Ako slovenská politika ovplyvňuje odchod mladých do zahraničia?
mám 3 deti, študujú v zahraničí , tesne po skončení školy alebo v posledných ročníkoch. Neplánujú sa vrátiť - z posledného vývoja majú dojem, že Slovensko je na zlej ceste - moc v rukách "našich ľudí", netrestá sa klientelizmus, korupcia . Nefuguje zdravotníctvo, školstvo a súdnictvo katastrofa. Netoleratná spoločnosť , plná hrubosti . Po prezidentských voľbách potvrdené, že slovákom sa toto páči. Väščina ich kamarátov/spolužiakov z gympla je na tom rovnako - sú v zahraničí, nechcú sa vrátiť , často má rodina vonku takto všetky deti. Z mojho okolia susedia, kolegovia .. veľmi veľa. Tak sa vás pýtam , voliči Smeru, Hlasu, Pelegriniho , Harabina a spol - ako tu chcete žiť? Čo urobil Fico pre vaše deti? Kto vám bude platiť dôchodky a kto bude na vás robiť - kto vás bude ťahať , ked všetci šikovní idú preč? My sa s tým nejak vysporiadame - odídeme za deťmi . Ale vy čo ste si toto zvolili - presne vy na to doplatíte!
@lianka123 na ako dlho?
A ze budu tvoje deti vyrastat v skrachovanej krajine, ktoru vedie mafia, kde sa dobre mat zrejme nebudu, kedze nebude poriadne fungovat nic, to uz pre teba podstatne nie je?
Asi nie...
Ak nie si priamo prepojena so smero-hlasom, uz ani tebe dobre nebude..
.. to co totiz zapocali pred rokmi, teraz dokoncia. A my vsetci dopadneme tvrdo-pretvrdo. Aj vdaka takym, co si nevidia dalej od nosia a uvazuju Ako ty.
@lianka123 Predpokladám, že tú materskú si minula v prvej štvrtine mesiaca a mala si sa vtedy ešte lepšie. A ani si si neplatila žiadne poistenie ani nič neušetrila, neplatila si zbytočnosti ako investície do vzdelania svojich detí, do zdravotnej prevencie a podobne. Za služby si nechávala trinkgeld vo výške 200% ceny služby. A zvyšok mesiaca už dáko bolo. Tak?
@alazala tak im neprajem zažiť to prekvapenie, keď sa ich deti budú učiť sexuálnu zvrhlú výchovu už od dvoch rokov, že môžu byt tým, čo chcú (lgbti, trans a kľudne aj mačka), po uliciach gay sprievody nahých uchylnych chlapov, že im v nórsku a iných krajinách zobere Barnevernet deti za to, že ma na ruke modrinu, nedostatočný očný kontakt, že v chladničke chýbajú určite potraviny či podobne nezmysly, že ich tam budú obťažovať imigranti (ktorých je všade okolo kopec Francúzsko, Nemecko, Rakúsko, Taliansko atd..) a budú sa báť večer vyliezť z domu… ved oni zistia.. toto v správach neukážu, jak je na tom západe ,,dobre”
@alickapusinka Ja si praveze myslim ze je super ze sa o tom hovori, a nech sa vseobecne o politike debatuje omnoho viac, lebo ludia sa o politiku nezaujimaju, ale napriek tomu idu volit ! V mojom okolo totiz je taky fenomen, ktory podla mna sa tyka celeho Slovenska. Ti, ktori volili Korcoka vacsinou vedeli, preco ho volia, ale ti, co volili Pellegriniho, ho vo vela pripadoch volili iba preto ze je sympaticky alebo ze je to znama tvar, resp. ani nevedia definovat preco.
@322sima123 vieš čo, ty zostaň na Slovensku, tebe tu bude dobre
@322sima123 presne, suhlasim. akurat som sa vratila z potuliek po europe a new yorku, to su take zazitky, ze kto nevidel, nepochopi a bude kricat. hlavne ked ides na wc a nie su 2 wcka, len jedno transgender tak si myslis, ze timto uz fakt j...
@322sima123
A ty si naozaj myslíš, že by ťa akákoľvek propaganda presvedčila, že sa máš stať mužom?
Ja som sa narodila ako žena, vždy som sa ako žena cítila a žiadna sila na svete by zo mňa neurobila muža.
Možno sa treba zamyslieť nad tým, prečo ti táto téma tak vadí.
Ja sa s deťmi doma rozprávam o tom, že niekto sa necíti komfortne v tom tele, v akom sa narodil a aj o tom, že milenecká láska neexistuje len medzi mužom a ženou.
V bežnej viedenskej škole a škôlke im nič o LGBTI nehovoria, takže tak tragicky by som to s tým západom nevidela.
@sss777 Tak isto v našej škôlke sa nič o sexuálnej výchove neučili - ešte ani také základné veci, že nie je v poriadku, ak sa ich niekto nevhodne dotýka. Takže aj rodičia, ktorí zneužívajú deti, môžu byť v pohode, že sexuálna výchova u malých detí absentuje.
Naopak, neviem si predstavit, čo by niektorí stvárali, keby sa deti učili v škôlke o sexe. Niektorí rodičia z našej škôlky spravili strašný škandál lebo sa dozvedeli, že ich dieťa vošlo do kabínky na toalete s iným dieťaťom a navzájom sa tam porovnávali. Samozrejme, bez akejkoľvek asistencie opatrovateľa, lebo tu sa rešpektuje súkromie dieťaťa natoľko, že neexistuje, aby bol v kabínke bez dverí, kde naňho ako vo výklade čumí učiteľka, ostatné deti, upratovačka, rodičia, alebo ktokoľvek ďalší, kto prejde okolo.
@lianka123 ked si mala za Fica matersku 1300€, tak by si ju mala vyssiu aj za Matovica. A kedze mas dieta/deti, a ak robis dostavas pridavky a danovy bonus 200€ na dieta, kolkoze to bolo za vlady Fica? A zabudla si opomenut, ze za vlad Fica nebola vojna, covid a energeticko-hospodarska kriza. Dokopy neurobili pre skolstvo a zdravotnictvo nic. Len sa nabalili na svojich korupcnych kauzach. Volici Pellegriniho si stale myslia, ze vyhrali??! Ani nahodou, vsak vytriezvete, to ti garantujem. A potom sa tu mozes opät ozvat!
@322sima123 To, ze je Pelle gay je uz v poriadku? Plne usta mate liberalov a zvolite si gaya, no to mi rozum neberie. Ked uz je teda gay, mal sa k tomu verejne priznat a nieco pre svoju komunitu urobit. Ocividne je ich v koalicii viac, ze ano. Ci lepsie je, ked drzi usta, aby vyhovel konzervativnemu Slovensku a vyhol sa verejnemu lincu?? Vy ludia ani neviete co chcete. Nechcete mat s LGBTI nic spolocne a zvolite si Pelleho. 🙈🙉🙊

@lianka123 Niekto bude tvrdit aj to, ze za socializmu mu bolo lepsie, lebo nechape, ze z hovna bic neupleties a neda sa donekonecna len natahovat ruka a bezhlavo vsetko minat. A nie je to len o peniazoch, rovnako ako za socializmu, tak aj teraz ide aj o ine, pre zivot nie menej dolezite veci.