icon

Ako sa znova zaľúbiť do manžela?

12. máj 2020

Nemyslela som si, že niečo takéto vyslovím,ale uz neľúbim svojho manžela. Trvá to už dlhšie, ale úplne som si to uvedomila nedávno. Neprajem si od neho dotyky, bozk mi nie je príjemný atď. Ono, nie je to ukážkový manžel, ale nikde sa netúla, nepije. Je nervak, v poslednej dobe viac, arogantným tónom mi veľa krát, už aj pár krát za deň niečo povie. Veľa krát na mňa zvýši hlas. Ja mu na oplátku za to vynadam.. Už žiaľ bez ľútosti. Aký požičaj, taký vráť. Už sme mali rozhovor, že nie sme si uz takí blízki ako sne si boli. Ka som mu povedala, že žiaľ ani neviem, či ešte chcem, aby sa to napravilo. Môžme za to obaja, on sa snaží viac ako ja, no jeden tón iný a ja som zas tam kde som bola. Mám v sebe zas hnev na niekoľko dní. Neviem čo s tým, či sa mi podarí ho niekedy ešte ľúbiť a ci sa dokážeme zmeniť obaja. Neprešla si nejaká žena uz týmto? A podarilo sa nájsť si k sebe znova cestu?

daganov
12. máj 2020

na tvojho muža sa toho nakopilo dosť, to mu samozrejme nedáva oprávnenie byť na teba arogantným. Ak začne takým tónom, ktorý ti je nepríjemný, kľudným hlasom povedz, že toto nemusíš počúvať a odíď z miestnosti. Potom sa s ním bav ďalej, ako keby sa nechumelilo a s tou nechuťou na manžela niečo rob.

autor
12. máj 2020

@daganov to som mu hovorila stále, ale bezvýsledne. Koľko krát som si aj poplakala a odišla do spálne. Ani za mnou neprišiel, resp za náš vzťah som bola v 97% iniciátorom udobrenia sa ja. Musela som ísť za ním, aaby sme si vysvetlili to a to, ale veľa krát som sa dočkala toho, že riešim debiliny. Totiž co nie je problém aaj pre neho, problém skratka nie je. A s nechuťou neviem co mam robiť, naozaj netuším.

juhseverzapad
12. máj 2020

Mňa napadol príbeh Chrisa, toho trenéra ( priezvisko si nepamätám). Bol s manželkou tesne pred rozvodom. Chovali sa ako vy. Právnička a zároveň poradkyňa im povedala, či nechcú niečo vyskúšať. 30 dní mať sex. Každý večer, či sa chce, či nie, tak treba. Doteraz sú odvtedy spolu a nevedia si to vynachváliť.

autor
12. máj 2020

@juhseverzapad inak nad týmto som rozmýšľala presne, že máme malo sexu preto sme sa vzdialili. Bez srandy možno 3 krát za mesiac a aaj to tak, že par dni po sebe a potom zas nič. Ja som mu vravela nech si dáme normálne rozvrh ze ho musíme dodržať a vysmiaal ma..

elenora71
12. máj 2020

To som sa za tak krátky čas nestihla s ním ani pohľadať, nie ešte prestať ho milovať. Čo budeš robiť po 30 ročnom vzťahu???

juhseverzapad
12. máj 2020

Skús sa s ním porozprávať a povedať, alebo prečítať o tomto. Ak naozaj aj on chce zachrániť vzťah, tak pôjde do toho. Skús si nájsť na nete celý ten článok.

autor
12. máj 2020

@elenora71 ja viem. Možno si to len zle vysvetľujem, lebo sa hnevám.

