icon

Ako sa zabaviť doma po práci, keď deti vyrástli?

emily7384
18. apr 2024

Ahojte, čo robíte doma,keď prídete z práce?,deti mám už odrastene (19,15),bývam v byte všetko mam nove, je to 2 izb.byt,upratané mam raz,dva chodím cvičiť 2x do týždňa, varenie,pečenie nieje pre mňa záťaž, milujem to,mam skvelú prácu.

luccija
18. apr 2024

@prasiatko30 tak ja by som odpovedala ako ona štrikovanie, háčkovanie ma nebaví, pečenie tiež.Ale zase stále niečo prerabam v záhrade ona ju nemá.Ano, má obrovskú výhodu, že je v dobrom čase doma.Niekedy je mať veľa času na škodu🙂
Inak začínam to mať podobne to, či sme si hovorili, že dorastu deti a budeme chodiť po svojom tak moje 2 najbližšie kamarátky rodili oveľa skor ako ja a už sa stali babkami, takže ten čas na ktorý sme čakali trávia u svojich dcér s vnúčatami🙂)

dskjhfdlkdjhl
18. apr 2024

@luccija tak je jasne, ze nemusi mat kazdy zaujem napr. o rucne prace, ale je more dalsich konickov. A pokial clovek ziaden konicek nema, tak zrazu, ked ma takto odrastene deti, sa moze nudit a v podstate premrha zivot nudou. Zrejme sa v takom veku tazsie ten konicek hlada, ale treba to aspon skusit. Tu ale autorka posobi dost zvlastne-mne osobne ani nepripada, ze si prisla po radu😉

katulienkax
18. apr 2024

@emily7384 to s tymi zahradami, to je pravda, my s detmi chodime na vylety a kamosky so zahradami otrocia v zahradach. Som rada, ze nemam zahradu 😉

cimage
18. apr 2024

Mas 15r dieta, to je super, ze sa nauci same. Ty navaris, najete sa a potom co? Nebavite sa spolu? 15r clovek nepotrebuje matku, porozpravat sa, poradit, zabavit sa?
Dostala si vela skvelych tipov co s casom, ale ocividne nic nie je dobre. 🤷🏻‍♀️

katulienkax
18. apr 2024

ja ked budu deti velke, budem robit presne to, co som robila, ked deti neboli. tak aka nuda 😉
A nie, netuzim, aby rychlo doniesli vnucata, to az ked budem stara a nebude sa dat inac

luccija
18. apr 2024

@dskjhfdlkdjhl ale áno stačí otvoriť Pinterest.Mozno sa len cíti osamelá a chcela by viac "žiť".Napríklad ja potrebujem ľudí, aby som ožila nepotrebujem kľud knihu, relax.Ale tak, keď už nejaké tipy môžeš skúsiť si vyrobiť machovy obraz, ale ja by som viac športovala joga, vytiahni deti na bicykel, korčule, keď máte radi a baví vás to.My chodíme občas plávať, bedbington, minigolf
cez víkend bicykle, turistika.Ked je škaredo zahráme si Scrabble, karty.
@katulienkax a čo to bude?

reanda
18. apr 2024

dakujem bohu za svoju povahu.. ja nic take zvlastne nerobim, ale nudit sa teda nenudim, mna dokaze naplnat aj to cumenie na oblohu.. to musi byt strasne byt takto zavisly stale od nejakej cinnosti.. fakt mi to pride az nerealne..
@emily7384 vypada to, ze ty si ten zivot schvalne zariadujes tak, aby si co najviac casu usetrila a potom nevies, co mas s tym usetrenym robit.. fakt nechapem, naco je dobre chodit ku kadernicke este rano pred pracou.. co nemozes ani spavat? ci aj to ta nudi? 😀 alebo nechty cez obednu prestavku - a kedy konzumujes obed?

reanda
18. apr 2024

@katulienkax ze otrocia, tak to vidis ty.. ony to ako otrocenie vidiet nemusia.. niekoho moze viac bavit praca v zahrade, ako behanie po vyletoch

dskjhfdlkdjhl
18. apr 2024

@luccija porad to zakladatelke, ja viem, co s casom😉 Ale myslim, ze ju to az tak aj tak nezaujima.

dskjhfdlkdjhl
18. apr 2024

@katulienkax da sa stihat aj zahrada, aj vylety😉

dskjhfdlkdjhl
18. apr 2024

@reanda obed je mozno tiez nudny😉

yvankamala
18. apr 2024

@emily7384 tiež somvto tak mala a rozhodli sme sa pre tretie dieťa 😂 a mam zas na par rokov vystarane 😅

sissy27
18. apr 2024

@emily7384 a ako dlho trva tvoja obedna prestavka, ked stihnes raz nakup, inokedy nechty? A o 15:30 si doma? Lebo ja teda na nechtoch stravim minimalne 1,5hod a to ani nehovorim, ze manikerku mas asi priamo na pracovisku a obchod tiez… lebo pocas 30min obednej pauzy to realne nemas sancu stihnut. A ku kadernikovi chodis asi na 5 rano, nie? Ak mas standardny 8hod pracovny cas plus obed, tak zacinas 6:30, u kadernika tiez nestravis len 30 min. Takze nejako to cele nevychadza.
Zacinam mat dojem, ze si prisla len provokovat zeny, ktore nestihaju, svojimi vymyslami.

