Ako si poradiť so svokrovcami, ktorí nemajú radi čistotu?
Dievčatá, neviem aké máte vy svokrovcov, ale moje svokrovci nemajú radi čistotu, svokra vôbec neupratuje je jej všetko jedno, ja mam rada čistotu, a keď upratujem stále hundre, že načo. Neviem im vysvetľovať, že to je základ 😟
@majlo1234, vies co je zaujimave, ze dost vela ludi sice pravidelne prezlieka paplony a vankuse, ale nevadi im, ze tie vnutorne nie su ani raz za rok vyprate. To iste s potahom na matraci, ved ked je rozopinatelny, tak ho aspon raz za rok vyperiem. Aby som co najviacej zabranila zaspineniu matraca alebo vankusa, pouzivam chranice a aj 2 plachty a 2 obliecky na vankusoch. Najma tam kde z casu na cas spia aj navstevy (najma chata). Na jedlo tiez striehnem. Najma, ked sa robi s masom.
@netti87 ty mas vlastny dom a ostavas so svokrou, lebo manzel nechce odist? Velmi rychlo by som mu na tvojom mieste veci vysvetlila. Kazdy vieme, ze vlastne byvanie je proste najlepsie co moze byt a v tvojom pripade to mas. Takze naozaj nerozumiem tomu, ze preco si niekde, kde Ti vela zasadnych veci prekaza namiesto toho, aby si mala domacnost podla svojich predstav. Odchod od rodicov nema vobec nic spolocne s uctou a respektom k nim.
@netti87 zabil babu kameň
@muchotrafka298 fuj, a to za tyzden sa mycka naplnila len tak malo?
@lily09 ano, boli iba 2 dospele osoby, takze co tam mali za ten tyzden. Plech sa zasadne umyval az v momente, ked ho bolo treba znova pouzit.....nejake pohare, taniere, hrniec, panvicu.
@alickapusinka pošlem vám svokru na silvester 😅
@roja01 vrchol humusu je mať také špinavé spodné prádlo, že ho nie je možné dať do práčky s inými vecami.
Normálne delím prádlo podľa farby, spodné prádlo periem s ostatnými vecami a nikdy nie v horúcej vode a nepovažujem sa za humusáka. Intímne partie si vieme utrieť po potrebe všetci v rodine a pri menštruácií používam patričné hygienické potreby.
@sisaka, aj na pohlad ciste ruky obsahuju miliony bakterii, podobne je to i s pouzitym na prvy pohlad cistym spodnim pradlom. Ja som citala, ze sa neodporuca prat spodne pradlo s inym, na nizkych teplotach, pretoze iba teploty okolo 60+ st. nicia bakterie. Niekedy pridam aj dezinfekciu, vacsinou predpieram. Mozno som len velmi uzkostliva, aj moje pradlo je i pred pranim "ciste".
@roja01 baktérie nie sú niečo, čo musíme za každú cenu zničiť a vytvoriť sterilné prostredie. V živote som do prania nedávala žiadnu dezinfekciu, jediné, čo dezinfikujem sú záchody. Očividne to stačí, keďže mám zdravé deti, bez alergií, choré raz za ´100´ rokov, ktoré nevedia, čo sú antibiotiká, netrpime žiadnymi chronickými chorobami, exemami a nemavame črevné “chrípky”. Spodné prádlo si meníme každý deň, ako aj pyžamá a nedávame si ich 2x aj keď vyzerajú “čiste”, opratie vo vode a prášku na pranie očividne stačí, prádlo je vždy čisté a vonia čistotou

@alickapusinka Amen!