icon

Pracovitý muž, ale nešikovný doma? Ako to vnímate?

Dnes o 13:18

Ahojte ženy,

Čo si myslite o takom mužovi, ktorý je pracovitý čo sa týka jeho prace, pomôže doma keď ho poprosite, či už s varením alebo upratanim, a vie čokoľvek vybaviť, ale zároveň aa vôbec nevyzna do bežných mužských prac a nevie nič z tohto spraviť. Proste nebol tak od malička vedený a sám nemal do toho nejaký chtíč. Má 29 skoro 30.. vždy som mala pri sebe muža ktorý vedel čokoľvek opraviť a doma spraviť a neviem že či by som sa nemala až tak moc na toto pozerať..

Strana
z2
anonym_b560a5
Dnes o 13:21

Neviem si predstaviť s takýmto mužom byť. A už vôbec mať deti.

anonym_3c986c
Dnes o 13:22

@anonym_autor vykašli sa na to. Je lepšie mať doma chlapa, ktorý si radšej zaplatí profíka, ako roboša, čo všetko spraví sám, lebo nemá na profíka. Ver mi. Môj otec takto všetko opraví, zrobí, ale je robotník, čiže moc peňazí sme nikdy nemali. Môj muž vždy zavolá opravára, alebo firmu a zarába veľa peňazí. Keby chcel, tak to vie urobiť, keď sme boli na výške, tak všetko robil sám, ale nie je to potrebné.

anonym_8c3a5c
Dnes o 13:24

Nie každý chlap je kútik, tak sko nie každá žena je kuchárka a pekarka

Podstatne je, že tá má rad, cti si tá, pomáha v tom čo vie, zarobí, nepije, nefajčí, negembli, nepodvadza tá, nie je vulgárny a debilny

Na opravy v domácnosti si proste najmes nejakého majstra a hotovo

minenkaa
Dnes o 13:24

Čo sú bežne mužské prace?

anonym_716a22
Dnes o 13:28

Ty jooo, keby tu tak niekto použil pojem "bežné ženské práce", to by bol oheň!

jogy1984
Dnes o 13:31

Nie je otázne či to vie urobiť ako skôr či to vie vyriešiť tak alebo onak .

minenkaa
Dnes o 13:31
@anonym_716a22

Ty jooo, keby tu tak niekto použil pojem "bežné ženské práce", to by bol oheň!

@anonym_716a22 presne

anonym_4e59d3
Dnes o 13:32

Nechcem sa chváliť, alebo niečo podobné. No dokážem robiť bežné domáce práce, ako opisuješ, variť, upratať, poprať a zároveň som kutil od malička, opravím, zariadim, vytvorím. A ver tomu, že polovičke sa to nepáči. Prezentovala to takým spôsobom, že na jednej strane, doma všetko fungovalo a čo sa pokazilo, som hravo opravil, no na druhej strane jej vadilo, že ak sa niečo pokazilo a ja som to opravil, tak nemala možnosť mať veci nové namiesto tých starších, ktoré som dokázal vždy spojazdniť.

anonym_8293b4
Dnes o 13:36
@anonym_8c3a5c

Nie každý chlap je kútik, tak sko nie každá žena je kuchárka a pekarka

Podstatne je, že tá má rad, cti si tá, pomáha v tom čo vie, zarobí, nepije, nefajčí, negembli, nepodvadza tá, nie je vulgárny a debilny

Na opravy v domácnosti si proste najmes nejakého majstra a hotovo

@anonym_8c3a5c na varenie a pečenie si proste najmem kuchárku, pekárku a cukrárku a hotovo. Alebo si všetko objednám a donesú mi to hotové.

anonym_35b9b6
Dnes o 13:38

@anonym_autor no ja neviem Karle, ja muža nemusím prosikať aby upratal či navaril.
Ak budete mať personál na mužské aj ženské práce hor sa do toho

anonym_207297
Dnes o 13:41

@anonym_autor a čo su to bežne mužské práce? Oholiť sa, či čo okrem vymeovaneho máš na myslí.

