Ako sa zbaviť žiarlivosti?

1medvedik1
18. mar 2017

Ahojte, rada by som si prečítala vaše rady, názory na moju situáciu. Ani neviem ako začať.. S priateľom sme spolu vyše troch rokov. Máme celkom pekný normálny vzťah. Až dokým priateľ nemá nejakú akciu, pánsku jazdu.. Ani neviem či je to žiarlivosť u mňa, ale ja sa strašne bojím že si nájde inú, že ma podvedie, že bude tráviť čas s inou ženou na akcií. Pritom nebehá za inými, nedáva mi najavo že ho nejako extra zaujímajú iné ženy. Vždy keď ide na nejaký záťah bezo mňa, mám strach že sa tam zamotá s inou, pritom mi to vyhovára, no ja som z toho hotová :( ako som už spomínala, neviem či je toto žiarlivosť z mojej strany, keďže má cca 5 kamarátok, dokonca jednu susedu ktorá ho príde navštíviť aj domov keď som s ním neni, stretávajú sa niekedy a to mi vôbec nevadí. Žiadna z jeho kamarátiek mi nevadí, ide len o to že keď ide s kamarátmi na akciu, stále mám v hlave to že tam bude s nejakou ženou, alebo že si tam zavolajú nejaké... Prosím, nepíšte mi ako je to zlé, lebo ja viem že je to zlé, z mojej strany je to otras! Bola by som rada keby mi skôr napíšete nejaké rady, typy ako na takéto veci nemyslieť, ako nebyť takáto keď niekam ide. Mrzí ma to, nechcem byť taká ale ide to ťažko.. Čo robíte vy keď ide váš muž niekam na akciu, chatu len s mužmi? Prosím poraďte mi. Ďakujem

petulda333
18. mar 2017

Radu ti dat neviem,musis nato asi vyzriet a nabrat sebavedomie. A co robim? Bud som aj ja niekde vonku alebo spim,alebo sa venujem synovi

mima4
18. mar 2017

@1medvedik1

1.
sama seba sa spytaj, co ti ziarlivost prinasa a aky ma pre teba vyznam? si stastna vo vztahu, v ktorom si, doverujes priatelovi? Ono vies, na neveru nemusi ist na ziadny zatah, dokonca ani stretnut sa s kamoskou, staci ked ide do prace a tam paktuje s inou.

2.
preskumaj, ci vobec tvoj priatel je clovek do zivota a ci by si si teraz trufla povedat, ze ides s nim do manzelstva a rodicovstva na cely zivot. Ake ma hodnoty? Vazi si zeny alebo sa k nim sprava ako k tovaru? Je pre neho laska, ucta, dovera, vernost dolezitou hodnotou v zivote? pozna svoje hranice aj ked sa pripije?

3.
...a v neposlednom rade, ak by ti aj bol neverny, nie je to super, ze to zistis este kym nie ste svoji? Prave teraz ma ten jedinecny vztah ho spoznavat a zistovat, co je zač, a či je to muz do zivota alebo nie. Ak ta podvedie, o o pride? no o teba!
A ty predsa nie si handra, vaz si seba... zasluzis si človeka o ktoreho sa moze opriet a doverovat mu, nie kurevnika... tak preco ta to tazi...
vyuzivaj cas tohto krasneho nezavazneho chodenia....

1medvedik1
autor
18. mar 2017

@petulda333 Zabudla som ešte spomenúť.. neviem či na to vyzriem, môj otec podvádzal moju mamku, aj som ho nachytala. Potom aj starý otec, starú mamu. Je to už veľmi veľa rokov dozadu ale ako keby to zostalo vo mne.. neviem. No trápi ma to, nechcem mu robiť zle, ale keď ja to neviem :(

obsadenemeno
18. mar 2017

@1medvedik1 tak ak ide na akciu , na chatu s kamaratmi, muzmi, preco by sa tam zarazu z nicoho nic mali objavit zeny??? Na chate?
Ty si to rozanalyzuj sama so sebou, preco mas taky iracionalny strach. Mozno si v minulosti prisla na chatu, kde boli len chlapi a vsetci sa isli za tebou potrhat, lebo si tam jedina zenska a mas par prs???
Alebo to urobil uz predtym? Myslim podviedol predtym na nejakej akcii, mozno byvalu priatelku? Toto je velmi specificka ziarlivost, cize musi mat specificky dovod.

No a moj ked ide na akciu, vacsinou na nejaky koncert a tak, ja mu zazelam dobru zabavu. A dufam, ze si to uzije. No ale ja tomu svojmu verim, a nemienim si nahovarat kadeco, ak mi k tomu nedal ziaden dovod, zamienku.

petulda333
18. mar 2017

@1medvedik1 tak to mas v sebe zakorenene. Nebolo by zle navstivit psychologa. Lebo s tymto budes mat zrajme vzdy problem

1medvedik1
autor
18. mar 2017

@mima4 dôverujem mu, veľmi mi pomáha a podporuje ma vo veľa veciach. Niekedy rozpráva o spoločnom bývaní, či manželstve, a ženy si váži, aj keď si všímam jeho vzťah k mamine.. aa presne to čo si napísala, že môže paktovať s inou aj v práci :( to je prípad ako podvádzal môj otec maminu.. ách tak hrozne ma to ťaží už 18 rokov.
Ďakujem ti za príspevok, máš pravdu v tom treťom bode.. Ďakujem, zoberiem z toho čo najviac 🙂

