icon

Ako sa zachovať, keď na promócie príde len jeden rodič?

15. jún 2024

Ako by ste sa zachovali keby mate promocie, velku rodinu a na promocie by vam prisiel len 1 rodic. Vsade okolo vas hromada ludi s rodinami a kyticami a u vas len ten 1 rodic. Plus doma by vam nikto ani nezagratuloval. A na oplatku aby nestacilo, dalsi clen rodiny aby mal tiez promocie a tam uz by sa zisli skoro vsetci - vasi rodicia, surodenci, tety. Ako by ste sa citili? Isli by ste niekomu z rodiny na promocie aj ked vam nikto nesiel?

reddflowerlife
15. jún 2024

Autor napíš to cele lebo merozumieme … Ja som rodine odoslala normálne oficialne oznámenie o promocii + k tomu kartičku kde sa bude konať slávnostny obed. A každý mi zavolal naspať či prídu či nie. Nerozumiem prečo si poverila rodiča aby išiel ustne popozyvat?

h2
15. jún 2024

@0silvia0 Zrejme tak isto, ako nevieme o tom nič my tu na koníku, o tom nevedeli ani tí "pozvaní" (nepozvaní) hostia. 😂

h2
15. jún 2024

@reddflowerlife To vyzerá, že ani nepoverila, zrejme rodič vyvinul vlastnú iniciatívu, keď videl, že dcéra, ktorá skončila VŠ, nie je schopná to zariadiť sama.

matkahelka
15. jún 2024

Promovala si ako 15rocna? Pretoze promuju dospeli ludia a dospeli ludia dokazu pozvanie zrealizovat aj sami. Ja som mala normalne vytlacene pozvanky- kto byval blizko, pozvala som ho s pozvankou osobne. Kto daleko, pozvanku som poslala a zavolala som, ci bola dorucena a ci teda pridu. Cuduj sa svete, prisli vsetci pozvani. Z mojich spoluziakov to robili vsetci takto, nikomu mama a otec nerobili tlmocnikov pre zvysok rodiny. Pravdupovediac, keby ma niekto pozval takym stylom ako ty, ze teda "moja Katka ti odkazuje, ze bude mat promocie.", tak tiez nepridem. Katka, ak zvladla VS, ma zvladnut aj cloveka, s ktorym chce zdielat tuto radostnu udalost, pozvat.

zooeynka
15. jún 2024

Jezisko....tvoj sposob komunikacie je uplne nahovno a cim skor ho vylepsis, tym lepsie pre teba. Nikoho nepozves a cudujes sa. Mohla si ich obvolat a pozvat, nie poverit niekoho z rodiny aby to vybavil. Pokial s rodinou komunikukes tak ako tu ma MK tak sa necuduj....

portret7
15. jún 2024

Na promocie sa pozyva! Tzn.ten, kto tam mal celu rodinu, tak ich aj pozval. Samozrejme, ze neprisli, ked si ich nepozvala🙈

rozculena
15. jún 2024

ty máš VŠ? Aj zdškár by lepšie a podrobnejšie opísal,čo a ako bolo ......Keď si to takýmto spôsobom zabezpečovala,ako o tom píšeš,tak sa nečuduj,že tam nikto nebol...lebo ja som vôbec nepochopila,kto kam mal prísť,kde bolo nebolo navarené....kto kam bol nebol pozvaný

simona20201309
15. jún 2024

Tak nikto neprišiel pretože nie si schopná komunikovat. Oni totiž nepochopili, nevedeli a možno nemali pocit ze ich tam naozaj chceš. A ak si ich ešte nepozvala ty ale tvoja mama - sak kľudne príde vtedy a vtedy....
Neviem ako u vás ale u nás boli pozvánky.
Do budúcna sa nauč, že treba komunikovst jasne a zreteľne povedať o čo ti ide. Nikto ti nedokáže čítať myšlienky ani si domyslieť čo vlastne chceš.

luccija
15. jún 2024

Keď Ta pozvú choď...
Ty si asi nepozvala neprišli...možno diaľka neviem ty vieš ..a gratulujem🙂ktovie ako to mama ďalej reprodukovala.Ale to si si mala sama vybaviť a ľudí pozvať

vkatush
15. jún 2024

Nám akurát ten týždeň prišla pozvánka na promócie.
Kde, kedy sa konajú, kde, o ktorej bude slávnostný obed a poznámka, že máme dať vedieť, či prídeme alebo neprídeme.
Posielala to promovaná, nie rodičia. Ona si to rieši, keďže je to jej oslava (aj keď jej pomáhajú organizovať a platiť rodičia).

