icon

Ako si zvyknúť na bývanie na dedine?

28. jan 2025

Kupili sme dom, aj sme ho pekne zrenovovali, stym ani nemam problem. No prave ma chytil zachvat placu z okolia. Zila som totizto na kludnom sidlisku ktory je uz stary, obyvany, obcianska vybavenost super, centrum mesta v pohode 10 min peso. Malo aut, ihrisko pre deti.... Teraz byvam na malej dedine, kde furt fuka vietor. Velke priestory, luky, za domom pole otvorim dvere a ide ma odfuknut, je tu obchod ktory je rano otvoreny 2 hodiny. Dokonca dom je na celkom rusnej ulici, doteraz som byvala v kludnej jednosmerke.
Ako si mam natoto zvyknut? Reagujem na kazde auto, na vsetko co vonku odfukuje vietor. Olutovala som aj ked dom je super, viem ze je nas, je pekny. Ale mohol by byt na inej ulici.

Strana
z3
nyphadora
28. jan 2025

Ked ste kupovali dom , ste si nevsimli, ze fuka a nemate obchod a že je rušna cesta ? Podla čoho ste vyberali dom a dedinu?

beata_k
28. jan 2025

Nezvyknes si, nebudem ti klamat.

pininka1
28. jan 2025

Poznám to, celu mladosť som žila na sídlisku kde bolo všetko blízko, za nami škôlka, čiže relatívny kľud. Muž chcel ísť velmi na dedinu, tak sme postavili dom a mne od začiatku ta izolácia liezla na nervy. Žiaden obchod, ani detské ihrisko, každý zalezeni na svojom dvore. A keď ráno začali pily kosačky a pod bolo po kľude. Ale kvôli deťom to bolo fajn a teraz už robím v meste, deti tam študujú, je to iné.

domkakvet
28. jan 2025

Jedine si zobrat pozitiva preco si tam isla, hadam si aj ty nejake videla a nie len kvoly muzovi.

athena27
28. jan 2025

akoby si písala o tej istej dedine kde bývam ja :D stále len fúka a fúka.. až teda na to, že ja som relatívne spokojná, základ je mať auto aby si sa dostala kam chceš, nájsť si aktivity a na hluk sa zvyknúť dá, kedysi som bývala blízko vlakovej stanice, myslela som prvé mesiace, že to nedám, pri každom nočnom vlaku som bola hore a potom som ich len prestala vnímať. Všetko záleží na tvojom uhle pohľadu, keď už ten dom máte, je váš, páči sa ti, tak už len hľadať to všetko pekné aby si si aj dedinu obľúbila 🙂

lienka.7
28. jan 2025

@autorka holt, bolo treba premýšľať predtým. Teraz je už neskoro lamentovat. A inak, podľa mňa si nezvyknes nikdy

liusa82
28. jan 2025

prostredie je najdôležitejšie na bývanie.Ostatok sa dá urobiť alebo dorobiť a prispôsobiť.My sme tiež jeden dom predali lebo sa mi tam zdalo rušno.Viac ako za bytovkami pri garážach kde sme volakedy v činžiaku bývali.V kuse autá popod okná a to nebola ani hlavná cesta.Obyčajné uličky k domom a domy na seba ako haringy.Už by som takto nikdy nešla kde je dom na dome.Ale dosť ma to prekvapilo ako v kuse korzovali.Teraz sme tak,že je to tu roztrúsené tie domy nie na sebe a vchod len do lesa a inak nikde nikto.Na to sa treba zamerať.Lebo áut ti bude len pribúdať.Premávku neovplyvníš

gribka1
28. jan 2025

Ten pozemok ste kúpili?

panonia
28. jan 2025

Ja som si nezvykla na byte, uplne ma to tam ničilo.

sono2
28. jan 2025

Môžeš napísať načo ste tam šli bývať?
My sme chceli tiež sťahovať ale len vrámci našej dediny. Draho. Tak sme sa na to vykašľali o 2 dediny ďalej by sme si dom určite dovolili ale nejdeme. Fakt toto nepochopím. Opýtaj sa manžela co máš robiť. Pravdepodobne tam chcel bývať ist on.

mamamasama
28. jan 2025

Zvyknes si. 🙂 Osobne som hundrala prve 3 roky, teraz si uz neviem predstavit zivot na inom mieste. Mam auto, takze ak chcem ist do mesta,sadnem a idem. V lete bazen, v zime sankovacka, susim si pradlo na nefajciarskej zahrade, jar, jesen vzdy nejake grilovacky, gulas party, uz mam aj znamych, staci ist na prechadzku a vzdy sa niekde zakecam. Spomalila som, zacala si uzivat klud, v okoli nasla fajn miesta na beh, relax. Najvacsou vyhodou je to, ze otvorim terasu, vypustim deti a mam klud. Vidim ich z okna, navarim, upracem, pridem k nim. Manzel im postavil detske ihrisko. No raj na zemi.

