Ako si stáť za svojím rozhodnutím?
Ahojte som dospelá žena čoskoro 24 ale stále neviem si stať za svojím/povedať nie. Napríklad otec viem že mi chce len dobre núka mi že či si nechcem kúpiť byt. Ale ja nechcem, mám čoskoro manžela a chceme buď ostať v jeho rodičovskom dome alebo postaviť vlastný, aj keď v dnešnej dobe to je dosť ťažké. No a otec stále že či nechcem byt že našiel za dobrú cenu. Alebo že kúpime ho spolu na póly.Už som mu povedala že nie ale raz za cca 2 mesiace to znova vytiahne. Viem je to trápne aj ja sa cítim trápne že ako 24r žena sa cítim ako dieťa.
no autorka, takmer všetky do jednej ti tu dobre radia. si paličatá a neskúsená. rozčuľuje ťa, že ti otec "zasahuje" do života. ale tiež som názoru, že ti chce dobre. keď byt prenajmeš, náklady naň nebudeš mať a z prenájmu sa ti zaplatí určite aspoň časť mesačnej splátky (záleží od toho, kde sa byt nachádza a aký je tam dopyt po nájmoch). v každom prípade rozmýšľaj hlavou, nie srdcom. prejdi si diskusie na MK, kde ženy nemajú kde hlavu skloniť alebo doslova "utiecť" z manželstva, ktoré sa nevydarilo. niektorej po 2 rokoch, inej po 15... tiež sú to ženy, ktoré šli s láskou a pozitívnym myslením bývať ku svokrovcom, lebo veď ich dochovajú, lebo veď im nechajú dom, lebo veď možno budú stavať.... mnohé osudy sú ako cez kopirák. dom nie je ich, ale ich manžela (v tom lepšom prípade, v horšom je dom stále majetkom svokrovcov alebo manžela a jeho súrodencov), niekoľko rokov vrážajú aj svoje príjmy do jeho renovácie, zariadenia apod., popri tom majú deti, čiže nerastú kariérne na rozdiel od manželov... rokmi sa vzťah nielen so svokrovcami, ale i s mužom naštrbia, prídu zlé, horšie a ešte horšie problémy a tie ženy chcú odísť. a nemajú kam. majú 1, 2 či 3 deti a sú si vedomé, že nemajú šancu na pôžičku, aby si kúpili niečo vlastné. alebo ich príjem "vďaka" nebudovaniu kariéry je tak smiešny, že nemajú ani na stabilný podnájom :( takže poslúchni otca, veď čo bude pred manželstvom, bude pred manželstvom a vy si môžete potom budovať aj spoločné.
Mne príde, že sama nevieš čo chceš. Poslušné dievča- poslúchalo rodičov a teraz bude chcieť to čo chce muž. Nikdy nie úplne spokojná- Keď prídeš na to ako vedieť čo chceš a presadiť si to sama v sebe daj vedieť. Dik
Áno z iného hľadiska máte pravdu a ja ju viem. Je to dobrý nápad mať vlastný byt. Ale stále nemám odpoveď odkiaľ zoberiem peniaze. Ďalšia možnosť je kúpiť byt budúcim manželom
Nuz....uz nemas vek na pubertu a mala by si si to ujasnit ty, ze otec ti chce naozaj dobre, zabezpecit ta. Nieze budes investovat svojich par drobnych do cudzieho a ak nieco nevyjde, ostanes s igelitkou a s placom sa vratis k otcovi...a keby aj vyslo, v tejto dobe dobe mas istotu.v nehnutelnosti, vlastnej. Premyslaj...
otec ti ponúkol, že by ho kúpil na polovicu s tebou, mala by som pre neho iný návrh, nech ti požičia tých 20%, aby ti dala banka hypo, postupne mu to vrátiš, hypo ti bude splácať nájomník
nečítala si tu dostatok tém, kde ženám aj vďaka bývaniu u svokrovcov skrachovalo manželstvo a ony nemali (poväčšine už aj s deťmi) kam odísť? Prečítaj si. Ľahko sa môžeš dostať do takej situácie, pretože ak tvoj partner vôbec len uvažuje o tom, že budete bývať v dome jeho rodičov, tak môžeš očakávať čokoľvek. Potom si budeš trieskať hlavu o stenu, že si nepočúvala svojho múdreho otca...
Ešte sa spýtam všetky ste pred manželstvom mali vlastný byt? Alebo ste hneď po svadbe išli stavať dom/ kúpiť byt? Máte nejakú 'zalohu' keď vás muž kopne do zadku? Nerypem len sa pýtam tým štýlom ako vy mne tu píšete
Ano, ja som mala. A keby som nemala, tak po svadbe by som urcite trval na kupe spolocnej nehnutelnosti kde budeme obaja rovnocennymi majitelmi.
