icon

Ako skĺbiť rodinu, kariéru a osobný život?

9. mar 2025

Ako to robia v dnesnej dobe ze su upraveni, stihle vysportovane postavy, maju karieru, pekne auta, byvanie, deti konicky, vylety, ako to stihaju?
Ved ja nemam poriadne pri 2 detoch cas ani upratat byt nehovoriac o sporte a inych veciach ako kadernik alebo co. Zije tu niekto taky pekny dokonaly zivot? Ako sa vam to podarilo sklbit?

Strana
z5
crazy_cat_lady
9. mar 2025

Maju opatrovatelky, ktore sa im postaraju o deti a zena ma cas na sport/kadernika atd..

autor
9. mar 2025

@crazy_cat_lady ok ale tie opatrovatelky stoja nemale peniaze a aj tie konicky a starostlivost o seba a odkial na to maju? Ja napriklad by som zobrala aj deti sportovat ale len ich vychystat nabalit to su 2 hodiny a doma vybuch..a ked sa vratime. Vcera von dnes von tsk nic neumyte nevyprate..a zajtra skola..nehovorim o tom ze uz ani nezehlim

zmrzlinka2021
9. mar 2025

Sú vo vzťahoch rovnocenné partnerky, nie slúžky, opatrovateľky, spoločníčky.
Poznajú svoju hodnotu a seba majú ako prioritu

autor
9. mar 2025

@zmrzlinka2021 tym chces povedat ze pomaha aj chlap. Aj moj pomaha robi co moze a akurat len pribral.

gribka1
9. mar 2025

Asi o bežných ľuďoch nehovoríš. Sú tam peniaze, takže bez problému.

zmrzlinka2021
9. mar 2025

Autorka,

Tvoj manžel ti nemá pomáhať. On má robiť to isté čo ty

Väčšinou žena funguje podľa kvality partnera. Buď kvitne alebo upada

indiankaindi
9. mar 2025

možno treba z niečoho v tej starostlivosti o deti upustiť. Nepíšeš aké sú staré, ale vychystať dve deti von je záležitosť možno pol hodinky, za predpokladu, že sú to ozaj malé deti. Ak sú väčšie, deleguj povinnosti viac na ne, nech pomáhajú, zapájajú sa. Dve hodiny na vychystanie dvoch detí je šialene veľa. Píšeš, že zajtra škola, to znamená, že aspoň jedno z nich je školák. Ten už v 6 rokoch dokáže veľmi veľa, pokiaľ má priestor. Treba mu ho dať. Rovnako upratovanie... vo veku školáka si už svoje veci musí zabezpečovať sám - myslím tým upratovanie.

ssimusska
9. mar 2025

Nič nieje dokonalé, môže to tak len na oko vyzerať. A hej, my máme podobný život ako opisuješ, ale bez detí zatiaľ. Peniaze sú z podnikania, ktoré sa priateľ nebál začať robiť, doma neexistuje, že ja by som robila všetko( varenie, upratovanie atd.) . V podstate robíme všetko spolu. 😄

lucia13022023
9. mar 2025

Tak asi áno, žijem tento podľa teba dokonalý život ✌️
Tajomstvo? Návod? Žiadny. Sme na všetko dvaja, či už na chod domácnosti, dieťa, prácu, peniaze.
Sme rovnocenni partneri, nič nerobíme na ukor druheho, malý ma všetko čo potrebuje, rovnako ako aj my. Spokojní rodičia = spokojne dieťa.

oceanahory
9. mar 2025

Moj chlap konci kazdy den v robote o 15-tej, robi rovnako vsetko od varenia po upratovanie a starostlivost o syna, ja som este doma na rodicovskej. Mame velmi aktivnych starych rodicov z oboch stran, ktori sa tiez velmi radi ponuknu o postrazenie. Takze mame navarene, upratane, chodime cvicit, chodime na vylety, dovolenky a vsetko stihame vacsinou s nadhladom 😁...ALE my sme aj velmi aktivne povahy, dlho nikde neobsedime, takze je to aj tym. U nas neexistuje take, ze hodiny sedime pred telkou, my oddychujeme aktivne.

martinmmartin
9. mar 2025

Otoc si otazku- co robia ludia co na take nieco nikdy nedosiahnu inak? Nikdy neinvestuju do aktiv ( veci co sa casom budu vyplacat) vsetko investuju do pasiv ( veci co cely cas iba tahaju dalsie prachy z vacku- napr auta) , ziadna aktivna opozicia voci predavaniu svojej prace za zle pidmienky ale naopak zvyknutie si a prisposobenie sa. Kratkodobe chvilkove uniky bez snahy riesenia situacie

luccija
9. mar 2025

Pre každého má deň 24 hodin.To myslíš ľudí čo dávajú fotky na IG, alebo niekoho z okolia?Majú upratovačku, dobre deti, možno toľko neupratuju, možno majú od rána 06 režim a veľa stihnú, kaderníčka zase nie je záležitosť každý den, hodis do práčky a ideš von zase nerob tragédiu z prania🙂
Režim a pravidelnosť príklad idem cvičiť aj, keby traktory padali....A hlavne muž, ktorý je s deťmi, doma porobi, nepride o 18 atď....

