icon

Ako skĺbiť rodinu, kariéru a osobný život?

9. mar 2025

Ako to robia v dnesnej dobe ze su upraveni, stihle vysportovane postavy, maju karieru, pekne auta, byvanie, deti konicky, vylety, ako to stihaju?
Ved ja nemam poriadne pri 2 detoch cas ani upratat byt nehovoriac o sporte a inych veciach ako kadernik alebo co. Zije tu niekto taky pekny dokonaly zivot? Ako sa vam to podarilo sklbit?

jozinzbazin22
9. mar 2025

Ja som zobrala maleho ako zavazie a cvicila s nim doma,maly sa smial a ja urobila pre svoje telo viac.Kolko trva nalozit pracka,vylozit,povesat.3ja toho zase moc nezaspinia,tych tanierov.Kupit robota,pustit ho v case prechadzky a je povysavane.
V dnesnej dobe sa tak da vsetko si krasne ulahcit,ze az.Malemu do cesty kupovane presnidavky,ovocie,vecsiemu aj kupit niekde a aj pre Vas,zas to nestoji tisice taky mali obed pre vas 3.
Ale ako tu uz bolo povedane,ked sa chce ide vsetko aj kadernik,kozmetika,objednam sa vtedy ked viem,ze muz bude doma s detmi.Ziaden problem.

olimuc
9. mar 2025

Vypni IG a FB a zacni zit v realite. Na soc sietiach Ti nikto neukaze ani bordel, ani ked ma nervy ani ked sa mu nechce. Den ma 24 h pre kazdeho … a kazdy Ti ukaze to, co chce, aby kazdy videl

autor
9. mar 2025

@tairyx ved to oni nevidia nam do bytu a my im.

autor
9. mar 2025

@denkabemommy kolko hodin denne pracujes ? Lebo 8cka s 30 minut na obed to asi nebude

xnatalkax
9. mar 2025

To byvas v byte? 😀 a co by si robila keby byvas c dome s velkym pozemkom, vtedy by si ako stihala? Zahradka, kvety, sliepky, trava, stromceky, atd..

autor
9. mar 2025

@xnatalkax praveze mozno by som stihala viac teraz ked chcem aby bol syn vonku doobedu 2 hodiny a poobede 2 hodiny ked spi tak ja som s nim 4 hodiny na ulici kedy nespravim doma nic.kebyze mam aspon balkon, terasu alebo dvor..odparkujem kociar pokial spi a ja hoc co spravim..

jozinzbazin22
9. mar 2025

Och veru,veru,co budes robit ked zacnes pracovat,co???ako to budes stihat vsetko,ked akoze teraz to nestihas,ked si doma.Asi ani spavat nebudes,vsetko po nociach budes robit a rovno rano do prace,tak???

jozinzbazin22
9. mar 2025

A vies,co robim ja ked mi maly spi od 12tej do 15hod,ked mam volno???spim s nim,to iste muz a najlepsie ked sme obaja doma a spime vsetcia.

eleanor2510
9. mar 2025

Autorka, v nadpise mas, ako sklbit rodinu, karieru a osobny zivot. Podla toho som predpokladala, ze pracujes, mas dve deti, a preto nestihas. Aj tak sa mi to zdalo prehnane, ako si sa lutovala, ale este som si povedala, budiz, mas toho vela. Ale v diskusii vyjde najavo, ze ty si doma s dietatom??? Tak potom vsetko, co pises, su len vyhovorky. Je mi jasne, ze materska nie je "dovolenka", ale teraz si este predstav do tohto vsetkeho, ze budes pracovat na plny uvazok! Ked mas teraz plno vyhovoriek, co budes robit potom? Teple jedlo na vylet? Citronada? Nejdeš na vylet kvoli praniu? Ako prepac, ale niekde je chyba. A ako ti uz napisali, ked mas na vsetko len vyhovorky, tak aspon nezavid.

luccija
9. mar 2025

Ale nie je nutnosť byť 4 hodiny denne vonku a hnevať sa, že nemáš kedy variť a prat.Ked bola dcéra mala pokým muž večer kúpal ja som varila na ďalší deň, aby som doobeda mohla ísť von najesť sa a išla som spat s ňou a poobede zase von.Ked som nespala s ňou tak som upratala, mala svoj čas, ale je pravda, že ona spala dlho.
Keď som nemala navarené doobeda som bola doma a varila ...hlavne si daj prioritu, keď chodiť von tak nemôžeš mat lukulske hody a vyložené nohy.Ved ty sama si robíš plán čo ktorý deň robiť.
vedela som, že zajtra idem tam a tam...to znamená, že musíme mať navarené ďalší deň bol oddychovejsi a zase som porobila doma.Mna to doma nebavilo, takže priorita bolo navarené a chodiť von.Urcite sme nemali nalestene podlahy a to nemám ani teraz, lebo doma to je stále naložiť, vyložiť, poliať kvety, odložiť veci do skrine stále je čo robiť máš pocit, že nie je vidieť výsledok.
Staršie chodí do škôlky?čo stihneš to stihneš no tak bude prach...