ukgirls
28. jan 2025

kvalitnejsie okna,cez kt nebude pocut fukanie..pevny plot kt neprefukne,,, kadopadne nefuka cely rok .. na jar sa to vyjasni ... ak mas auto -zajdi si do mesta ak nemas vodicak,sprav si ho ... luky sa daju vyuzit na behanie,vencenie psa,,, najst si konicek obrabat zahradu, urobit si zimnu zahradu ... tooolko toho je .... hlavne sa nezaujat na to zle ale najst nieco pozitivne

ukgirls
28. jan 2025

btw ja by som si stala za tym,aby som mala kozub- nieje nic lepsie ako ked vonku fuka a doma praska ohen v kozube 😀

autor
28. jan 2025

Isli sme sem byvat lebo toto nam dovolili financie.....mohli sme si vybrat 3izbovy panelak v meste,alebo dom na dedine. A byt sme obaja odmietali. Manzel je z rusnej dediny takze on to nevnima, prenho je to klud. Ale vietor aj jemu vadi, aj ked sa tolko nestazuje ako ja. Ked sme dom boli pozriet bol vikend cize nebolo tak rusno na cestach. Obcianska vybavenost mi az tak nevadila nakolko som kazdy den cestovala do prace, teraz som vsak zostala doma na materskej. Ono za dedinou je hlavny tah, nie cez dedinu ale predsa je to viac aut ako som mala v jednosmerke.... a ked sme kupovali na dvore boli hospodarske budovy asi preto som nevnimala tak ten vietor, my sme ale vacsinu rozobrali.

h2
28. jan 2025

@gribka1 Kúpili dom.

zuzanaam
28. jan 2025

Vysaďte si živý plot ako vetrolam a protiprašnú, protihlukovú bariéru a v záhrade stromy z toho istého dôvodu.

sandrasstini
28. jan 2025

Mne trvalo zvyknut si asi 5 rokov.
byvala som na rusnom sidlisku , vsetko na skok, mhdcka elektricky 3 min peso a zrazu dedina, jeden obchod a nic 😅 mne teda najviac lezie na nervy ze ked nieco chcem musim vytiahnut auto a ist do vedlajsieho mesta je to sice len 10 min ale predsa. Ale teraz ako som starsia som si uz zvykla, velky priestor, klud. Mozno casom pojdeme do mesta spat ale napr teraz si zas nvm predstavit zit v byte. Podla mna to chce, ale urcite su ludia co si nezvyknu na jedno alebo druhe

gribka1
28. jan 2025

@h2 Jaaaj vlastne hej, ďakujem.

marsmykkok
28. jan 2025

Dediny už nie sú také ako kedysi že kľud. Kedysi prešlo denne 10 áut, dnes každá rodina aj 3 autá a premávka taká, že neprejdeš ani na druhú stranu. Kedysi málo domov trvalo obývaných, dnes nastavené domy všade na poliach, lúkach, na pozemku kde bol kedysi jeden sú 4. Proste vkuse počuť autá, štekot psov, píly, kosačky, susedov, v zime smrad z komínov v lete z pálenia trávy, no des. Ja určite chcem ísť bývať do mesta v blízkej dobe. Keď prídem niekde na sídlisko do nejakého vnútrobloku to je balzam na dušu, ticho, žiaden smrad, autá nie 10 za minútu ale 1 za 5 minút.

dominikakoll
28. jan 2025

Chce to čas, nám tu nad hlavou lietajú lietadla a keď je hmla, počuť oveľa viac motory. Tiež tu riadne fuci. Časom to prestanes riešiť. Počkaj keď príde jar, dáš si kávu, zasadia prvé paradajky a v lete dáš na dvor bazén.

bielasovicka
28. jan 2025

Ja nechápem ako si to nemohla vidieť pred tým než ste dom kúpili. Ved to není ze si kupujem bicykel. Mali ste tam ísť viac krát pokukať ako to tam je, a tak. A nieže raz cez víkend. Ved ste kupovali dom breboha, to je na celý život.

zltalienka
28. jan 2025

"Obcianska vybavenost mi az tak nevadila nakolko som kazdy den cestovala do prace, teraz som vsak zostala doma na materskej. " ako dlho si na materskej? Ak týždeň, tak sa možno len nudíš a za "záchvat plaču" môžu tehotenské hormóny.
Ako dlho bývate v tom dome celkom? Mesiac? Rok?

