? A hlavne keď už bude dieťa? Potom možno druhé? Veď výdavky vždy budú na niečo iné. A roky budú plynúť a svadba bude stále na rebríčku úplne najnižšie.
Na vašom mieste uvažujem reálne, normálne si urobím malú svadbu s par ľuďmi, a kašlem na to, aby som vyhodila kopu peňazí len preto, aby mi tam prišli kamoši z detstva ci školy či odkiaľ.
Je to len jediný deň. Podstatne je to co príde potom, čiže skutočný život.

majka99999
12. jún 2023

Hmm, jasne, ked budete mat hypoteku a 3 deti o 15 rokov, urcite sa najde zbytocnych 10-20tis (nasa svadba pred 12 rokmi bola cca. 5 tis a to sme nemali nic extra, do 50 ludi). Eur potom... Zoberte sa na urade a hotovo, bude to pravne osetrene. A nie, nemozeme mat vsetko, co chceme, ale to pri dietati uz pochopite. Ze napriklad nebude zdrave a ty uz mozno nikdy nebudes pracovat, lebo sa budes musiet onho starat. Samozrejme dufam, ze bude vsetko ok, len mam znameho a jeho syn ma geneticku vadu, na rehabilitaciach v Adeli su stali zakaznici, ale nikdy sa dieta nevylieci. Tiez si zivot predstavovali inac.

terry658
12. jún 2023

Popravde ak sa nevezmete pred pôrodom tak dieťaťu daj svoje priezvisko. Poznám baby, čo to tiež takto odložili a teraz ľutujú, že deti majú iné priezvisko, pretože to s partnerom nevyšlo.

pralinka25
12. jún 2023

inak ja by som spravila svadbu taku na aku mate teraz a ked je muz taky extrovert radsej spravte velku oslavu trebars na jeho okruhle narodeniny. dovod na stretnutie sa vzdy najde. nemusi to byt nutne svadba.

whatever1
12. jún 2023

Ked sa dieta narodi, prirodzene pridu ine priority, peniaze budete chciet investovat do dolezitejsich veci a svadba sa bude odkladat donekonecna. Predstava vysnivanej rozpravkovej svadby uz nebude taka carovna. Ono je to carovne ked su dvaja “cerstvo” zalubeni, nevedia do coho idu, co ich caka, vzrusenie z nepoznaneho, rozlucenie sa zo slobodou, priprava na rodinny zivot. Vy to uz mate vsetko aj tak za sebou, neviem no ak by sa mala zachovat neaka ta “tradicia” tak by mal naopak priatel trvat na tom aby ste sa vzali teraz pred tym nez sa dieta narodi, ked uz mu tak velmi zalezi na tom aby svadba prebehla tak ako ma. Priezvisko predpokladam chce aby si dala po nom…

panelacikova
12. jún 2023

už chcem vidieť o 15 rokov, ako tomu tvojmu extrovertovi prídu na svadbu všetci súčasní kamoši. kde 90% z nich bude už zrejme tiež ženatých alebo budú minimálne otcami 2-3 a viacerých detí... to ako zanechajú všetci rodiny doma a prídu sa tvojmu frajerovi ožrať na svadbu? 🙂
nehovoriac o tom, že bez svadby budú v budúcnosti pre teba ako pravdepodobne matku vašich detí plynúť len a len nevýhody, obzvlášť, ak on zaobstará bývanie. ani minútu by som nepremýšľala. ak vám všetko klape, dajte si teraz mini obrad. nič vám nebráni urobiť o 15 rokov veľkú párty ako pripomenutie sobášneho dňa. ale verím tomu, že o tých 15 rokov vám to ani nenapadne 😀

maranco
12. jún 2023

@pralinka25 * nepoznam nikoho kto by po 20 rokoch spoluzitia, s detmi uz pomerne velkymi robil velku svadbu *
ja poznám po viac ako 20 rokoch spolužitia, keď už mali dospelé deti, ale robili len sobáš aj to v nemocnici na onkológii

sense
12. jún 2023

Véd sa vezmite na úrade, a hostinu urobte o pár rokov

rorino
12. jún 2023

Tak prečo sa nezoberiete teraz a o 15 rokov si spravte veľkolepú show obnovenia sľubu a máte 2v1

misana84
12. jún 2023

@maranco 😞

pralinka25
12. jún 2023

@maranco ale ja som pisala o tom ze nikto takto nerobi uz klasicku velku svadbu s veselicou ako robia mlade pary. tak som to myslela. nie ze sa vezmu neskor. to je bezne len potom uz tie svadby vyzeraju uplne inak ako si autorkin partner predstavuje

marca12
12. jún 2023

Podla mna je blbost vyhodit peniaze za velku svadbu. Ja som za malu svadbu v uzkom kruhu.