Taktiež robíme v pondelok promócie. Všetkým bolo oznámené čo a ako, ešte sme pre istotu volali/písali, či všetko platí.

Takže autorka, hnevať sa môžeš sama na seba a nie na rodinu. Mala si to oficiálne sama povedať, pozvať a uistiť sa.

Vitaj v dospeláckom svete. Čo si sama neurobíš, to nemáš.

subartic
15. jún 2024

26.6 mi promuje syn , pozývam ja so synom. 13 ľudí a všetci prídu , nedávali sme žiadne pozvánky , zavolali sme , opýtali sme sa či prídu na samotnú promóciu a aj na posedenie po tom . Všetci nám odsúhlasili že prídu . U vás zlyhala komunikácia . Druhý rodič prečo neprišiel a nezaujímal sa ?

mamatroch
15. jún 2024

Ak Ta to rozveseli, mne prisla na svadbu moja mama a jedna teta. Z rodiny nikto iny. Brat zevraj "zaspal" 🤦 (svadbu sme mali v meste, kde zil) a zvysku sa neracilo ani dat mi poriadne vediet. A s manzelom sme aj tak uz 14 rokov spolu. Halt im nebol moj vyber po voli 🤷 Bolo mi to luto, nehovorim, ze nie a stale mi je smutno, ked si na to spomeniem, ale bolo to ich rozhodnutie, nie moje...
A druha cast Tvojej otazky, ja som bola na svadbe aj jednemu bratrancovi, dokonca som kvoli tomu prisla z Talianska, kde som vtedy zila. To bolo pred mojou svadbou. A brat sa zenil dva roky dozadu a na svadbu som mu sla a to som sa tam trepala vlakom s prestupom a dvomi detmi cez cele Slovensko. Co sa teraz budem urazat kvoli tomu? I ked je pravda, ze som tam sla hlavne kvoli mojim dceram, aby aspon raz zazili pokope aj nasu stranu rodiny a svadbu v rodine.

subartic
15. jún 2024

@mamatroch keď sa ženil môj brat , boli sme tam všetci čo sa týka najbližšej rodiny , asi 25 ľudí . Švagriná nemala nikoho , veľmi ju to vzalo , veľmi . Po obrade sa rozplakala, pozvala 10 ľudí , malo prísť 8 a nikto jej neprišiel ani rodičia, ani súrodenci . Rodičia rozvedení , asi sa báli že tam stretnú bývalého s terajšou a neprišli a súrodenci vraj " zabudli ". Dá sa na svadbu sestry , brata zabudnúť ? veď to ani nejde nie ?

gribka1
15. jún 2024

No keď si takáto ako tu, ani sa nečudujem, že neprišli. Nič nevysvetlíš, nevieme pomery vašej rodiny.

janewithane
15. jún 2024

Este mi napadlo ci si nemala iba Bc promocie, kym ten druhy člen rodiny Mgr/Ing?

cacianka
15. jún 2024

Bežné sa posiela oznámenie o promócii - teda o ukončení štúdia. Koho chces pozvať na ceremoniál, pošleš dostatočne vopred oznámenie kedy a kde presne sa koná, a pozvanie, lebo bez toho by sa nikto nemal nanominovat napr niektoré školy majú malé priestory , vstupenky pre 1 promovanca max 4ks,. K pozvánke sa napíše rsvp( tzn.potvrdte účasť aby som vedela zabezpečiť miesta).
Keď nepozyvas , oznámenie môžeš poslať po ceremonii že si bola vtedy a tam promovaná.
Ak si to riešila komunikáciou ako tu, tak to svedčí iba o tvojej " schopnosti" a ukázalo sa, že vš ti malo pomohla.
PS veď aj spolužiaci sa o tom dosť dlho vopred bavia čo a ako, tak si mohla nachytať chochmes

liv1
16. jún 2024

Ci ten tvoj rodic ich aj naozaj pozval a nezabudol. Ja by som na tu promociu isla, ale vo vhodnej chvili by som sa opytala, preco neprisli, ze je mi to velmi luto. Ze bolo pre nich prestrete, navarene a napecene. A mozno by som potom aj odisla.