lucia13022023
28. jan 2025

Mohli sme zdetit veľký dom, bol veľký, obrovský pozemok, starý, taky ten dlhy dom s milión izbami cez ktoré sa prechádza. Odmietli sme. Ja na toto nie som. Viem, že by som trpela.
Záleží od dediny, sesternica si zas kúpila dom v dosť aktívnej dedine, nazvime to tak, a je jej tam super.
Možno si zvykneš, možno nie. Škoda ze ste nad tým nerozmýšľal skôr.

petronelag
28. jan 2025

Na to si postupne zvyknete, a z tej strany odkiaľ vám fúka vietor si môžte dať živý plot napr. z brestu turkménskeho, ten narastie rýchlo, za 3-4 roky je už vysoký aj vyše dvoch metrov. Ak máte auto, tak sa dá aj nakúpiť v najbližšom meste a postupne si všetko prispôsobovať.,

nevenka
28. jan 2025

My sme tiez takto kupili dom, ale pocas roka 2020, ked boli lockdowny. Tych aut chodilo fakt omnoho menej. Po 4 rokoch sme sa sem nastahovali a mna ide slak trafit, cele zle. Hucia od rana od 4 do 22, potom este okolo polnoci ako sa zavru podniky a cca 4 hodiny je ako tak dobre. 2 mesiace som chodila ako bez duse. Uz som chcela ist na lieky, revala som, bolo mi zle od zaludka, uzkosti. Nevetrala som. Niet kam sa schovat. Bohuzial. Ja nie som spokojna ani s orientaciou domu, v zime nemam v obyvacke a kuchyni slnecny svit vobec. Zaclana nam od juhu susedove dom, su tu mega domy vysoke a blizko seba. Takze ako si zvyknut, neviem. Nezvykla som si za pol roka, co sme tu. Nadavam aj cestou do skolky a zo skolky, v tej spicke je to niekolko tisic aut...😪. O ulicu vyssie je to uz o dost lepsie. No nebolo moc na vyber. My tu aspon obciansku vybavenost mame a do BB na skok.

nevenka
28. jan 2025

Ja som emocie potlacila, proste v zaujme zachovania akeho takeho zdraveho rozumu, inak by som asi skocila pod dake auto. Akoze fakt nebudem klamat, bolo a je to zle. Stres zajedam a nemam extra motivaciu na nic. Neviem to odignorovat. Nas je ale 6 a naozaj uz v 3i o 60m2 sme sa brutalne tlacili a na pozemku, co sme mali, dodnes je len hola luka, ten sme predali a zhanali dom. A je to tu mega narocne s domami. Bud drahe alebo takto. Aj po tom ludia skocia ako po teplych rozkoch.

karolinakr
28. jan 2025

ja by som to riešila v buducnosti sťahovanim..už ste vyskušali byt aj dom, vieš porovnat plusy, minusy, postupne by som muža pripravila na to, že o 5 rokov zmenime miesto
až kym nenajdete to prave orechové, stahovala by som sa za život aj 2- 3x
ja aj viac, ale vychadzam z toho, že ĺudia maju radi svoj komfort a nie su flexibilní

nevenka
28. jan 2025

Uzke dvory tu funguju ako take tunely a zvuk ppcujem aj v zadnej izbe, 1 mini pracovna a mini spalna je dozadu, inak vsetky izby okna do cesty, inak to tu neslo spravit. Niektori ludia maju aspon kocky, ze rovnaka sirka domu v zadnej casti ako v prednej. Stale pozeram inzeraty a spekulujem. Tu aspon deti maju moznosti a lepsie dochadzanie pre mna do prace, casom. Ale uz som sa chcela zdekovat na dedinu, odkial pochadzam, kde sa aj muchy otacaju. Len...

sasa1310
28. jan 2025

to je tak, keď niekto chce dom ,aj keď mohol mať kľudne byt v príjemnej lokalite, a kvôli financiám upustí od svojich kritérií (čo pri byte by nemusel). Počkaj ešte, keď ti deti vyrastú a budeš chodiť do práce a voziť ich do mesta

katica06
28. jan 2025

@marsmykkok ale sú aj také, a u nás na dedine nepoznám rodinu ktorá by mala tri autá max 1-2, každý druhý dom je neobývaný aspoň v našej ulici, a v susednej dedine je to podobne. V sedemdesiatych rokov minulého storočia ste tak isto pílili palivové drevo ako teraz stále tou istou pílou

Strana
z3