patrike
Dnes o 13:43

Co je na tom ? Napriklad klavirista alebo chirurg nebudu riskovat pilenie dreva. To su take pozostatky doby minulej, aby zena vedela varit a muz opravit veci. Nemusia, na jedlo je donaska a na opravy majstri, staci zaplatit. Na Zapade nebude pravnik opravovat bateriu v kupelni, pride opravar. Uz aj tu sa to takto zacina menit.

anonym_2077b3
Dnes o 13:52

nie je to výhra ale áno aj taký sú. Môj bratranec nevie pomaly ani poličku zavesiť ale vie komu má volať a absolútne to neovplyvnilo to, ako sa stará o deti. Majú tri a je príkladný otec.

anonym_716a22
Dnes o 13:58
@patrike

Co je na tom ? Napriklad klavirista alebo chirurg nebudu riskovat pilenie dreva. To su take pozostatky doby minulej, aby zena vedela varit a muz opravit veci. Nemusia, na jedlo je donaska a na opravy majstri, staci zaplatit. Na Zapade nebude pravnik opravovat bateriu v kupelni, pride opravar. Uz aj tu sa to takto zacina menit.

@patrike len u nás je to často hrozná fušérina a zanechaný bordel za západoeurópske ceny.

morpheuss
Dnes o 14:11

Keď ho miluješ, nie je čo riešiť...

anonym_56067d
Dnes o 14:13

Ja som mala takého otca,mama väčšinu opravovala a potom my deti
Ja v tom nevidím problém 🙂

anonym_5d6aea
Dnes o 14:22

Opravar sa vie vzdy zaplatit, ale zit s hnupom len preto, ze vie opravit sifon? Ked uz ide o sifon, ten sifon vycistim aj sama v case kym chlap robi to co zvlada. Keby lezal na gauci alebo sedel v krcme a ja by som pomedzi domace prace musela este aj sifon cistit, to uz by bolo na zamyslenie.

euka210
Dnes o 14:44

@anonym_autor su aj taki, co nie su zrucni, ale zarabaju dost a vedia si zaplatit cloveka, co mu to urobi.
V panelaku sa tazko take veci bratia naucili, lebo otec bol presne v tomto lavy. Ale brat navari, uprata, bol s detmi na Md a Rd.
Moj manzel je zase z dediny, manualne zrucny, vsetko opravi, ale varit nevie, v domacnosti pomaha len ked musi a po 3d s pol rocnym synom doma bol rad, ze ide do prace 😃
Musis si vybrat, ci tie danosti co ma, ti vyhovuju, resp.dolezitejsie je srdce a povaha, na ten zvysok si zvyknes.

anonym_9017d7
Dnes o 14:46

@anonym_autor co su to "bezne muzske prace"? Ktore z nich nevyhnutne potrebujes aby vedel?
Ak budete byvat v byte, co take potrebujes aby vedel spravit? Vodu, elektrinu, plyn to si zavola chlapika od fachu. Nabytok stolar posklada. Elektro sa opravovat neoplati a ak, v poisteni domacnosti je to dost casto zahrnute, takze sa neoplati s tym babrat doma.
Drobnosti sa dokaze naucit hoci aj z yuotube ak bude chciet a vymenit ziarovku hadam dokaze....

elz1920
Dnes o 16:12
@anonym_4e59d3

Nechcem sa chváliť, alebo niečo podobné. No dokážem robiť bežné domáce práce, ako opisuješ, variť, upratať, poprať a zároveň som kutil od malička, opravím, zariadim, vytvorím. A ver tomu, že polovičke sa to nepáči. Prezentovala to takým spôsobom, že na jednej strane, doma všetko fungovalo a čo sa pokazilo, som hravo opravil, no na druhej strane jej vadilo, že ak sa niečo pokazilo a ja som to opravil, tak nemala možnosť mať veci nové namiesto tých starších, ktoré som dokázal vždy spojazdniť.

