Ako skĺbiť rodinu, kariéru a osobný život?
Ako to robia v dnesnej dobe ze su upraveni, stihle vysportovane postavy, maju karieru, pekne auta, byvanie, deti konicky, vylety, ako to stihaju?
Ved ja nemam poriadne pri 2 detoch cas ani upratat byt nehovoriac o sporte a inych veciach ako kadernik alebo co. Zije tu niekto taky pekny dokonaly zivot? Ako sa vam to podarilo sklbit?
Tak pracku si nachystaj vecer ked vies ze pojdete von. Daj odlozeny start a ked sa vyperie povesias rychlo. Kolko trva vesanie? Neviem. 10minut? Zapnes druhu pracku a ked pridete vyvesis tu druhu.
Ono bud bude vylet a bordel napr alebo upratane oprate ale budete doma. Ale zas chapem mne ked sa narodili deti mala som tiez problem,lebo som mala pocit ze stale nieco niekde rozhadzane. Ale teraz mi je asi jedno. Co su ich veci zavriem do ich izby. A tam sa naozaj nestaram. Ci je to rozhadzane. Raz za cas maju upratovanie komplet cela izba. Ostatne ako pride nieco uprace muz nieco ja. A nehovorim ze tu je este zahrada. Aj ked mala vkuse nieco chce.
@oceanahory no hej, ale presne to som písala.. niekto má v 30tke 1 dieťa a splatení nehnuteľnosť. Iný má napr tie deti tri štyri a postupne stále spláca.
Predsa len toto urobí veľký rozdiel.
Tak, keď idem prať 4 práčky neplánujem výlet.Per každý deň po jednej.Ked viem, že idem v sobotu preč navarim deň dopredu najeme sa a ideme nezačneme upratovať atd....Ale takto je lepšie fakt byť doma🙂
Ty vole, nemoct ísť na výlet kvôli pračke!
@lenkakravcova Tak jasne, vsetcia mame ine priority, ale potom sa necudujem, ze nemam cas, energiu a financie na vylety, ked mam doma 4 deti 🫣😁...kazdy ma, ako si to zariadi.
Autorka, ked idem na vylet neperiem. Periem v priebehu tyzdna, tak ako vychadza cas. Kvoli praniu by som sa vyletu nevzdala. Ked sa vratim z vyletu viem jednu pracku pustit aj vecer. A ked nikto nie je doma, tak nema kto bordel robit, cize rano odchadzam z upratenej domacnosti, vecer sa do upratanej vratim. Alebo neupracem pred odchodom, ale kym sme z domu prec, ziadny dalsi bordel tam nepribudne. Kto by ho tam pridal?
A ano, vsetko si nachystam vecer, aj lepenaky, aj ovocie a zeleninu do boxu, aj keksiky. Kym to robim, tak pracka perie, umyvacka umyva riady, ostani si chystaju ruksaky (uz len nadiktujem co si maju zabalit). Rano sa normalne naranajkujeme aj spravime hygienu ako v hociktory iny den, aj sa poobliekame tak ako v hociktory iny den, len oblecenie je ine na vylet ako do skoly alebo do roboty. Zaliat caj je zalezitostou zovretia vody +5 minut, kym sa sacok vymaca a potom ho uz len staci naliat do termosky. To sa stiha ze tan cas co ranajkujeme. Limonady nerobim, my zvykneme brat len cistu vodu, tu napustam kazdemu do flase a strci si ju so ruksaka. Kazdy ma vecer nachystany svoj ruksak s nahradnym oblecenim a uz len dolozim cast proviantu, ktoru ponesie.
Ak odchadza vlak o 8:07 zo stanice, vstavame o 6:00 a 7:00 uz umyti, naranajkovani, nachystani, obleceni odchadzame na autobus. A je jedno, ci tym vlakom ideme na jeden den, alebo ideme s kufrom na tyzden. Vecer pridem, pohadze sa spinave na kopu, ja vytriedim, zapnem pracku, vytiahnem z chladnicky veceru nech sa zohreje, medzitym sa vsetci vystriedaju v kupelni. Ked prideme okolo siedmej, okolo deviatej uz si len spominame na to, ze sme boli na vylete. Co sa neopralo sa operie aj so vsetkym ostatnym cez tyzden. Ziadne viditelne nasledky na domacnosti po tom vylete neostanu. Ked sa cez vikend ide na zahradu alebo na vylet, ulohy sa spravia este v piatok, takze na vikend uz neostava nic.
