Je v poriadku opaľovanie na verejnosti?

20. máj 2022

Ahojte, myslíte že je v poriadku keď sa niekto opaľuje na lúke? (nad sídliskom, v dedine, v meste...) Niektoré 50 ročné ženy som na našom sídlisku videla opaľovať sa aj na detskom ihrisku v podprde a kraťasoch to mi prišlo už moc a ja by som to nerobila lebo by som sa hanbila, ale napadlo ma že by som sa opaľovala na deke na lúke kde síce chodila ľudia, psíčkari ale nieje ich tam veľa, myslíte že to je v poriadku? Som dosť hanblivý človek v tomto ale chcem byť opálená 😂😂😂Bývam v paneláku, pláže budú otvorené až v lete... Vy by ste sa takto opaľovali?? Ďakujem

0silvia0
20. máj 2022

Ja som tiez hanbliva, aj takmer 50rocna, ale neopalovala by som sa kade tade, ak by som sa opalovat chcela. Ale nechcem, neznasam opalovanie a vypekanie na slnku. A to byvam v dome a aj by som sa mohla vo vlastnej zahrade.

limoncino
20. máj 2022

A balkón nemáš? Alebo prístup na strechu bytovky 😁

autor
20. máj 2022

@limoncino nie na prízemí bývam a strechu tiež nie to je to že veľa možností nemám ale namňa sa bronz veľmi rýchlo chytá takže by to bolo pár krát...

nestastna21
20. máj 2022

Úplná pohoda.

luccija
20. máj 2022

Často vidím ženy na lúke či pri jazere sa opalovať.ja by som nešla, ale keď ty chces chod...veď nie je na tom nič divne

zuzanazu85
20. máj 2022

Ako malá si pamätám vtedy 65 starkú, tá chodila kľudne hrabať seno v podprde a nevadilo jej ,že to bolo pri ceste 😁🤭. Teraz sa mi zdá,že už vadí úplne všetko 🙄.

mikadooo
20. máj 2022

Niekde pri jazere sa nedá? Tam mi to príde prirodzené... V plavkách samozrejme, nie v podprde 🤭🤭🤭.

viestta
20. máj 2022

Na detskom ihrisku nie, ale na lúke za mestom uplne v pohode. V parku na Hlnvnej nie, ale vo svete je uplne normálne a bežné, že si ľudia spravia piknik v parku, aj sa poopaluju. Už v Prahe v lete vidíš ľudí ležať na deke v Stromovke alebo v parku na Petrine. Parky sú pre ludí, ľudia by ich mali využívať. Park ni je miesto kde sa na tráve behajú psi a ľudia sú na chodníkoch a na trávu kukaju z diaľky. Takže luka za mestom kľudne.

tosomja
20. máj 2022

Chodila som sa bicyklovať a veľakrát som sa vyzliekla do plaviek a ľahla si k vode, alebo len tak na pole (kraj)
Ale tu na ihrisko ani na mestskú lúku by som sa nevyvalila.

euka210
20. máj 2022

U nas to bol balkon a potom rieka, kde ako deti sme sa chodili s otcom opalovat...ale teraz sa tam asi chodi behat a vencit psov.
Urcite by som sa v meste neopalovala v podprsenke 🤦‍♀️ ...este niekde mimo na luke v prirode, kde nie som tak a ociach...ale plavky ked uz tak.
Zijem teraz na dedine a ja mam opalovanie teraz kazdy den ...v zahrade pri pleni, pri otacani sena...sportova podprsenka na to staci, lebo aj tak ma nikto nevidi, max.susedia, ale casto som sama. Kebyze som pri hlavnej ceste kde chodia ludia a auta, tak nie.

