Ako skončili vaši problémoví chlapci v dospelosti?
Maminy, aky zivot ziju a aku pracu vykonavaju Vasi problemovi synovia? Nechce sa ucit, odvrava, je panovacny, zaujima ho len futbal a technika.A ja sa sama seba pytam, co z neho raz bude? Ked je v 10.r.takyto. Som z rodiny+ ja sama aj s muzom sme vzdelani ludia, nekonflikti. Tak ma zaujima, co bude s nasim "problemovym" synom. 😔 Povahu ma po 1clenovi z rodiny, ma vlastny nazor a ked nie je po jeho, je cirkus. V skole s nim problemy nie su, ale teda, nechce sa mu ucit, radsej ide na futbal.trening..
Podľa mňa problem mas ty, nie chlapec 🤷🏼♀️
Deti niesu naše kópie, sú to samostatne bytosti, nauč sa ho rešpektovať aký je a podporovať ho v tom co mu ide!
Teba bavilo učiť sa a si poslušná nekonfliktná, tvojho syna vac bavi šport a je taký samorast, nezávislý, ide si za svojim. Proste dve úplne rozdielne povahy. Z teba vyrástlo niečo super úspešné ked sa bojíš ze s jeho inou povahou nedosiahne úspech ako ty?
Som síce žena, ale vyrastala som ako tvoj syn, s nálepkou “problémová” iba preto lebo ma nebavilo učenie, na všetko som mala svoj názor a bavilo ma umenie.
A to sa v našej poslušnej rodine s VŠ titulmi akosi nestretlo s porozumením. Pritom sa mam dobre, som spokojna v živote a dalo by sa aj úspešná v tom čom robím. Ale rodičia potrebovali dobrých 30 rokov kým to pochopili
problemovy? sorry, ale mas bezne decko na prahu puberty.
Som si predstavovala uteky z domu, drogy a fajcenie.
Bežný pubertiak/budúci pubertiak 😆 neboj sa, bude úplne normálny.
Ktorému 10- ročnému sa chce učiť?
Btw, keď ho baví technika, môže byť z neho technik ;)
Keď ho baví futbal, môže byť futbalista ;)
Nevidim zam ziadne problemy. Klasicky chalan.
Tak problemove dieta si predstavujem, ze fetuje, chodi pozaskolu, a uteka z domu🙈.
Chlapec je uplne normalny 10 rocny, niektore deti su narocnejsie niektore menej. Ked chodi rad na treningy, tak moze byt futbalista. Je ti jasne, že vobec na VŠ ist nemusi, ked ma uz teraz vlasrnu hlavu, proste si pojde svojou cestou, ty to musis len rešpektovať.
Predstavy sú úplne odlišné. Môj syn je úplný opak mňa. Ja som z jeho bordelu, prístupu k povinnostiam na nervy, tatko to toleruje, vraj je v puberte.
Toto je problémový chlapec ? Môj 10 bratranec fajčí na ihrisku,doma je utiahnutý a iba na mobile sedí,nadáva a to je len štipka toho čo vieme ...možno ja drogy tam budú časom,ako jeho sestra ...
Tak si predstavujem problémové deti
Tiez si myslim, ze nie je nejako problemovy, aspon podla tohto opisu.
Ale tak napriklad moj manzel bol v skole problemovy, mali ho za pribrzdeneho, mal zle znamky, na hodine unikal do svojho sveta a zabudal dorabat zadania. V podstate o nom hovorili ze bude rad za ucnovku. Ja som bola vzorna ziacka, milacik ucitelov, vitazka olympiad a recitacnych sutazi. Dnes sme obidvaja matematici, ucime na VS, mame rovnaku poziciu aj plat.
Muzov dobry kamarat bol este vacsi vykuk, same vytrznosti, zranenia, s bratom si raz spravili doma opekacku v detskej na dlazke. A dnes je z neho normalny akcny chlap, uspesny v IT.
Predstavy sú úplne odlišné. Môj syn je úplný opak mňa. Ja som z jeho bordelu, prístupu k povinnostiam na nervy, tatko to toleruje, vraj je v puberte.
@sulavikova moj starsi syn, teraz 16rocny, bol do tych 10-11 rokov zlaty prisposobivy mily ochotny chlapcek. Mamickin poklad, doslova.
Prisla puberta...stala sa z neho neochotna leniva vos, nic nespravil sam, z izby sa len ozyvalo...co zase chceees? zase jaaaa? Vcera som robil to a to. Kem som mu ukazala upratat nejaku vec, upratal presne ten jeden papierik, nic navyse. Zhorsil si aj ucenie, ale nastastie tahal to svojou inteligenciou, takze sa spustil z 1,2 priemeru kdesi na 2,1. V 9tke uz docista flakal skolu, na strednu ho na jednu skolu neprijali, na druhu sa dostal ako 59ty z 60 prijatych, takze s odretymi usami. Ale na novej skole, musim poklopat, teraz je prvak, uz mu ta puberta prechadza, je zodpovednejsi, milsi, zlepsil si znamkz, skola ho bavi. Uz ma aj mensi bordel v izbe, zacina si viac vazit peniazky, v jeseni bol na nejakej brigade, dnes brigaduje u babky. Dokonca sa naucil aj po sebe umyvat riad, varit jednoduchce jedla, palacinky spravi jedna basen. 🙂
Prestan prosim Ta ty vzdelany clovek 🙄😒😒.