januska999
12. jún 2023

To akokeby si si vysnivala ze budeš bývať v luxusnej vile a nekúpiš si predsa obyčajný bungalov a radšej budeš žiť v podnájme dokým si nenasetris 😉
Tvoj priateľ by si mal uvedomiť realitu, vziať si ťa za ženu a za svadbu minút toľko, koľko si môžte dovoliť . Samotné manželstvo je dôležité, vôbec nejde o tú omáčku okolo. Malá, veľká, či len o dvoch svedkoch.. Hlavne ze sa budete brať z lásky a preto že chcete ❤️

jenny224
12. jún 2023

Ako 15 ročná by som sa cítila dosť divne a trápne, že sa moji rodičia berú 😆 pardon, nemyslím to v zlom, ale spravte si menšiu svadbu teraz, veď idete mať dieťa a veľkolepú párty môžete zorganizovať hocikedy 🙂

zuzuliennka1
12. jún 2023

velka svadba o 15 rokov urcite nebude, na to rovno zabudni.
bud hocijaka, mensia, teraz, nech to “mate naporiadku”, alebo nijaka.
v 99,99% pripadov je to vzdy takto

juliacenc
12. jún 2023

Mala svadba teraz, o 15 rokov uz na svadbu pomyslenie nebude. Nech je to na poriadku aj pre dieta.

laila22
12. jún 2023

Ak chcete svadbu, urobte si ju kôli Vám a nie kôli rodine a kamarátom... Rodičia, súrodenci , jeden obed.

laila22
12. jún 2023

@marca12 presne 15rokov budú šetriť a potom za jeden deň mini všetky tie peniaze, aby mohlo byť vo veľkom štýle s kamošmi..

1gabriela13
12. jún 2023

Choď do malej svadby určite. Buď teraz alebo nikdy. Manželstvo nie je o Tom koľko ľudí je na svadbe ale o vás dvoch hoc aj v tramkach pri veceri dvaja z najbližšou rodinou. Keď sa narodí dieťa ešte viac ti to bude prekážať že nie ste svoji

poppy22
12. jún 2023

plany a sny su jedna vec-ale zivot zamiesa karty kedykolvek..ak to mam povedat cynicky-dovtedy sa kadekomu moze kadeco stat...ked naozaj chcete byt svoji,tak si spravite maly krasny sukromny obrad teraz-a neskor si mozete urobit aj mega svadobnu party-s obnovenim manzelskeho slubu a dietatom ako nosicom obrucok...chlapi sa obvykle svadieb boja,preto vymyslaju😉...

jakoma
12. jún 2023

Pojdem proti prudu, ale nemozu vam na svadbu prispiet rodicia? Nam prispeli napol rodicia, napol svokrovci, mojim rodicom prispeli ich rodicia a im ich rodicia.. my urobime svadby detom.. brali sme sa na 23 a nemali sme nasetrene dokopy nic, keby sme sa brali zo svojho tak sa zial neberieme

beata_k
12. jún 2023

Ale to nie je veselica a priezvisko. Budes rodit. Nieco sa nepekne zvrtne, kto bude rozhodovat o tvojom osude a osude vasho dietata? Zakonny zastupca. V tvojom pripade tvoji rodicia. Urady, vsetko suhlas otca potrebujes. Ja by som sa vzala na urade a velku svadbu neskor.

andreatytler
13. jún 2023

Velku svadbu o 15 rokov nikdy neurobite. Mam dojem ze tvoj priatel to velmi dobre vie a pouzil to zamerne aby si ta nemusel zobrat. Zahral ti na city a ty si mu to zhltla.
Isli ste na to nespravne ked ste sa pustili do dietata uz hned teraz a tak teraz musis zaplatit za to dan a vzdat sa svojho sna velkej svadby.
Je absolutne nelogicke odkladat manzelstvo koli tomu ze nemate na velku svadbu.

kassandra25
13. jún 2023

Vobec nemas preco plakat, velmi pekne a rozumne konate obidvaja a sam prud vas nakoniec unese bud smerom k malej svadbe alebo neskorej k tej vacsej. Vobec si nelam hlavu, niekedy sa stavaju v xivote take udalosti a zvraty, ze to pojde samo od seba a vyriesi to za vás.

fineta
13. jún 2023

Zobrala by som sa s mužom o 2 svedkoch a o 15 rokov obnovila manželské sľuby kľudne aj pred 130 blízkymi. Koľko párov malo veľkolepé svadby a samotné manželstvo pod bodom mrazu. Ani nebolo čo oslavovať, veľakrát manželstvo skončilo skôr ako začalo, hlavne že hostinu pripravovali rok. Po 15 rokoch šťastného manželstva budete mať aj väčší dôvod na hostinu. 😍 Toto nie je problém, čo riešiš... 🙏😉

44janica44
13. jún 2023

Keď velka svadba tak teraz... keď budete mat rodinu a deti bude ti ľúto dat tisíce za mecheche pre kopu cudzích ludi a robiť im tam zabavača celý deň a noc - radšej si tie peniaze užijete spolu na dovolenke, kúpite auto, novú detskú izbu...

Ešte doplním neviem ako u vás ale u nás sa gro nákladov vráti v podobe darov čiže ta svadba v konečnom dôsledku toľko nestojí, max 10 -20 % z celkových nakladov.

Nie nepoznám páry co si 15 rokov šetrili na svadbu.... poznám par co sa po 10 rokoch rozisiel, ďalší co kvôli korone mal svadbu iba na úrade (ona tehotna) a po roku si to zopakovali v kostole s babom a veľkou hostinou a ďalej poznám veľa párov co nali veľkú svadbu a teraz povedia ze keby sa mali ešte raz brat stačí malá svadba.
A vôbec nepoznám chlapa co po veceroch sníva o veľkej svadbe 95 % chlapov stačí svadba o 2 svedkoch na úrade

ckocka
13. jún 2023

Zmysel svadby, ak už ju teda chcem, predsa nespočíva v tom jednom dni.