@anonym_4e59d3 veľmi chápem jej vnímanie. Šikovný chlap je fajn, ale aj nové veci občas treba.

strelkyna1
Dnes o 16:24

Nie je to také strašné. Mne sa páči, že ten Tvoj varí a upratuje. Síce budete musieť 3-krát v roku zaplatiť majstra, ale zase 3-krát v týždni Ti spraví obed a Ty zatiaľ trochu zrelaxuješ. To je dobrý deal. obzvlášť keď raz budete mať deti.

marci9
Dnes o 16:34

Pre mňa je pri výbere chlapa jednou z priorít, aby bol manuálne zručný a vedel opraviť bežné veci v domácnosti. Primontovať garnižu, alebo poličku, poskladať nový nábytok, opraviť kvapkajúci kohútik, splachovač na wc, vymeniť batériu...proste aspoň také základy. Neviem si predstaviť žiť s nemehlom, ktorý toto nezvláda. Načo by mi bol taký chlap?

anonym_b91854
Dnes o 16:41

Tak ja zasadne nepeciem, ale kupujem. On zasadne vacsie veci neopravuje, vola opravara. Zaplatime si kolaciky a aj opravu hocicoho 🙂 Ako si to kto zariadi tak ma 🤣👌

anonym_2d38b6
Dnes o 16:41

@anonym_autor niekto má zručného muža a sťažuje sa že s ničím nepomáha. Aj ja som toto riešila pred rokmi. Ale časom som zistila, že každý má nejakú schopnosť. A netreba riešiť. Môj ex keď niečo nevedel, niekoho vždy našiel. Ani niektoré ženy nevedia/nechcú variť a piecť a žijú šťastne a s manželmi sa vedia dopĺňať

euka210
Dnes o 16:44

@anonym_autor este, kamoska mala takych rodicov, ze mama opravovala veci a otec varil, bol pekar. On vyrastal pri 3 sestrach a mama zase pri bratoch. Tak u nich to bolo vymenene a fungovali tak.

anonym_648175
Dnes o 17:06
@anonym_3c986c

@anonym_autor vykašli sa na to. Je lepšie mať doma chlapa, ktorý si radšej zaplatí profíka, ako roboša, čo všetko spraví sám, lebo nemá na profíka. Ver mi. Môj otec takto všetko opraví, zrobí, ale je robotník, čiže moc peňazí sme nikdy nemali. Môj muž vždy zavolá opravára, alebo firmu a zarába veľa peňazí. Keby chcel, tak to vie urobiť, keď sme boli na výške, tak všetko robil sám, ale nie je to potrebné.

@anonym_3c986c vychcana zenska podstata zhrnuta v jednom prispevku, bravo 😀

anonym_9bb322
Dnes o 17:08

Ja mám takého muža. je to riaditeľ hotela. On naozaj nič doma neopraví. Ale všetko vybaví, všade má známych, vždy všetko bolo urobené obratom a dobre. A hlavne to vie aj zaplatiť. Nebojím sa, že by sa stratil v živote.

belllinka
Dnes o 17:20

A preco by mal tie opravy robit iba muz??? Ved aj ostatne prace v domacnosti sa robia na polovicu so zenou, tak preco nie aj opravy a zavesenie policky?

anonym_3c986c
Dnes o 18:47
@anonym_648175

@anonym_3c986c vychcana zenska podstata zhrnuta v jednom prispevku, bravo 😀

@anonym_648175 prosím? To si ako myslela 😀? Prečo vychcaná ženská?

anonym_8c3a5c
Dnes o 19:01
@marci9

Pre mňa je pri výbere chlapa jednou z priorít, aby bol manuálne zručný a vedel opraviť bežné veci v domácnosti. Primontovať garnižu, alebo poličku, poskladať nový nábytok, opraviť kvapkajúci kohútik, splachovač na wc, vymeniť batériu...proste aspoň také základy. Neviem si predstaviť žiť s nemehlom, ktorý toto nezvláda. Načo by mi bol taký chlap?

@marci9 všetko čo si vymenovala zvládnem aj Ja. A to sim žena.
Ale nevadilo by mi ak by to muž nevedel

Strana
z2