Mas uplne normalne dieta
Najväčším problémom je tvoja nálepka, ktorú si synovi dala a tvoje očakávania.
Rešpektujes ho? Ma určitú voľnosť v rámci pevne určených hraníc? Alebo idete cestou vyžadovania poslušnosti?
Pozor, aby práve to, ako ho vnímaš (problémový) nebolo primárnym dôvodom, že dieťa sa problémovým stane!
Zeny, dakujem Vam. Prvorodena je ta sikovna, poslusna, svedomita,... a tak nam syn dava zabrat. Pri nej nevieme, ze chodi do skoly, neodvrava, mila, zlata, super sa s nou podnikaju aktivity. Syn stale nastvany, vybusny, .. my sme z neho hotovi🙈ale mate pravdu.. je to typicky chalan..
Toto je podľa teba problémové dieťa? 10 ročné? Autorka nehnevaj sa,ale daj si dve facky.Uplne normálny 10 ročný chalan.Ja mám doma úplne normálneho 14 ročného chalana,ktorého tiež baví iba comp,futbal a chodenie von.A už teraz vie,na akú SS chce ísť a čo chce v živote robiť.Nemozem byť pysnejsia na svojho syna
Podporuj ho v tom, čo ho baví. Ta technika je dobrý smer a futbal tiež.
nechce sa mu učiť....
kontroluješ mu úlohy? skúšaš ho, píšeš s ním diktáty?
nad niektorými deťmi treba sedieť aj celú zš, inak raz - dva skĺznu na známky 3-4....
opýtať sa len dieťaťa máš úlohy a vieš všetko do školy je mizerne málo. najmä ak vieš aký je a ako sa stavia k svojim povinnostiam.
@deti95060810 ucim sa s nim denne. Je tazke ho dostat ku kniham. Milion vyhovoriek. Bojujeme😔
Pozor na porovnávanie!! Ak to deti vedia, že ich porovnavas (a ver mi, deti to dokážu aj vycitit...) a dcéra je vždy tá dobrá a syn ten problémový, zarábas im na poriadne komplikované a zlé vzťahy aj v budúcnosti.
Pokus sa syna prijať aký je, bezpodmienečne prijatie je dôležité pre zdravý duševný vývoj dieťaťa.
A to tvoje má len 10r, je fakt ešte malý... Nenalepkuj ho, lebo sa s tou nálepkou zžije..
Problemovy? Neblazni. Moj bude mat 12 a teda to su u nas uz ine fukoty 😂😂😂😂 a nikdy mi ani nenapadlo, ze je problemovy. Ved to je vek kedy si deti hladaju cestu. Nie kazdy musi byt jadrovy fyzik.Bavi ho sport a technika? Super. Treba ho v tom podporit… dat mu najavo, ze je ste pri nom, aj ked nebude “dokonaly”….
Však to nie je problémové dieťa len sa mu nechce učiť nájdi mi dieťa ktoré sa v jeho veku chce učiť ak nájdeš nejakého tak mi daj vedieť pokiaľ nič iné u neho nie je problém tak ho to časom prejde dospeje vydrž tak šesť sedem rokov a bude lepšie
Ono, asi sem píšeš, lebo tá trápi, ako syn dopadne, lebo nespĺňa nejaké ocakavania a sestrou nastavené kriteria..
Ale naozaj, to, čo zažívate nie je žiaden extrém, skôr bežná situácia..
Ani nad tým takto nerozmýšľaj. 🙂
Dakujem. Nenalepkujeme ho. Lubime ich rovnako, dufam, ze necitia rozdiely, aspon mi o tom nikdy nepovedali. Mna len trapi, co z neho bude, preto ma zaujimalo, co je z takych chalanov, ktorym to v skole moc nejde. Potesili ste ma. V okoli mam samych sikovnych-aj chlapcov, iba nas je skor sportovec a technicky zamerany. Jasne, ze ho podporujeme, ale ma aj dost komplikovanu povahu..
ja inak poznam x ludi, co sa v puberte zlajdacili, dostlai sa na ucnovku, potom si dorobili maturitu a niektori este aj vs dorobili.
alebo poznam jedneho co ani tu ucnovku nedokoncil, stavebnu. Dnes ma tesarsku firmu a dobre zaraba.
Ono, asi sem píšeš, lebo tá trápi, ako syn dopadne, lebo nespĺňa nejaké ocakavania a sestrou nastavené kriteria..
Ale naozaj, to, čo zažívate nie je žiaden extrém, skôr bežná situácia..