Jáj , toto si nedala dobrú tému . Neviem koľko má otec ale čo si myslíš že ti budú radiť ženy 40+ ?😂 Áno otec má pravdu kúp si s ním byt na poly , zober si hypotéku a toto , potom dôjde manžel že budete niečo spolu stavať a ty vykokceš že ty už máš napoly byt s oteckom . Ako dobre možno ti chce dobre ale tak ako hovoríš čoskoro manžela , treba si uvedomiť že on by teraz mal byť najdôležitejším mužov v tvojom živote . Alebo ako to často robia zober z druhého uhla , akoby bolo tebe keby dôjde jeho mamka a začne ho nahovárať napríklad aby išli spolu pol na pol záhradu , pozemok s tým že mu potom dovolí tam stavať dom . Vážne by si chcela bývať na svokrinom? Dobre robíš že hovoríš nie a kľudne sa s tým zdôver aj mužovi a nech ti poviem svoj názor . Rodičia sa niekedy nie a nie zmieriť že deti už majú vlastný rozum , .
Mozno o par rokov si budes hlavu trieskat a dala by si vsetko za to mat klud vo vlastnom aj ked malom byte. Tiez vidis byvanie u svokrovcom velmi ruzovo. Na zaciatku je clovek vdacny,ze moze u nich byvat,ale ked sa vdacnost vytrati a pride realita,pojde ti vsetko na nervy. Byvanie u svokrovcov je pre ludi,ktori sa vedia prisposobovat a su velmi tolerantni. Nepisem to teraz preto,ze pochybujem,ze to zvladnes. Ale preto,ze mozno sa otec obava,ci ti tam bude dobre a chce,aby si bola stastna. Ked sa ta nabuduce zase opyta,odpovedz mu svoje a neries.
@lowe123 to si presne vystihol. Keby som tu napísala že svokra sa ponúkla mužovi aby spolu kúpili byt tak každa by písala že keď je mamičkar nech si s ňou býva že ja by som mala byť na prvom mieste atď.😀 A v tom máš pravdu, nebola by som šťastná keby to bolo naopak. Najlepšia možnosť podľa mňa je kúpiť byt spolu
Vieš ja si myslím že rodičovstvo je vlastne posunuté manželstvo . Rodičia majú pri deťoch stáť v dobrom aj zlom , no deti majú právo robiť svoje rozhodnutia aj chyby . Prepáč ale mám pocit proste že keby ti to otec raz , dvakrát ponúkne beriem to ako niejaký nápad ale toto mi už príde akoby mal doslova ochranné krídlo nad tebou , nieje niejako prísny voči partnerovi? Nestáva sa že by upozorňoval a atď?😅
Tak jasné že spolu , pretože pripravenosti neuškodí ale prepáč , mne by toto do očí bilo že neverí mi , čaká že náš vzťah neuspeje a chce mať prístrešie . Istota sa dá aj inak riešiť . Pokiaľ nie ste realitný magnáti , nevidím dôvod kupovať niečo na pol v inej rodine ako tej ktorú si ideš zakladať .
@lowe123 deti, rodičia to je jedno každý robí chyby. Tak ako on pre mne chce len to najlepšie tak aj ja pre neho, keby bolo na mne tak tiež mu hneď poviem nech otvorí oči že tá jeho sezóna/ sviatkova priateľka není dobrá voľba (len vtedy sa ukáže keď jej chýba € alebo má sviatok tak preto sviatkova 😀) je to pekne od neho že takto na mňa myslí ale svoju budúcnosť plánujem s mojím manželom a nie s otcom. Sama by som úver nepotiahla tak preto jediná možnosť je s nastávajucim.
Jáj taaak , takže tatko už je teda s inou nie mamou? Teda prepáč ak je to osobné , však ale aj to môže súvisieť s tým prečo s tebou chce kupovať byt . Predsa len krv nieje voda a mať nehnuteľnosť s členom rodiny znamená že aj váš vzťah je nehnuteľný 😂, prepáč taký vtip , mamka má tiež s otcom dom na poly ale tam je to horšie ...
Ja som po svadbe začala stávat dom s mužom, ale 2 roky sme bývali u mojich rodičov, aj keď muž v tom čase pracoval v zahraničí, takže ten tam prakticky takmer nebol. Ku svokrovcom by som nešla bývať ani náhodou.
@anonym zrejme väčšina ľudí to robí tak, že či už snúbenci alebo manželia, si kúpia nehnuteľnosť rovným podielom a nie že sa jeden prisťahuje do nehnuteľnosti druhého a keď nastane rozchod, ten prvý nemá nič a ten druhý všetko. Ani ty a ani @lowe123 bohužiaľ neviete o čom píšete, ale vy na to možno časom aj prídete.

My sme bývali niekoľko rokov u svokry,mali sme svoje vsetko oddelené, aj vzťahy boli ok. Ale aj tak to nebola"moja domácnosť ". Život so svokrovcami teraz skutočne málokde bude taky, že všetci spokojní.
Tetaz si to maľujes v krásnych farbách, ale je možné že o pár rokov budeš nespokojná, lebo nikdy nebudeš celkom domáca pani. Vždy to bude dom tvojich svokrovcov a partnera, nie tvoj.
Takže dopredu zvaz aj tieto veci.