eluveitie31
12. máj 2020

@autor ja prežívam podobné čo ty. Dialo sa to tak pozvolna, až sme zistili, že sme spolu kvôli dieťaťu. Ja som sa zmenila po jeho narodení a stupňovalo sa to. A to je už školák. Ale viem, že chyba je na mojej strane. Ale akosi nedokážem s tým nič robiť. Všetko mi vadí, na všetko som akosi alergická. Neviem to pochopiť, čo sa vo mne zmenilo. Môj sa fakticky nezmenil, ak, tak len tým, že ja som chladná. Je to ťažké a oberá ma to o energiu. Len tak existujeme deň čo deň a riešime v podstate len výchovné veci a problémy. Ideme aj na výlet, kade-tade - tam je dobre. Ale akonáhle sme doma, zase nič. Ale ten nervák som v našom prípade ja. A môj keď je ticho, čo je často...lebo sa akosi nemáme o čom baviť, tak ma to vie vytočiť. Niekedy fungujeme dobre, až do chvíle kedy sa zase niečo objaví, čo mi vadí.

juliet86
12. máj 2020

pocuj ten hnev prameni z niecoho... ak on odmieta psycholgoov. chod ty sama. ak samej sebe pomozes pochopis pomzoes a pochopis aj tomu vztahu tomu co sa deje medzi vami. precitaj si knihu 5jazykov lasky. urob si test online. kazdy tuzime byt milovany prijaty akceptovany. ak nemas naplnene zakladne potreby tak to bude na blbostiach akoze. vybublavat furt. zacni sa vzdelavat v tejto oblasti. priznajte si ze mate krizu. povedzte si ze chcete skusit s tym nieco urobit a zacnite

0kristina0
12. máj 2020

Ja presne viem preco tvoj manzel nervaci. Dovodom je nedostatok sexu. Ver mi, viem o com hovorim. Takze toto je prve co treba zmenit, zintenzivnit sex a nakoniec vela, vela, vela sa rozpravat. Vela stastia

jaass
12. máj 2020

čo si napísala - náznak arogantného tonu - čo tým konkrétnejšie myslíš?

autor
12. máj 2020

@eluveitie31 aj u nás to bolo takto ze raz dobre raz zle, ale teraz je ešte viac nervózny..

autor
12. máj 2020

@juliet86 skúsim prečítať.. Lebo uz naozaj neviem ze čo.

autor
12. máj 2020

@0kristina0 je to možné, lenže on viac moc ani nechce, povie, že je unavený atď. Ved má byť aj z čoho, keďže sám preraba dom, ale zas vidí aj ze ja sa k tomu az tak nemám, keďže ma nepritahuje..

autor
12. máj 2020

@jaass napríklad dnes, bavili sme sa o novom stole a stoličkách zrazu mi vraví a co ta skrinka na víno? Nechápala som o com hovorí, tak som sa dívala na neho nemo a rozmýšľala, či som na čosi zabudla a spýtala sa ze aká? Zvýšeným tonom a nemilo mi vraví, sa na mňa divas ako na debila, však taa k barovemu pultu co sme sa minule bavili. Taký tón, ako keď ta niekto celkom vytoči a ja leen tým, ze som zabudla, ze sme sa pred mesiacom bavili o skrinke.

daganov
12. máj 2020

milujete sa tri krát za mesiac? To je žalostne málo. A tu nejde len o sex, ale existujú medzi vami dotyky? Len tak, pri telke - hladkanie, škrabkanie bez toho, aby to vyústilo do sexu, zaspávanie v objatí, alebo aspoň tak, že sa držíte za ruky. Robíte si niekedy prekvapenia? Aj keď len blbiny. Pred sto rokmi som čítala knihu o jednej žene, ktorá roky žila v šťastnom a krásnom vzťahu, že ju celý život bavilo zvádzať svojho muža a správať sa k nemu tak, ako keď boli čerstvo zamilovaní. Stále mám tieto slová na pamäti.

autor
12. máj 2020

@daganov to áno, keď je všetko OK, tak si dáme llen tak pusu pri linke, resp on mne, obijmeme sa, pri telke tiež prevažne pri sebe sme.. Ja som jeho prekvapovala, fakt blbinami, mal turistický zapalovac, ktorý sa mu pokazil, tak som mu kúpila nový, auto na ovládanie, proste fakt blbosti, ktoré ho potešia ako malého chalana. Ale on mne veru nie a dost mi to chyba..