Ani nad tým takto nerozmýšľaj. 🙂
@beronsche dakujem. Ja to riesim len v sebe, bo ziaden chalan v okoli taky nie je. Akurat nas. Niektori su praveze sikovni nielen v sporte, ale aj v skole..
ja inak poznam x ludi, co sa v puberte zlajdacili, dostlai sa na ucnovku, potom si dorobili maturitu a niektori este aj vs dorobili.
alebo poznam jedneho co ani tu ucnovku nedokoncil, stavebnu. Dnes ma tesarsku firmu a dobre zaraba.
@negymama dakujem za tieto komentare🙏🩵 aj ked z neho futbalista nebude, nepatri medzi tych top, ale kazdy sport mu ide a aj v technic.veciach je zdatny.je rad vonku.pomaha tatinkovi..
Ja asi medzi riadkami chapem,co myslis. Skoda,ze sa neozvala nejaka zena,ktora uz ma dospeleho syna,ale take sem velmi nechodia🙂 myslim,ze nejako intuitivne sa obavas o syna z dovodov,ktore vies pomenovat len ty,my ho nepozname ani nevieme posudit na zaklade tych par viet...ano, su deti,kde sa snaha rodicov nejako mina ucinku, to dieta proste ma svoje hranice, ci povahove,intelektove,geneticke...napriek vsetkemu ver,ze tvoj syn ma svoje miesto na zemi a ty si tu s muzom na to,aby ste mu ho pomohli najst. A nie,netvarme sa,ze nie su aj problemove deti,myslim to teraz vseobecne,nie tvoj pripad .o ktorom skoro nic nevieme.a nie,nie je to vzdy vina rodicov,niekedy je to pre rodicov isty zivotny kriz mat "problemove"dieta,celkom dost som si toho v praxi napocuvala...
Ja asi medzi riadkami chapem,co myslis. Skoda,ze sa neozvala nejaka zena,ktora uz ma dospeleho syna,ale take sem velmi nechodia🙂 myslim,ze nejako intuitivne sa obavas o syna z dovodov,ktore vies pomenovat len ty,my ho nepozname ani nevieme posudit na zaklade tych par viet...ano, su deti,kde sa snaha rodicov nejako mina ucinku, to dieta proste ma svoje hranice, ci povahove,intelektove,geneticke...napriek vsetkemu ver,ze tvoj syn ma svoje miesto na zemi a ty si tu s muzom na to,aby ste mu ho pomohli najst. A nie,netvarme sa,ze nie su aj problemove deti,myslim to teraz vseobecne,nie tvoj pripad .o ktorom skoro nic nevieme.a nie,nie je to vzdy vina rodicov,niekedy je to pre rodicov isty zivotny kriz mat "problemove"dieta,celkom dost som si toho v praxi napocuvala...
@zuzinabila preco sa to tak stane? Nik nevie. Nejaky gen predkov? Susedia, lekari, dcera ide na medinu, syn adhd-problemy velke. Tiez to nevedia prijat. Nechapu. Miluju ho, ale je iny..
@zuzinabila dakujem za tvoje slova aj cas. Ukazali ste mi tu iny pohlad na neho a ze ozaj problemovy nie je🙏🩵
Ja si myslim,ze niekedy ani neprideme na to,preco je to tak...su v zivote veci,ktore nemame vo svojich rukach, napr. ako aj ti tvoji susedia lekari,ktori sa trapia so synom... poznam rodiny, kde su 2 deti s mental.postihnutim(uz sa tomu hovori znevyhodnene,ale v podstate je to jedno), pritom obaja rodicia VŠ...poznam rodinu, kde maju dvoch autistov, rovnako rodicia obaja VŠ. Je to asi zahada ludskeho utrpenia, nie kazdy mozeme byt krasni a inteligentni. Ale to dieta ma hodnotu tak ci tak,len je to niekedy pre rodicov riadna vyzva.
Nečudovala by som sa, že mu vadí, že ho nútiš do učenia, lebo máš pocit, že nie je dosť inteligentný. Ten Tvoj opis syna je pre mňa krutý. Ty si ho odsúdila, že sa podobá na niekoho z rodiny o kom dobrú mienku nemáš. To dieťa podvedome vycíti. Nenecháš ho byť sám sebou. Určite by som sa s takým veľkým neučula len preto, že chcem z neho vzdelanejšieho. Ak na to nemá, tak bude len rebelovať a dusiť sa. Mám kamarátku, ktorá nikdy nebola dosť dobrá pre svojich rodičov a nesie si to so sebou celý život. Každý by rebeloval keď cíti z rodiča to ako si ho opísala.

nechce sa mu učiť....
kontroluješ mu úlohy? skúšaš ho, píšeš s ním diktáty?
nad niektorými deťmi treba sedieť aj celú zš, inak raz - dva skĺznu na známky 3-4....
opýtať sa len dieťaťa máš úlohy a vieš všetko do školy je mizerne málo. najmä ak vieš aký je a ako sa stavia k svojim povinnostiam.