icon

Ako sa zachrániť pred gamblerom?

30. okt 2021

Ahojte, posledne cca 3 mesiace manžel prepadol stávkovaniu. Je to veľmi zlé, doslova nám vybielil všetky účtu, aj sporiace, viem, že si pobral aj nejaké pôžičky, no pravdu sa nedozviem. Už som si dohodla stretnutie s advokátom, no najskôr budúci týždeň má čas a ja sa bojím, že koľko dlhov narobí manžel kým nás rozvedú a ja to budem musieť potom splácať 😩.
Pýtala som sa advokáta aj na to, že by som najprv požiadala o zrušenie BSM a potom o rozvod, ale vraj to zrušenie môže trvať aj rok, ak sa odvolá tak aj viac....no koľko bude trvať rozvod? Bože, ako sa ochrániť pred dlhmi? Máme spoločný byt, na ktorom je hypotéka a ešte vlastníme pozemok v dosť vysokej hodnote, na ktorom nie je hypo, no bojim sa, ze ked bude robiť dlhy, tak aj pozemok dajú do exekucie a nebudem ho vedieť predať. Máte prosím nejaké rady?

Strana
z2
autor
30. okt 2021

@maribell ano,, ved chcem cim skor, skoda ze je vikend, v pondelok sviatok, ktovie aky termin mi da pravnik....ja dufam, ze tento tyzden to už bude podané, už len dúfať, ze súd si pohne

autor
30. okt 2021

@karolinakr hej, 3 mesiace cca to trvá. Predtym mal problémy s alkoholom, liecil sa, abstinuje uz niekolko rokov....asi mu dačo chybalo, tak zacal s tymto. Je to sebec.

maribell
30. okt 2021

@autor uvažuješ správne, naozaj čím skôr..ja som si napríklad návrh písala aj podávala sama 👍 ... Viem, že to čo robia jeho rodičia je to najhoršie čo môžu spraviť v súvislosti s jeho závislosťou, ale sama píšeš že vzťah asi zachraňovať nechceš.. čiže tebe tým pomôžu, že tento mesiac nebudete v mínuse.. dúfam že súdnictvo sa odvtedy zmenilo a postupuje to rýchlejšie ✊✊ ..

autor
30. okt 2021

@maribell nechcem spraviť tu istú chybu co vzdy, ze mu dám sancu. Cize rozvod jednoznacne, nech sa to uz vyvinie akokoľvek. Svokrovcov mam napriek všetkému rada a cenim si, ze pomozu aspon financne, viac nemozem cakat, rodicovska laska je slepá 🤷 dakujem za rady, pomohli mi

kitycat
30. okt 2021

Ten dom a pozemok ste nadobudli pred sobasom ci po nom?

autor
30. okt 2021

@kitycat po nom

cacianka
30. okt 2021

Urýchlené podaj neodkladne opatrenie zrušenie BSM.
Uved všetko, že už mal závislosť, dôkazy máš - výpisy z účtov že všetko zmizlo. Ak máte deti spomen že nemáte z čoho žiť, nemás na splátky a ani jedlo, teda ledva.
Do 30 dní by mal byť rozsudok.

kompi111
1. nov 2021

v prvom rade okamzite o tom povedat kazdemu kto by mu nahodou mohol pozicat peniaze ak sa to uz teda nestalo....
dalej dobre ti tu radia cim skor riesit BSM.
tvrdila si ze uz bol na lieceni koli alkoholu takze ma nabeh na zavislosti.
to ze svokrovci tvoji za neho plataju veci neries je to ich problem
treba ratať stym ze spolocne su v bsm nielen majetky ale aj dlhy to si treba ujasnit uz pred uzatvorenim manzelstva nieje nikde napisane ze musis mat bsm.
ja by som sa na bsm nedal nikdy ukecat.
jedine co ti mozem poradit je ruky prec od takeho cloveka nevies si ani predstavit co su schopny tito ludia urobit preto aby si mali za čo zahrat....

Strana
z2