juliasb
20. máj 2022

Podľa mňa to je v poriadku, ak sa nejdeš opaľovať hore bez. Ale opaľovanie samo o sebe je podľa mňa jedna z 5 najhlupejsich veci, ktoré ľudia robia. 2 týždne hnedej pokožky pokožky rakovina kože grátis. Okrem toho, pokožka rýchlejšie vráskavie a starne. Nehovorím o tom, ako tretina žien vyzerá opalene staršie o 10 rokov

ankare
20. máj 2022

Úplne v pohode.

zuzanazu85
20. máj 2022

@juliasb v tomto máš pravdu,že až moc veľa opaľovania je skôr na škodu. Tiež som sa rada opaľovala,ale ako staršia som už od toho upustila. Mne stačí prejsť natretá 4x po dvore a som tak akurát. Dakedy to prehnala s oopalovanim a teraz to považujem,za zbytočne. Ešte ten vitamin D a Slnko chvíľu,ževraj choroby vytiahne,ale tiež už sa ,,neslnim" veľa. Čiže máš pravdu.

spadnutaslivka
20. máj 2022

@tosomja s tým bicyklom si mi pripomenula kamošky 😀 išli na bicykle a bolo hrozne horúco, nikde nikto, tak si dali dole tričká a ostali len v podprsenkách. Akurát asi po pár kilometroch išiel akýsi chalanisko. Tak len na celú hubu sa akože oni dve rozprávali, že ako dobre, že si zobrali plavky, keď je dnes tak horúco 😀 Nie som si celkom istá, či toho chalana ošálili 😀 😀 😀

Inak staršie ženy kedysi v pohode na roliach, v záhradkách a pod. robili v podprsenkách a chytali bronz. Ale mne to ako decku teda nebolo veľmi príjemné. Čiže na detské ihrisko to podľa mňa určite nepatrí. A je rozdiel opaľovať sa na kúpalisku a je rozdiel ukazovať sa v spodnom prádle medzi cudzími deťmi na mieste, ktoré na to nie je určené.

tosomja
20. máj 2022

Ale keď tak spomínam, keď som bola malá, tak rodičia s nami chodili na ihrisko a neďaleko pieskoviska rozprestreli deky, dali dole tričká (niektoré) a opalovali sa, aj s nubianom a indulonou sa natierali 😃

jaskolka
20. máj 2022

Ja asi chodím na "iné" miesta, ale fakt som nikde sa nevidela len tak opaľovať sa ľudí, okrem samozrejme jazera, plaze, nejakej vodnej nadrze a podobne, čo je normálne.
Osobne nemám rada opaľovanie, utekám zo slnka, nevidím na tom nič super.

simca06022011
20. máj 2022

jasne, normalne.. kedysi sme chodili na luky bezne a vsetci... dokonca aj ja s mamou... este okrem opalovakov ostrekovac na kvety s cistou vodou :DDD KEd nik neoxidoval okolo (lebo fakt je ze turisti a psickari sa objavia hocikde v tejto dobe), tak aj hore bez :D Nie je preco robit dramu z toho 🙂 Ja sa napr pred dovolenkou opalit musim, lebo ja idem docervena riadne, cize napr. pri mori by som musela byt zalezena v tieni a to nehrozi, ved vylety atd aj ked nie som v plavkach, aj tak po vonku chodim. CIze beham po dvore uz teraz v tielku, kratasoch cez tyzden, uz som hneda... ked budem mat volnejsie, vytasim plavky a zalahnem na dvore opalit zvysok. Keby som bola v byte, beriem dceru a ideme niekde na luku, napr. na opekacku. V polke juna zacneme chodit na kupalisko po skole, a potom uz mam veget.

marca12
20. máj 2022

Na sidlisku by som sa hanbila,ale na luke nie. Kludne chod niekam na luku

andreatytler
21. máj 2022

Ja by som sa trochu bala ak je to niekde kde nechodi vela ludi sa len tak v plavkach na deku polozit.

danica2711
21. máj 2022

v pohode, prečo nie? Ale v plavkách, nie v spodnej bielizni