jvasenka
12. máj 2020

Myslim si ze problem je aj to ze on sa snazi a ty nevies ci chces aby sa to napravilo... Povedz mu ze ti to nie je prijemne a nevies byt preto k nemu mila ze ta to hneva a frustruje.. A zase ked je mily bud mila aj ty.. Ked ides okolo neho objím ho, pohlad, pobozkaj, urob nieco co ho prekvapi - napr nahod sa, pekne sa uprav, oblec sa ako sa to jemu paci alebo sprav nejaky pekny program pre vas.. Ale urcite by som to komunikovala ze ako ti je ked sa k tebe zle sprava, ako sa po tom citis

jaass
12. máj 2020

no, to nie je veľmi dobré, keď hneď takto reaguje na teba. Skús mi napísať internú správu, niečo ti poradím osobne....

daganov
12. máj 2020

fúú, čítam o tej skrinke, neviem, keby takýmto tónom na mňa vravel, tak by som sa mu asi len pozerala do očí a spýtala sa ho, či je nutné, aby to povedal takýmto tónom. Bolo by asi fajn, keby ste vypadli niekde aspoň na kávu a porozprávali sa. Nič mu nevyčítaj, iba porozprávaj svoje pocity, že sa ti to nepáči, si z toho nešťastná, ale chceš urobiť všetko preto, aby to bolo ako pred tým, lebo ho máš rada. Milovanie zrejme iniciuje u vás len on, keď si spomínala, že ty na neho nemáš chuť, bolo by dobré to zmeniť.

autor
12. máj 2020

@jvasenka áno to sa snažím, keď ma obijme ja tiež, aj samma od seba ho obijmem, nie preto, ze by som to potrebovala, ale preto, ze sa to možno stane zvykom a zas ho budem potrebovať cítiť.. Aa aj ked viem, ze sa mu na mne páčia tie sexy košieľky, objednala som si, obliekla... Proste doteraz som sa snažila aj ja.. Ale napríklad, ja mam kučeravé vlasy, jemu sa páčia na mne rovné, pri maalej sa nedá ze sa zavrem do kupelne naa hodku a on je večne unavený aby bol s nou, kym by som sa ja davalla dokopy.. Začarovaný kolotoč..

autor
12. máj 2020

@daganov áno, dnes som zareagovala úplne s kľudom, že si toto neprajem skratka, povedal, no ešte sa oduj, radšej s teebou nebudem komunikovať vôbec teda.. Tak som mu to vysvetlila a fajn, pochopili sme sa, no žiadne prepáč, ani nič. Ako vždy. Keby ssom sa urazila, odišla preč, tak zas maame tichu domácnosť, lebo by neprišiel za mnou.. A to som mu uz vela krát vravela, ze by naozaj mal, lebo toto nie je dobre.. Ale ze vždy riešim debiliny a urazim sa aa ze radseej nejde lebo sa pohadame este viac.. Totiž, on si vždy pripadá, ze jeho chyba nic nie je.. 😐 Aa aj vdaka tomu ja asi ani na neho chuť nemam, skrátka nemám mat z čoho.. Predtym som sa vedela hnevať tak 5 minut, teraz uz aj týždeň viem chodiť bez duse ako ma to trápi.. Ale s tym ze iniciuje sex len on, to mas pravdu..

daganov
12. máj 2020

počkaj, píšeš, že je večne unavený, veď si písala, že prišiel o prácu. Ty máš byť unavená, keď pracuješ, staráš sa o dieťa, domácnosť, neviem, nakoľko sa on podieľa. Možno je unavený z toho, že ste upadli do takého stereotypu, zrejme ste žili aktívnejším životom, kým ste nemali dieťa