viestta
9. mar 2025

V prvom rade maju inac postavene zivotne priority ako ty. Potom maju rozdelene povinnosti aj okolo domacnosti aj okolo deti. A dokazu si aj dobre manazovat svoj cas a aj peniaze.

oceanahory
9. mar 2025

@luccija Presne...je to velakrat o tom, ako si zadelis svoj cas. Ja si vecer nesadnem pred telku, ale idem aj o 19-20:00 cvicit a niekedy sa vraciam domov az o 21:00, osprchujem sa a idem spat. Manzel nema problem uspat dieta a kedykolvek sa takto mozeme aj vystriedat 🤷.

gypsomilka
9. mar 2025

Tak zober si len niektore influencerky. Maju doma vkuse mamu ,svokru co sledujem. Maju “gazdinu” a zahradnika. Muzi podnikaju. Zeny co pridavaju storky tak stihaju cvicit,kozmetika,kadernicka,nechty, kavicka atd. Deti zo skolky skoly vezme mama.
Ak by som mala moznost mat doma mamu ci svokru tak stiham toto aj ja. Zial nemam a tak urcite veci nerobim a nechodim.
Ale zas dve hodiny deti chystat je naozaj prehnane. Ak ideme niekam na vylet vieme o tom uz vopred. Cize si nachystam veci priebezne. Jeden sa vie nachystat sam a druhemu staci nachystat kopku veci. Obycajne zeny co su aj tu a chodia do prace predpokladm ze funguju podobne. Robia priebezne.
A ja neverim zas ze kazda ma doma vsetko krasne nastajlovane,upratane atd.

autor
9. mar 2025

@zmrzlinka2021 tak som sa mozno trochu blbo vyjadrila.. ale v podstate robime obaja co mozeme. A pomahame si navzajom

danica2711
9. mar 2025

aj ja v podstate žijem tento "dokonalý" život, ale ty to vidíš skreslene, aj u nás fungujeme občas s vyplazeným jazykom, v bordeli a nestíhaní, akurát že sú to skôr výnimky, pravidlo je pohoda. Máme obidvaja vypracovanú kariéru so zodpovedajúcim príjmom, pomoc v domácnosti si zaplatíme, a hlavne: máme zmysel pre humor a správne nastavené kritériá, nepadáme na hubu z bežných starostí. Sme team a pracujeme na všetkom spoločne a keďže sme športovci, berieme to s nadhľadom - jeden zápas vyhráš, jeden prehráš, nevadí, ideme ďalej

autor
9. mar 2025

@indiankaindi ide o to ze ked ideme takto von balime aj nahradne oblecenie a jedlo v zmysle teple jedlo teda ho musimezohriat a uskladnit tak aby ostalo teple plus pitie nejake malickosti ovocie..

autor
9. mar 2025

@ssimusska no takto sme si zili aj my bez deti.. ano na vysokej urovni preto mam teraz neskutocnu facku ze sa citim zle vyzeram zle a doma je stale bordel.. cestovanie je utopia a ist do restiky.... bez deti to bolo uplne o inom

viestta
9. mar 2025

Autorka, prosim ta ako sa mozte dve hodiny chystat s detmi von a nakoniec po vas dma ostane ako po vybuchu? Ked maju menej ako 5 rokov, tak to moze trvat tak pol hodinu aj s tym, ze raz jeden, raz druhy uz obleceny potrebuje ist na zachod. Ak su starsie ako 5 rokov, tak sa vedia prinajmensom poobliekat aj same, ostatne je zalezitost pol hodiny aj v pripade, ze idete von z domu na cely den. Vsetko ostatne sa da nachystet den dopredu, rano len schmatnem proviant z chladnicky a nachystane ruksaky hodim na chrbat.

gypsomilka
9. mar 2025

Tasku s nahradnim obleckom si nechaj zbalenu stale v aute. My tak nosime. Aj ked ju sice beriem vzdy dnu ake zbalenu mame stale. Vzdy mam zbalene aj veci ako je lekarnicka. Aj ked je to len dezinfekcia a daky ten leukoplast a kvapky na alergiu. A mam napr jednu krabicku kde mam sladkosti keksiky dzusiky. Ale to naozaj nechystam vzdy. Je to krabicka z ktorej si deti neberu sladkosti @ni nic. Jedlo teple? Naco nechapem. Ked idem na vylet ideme niekam najest.

gypsomilka
9. mar 2025

Kolko maju deti rokov?

luccija
9. mar 2025

Ale veď to balím aj ja a už mám 18 r dceru🙂teda nie teplé jedlo, ale ovocie, niečo malé, mineralku, deku, psovi vodu...tak buď chces ísť von a zbalis to, alebo budeš doma.ano, pri deťoch musíš plánovať a byť o krokmi vpred a byť na všetko pripravena.Ale máš len zlý deň nikto to nemá dokonale ...jasné, že na IG ci tu na MK dá každý fotku len upravená, deti vysmiate život ružový.
Si dobrá aká si nebuď na seba prísna.