@maxik24 ale co je to za vyhovorka ? Ved to je realita.nikto tu pracku za mna nevylozi. A ano predstav si kazdy den aj napriek tomu ze je to tazke sme vonku velmi vela.preto tie ostatne veci stoja.
Rozpis nemam ale je to o tom ze sa zobudime o 7 a odchadzame z domu o 9
Vecko,sprcha,hygiena, popostiela vyvetrat, ranajky, caj, kava limonoda, desiata, olevrant, obed,oblieect, nachystat nieco pre deti nejake hracky, ucesat , namalovat..co ja viem
Podla mňa si veci moc komplikuješ. Skús zmeniť priority. Teraz mám bordel v kuchyni ale idem s malým na túru, lebo je pekne a chcem sa hýbať. Poriadne upratujeme večer, keď nám malý zaspí. Periem priebežne, takže ráno vyvesím prádlo a môže sa ísť na výlet. Vychystaní sme za chvílu. Večer všetko nachystám a ráno nám už činnosti trvajú iba ako v bežný deň.
@gypsomilka uz mam vecer robit proviant a to vecer prideme domov ci z prace ci z vyletu o 7, treba zas poriesit deti seba, upratovanie, ono naprasi sa aj len z toho ze je okno otvorene. Vybalit veci z vyletu.. atd
Deti ma 4 roky a 8 mesiacov
A preco si pisala teda ze a to zas zajtra skola? To som dako nepochopila. 4r dieta je naozaj samostatne. Nachystaj mu veci na kopku a len dozeraj ak ides okolo popri chystani. A 8mesacne? Hmmm no co ja viem. Co mu chystas? Naozaj nerozumiem. Tu tasku nahradne veci podla mna naozaj ked sa teraz nastvem vezmem tasku tak sa stavim ze mam zabalene za 10minut obe deti. Tomu. 4r naozaj postacuje banan jablko keksik dzus pripadne po ceste kupis kolacik v obchode. Zas to netreba prehanat ze potrebujete na vylet kufor hraciek,teple jedlo atd. Ak nemozes do ist niekam jest,kupis nieco do auta len. A verim tomu, ze kazdy den na vylet nejdete. Ze cely den. Ides sobota alebo nedela? To sa da fakt v pohode nachystat uz stvrtok v piatok nieco do tasiek,vaku. Plienky,oblecenie,suche veci keksik atd. Jedlo ako banan,jablko,vyziva atd das v kuchyni na jedno miesto.
Ale rozumiem aj tomu ze sa to asi neda lebo….
@lenkakravcova nemyslím to v zlom na teba, ale z duše nenávidím takéto názory, že stíhajú len tí, čo vlastne všetko dostali a majú peniaze.
No nie, nie je to tak. Začali sme s mužom od nuly, boli dni kedy sme mali euro v peňaženke a naše rande bolo také, že sme sa išli prejsť k vode. S takým mužom by polka koníka ani nebola.
Boli dni kedy sme muklovali 30 dní z mesiaca, mali dve roboty, brigadovali po skole, nemali sme letné prázdniny, odišli do Nemecka robiť...makali sme aby sme v našom veku boli tam kde sme. Nemáme ešte ani tridsať rokov, a žijeme nad priemer. Ale nie kvôli mojim rodičom, jeho rodičom, nič sme nezdedili, nič sme nevyhrali, len sme trvdo a poctivo makali. A so všetkým to tak bolo. Vyšportovanu postavu nemáme len tak. Museli sme zdvihnúť zadok a ísť makať. Na výlety s dieťaťom? Chodili sme odkedy sa malý narodil, taktiež na dovolenky. Pre niekoho utopia, pre nás oddych, lebo veci máš tak ako si zariadis a aké mes nastavenie mysle. Jasne, že keď pôjdem do restiky s tým, že decko mi bude revat a budem nervózna ešte pred tým než tam pôjdem, tak pokazim náladu všetkym.
Toto co popisuje autorka sú výhovorky. Dá sa všetko, len treba chcieť.
Neexistuje, že dvaja dospelí ľudia nezvládnu obyčajný chod domácnosti a dve deti. Keď jej teda muz so všetkým pomáha.
Vieš čo, ja sice nemám "dokonalý život", ale času mám dosť, a to preto, lebo "výbuch" doma ma netrápi, nezabijam čas zbytočnosťami ...
Veci si komplikuješ len a len sama. S 8 mesačným si doma nie? Cez týždeň môžeš dať prať každý deň aj dve práčky, prečo by si to mala robiť pred výletom? Sušičku nemáš? Najvyšší čas zaobstarať. Ostatné ti už poradili. A že napráši sa aj keď len otvoríš okno, ak nie ste alergici prežijete aj mesačný prach. Naozaj nemusí byť všetko dokonalé.