marca12
12. máj 2020

Aj my sme na tom zle,ale chceme byt spolu. U nas to zacalo davnejsie. Zacalo to problemami s podnikanim,financnymi tazkostami,vela veci zatajoval,klamal.. Snazila som sa ho chapat,pomahat mu a on bol na mna stale hnusny,nervozny az ma to prestalo bavit a zacali sme si zit kazdy svoj zivot pri sebe. Cim bol hnusnejsi,tym som ja bola viac odmerana. Snazila som sa to riesit,aby sme sa neodcudzili. Vysvetlovala som mu,ze nemozme tak zit,ze musime travit cas aj spolu hlavne sa rozpravat,netlacit problemy pred sebou,jemu to bolo jedno. Prebral sa pred rokom,ale uz je neskoro. Nas vztah je jeden mraz a priala by som si,aby sme sa vedeli objat,pobozkat. No nieco sa vo mne zlomilo a neviem ho prijat naspat. Chcemw ist do poradne,snad to pomoze hlavne mne. Mam ho rada len neviem,ci je to lutost alebo laska. Jeden den ho vidim ako krasneho,skveleho chlapa a na druhy den by som ho najradsej poslala kade lahsie. Stratila som k nemu uctu,ale on si za to moze sam. Ja som clovek,ktory sa nevzdava,ale uz som to vzdala. Za tie roky,co nic neriesil,my sme sa aj tri roky nerozpravali,lebo naco,nikdy nebol cas a ani potreba sa to strasne pokazilo. Ale zijeme pekne,len skor ako kamarati a nie partneri. Hrozne tieto vztahy. Nevzdavaj to,chce to cas. U nas sa to tiez asi casom da doporiadku,hlavne,ze chceme obaja,uz to nie je len o tom,ze ja chcem,ale ma snahu aj on. Presne je to aj u nas,staci jedna arogantna veta a vsetko je v haji. Velakrat na mna zasycal ako na takeho zleho psa a vo mne to uz ostalo.

jajko22
12. máj 2020

Vravi sa, ze laska je rozhodnutie..

daganov
12. máj 2020

si v začarovanom kruhu, pri takej komunikácii by som asi ani ja nemala na neho chuť, ale skús to mesiac, pár krát iniciovať sex ty, či sa to nenapraví, ak nie, chyba je inde a tu by pomohla pároví terapia, ale neviem, či ho tam dostaneš, asi fakt len pod j´hrozbou rozchodu.

autor
12. máj 2020

@daganov nie nie, prerabame doma jee na to sam, čiže všetko okolo domu je na ňom, okrem kosenia, to je moje. Ale preraba a zároveň maame ovečky, sliepky aaj tam musí a stále je čo. Ked nie dnu, tak vonku. To zas nemôžem povedať, no niekedy mám pocit, ze radšej ujde niečo rrobit, ako by mal byt s naami.

daganov
12. máj 2020

@jajko22 myslím, že sa vraví že vernosť je rozhodnutie. Ako sa môžem rozhodnúť milovať niekoho, ku komu necítim nič, len kamarátstvo? Tu láska bola, ale u ženy ju muž svojím správaním udupáva, takže je to ťažké.

autor
12. máj 2020

@marca12 presne, úplne ako o nás. Ja som bola vždy optimista, akúkoľvek problém aa neboj to sa spraví, to sa vyrieši, on bol vzdy podla svojich slov realista, podla mna vzdy pesimista. Ale ja som tiež povedala, ze ako som všetko nechavala tak, ze som bola ticho a nechala som si ten ton, nereagivala som, som ho naučila asi skôr, ze ssi to môže dovoliť. Budem veľmi držať prsty, aby sa to dalo u vas dokopy, tiež ste sa brali preto, ze ste sj rozumeli a aj ked sa človek časom možno zmení, vždy sa da nájsť cesta a verím, ze aj u nas to tak bude.

autor
12. máj 2020

@daganov pochybujem silne. Ale máš pravdu, možno saa uz necíti taký žiadany, keďže ho nezvadzam a odo mňa sex žiaden, ked ho už mame je fajn, obaja sa nesťažujeme, len k tomu prísť. Ale buden sa snažiť, aj ked nasilu. On je znamenie lev a vždy potreboval byť obdivovany..