@gypsomilka asi sú deti ešte malé.

viestta
9. mar 2025

Preco nemozes ist do restiky? Mate nejake dietne obmedzenia, pre ktore sa nemozete v restike stravovat? Ked sa nemozete stravovat v restike, nevydrzite jeden den na "suchej strave"? Preco potrebujes brat zohriate jedlo? Ak nie su ziadne zdravotne obmedzenia dovodom na to aby si brala zohriatu stravu, tak sama si to robis komplikovane, nikto iny za to nemoze.

autor
9. mar 2025

@luccija no ked potrebujes prat 4 pracky tak sa o hodinu musis vratit a zapnut dalsiu. Nemozes ist na celodenny vilet lebo ti pracku nema kto ani vyvesit.. ale to nie je o prani ale komplexne. Ved dobre vieme ze zivot sa nesklada len z prania, varenia a umyvania riadov ako za sociku... dnes robia ludia omnoho viacej veci a viacej maju aj na starosti.

gypsomilka
9. mar 2025

@luccija co ja viem brala som info ked napisala ze zajtra skola,tak myslim ze uz chodia do skoly. Ja mam deti 9,5 ale teda staci povedat ze aby sa obliekali. Chystam veci na kopku len tomu mensiemu. Ale ten sa dokaze sam obliekat.

lenkakravcova
9. mar 2025

Dosť robí už len to, z akých pomerov človek pochádza.
Ak od rodičov dostal nehnuteľnosť, nemá hypotéku z všetky peniaze môže minút na takéto veci ako kaderníčka, dovolenky atď, tak je uplne niekde inde než ten, kto začínal od nuly a bral si hypotéku na bývanie.
Rozdiel je tiež v počte detí. Niekto má jedno, a pomoc za peniaze zvonku.. niekto tri štyri alebo aj viac.
Vždy záleží na tom aké sú vaše priority.

autor
9. mar 2025

@viestta a ked schvatnes ten proviant rano.. pred tym sa tiez musis umyt, aj vsetci clenovia rodiny, najest sa napit, spravit caj, citronadu, ved nepijes stary caj.. a ked tie veci aj robis vecer tak zas vecer nerobis ine veci..

maxik24
9. mar 2025

Nuz, nemaju vyhovorky, ale makaju.

"Ja napriklad by som zobrala aj deti sportovat ale len ich vychystat nabalit to su 2 hodiny a doma vybuch..a ked sa vratime"

Prosim si rozpis, co robis tie 2 hodiny. Naozaj uprimne ma to zaujima. Starsie dieta mas skolaka, mozno obidve, tomu iba zbalis veci do tasky, pripravis nejake jedlo do krabicky. Sam sa oblecie, vychysta. Ak mas druhe mladsie, v 3r sa dokaze bez problemov obliect same, tomu tiez staci zbalit do tasky.

Zavidis zenam peknu postavu, ale ako ju mozes mat ty, ked nie len ze nesportujes sama, ale ani ku sportu nevedies deti. Naozaj nie je problem vziat ich von na odrazadlo, bicykel, kolobezky, korcule, skolak ti zvladne aj 20km okruh. Cvicit rano, kym vstanu, alebo vecer, ked idu spat. Tak to robim ja napriklad, da sa to, aj pri narocnych nociach ked je mladsie dieta este babatko..

Nemozes ist ani na vylet, lebo sa musis vratit vylozit pracku. Ja tieto vyhovorky naozaj nemam rada. Alebo ok, ved kazdy moze mat vyhovorky ake chce, je to jeho zivot. Ale netreba potom zavidiet ostatnym maminam, ktore miesto minania energie na neustale vyhovorky zije ten zivot, o ktorom pises - ci uz cvicia (doma popri detoch), stravuju sa zdravo, idu s detmi von na bicykle, maju doma upratane (lebo mas skolakov, ti uz si maju sami upratat, odlozit, a aj povysavat zvladnu).. Upravena zrna v zmysle ciste vlasy, ciste nechty, ciste usi.. To tiez by som musela velmi premyslat nad vyhovorkami, preco by sa to nedalo. Je to o tvojom zmyslani, nie o tych inych zenach 🙏

maxik24
9. mar 2025

Kazde rano sa musis napit, najest, umyt, aj vsetci clenovia rodiny. Cize deti nechodia ani do skolky, skoly, ty do prace, lebo by to dlho trvalo, tak to radaej nerobite? Pardon za ton, ale toto tak velmi nemam rada, tieto vyhovorky smerom k sebe a zavist smerom k inym zenam

Strana
z5