gypsomilka
9. mar 2025

A naco 2 hod doobeda vonku a dve hod poobede? Daj dieta do skolky a budes mat cas robit nieco. Ostatne su fakt vsetko len vyhovorky

lucia13022023
9. mar 2025

Aha teraz čítam ze dieťa má 8m...ved to je taky vek, že vieš urobit hocičo. Nemáš balkón? Otvor dokorán okno a daj ho spať pod okno. Ak ti ide o čerstvý vzduch. Prepáč ale všetko čo píšeš sú len a len výhovorky. Dá sa všetko.
@eleanor2510 nadpis bol tuším Ako to stíhajú?
Admini zmenili....

zmrzlinka2021
9. mar 2025

@tairyx
- kašľať na čerstvé rožky
- popraviť posteľ hala bála
- nevarit cez pracovný týždeň
- sprchovať sa večer, nie aj rano

tairyx
9. mar 2025

@zmrzlinka2021
Nedám dieťaťu do školy starý rožok
Posteľ ustieľam halabala
Nevariť si nemôžem z môjho príjmu dovoliť (stravovanie v reštauráciách neprichádza z fin.dôvodov do úvahy
Ráno sa osprchovať musím kvoli nočnému poteniu

viestta
9. mar 2025

@eleanor2510 toto zmenil admin. Zas nie uplne vystizne

eleanor2510
9. mar 2025

@viestta aha, nevedela som. Ale aj autorka tu niektore veci zmatocne pise, naprikad ze zajtra skola, a pritom jej deti do skoly nechodia, tak som automaticky predpokladala, ze pracuje

viestta
9. mar 2025

@eleanor2510 aj ja som predpokladala, ze ma skolakov, teda samoobsluzne deti, ktorym staci povedat a nemusi okolo nich behat cele rano, kym sa vyberu na vylet.

denkabemommy
9. mar 2025

@autorka nie, nerobím 8h, robím 6h, kým sa treba starať o deti, tak mám kratší úväzok 🙃. Ale aj keď som robila 8h, tak som to stíhala len fitko som dala poobede a cez víkend - áno, s deťmi a na materskej to bola pohoda, nemusela som prispôsobovať čas rôznym meetingom a hovorom 🙃

basulaak
9. mar 2025

Klbim skolku, praca z domu, mam TPP ale v reali robim kolko chcem niekedy 3 niekedy 5, vynimocne 8 ked su tlaky a nestihacky (minule som si to uvedomila, ze ja vlastne zdaleka nerobim 8h). Niekedy dorabam po veceroch. Cvicit viem z domu ked mam HO, priapadne vikend, ku kadernicke, mani pedi, kozmetika cez pracovny tyzden si odbehnem alebo vikend a dieta neham muzovi. Sem tam si dame spolocne rande, sauna, koncert, vecera tedy zavolame bud dedka alebo opatrovatelku. Urcite nebalime nikam so sebou teple jedlo. Ideme do restauracie ci fastfood. Dieta obleciem za chvilu aj ked nechce a protesuje. Zanadavam si ,spotim sa ale ideme. Napr ako vcera a dnes ked som mala navarene sme sli oba dni do kutikov, my s muzom sedime na kave s kolacom dieta sa hra…ked chcem mat svoj klud dieta nasilu netaham so sebou. Oznamim doma a beriem auto a idem sa trajdat sama.

tiezjedna
9. mar 2025

@autorka dve hodiny som štandardne balila rodinu (2+3) na týždňovú lyžovačku... Nechápem.

bosorkabb
9. mar 2025

Ja takú osobu poznám.
Má upratovačku, chodí k nim raz týždenne. Aj im žehlí. Umýva okná raz mesačne. Varí málo a ak tak rýchle jedlá. O záhradu sa im stará pán. Deti majú krúžky kam ich nosí buď jedna babka alebo druhá. Poprípade majú pani na občasné stráženie.
Lenže ich príjem je taký že si to môžu dovoliť.

sisaka
9. mar 2025

Tak ja neviem, ale autorka sa už pekne zaplietla. Najprv splieta o skĺbení kariéry a rodinného života, o tom, že chce brávať deti športovať, že zajtra majú školu a potom vysvitne, že je vlastne doma na materskej s miminom - (neviem, aký šport chce aby toto mimino robilo) a druhé dieťa má 4 roky, takže tiež do školy nechodí. Sťažuje sa, že byt nemá ani balkón, tak predpokladám, že to bude nejaký mini bytík a aj ten je problém udržať v poriadku, aby aspoň jeden deň v týždni mohli odísť na výlet
Ja teda nie som žiadna superžena, ale keď som bola na materskej, tak som v pohode navarila, upratala, zobrala dieťa vonku na vzduch, staršie do školy, zo školy, na krúžky a v sobotu sme kľudne vyrazili na výlet bez toho, aby nám chystanie trvalo 2 hodiny. Cely týždeň má autorka na pranie, ale ona čaká kým príde sobota a môžu tráviť čas aktívne ako rodina a vtedy potrebuje prať 4 práčky, lebo celý týždeň nebol čas oprať denne jednu práčku.
O chystaní celodenného proviantu ani nehovorím.
Autor - problém je v tvojom prístupe a organizovaní práce a keď chceš počuť názory na niečo, tak aspoň podaj presné informácie a premysli si koľko majú tvoje deti, či chodia do školy a či chodíš do práce.

