icon

Ako sa zmieriť s opustením partnera v tehotenstve?

kisska158
6. júl 2011

ahojte som v osmom mesiaci tehotenstva a momentalne som zostala sama... s partnerom a so mnou to islo dole vodou......najskor sme sa velmi tesili a bolo wsetko v poriadku ale prestal ma chapat stale mi vsetko vycital dokonca aj spanok v tehotenstve , bolesti - tvrdil ze som citlivka ze neviem zniest ziadnu bolest.....zacal ma urazat, ponizovat a nadavat mi tak som sa rozhodla toto trapenie ukoncit......je mi to luto lebo ho stale milujem.......a predsa je to otec mojho dietata - co dokonca zacal pochybovat ci je to jeho a to ma trapilo najviac.......bojim sa ze moje dietatko ma raz bude obvinovat z toho ze nema pri sebe otca a nezijeme ako kompletna rodina......neviem ako mam zniest toto trapenie

ela2710
13. júl 2011

@sarzan ty co tu uz pises??? co je na tom divne, ze zena chce aby sa jej dieta volalo po nej? ked je raz zapisany v RL musi platit vyzivne, je to tak zo zakona a priezvisko - nechapem, ale riesia sa tu len blbe priezviska, zrejme nechapes, ze dieta sa z muzovho priezviska nenaje...neviem, preco je to podla tvojho nazoru take dolezite a okrem toho drviva vacsina muzov dava take vyzivne na dieta, ze by sa mali hanbit, moja krstna ma dvoch chalanov, od svojho skveleho ex dostava ,,az" 33 eur na kazdeho mesacne, chora suma, ktora nepokryje v podstate nic, len cestu do skoly na tyzden-dva

sarzan
13. júl 2011

ale ved ked je s matkou nech ma aspon jeho priezvisko,kto sa chcel rozist ty alebo on?

sarzan
13. júl 2011

@ela2710 tak to asi malo zaraba ak dostava 33eciek,lebo je to fakt malo

sarzan
13. júl 2011

@elise lenze co ak to ide cez sud? tam sa dohody uz asi nepodpisuju

sarzan
13. júl 2011

@vierka0 malo by mat to len baby s tym vybabravaju chapes

elise
13. júl 2011

@sarzan aj ked to ide cez súd otca zapíšu v rodnom liste ale priezvisko bude mať dieťa po matke🙂

ela2710
13. júl 2011

@sarzan ale to nema zenu co zaujimat, aj to je zakon na hlavu, ked chlap bol schopny si deti spravit, tak ma byt schopny ich aj zabezpecit

sarzan
13. júl 2011

@elise a meno?

sarzan
13. júl 2011

@ela2710 nebud taka kruta..za to nikto nemoze,že fabriky malo platia a neni roboty

elise
13. júl 2011

@sarzan krstné meno dieťaťa môže určiť súd ale prihliada na návrh účastníkov ak má žena v návrhu meno pre dieťa môže jej ho súd odklepnúť.

sarzan
13. júl 2011

@elise lebo s menom neviem ako to je..ale asi tiež volba maminy

vierka0
13. júl 2011

@sarzan a naco by to robili? a po druhe, nemoze dat dietatu meno otca slobodna matka bez jeho suhlasu, chapes? nemysli si, ze zodpovednost otca uvedene v RL zacina tym, ze jeho meno dostane jeho dieta..tak to vobec nie je.