Ja som spokojna ako sa nam doma podarilo vsetko sklbit, mala som velke obavy ako to bude, ked nastupim do prace. Cvicim rano o 5, rannu šichtu s detmi absolvuje muz (skolka + jasle), ja ich poobede vyberiem, idmeme na ihrisko, obehneme kruzky (ja s jednym, muz s druhym), nakupujeme kto kedy ako stiha alebo poriesime objednavkou (vacsinou), udrziavanie poriadku nam perfektne ulahcuje umyvacka, roboticky vysavac a susicka. Narozkladane veci/hracky spratavame priebezne kazdy vecer. Pranie ma absolutne nezatazuje a nijako nezasahuje do nasho casu, vacsinou rano ked vstanem prva pracka je oprana a kym doranajkujeme tak aj ususena a rovno veci naskladnim do skrine. Neviem si predstavit, ze by som si raz za mesiac nenasla cas absolvovat kadernicku, kozmetiku a masaz. 3 hodky za CELY mesiac pre mna. Na to netreba ani opatrovatelku, to v pohode vybavi muz.
@oceanahory ja viem, uplne mimo temy, ale to slovo "vsetcia"..
Zaklad je partner,ktory sa chova ako rodic. Ak nemas kedy cvicit, cvic s detmi ( sice budu mat z teba obcas konika🙂 ja som vzdy mala vopred nachystane nahradne oblecenie v skrini a pri odchode som ho iba supla do tasky .Taktiez nie a supnut jablko,ci banan do tasky zaberie minutu.
Hladaj sposob ako si to vsetko ulahcit den vopred a nie vsetko na poslednu chvilu riesit.
Ano, prach je jediny bordel, ktory sa robi ked nikto nie je doma. Ale aky bordel po vas ostane, ked rano pred odchodom este aj ustielas? Vybalit veci z vyletu znamena, vylozit pouzite riady na linku a spinave oblecenie pred pracku. Obriadit seba a deti po vylete je presne to iste ako kazdy iny den, nie je to nic mimoriadne. Rano sa nachystat je to iste ako ked sa chystas do prace. Myslim si, ze nemas to dobre zorganizovane. Preto ti vsetko tak dlho trva, lebo robis aj zbytocnosti. My sme vcera zo zahrady dosli o siestej vecer. Kym sa junior osprchoval, tak uz stalo pretriedene pradlo pred kupelnou a riady co sme doniesli uz boli vylozene v umyvacke. Ano, ty musis dieta okupat, ale za ten cas moze muz vypratat to co donesiete. Kym sa do sprchy dostanes ty,mozes nakrmit prvu pracku. Veceru staci zohriat, ale to treba pocitat s tym, ze pridete neskoro a dopredu navarit. Ked deti zaspia mas vyprate, mozes vyvesat. Co sa nevypralo dnes, operie sa zajtra. Staci ak nastavis odlozeny start a rano mas oprate po ranajkach, mozes vesat dalsie.
Vieš čo robím? Ráno vstaneme do čistého, lebo večer upracem, odnesiem deti do inštitúcii, idem do fitka, z fitka rýchlo domov spracem po raňajkách a idem pracovať, potom navarím, idem po deti, s deťmi von, ideme domov, jeme, kecáme, ideme spať. Čo sa týka financií. Pracujeme obaja s manželom, on rokmi na vyššej pozícii, ja po materskej začínam ale v dobrej sfére, takže plat je fajn. A tak si môžme dovoliť aj výlet, aj nákup, aj dovolenku, aj dobre vyzerať. Je to o tom, ako sa ty rozhodneš.
Ps: ak máš stále bordel je čas urobiť generálne upratovanie s vytriedením nepotrebných vecí, a razom budeš mať byt/dom uprataný za zlomok času
@onedaynick 😁 no dobre pouzila som nespisovny vyraz, velmi sa ospravedlnujem. Dufam, ze vecer nebudes mat kvoli tomu nocne mory 🫣🤞.
Všetko je to o peniazoch. Kto má peniaze, môže si dovoliť vyzerať lepšie, opatrovateľku, materiálne veci atď
tak jasné že tie maminky nemajú 4 deti do 5 rokov...
väčšie dieťa môžeš už aj doma samé nechať, niečo vie aj spraviť - myslím ľahšie práce....