vilma7
16. jún 2024

Ja by som to nijako neriešila, študovala si pre seba, tak načo ten cirkus okolo promócií?
Ja som si išla po diplom do kancelárie a bolo vybavené🙂

ahhola
16. jún 2024

@mamatroch necukalo ta oplatit brachovi rovnakou mincou a "zaspat" na jeho svadbu? Ako to vidi po rokoch, spravil by to rovnako? 😡

babulkomale
16. jún 2024

Po precitani celeho si myslim, ze ste motaci.

kukuk29
16. jún 2024

Nerozumiem ako to myslis.U mna robili promocie rodicia ...tak sme vsetci isli spolu do mesta kde som studovala,plus stary rodicia. Odtial vsetci k nam domov nakolko som byvala s rodicmi.Ziadne speci pozvanky sak tam ide iba najblizsia rodina a ziadny zajazd a 20 ludi 🙊🙊🤔.Rodica,stary rodicia,popr.surodenci a absolvent . Mali sme urceny pocet ludi nakolko aula ma obmedzene moznosti.

rorino
16. jún 2024

@veronikaszabova presne,ani by mi nenapadlo ísť tak,keď ma nepoznala🤷

vroni
16. jún 2024

Na promócie sa pozýva, neoznamuju sa a už vôbec nie spôsobom "však ono sa to roznesie", prípadne "veď každý vie". Za mojich čias sa kupovali aj miestenky a ich počet bol obmedzený, na fakt, že má rodinný príslušník promócie by som reagovala len v prípade, že by ma pozval a nie automaticky.

mamatroch
16. jún 2024

@ahhola vies co, keby slo len o mna, asi by som nesla, lebo aj tak mal k mojej ucasti este podmienky, ktore som musela "splnit". Ale dcery sa tesili a bolo im luto, ze ich kamaratky chodia na rodinne oslavy a my nikdy nikde, tak kvoli nim som sla. A ci by moj brat opat "zaspal", mi je jedno, lebo druhykrat sa uz vydavat nebudem... A v podstate to bolo len vyvrcholenie vlazneho vztahu, ked mi na niecom alebo skor na niekom zalezi, tak urobim vsetko preto, aby som tam pri nom bola v jeho velky den.

klip0
16. jún 2024

@mamatroch aké ti dával podmienky? Akože ak chces príst tak toto a toto ?
Katastrofa, mrzí ma že to máš takto

klip0
16. jún 2024

A autorka napíš ako konkrétne si ich pozvala a podľa toho sa dá poradiť.
Ak by ma niekto nepozval osobné, tiež by som nešla. Nie z trucu, alebo že toho človeka nemám rada, ale myslela by som si, že nechce ľudí na promóciách. Aj takí sú

palicka
16. jún 2024

Tak ja neviem, aké sú u vás zvyky, ale u nás sa na promócie pozýva. Dokonca zvyčajne je vstup na lístky, takže aj počet pozvaných hostí je obmedzený…

banalu
16. jún 2024

Ja by som sa teda po mojej promocii spytala kazdeho, preco neprisiel s vysvetlenim, ze ma to inak cely zivot bude skriet. A pravdepodobne by som nesla (ak by som bola v tvojom rozpolozeni). Ale slusne by som dotycnemu napisala, ze bohuzial nemozem prist a hotovo.
A co tu asi kazdeho zaujima, podal niekto vysvetlenie preco ti neprisli na promocie? Tvoj druhy rodic aspon?

cacianka
16. jún 2024

Blahozelat ku nejakenu sviatku sa nepozyva, na oslavu áno .
Svadba/ sobáš sa oznamuje, pred alebo po, na hostinu sa pozýva
Stužková sa oznamuje, na akciu sa pozýva.
Promócie sa oznamujú, na slávnostny akt sa pozýva - kvôli kapacite, na pohostenie sa pozýva - ak sa robí, a to či už promovanec alebo jeho rodičia.
Úmrtie sa oznamuje, na pohreb sa NEpozyva, na jar áno.
Toto je hruby prehľad, ktorý sa môže variovať v detailoch podľa voľby ústredných osôb

simca06022011
16. jún 2024

nebol mi nik na promocii a absolutne som to neriesila. Je to akcia pre mna, vela z ludi tam ani neslo. Skolu som si nerobila kvoli tomu a samozrejme, ani z promocii ja osobne som nerobila nejake halo. Ak si pozvala vsetkych na promocie a bez vysvetlenia neprisli, je to zvlastne, ze inym idu.. ale teda ja nevidim dovod nechodit niekam kam ma pozvu.