1medvedik1
autor
18. mar 2017

@obsadenemeno presne ako hovoríš.. špecifická žiarlivosť :( nemám k tomu žiaden dôvod, nikdy mi ho nedal a dúfam že ani nedá, bývalú nepodvádzal.. Zabudla som spomenúť, že môj otec podvádzal moju mamu už veeľmi dávno (18rokov dozadu) .. Neviem mu popriať dobrú zábavu keď ja prerevem celú noc :( nechcem to takto stále a neviem čo robiť..

petulda333
18. mar 2017

@1medvedik1 psycholog. Hanba to nie je,a sla by som cim skor,lebo touto ziarlivostou si znicis kazdy vztah.

obsadenemeno
18. mar 2017

@1medvedik1 tak sup sup k psychologovi.... uvedomit si, ze tvoj priatel NIE JE tvoj otec ani stary otec.
Ze vsetci robime rozhodnutia za seba. A ze istotu nemas nikdy, nikdy. Takze si treba uzivat pritomnost a neuzierat sa niecim, co sa neda zmenit.

mima4
18. mar 2017

@1medvedik1 vzdy si uvedomuj svoju hodnotu a nikdy si nerob zo ziadneho cloveka svojho "boha", zmysel zivota... preco exitujes, dychas..
zial, aj ten najvernejsi clovek, s tip top charakterom moze padnut, ublizit ti, podrazit ta... 100 % istotu nemas v nikom a dokonca ani v sebe... toto ked si uvedomis, pomoze ti to.

pre mna plati - daj cloveku slobodu, ak ta skutocne lubi, pride k tebe a bude pri tebe, ak nie, tak casom odide, a pri muzovi typu kurevnika je to vsetko otazkou casu... to by si musela nasadit senzor na meranie polohy 😀

1medvedik1
autor
18. mar 2017

@petulda333 myslíš že by mi pomohol? Už sa stalo že som siahla po ukľudňovákoch keď niekam išiel aby som bola v pohode.. a to ide iba s chalanmi. Hanbím sa za seba. Chcem by taká vyrovnaná, šťastná..

obsadenemeno
18. mar 2017

@1medvedik1 uz tri sme ti tu poradili psychologa. Takze ano, myslime si, ze by ti pomohol.
Vsetko je totiz v hlave, ako si to nastavis. Mozog je betar, presvedci ta na take veci, ze by si neverila....... 😉

1medvedik1
autor
18. mar 2017

@obsadenemeno ak pôjdem ku psychológovi, mám sa podľa teba s tým zdôveriť aj priateľovi?
Napríklad aj teraz.. Priateľov kamarát má o pol roka svadbu a asi pôjde na rozlúčku zo slobodou na chatu. Ja som už teraz z toho na prášky :(

petulda333
18. mar 2017

@1medvedik1 ja by som mu to povedala,vo vztahu ma byt uprimnost. Normalne mu povrdz co ta trapi,preco mas s tym problem a ze to chces riesit.

1medvedik1
autor
18. mar 2017

@petulda333 Ďakujem za názor, naozaj 🙂

petulda333
18. mar 2017

@1medvedik1 nie je zaco. Ja som sice tymto nepresla ale podobnym a psycholog pomohol. Drzim palce

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
moni244
18. mar 2017

@1medvedik1 jednoznacne odbornik, kolko krat to potrebujes este pocut? A preco by si to priatelovi nemohla povedat?

petulda333
18. mar 2017

@zltyslonik ty mas aky problem? Naco jej tu pises kraviny!?!! Chlap moze mat kamosky aj bez toho aby ich pretiahol. Myslim ze to v hlave nemas v poriadku.
A autorka ignoruj tuto osobu,zjavne niecim trpi

moni244
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
obsadenemeno
18. mar 2017

@zltyslonik ty musis mat velmi smutny zivot....

obsadenemeno
18. mar 2017

@zltyslonik pocuj, ty mas nejaky problem a si posadnuta Kollarom? Teda aspon podla tvojho blogu, citujem: " Nie nezivi ma Kollar. A mojmu muzovi vsetky deti rodim len ja...dufam inde ani nezasuva." Tvoj popis seba na tvojom profile...hm. Prezradi vela.

Hlavne ze radis druhym, aby sli do trojky, aby si zvykli ze partner zasuva inde, ze si maju najst bokovku a ze v MI nie su normalni chlapi???
Bud provokujes alebo mas problem...... tvoje odpovede v teme "Zivot po nevere" takisto nie su prave ako zo zdravej hlavy........ 😠

tiper24
18. mar 2017

Chlap moze mat kamosky aj bez toho aby ich pretiahol. ..... ano pokial su tie zeny take co ho nepritahuju co by s nimi nespal lebo inak iba na kamaractvo medzi zenou a muzom neverím 🙂

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petulda333
18. mar 2017

@obsadenemeno chory clovek toto

petulda333
18. mar 2017

@zltyslonik no predstav si ze moj manzel ma kamosky a nespal s nimi,takisto jasom kamoskou inym muzom a nikdy sa nic nestalo! Chod sa dat liecit pre boha,potrebujes to ako sol

tiper24
18. mar 2017

niektore zeny ste fakt naivne a potom sa cudujete ze vas muzi podvadzaju

obsadenemeno
18. mar 2017

@zltyslonik sranda, ze ja mam vela kamaratov muzov a takisto s nimi nespim.... chudak ten tvoj potom.....

petulda333
18. mar 2017

@tiper24 ty sa prosim k zenam nevyjadruj. Najdi si pracu a rob so sebou nieco

tiper24
18. mar 2017

@petulda333 ja so sebou nemusim nic robit ja som pan dokonaly 🙂