Autorka ja Ťa teda úplne chápem. Vstávam o piatej, polhodina je káva na prebratie, umyť sa, obliecť, o 5:30 idem do obchodu po pečivo ( nemám rada odstáte rožky ), vyložím nákup idem do sprchy, kým sa dám na poriadok je 6:30, robím desiatu pre dieťa do školy, posteliem svoju posteľ, popracem riady z robenia desiaty a ostatné veci do chladničky/špajze a idem vyvenčiť psa, je 7:00- budím dieťa, robím raňajky- vajíčka, ovsenú kašu a podobne, znova pracem riady, obúvam a odchádzam z domu 7:20. Dieťa odchádza z domu samé o 7:45
Poobede idem väčšinou na nákup a varím. O 16:00 idem do posilňovne na hodinu cca každý druhý deň, potom zase pracem riady, ja to tiež nestíham. Nehovoriac o tom kde je ešte pranie, stieranie podláh a iné veci. Som sama čiže nič moc. Úplne ťa chápem. Neporovnávaj sa s ostatnými.. ty im nevidíš do bytu, ako to oni majú.
@lucia13022023
Ona píše o športe, kaderníkovi. Má asi na myslí taký ten instagramovy perfekcionizmus. Nie bežné upratanie, ucesanie, bežné výlety. Aspoň tak som to pochopila.
@oceanahory no však okej. Ja som nepísala o sebe. 😃 Ani som nepísala, že je to negatívne nechodiť dva razy do roka na dovolenky alebo mesačne do kaderníka.
Či už priorita taká alebo onaka každý má tak ako si zariadi.
Napr mňa takéto dovolenky a kaderník atď veľmi nebavia. Príde mi to ako vyhadzovanie peňazí na pozlátko. 🤷 Radšej to investujem to tých detí.
@lenkakravcova Ved prave a ja zase beriem radsej tie dovolenky, ako dalsie dieta 🫣😁.
Nečítam celú diskusiu ale je to tak preto pretože chceme a robíme veci tak aby sme si to všetko mohli dovoliť 😊 vieme si dobre organizovať čas a určiť si priority 😊 ale určite by som to nenazvala pekný dokonalý život 😅 tak isto varíme pratáme makáme, nič nám nepadá len tak do rúk 😉
Ja nemák taký život ako tebou vyššie uvedené. Ale, aby som nešla na výlet kvôli práčke, bordelu alebo starému čaju, takú ešte nehrali. Veci na prezlečenie riešim len pre najmladšieho. Mám ich v taštičke, nevyberám, iba keď teda boli použité. Podľa typu výletu 2 deťom nachystám, čo si majú obliecť, tretie obliekam. Proviant rieši manžel. Keď nie, tak niečo na chrum, niečo na energiu a naliať vodu do fľaší. Keď je výlet dlhší, plánujeme aj zastávku na jedenie (väčšinou nám stačí tanier dobrej teplej polievky). Doma potom na večeru niečo uvarím. Ak potrebujem súrne niečo oprať, dám na práčku časovač, ale väčšinou periem priebežne. Nakopí sa len pri prezliekaní perín, ale tie určite jeden deň výletu počkajú😉A inak, áno, prídem z prace, pol hodina relax, potom trochu upratať. A môžem aj cvičiť (ale nehce sa mi), aj kávičkovať (väčšinou nie je s kým) ale teraz už bude pekne, takže budeme hlavne chodiť von😁
Možno máš len veľké nároky na seba/na vás. Deti si nebudú pamätať ,že doma bolo denne dokonalé upratané (nevravím ,že máš mať všade špinu), budú si pamätať ,že ste čas trávili spolu ,že ste sa hrali, naháňali, chodili vonku a po výletoch. Ďalej je podľa mňa veľmi dôležité ,aby si bola ty sama so sebou spokojná a šťastná. Nájdi si čas na vlasy, nechty, cvičenie čokoľvek aj na úkor času s deťmi, rodinných aktivít či manžela. To ,že deti dáš raz za čas na druhú koľaj, nie je nič zlé. Ty tak budeš spokojná mama a svoju spokojnosť prenesieš na deti a muža. Budeš mať viac energie na všetko. Podľa mňa je všetko len o prioritách, nastavení a vyhovorkách. Kto chce cestu si nájde 😉

@lenkakravcova Moze aj nemusi...kazdy je strojcom svojho vlastneho stastia. Nam s manzelom nikto s nicim nepomohol, vlastny byt na hypo sme si kupovali spolu ked som ja mala 24 rokov, dnes mam 31 a mame ho splateny, ale to len vdaka vlastnej drine. Cely zivot sme na sebe makali a nie je to inak ani teraz! Rodicia nam sice pomozu postrazit dieta, co je velka pomoc v dnesnej dobe, ale to je vsetko.