icon

Ako si poradiť so svokrovcami, ktorí nemajú radi čistotu?

netti87
27. dec 2023

Dievčatá, neviem aké máte vy svokrovcov, ale moje svokrovci nemajú radi čistotu, svokra vôbec neupratuje je jej všetko jedno, ja mam rada čistotu, a keď upratujem stále hundre, že načo. Neviem im vysvetľovať, že to je základ 😟

Strana
z2
netti87
autor
27. dec 2023
netti87
autor
27. dec 2023
netti87
autor
27. dec 2023

@lily09 manžel nechce odísť, váži rodičov a aj dom, mam vlastny dom, ale sama tam nechcem byvat

roja01
27. dec 2023

@majlo1234, vies co je zaujimave, ze dost vela ludi sice pravidelne prezlieka paplony a vankuse, ale nevadi im, ze tie vnutorne nie su ani raz za rok vyprate. To iste s potahom na matraci, ved ked je rozopinatelny, tak ho aspon raz za rok vyperiem. Aby som co najviacej zabranila zaspineniu matraca alebo vankusa, pouzivam chranice a aj 2 plachty a 2 obliecky na vankusoch. Najma tam kde z casu na cas spia aj navstevy (najma chata). Na jedlo tiez striehnem. Najma, ked sa robi s masom.

muchotrafka298
27. dec 2023

@netti87 ty mas vlastny dom a ostavas so svokrou, lebo manzel nechce odist? Velmi rychlo by som mu na tvojom mieste veci vysvetlila. Kazdy vieme, ze vlastne byvanie je proste najlepsie co moze byt a v tvojom pripade to mas. Takze naozaj nerozumiem tomu, ze preco si niekde, kde Ti vela zasadnych veci prekaza namiesto toho, aby si mala domacnost podla svojich predstav. Odchod od rodicov nema vobec nic spolocne s uctou a respektom k nim.

0silvia0
27. dec 2023

@netti87 a tvoj dom je neobyvany? Cize musis trpiet zlu hygienu svokry miesto toho, aby si fungovala vo svojom po svojom? Hm, zaujimave, fakt

alickapusinka
27. dec 2023

@netti87 zabil babu kameň

majlo1234
28. dec 2023

@roja01 ano, svoje oeriem pravidelne, ale svokrine su pierkove, tie ked sa vycistia raz za pat rocnicu, tak je to uspech😅

lily09
28. dec 2023

@muchotrafka298 fuj, a to za tyzden sa mycka naplnila len tak malo?

muchotrafka298
28. dec 2023

@lily09 ano, boli iba 2 dospele osoby, takze co tam mali za ten tyzden. Plech sa zasadne umyval az v momente, ked ho bolo treba znova pouzit.....nejake pohare, taniere, hrniec, panvicu.

netti87
autor
28. dec 2023

@alickapusinka pošlem vám svokru na silvester 😅

netti87
autor
28. dec 2023
sisaka
28. dec 2023

@roja01 vrchol humusu je mať také špinavé spodné prádlo, že ho nie je možné dať do práčky s inými vecami.
Normálne delím prádlo podľa farby, spodné prádlo periem s ostatnými vecami a nikdy nie v horúcej vode a nepovažujem sa za humusáka. Intímne partie si vieme utrieť po potrebe všetci v rodine a pri menštruácií používam patričné hygienické potreby.

roja01
28. dec 2023

@sisaka, aj na pohlad ciste ruky obsahuju miliony bakterii, podobne je to i s pouzitym na prvy pohlad cistym spodnim pradlom. Ja som citala, ze sa neodporuca prat spodne pradlo s inym, na nizkych teplotach, pretoze iba teploty okolo 60+ st. nicia bakterie. Niekedy pridam aj dezinfekciu, vacsinou predpieram. Mozno som len velmi uzkostliva, aj moje pradlo je i pred pranim "ciste".

sisaka
28. dec 2023

@roja01 baktérie nie sú niečo, čo musíme za každú cenu zničiť a vytvoriť sterilné prostredie. V živote som do prania nedávala žiadnu dezinfekciu, jediné, čo dezinfikujem sú záchody. Očividne to stačí, keďže mám zdravé deti, bez alergií, choré raz za ´100´ rokov, ktoré nevedia, čo sú antibiotiká, netrpime žiadnymi chronickými chorobami, exemami a nemavame črevné “chrípky”. Spodné prádlo si meníme každý deň, ako aj pyžamá a nedávame si ich 2x aj keď vyzerajú “čiste”, opratie vo vode a prášku na pranie očividne stačí, prádlo je vždy čisté a vonia čistotou

roja01
28. dec 2023

@sisaka to ti prajem, nech sa vam takto dari i v novom roku.

majlo1234
30. dec 2023

@sisaka tu s tebou suhlasim. Kazdy to ma nastavene inak, ja pouzivam dezinfekciu tiez len do hajzla a vsetko periem spolu na 40, max 60 stupnov, aj babatku sme tak prali a nezehlili. Niekto zas dezinfikuje vsetko. Kazdy podla chuti😂

Strana
z2