zmrzlinka2021
9. mar 2025

@tairyx veď obedy máte v práci a škole. Večer stačí drobnosť .
Proste záver: všetko v živote ide, ak nie sú výhovorky. Sťažovanie nie je platené 😉

gabu_lienka
9. mar 2025

Autorka, myslis, ze ked tvoje dieta nebude 4 hodiny denne spat vonku, tak sa nieco stane? Jasne, ze nestihas varit a upratovat, ked 4 hodiny z kzdeho dna pochodujes s kocikom po ulici. Predpokladam, ze starsie dieta je v skolke.

viestta
9. mar 2025

@gabu_lienka 4 hodiny kazdy den je vonku + 4 hodine denne stravi chystanim sa na to aby vonku sli. To mas 8 hodin. Tie co to stihaju, alebo ako bol povodny nazov debaty "Ako to robia?" si jednoducho vedia zmanazovat cas, ulohy a priority. Niekto to vie, niekto sa to nauci, niekto sa cely zivot len bude stazovat, ze to nejde a vyhovarat sa preco to nejde. V tomto pripade je jasne kazdemu, ze chyba je medzi stolickou a klavesnicou

janickacrazy
9. mar 2025

@gabu_lienka tak treba si uvedomiť, čo človek chce, či tráviť 4 hodiny vonku alebo mať upratané, navarené, oprane, na leštený nábytok a lesklé podlahy. Ja som tiež bývala s deťmi dlho vonku, keď boli bábätká, rada som chodila s kočíkom hore dole. Varila som na 2 dni a upratala tak rekreačné, lebo veď pri deťoch aj tak je furt dačo dakde pohodené, či hračky, či iné veci. Proste každý nech si robí, ako mu vyhovuje.

lindusss2016
9. mar 2025

@crazy_cat_lady ja nemam ani opatrovatelku, ani stsrych rodicov, nikoho. Na deti som bola od zaciatku sama a sportujem, nikdy mi nebranili nesportovat. Dokonca som instruktorka. Nasla som si sport (bojove umenie), ktore robia aj deti, aj ja a tak na treningy chodim s detmi. Ked precvicujem ja, deti vacsinou cvicia medzi mojimi klientmi. Ale uz v kazdom meste je kopec moznosti, ako cvicit aj s detmi, prinajhorsom doma, internet ma kazdy, takze naozaj cvicit mozu dnes uplne vsetci, staci chciet

autor
9. mar 2025

@eleanor2510 materska je len 34 tt to maly uz mal.. potom je rodicak a popri nom sa da pracovat a ano aj ja popri nom pracujem. Pecene holuby nam z neba nepadaju.. maly mi spi len vonku v kociari a stale vela ponocuje. Teda sme denne aj 4 hodiny von a 4 hodiny pracujem.. teda 8 hodin v domacnosti nespravim vobec nic. A casto aj viac ked mi maly place alebo mam viac prace

autor
9. mar 2025

@sisaka ano pekne si to vsetko zhrnula a obula sa do mna.. lenze vies v com je tvoj problem a tiez mnohych tu inych zien? Ze ja som vlastne vobec nechcela pisat o mojom zivote. Ja som sa pytala zien ktore maju urcity zivot ako to stihaju? Co robia ake urcuju priority? Nikoho som neprosila a ani sa nepytala aby hodnotil a kritizoval co robim ja. Proste nikto moj zivot nezije tak nemoze o nom hovorit. Moze hovorit o svojom zivote. Ak nikto taky zije. A tie domyslacky tu mnohych zien. Ze nepracujem ze neperiem,ze nechodim von s detmi koly caju ze mame maly byt.. ma 80 metrov a nema balkon a vo teraz taky je.. ale opat mna zaujimalo ako to maju tie co ziju urcity hore popisany zivot. Mnohe co sa tu vyjadrili ho ani neziju len si potrebovali do mna rypnut. Tie co dali nejaku radu. Ano nasla som tu aj par rad.. dakujem. Viqcej uz reagovat nebudem.

autor
9. mar 2025

@viestta ty si taka mudra ze asi najmudrejsia na svete.. vlastne vies odpisat na moje otazky ktore su v uvode? Pochybujem tak naco sa vobec vyjadrujes? Jaaj potrebujes si rypnut.. ale ked uz chces tak citaj vsetko..a nedomyslaj si. Neviem kde je napisane ze 4 hodiny sa chystame von kazdy den.. si poklopkaj na celo