ela2710
13. júl 2011

@sarzan taketo vyhovorky tohto typu ja milujem 😀 za pracou sa da po prve vycestovat, vzdy je ina moznost nez byt nezamestnany, a okrem toho kto hlada, ten najde, ak nehlada, nemoze cakat, ze mu praca zaklope na dvere, moj priatel je mladí, ma 20 rokov, vcera sme posielali zivotopisy, lebo ide dat vypoved v praci a bol by si v soku, ale dnes rano mu uz prisli dake e-maily, kde sa chcu dohodnut na pohovoroch, dvajau mu vybrat pracovnu poziciu, atd. praca je vzdy, keby si moj priatel nenasiel tu, tak by vycestoval do inej casti sr, alebo do zahranicia, vzdy je ina moznost nez kvasit doma

elise
13. júl 2011

@sarzan slobodná matka si môže dať dieťaťu meno aké chce, môže byť mrkvičková tak ho nazve jožko mrkvička teba určí súd otcom a dá zapísať do rodného listu ale s menom ani priezviskom vtedy nehýbe🙂

sarzan
13. júl 2011

@elise lebo co vlastne pospisujes pred matrikou? otcovstvo,dohodu o mene a dohodu o priezvisku? 3 veci?

elise
13. júl 2011

@sarzan len jeden papier že uznávaš otcovstvo dieťaťa.

sarzan
13. júl 2011

@elise toš,ale mohol by som to dat na sud nech povoli zmenu mena

vierka0
13. júl 2011

@sarzan neni roboty? tak nech sa stara on a matka mu bude posielat 33 eur na dve deti, by som chcela vidiet, ako by vyzil..

sarzan
13. júl 2011

@vierka0 dobre,dost už o tom

sarzan
13. júl 2011

@vierka0 33 na jedno nie? 🙂

elise
13. júl 2011

@sarzan zbytočne vyhodené peniaze🙂 ak by ste boli zobratí pri sobáši sa určuje aké priezvisko budú mať deti a aj tam je výber že žena môže prijať mužovo priezvisko ale deti budú mať jej slobodné priezvisko🙂

sarzan
13. júl 2011

@ela2710 ela s tebou je narocna debata lebo mas na vsetko protiargument a myslis si,že len tvoj nazor je ten najspravnejssi 🙂

sarzan
13. júl 2011

@elise to beriem skoda penazi za taku malickost

vierka0
13. júl 2011

@sarzan no nie, na obe 33eur, si to nepochopil? zlaty moj, ako tu uz jedna poznamenala, ak nie je chlap boris kollar, tak zena tym ze otehotnie prd ziska ! a vobec, beries to totalne ze zleho konca..normalny vztah nepotrebuje ziadne vyhlasenia otcovstva, ziadne pochybnosti, kto je otec, ziadne dilemy o vyzivnom ani nic podobne, ak je vztah, kde su dvaja milujuci rodicia, idealne manzelia, taketo otazky su uplne bezpredmetne..pre dieta je najlepsie prist do takehoto prostredia a nie do prostredia, kde si rodicia vycitaju, kto komu urobil dieta a kto komu co dlhuje ! je to smutne co tu citam, fakt, totalne nizke !

sarzan
13. júl 2011

@vierka0 pisala 33e na kazdeho mesacne,no dobre tak ideme teda polemizovat ked sa ti chce-cize muz je bud kollar alebo nekollar hej?

ela2710
13. júl 2011

@sarzan nemyslim, ze mam vzdy pravdu, aj ja sa mylim, ale v takychto veciach mam jasno, v normalnom vztahu by pochybnosti byt nemali

vierka0
13. júl 2011

@sarzan s tebou uz nejdem polemizovat o nicom, stacilo mi co som si tu precitala..ak si nastudujes zakladne zakony o rodine, potom sa mozme bavit, lebo si uplne mimo.

sarzan
13. júl 2011

@vierka0 jasne,aj zakon je len zakon a moze byt nedokonaly v mnohych veciach vieš,co mas nieco dolezitejssie na praci ako polemiku so sarzanom?

sarzan
13. júl 2011

@ela2710 pochybnost je dabel ktoremu celis cely zivot a pochybovat sa da nad tolkymi vecami ajajááj

vierka0
13. júl 2011

@sarzan to rozhodne, som v praci, zrejme na rozdiel od teba..ak sa ti zda zakon nedokonaly, tak chod protestovat pred urad vlady, alebo parlament ! ale ak ho chces kritizovat, najprv ho musis poznat a s tym mas ocividne problem..