icon

Ako sa zachovať?

9. jan 2023

Ahojte,
Prosím Vás ako by ste reagovali na toto.
Babka mala som a pozemok a troch synov 1 syn zomrel, jeho žena zostala bývať pri babke a babka jej nechala dom s väčším pozemkom. Dvaja synovia dostali pozemok a postavili si dom. Ešte zostal pozemok o veľkosti 1500 M2 ktorý vždy chxhela dať vnukom a vnuckam 2 a 3 syna. Odjakživa to hovorila a celú rodinu na to pripravovala a neveste číslo jedna hovorila ..ty si dostala tento dom a už nič viac nedostaneš a ona bola s tým uzrozumena... Medzičasom sa syn 2 môj otec dozvedel že mala darovať ten pozemok tejto 1 neveste s tým že vraj ho kupuje od nej na splátky..ale nikomu nepovedala že to má v úmysle ani prečo ..prišli na to úplnou náhodou. Syn 2 narobil bordel, nevesta sa zľakla pozemok vrátila. Bol kľud asi okolo roka. Babka ochorela aj sa medzitým z toho dostala ale ochorel môj otec asi rok a pol dozadu...takže sa liečil dlho už bol v poriadku ale nedávno sa choroba vrátila a zomrel. Mama išla riešiť veci ohľadom domu a ako pozerala kataster zistila že zase ten dom pred rok a pol prepísala na nevestu c 1 s tým že teraz dala kúpno-predajnú zmluvu a polku dala neveste a druhú polku nevestinec dcére..tým ktorým povedala že už nedostanú nič lebo dostali dom s pozemkom.

Popravde neviem či to vie syn c 3 a jeho rodina, keďže sú všetci ticho a rozmýšľam aký postoj zaujať ..naozaj ma veľmi zaujíma prečo to dala zrovna nej ( ona na našu rodinu vždy neznášala kydala a nadávala na nás lebo babka mňa a môjho otca mala veľmi rada ..a ona to nezniesla )
Nebral by som to tak zle ale zaujíma ma prečo to dostali oni ( dokonca staré matere hovoria že deti od syna 1 nie sú jeho deti že bol neplodny a ona si deti uhlanala od bohvie od koho - niečo možno bude vo wc sa nepodobajú do našej rodiny a to sú všetci bratranci a sesternice ako cez kopirák

Strana
z3
0kristina0
9. jan 2023

V prvom rade spravili chybu tvoj otec so svojim bratom. Toto sa malo osetrit uz vtedy ked nevesta zacala robit cachre machre s babkou. Teraz uz je neskoro, pravdepodobne nevesta babku spracovala aby jej akoze predala pozemok, kedze si pisal o kupno-predajnej zmluve. Zrejme vedela co robi, lebo pri darovacej zmluve by sa dalo napadnut.

sense
10. jan 2023

@ejbyk ale jasne ze mrzieť by mrzelo v prípade ako to bolo mojej mami ze najviac sa starala à najmenej dostala vďaka "dobrým" rečiam niektorých členov rodiny ale rozhodnutie je vždy na tej dotyčnej osobe

Strana
z3