dskjhfdlkdjhl
18. apr 2024

@sissy27 Myslim, ze skor pobavit ako provokovat-to sa totiz neda brat vazne, minimalne od 2. strany diskusie😉

reanda
18. apr 2024

@sissy27 o 15:15 😀 to by som sa asi nestihla ani obliect a vyjst z budovy 😀

sissy27
18. apr 2024

@reanda pardon 😂

vilma7
18. apr 2024

Nevadí ze vieš taliansky, veď je kopec iných jazykov, ktoré sa môžeš učiť...ale.ako som si všimla podľa tvojich odpovedí, ty sa vlastne chceš asi nudiť.
Cez obednu prestávku obeduj a potom si môžeš v kľude nakúpiť po práci atď...ale ako tu niekto spomínal, ty všetko hrrrr, brrrr a potom sa nudíš.
Cvičiť môžeš aj častejšie, nie len 2x týždenne, alebo skombinovať rôzne športy, bicykel, korčule, plávanie ktoré som spomenula...kedy si si bola naposledy zaplavat ?

rezanka73
18. apr 2024

Začni hrať lolko

marcellka32
19. apr 2024

Sadni si na lavičku v meste a čum na okolie....keď ťa už nič nebaví

emily7384
autor
19. apr 2024

@nicicka tak zas dúfam,že tak skoro nie

prasiatko30
19. apr 2024

@luccija ja nehovorim ohackovani a strikovani je 100000 inych veci co moze robit ked ma cele popoludnia volne

emily7384
autor
19. apr 2024

@luccija
@vilma7 včera som bola plávať,bicyklujem takisto,na korčuľovanie chodievam tiež, nesedim doma,no to sa každý deň nedá,podľa počasia to ladim

emily7384
autor
19. apr 2024

@reanda nuž hold

emily7384
autor
19. apr 2024

@sissy27 my to mame ako pracovný benefit manikúru,aj masaze

akvi
19. apr 2024

@emily7384 ja ti dam len jednu radu na zaklade toho, co pises. Spomal. Zacni si viac uzivat to, co robis. Nemusis byt vkuse nabudena a nieco robit. Mam z teba pocit, ze proste ides na 150%. A nevies "nic nerobit", byt len tak sama so sebou. Cumiet do blba - ako to tu niektore pomenovali. Znie to tak hnusne ale naozaj je to niekedy dost dolezite, len tak proste byt. Ja mam tiez kopec casu, kedze dieta uz dospele. Ta zahrada, ktora sa tu spomina, ta nauci spomalit. Uzemnit sa. Vyckat casu, ako sa hovori, kedze v zahrade ide vsetko pomaly, vysledky vidis s velkym casovym odstupom..
Alebo sa zacni ucit nieco uplne nove, nieco, co si nikdy nerobila. Nemala si ako dieta nejaky sen? Ja si napriklad plnim sny z detstva. Nesmierne ma to naplna.

jana_eyre_2
19. apr 2024

Ja si myslím, že ľudia by sa mali naučiť aj nerobiť nič a nepovazovat to za nudu.. je to proste oddych.. ja sama sa to učím, ale snažím sa denne niekedy aspoň chvíľu nerobiť nič a necítiť za to výčitky.. je to náročné lebo od malička sme stále vedení k tomu aby sme niečo vykonávali pomaly 24h/7dni.. ale potom z toho vznikajú vyhorenia, to že sme prepracovaní a nevieme čo so sebou.. preto si myslím že je dôležité užiť si čas bez ničoho a nemyslieť si o tom, že to je nuda.. podľa toho čo píšeš robíš toho dosť - pracuješ, cvičis, upratujes, varíš, pecies, čítaš atď, atď.. tak sa nauč na chvíľu vypnúť.. alebo si nájdi druhu prácu, alebo prácu, kde budeš končiť neskôr..

jasminet
19. apr 2024

začni sa učiť nové jazyky, nájdi si nejaký kurz - šitia, písania, maľovania, kone. alebo sa venuj dobrovoľníctvu - určite sú organizácie, kde by boli vďační za každú pomoc. ale nejak mám pocit, že čokoľvek ti tu kto poradí, to ty už robíš a lepšie.

eliska13
19. apr 2024

@akvi skús byť konkrétna čomu sa venuješ?
@emily7384 ja mám 2 deti a tiež sa nudím😛stále ťahám deti von, na koláčik, návštevy aj pecieme.Ulohy si spraví v družine, navarim doobeda robím na HO.Vecer pozerám seriály, cvičím.zacala som chodiť do knižnice veľa čítam, chodíme k mame pomáhať do záhrady a len čakáme na muža a teším sa na víkend nech môžeme vypadnúť preč.Jazyk sa nepotrebujem učiť nepotrebujem ho k práci, keď je muž doma cez víkend ráno idem na jogu a v nedeľu večer znova.Teraz mi čas vypĺňajú aspoň decká neviem si predstaviť čo bude potom.Na tvojom mieste si nájdem brigádu aspoň 2x do týždňa.

@jana_eyre_2 a čo je to nerobiť nič?Pozerať televízor, piť kávu a čítať mobil?

eliska13
19. apr 2024

@emily7384 a v prvom rade zatiahni so svojich aktivít aj deti.

anett9
19. apr 2024

Tiež mám deti odrastené,ale mám záhradu a dom...v dome stále niečo mením/ upravujem, vyrábam si dekorácie a maľujem obrazy.Konečne som sa k tomu dostala.Od narodenia staršej dcéry som sa k tomu 14 rokov nedostala,tak si to už 5 rokov opäť užívam.Dnes máš možnosti nájsť si na nete všetky info o akejkoľvek tvorivej či záujmovej činnosti.Urcite nájdeš niečo čo ťa osloví