Ako si poradiť s problematickým dieťaťom v rodine?
Milé Mamičke. Nechcem aby ste ma pokladali sa mrchu. Ale musím sa vám priznať že zo srdca neznášam syna svojej švagrinej. Asi je to tým že ho považujem za jedného rozmaznaného, ukričaného a nevychovaného chlapca. Má iba štyri roky a už má slovník ako dospelý a myslím pod tým tie štiplavé slovíčka. Ktoré keď mu tak povediac prepne rozkrikuje po každom jedna radosť. V skutočnosti sa bojím že týmto správaním nakazí aj moju teraz dvojročnú dcérku. Švagrinej sa bojím zveriť pretože ja na syna sama a niekedy je na tom psychicky dosť (labilná)zle a malý jej to niekedy sťažuje. Ale mňa trápi že ten malý si robí čo sa mu zachce a všetko sa mu prepečie, pretože je prvorodený vnúčik a odmalička ho vychovávali v duchu že bude jediné dieťa v rodine. Teraz však vidí v mojej malej konkurenciu a robí všetko preto aby sa pozornosť zamerala na neho. A už to presahuje hlášky typu je to iba detská žiarlivosť atď. Prosím poradte my ako sa vysporiadať s touto situáciou?
@agnesaviraghova mas pravdu, po navrate do prace pribudnu dalsie povinnosti, a bude este menej casu. babka raz do mesiaca staci..a ak chce vidiet vnuca, nech zdvihne tu svoju pohodlnu prdel a pride! neubudne z nej🙂
@klincek predstav si ponúkla sa nám že nám postráži malú kým budem ja v robote aby sme nemuseli platiť jasle. Ale neskôr dodala aj to iba vtedy keď jej malú zoberieme až k nej domov a to býva 30km od nás...podľa mňa je lepšie dať ju do jasiel aby si zvykla na nové prostredie a aby bola medzi deťmi. A nepovažujem za pomoc hlavne s finančnej stránky tam aj naspať prešoférovať denne 60 km.
jaj zle som to napísal tú cestu by sme absolvovali 4x takže denne 120 km 🙂
@agnesaviraghova tak presne toto iste mame my-svokrovci aj mama su sice super, ale deti postrazia, len ak ich dovezieme. aj vzdialenost mame taku istu.. a tak deti chodia od roka do jasli nespoliehame sa na nikoho. vobec sa toho neboj, zvladnete to tiez. mohlo by vam pomoct strazenie, ked bude maly chory, aby si si nemusela brat OCR-ale inak si urcite poradite🙂.
Ahojte prosim vas neviete ci je tu nejaka tema ohladom surodeneckej rivality alebo ziarlivosti?
Milé Mamičky. Rozhodla som sa ospravedlniť vám aj mojej švagrinej za môj neprimeraný prístup k jej synovi.Od môjho posledného príspevku sem sa veci zmenili k lepšiemu. S mojou nastávajúcou švagrinou sme si veci vydiskutovali. Chcem sa vám ospravedlniť že som mojím príspevkom v niektorých mamičkách vyvolala pobúrenie voči mojej osobe a môjmu prístupu. Ten sa medzi časom zmenil. A zistila som že nemá význam riešiť problémy a starosti iných. Teraz keď sa blížia Vianoce chcem vám všetkým zaželať Šťastné a Vesélé Vianoce nech sú plné pokoja,radosti a porozumenia 🙂

@agnesaviraghova Nie sú problematické deti, problematický sú rodičia. To je veľký rozdiel.