Ako slušne poprosiť hostí, aby nesadali na gauč v pracovnom/celodennom oblečení?
Ahojte, možno trochu hlúpa otázka, ale ako SLUŠNE poprosiť hostí, aby nesadali na gauč v pracovnom/celodennom oblečení?
Príklad, často sa u nás po práci zastaví svokor na kávu, len pracuje ako stolár a príde k nám stále v montérkach... Piliny ostávajú všade. Na zemi mi to nevadí, vysávač povysáva, no na tom gauči sa to drží zubami nechtami. Mám na gauči deky, tie periem 2x týždenne, a aj tak sa piliny dostanú aj pod ne.
Celkovo nie som zvyknutá ani v rifliach, v ktorých som bola napr. u lekára alebo aj v obchode sadnúť na gauč, nie to ešte na posteľ. Neviem si ale predstaviť nútiť návštevu, nech sa u nás prezlieka do domáceho 😅 je tu nejaká iná možnosť, ktorá mi uniká?
P.S. neriešila by som to až tak, ale gauč je nový a nebol lacný, chcem, aby ostal pekný čo najdlhšie.
Vopred ďakujem.
Tak aj my sa prezliekame do domáceho, ale keď k nám niekto príde tak im neponúknem čisté tepláky 😅
Tak asi najlepšie kúpiť nejaké deky, ktoré neprepustia piliny na gauč a dať ich tam pred príchodom svokra a potom rovno odložiť na ďalšiu návštevu.. snáď nechodí každý deň.. neviem si predstaviť žiadať kohokoľvek kto je u nás vítaný aby si neurobil pohodlie na gauči ak chce..
Asi väčšina ľudí sa doma prezlieka, ale ešte som nepočula,aby si niekto nemohol sadnúť na gauč. To ako príde návšteva a majú stať a tak piť kávu🤔😂😂 lebo nechápem aké iné riešenie môže byť. Predpokladám že v kuchyni si tiež nemôžu sadnúť v rifliach😂
@summer23456 môžu si sadnúť na gauč, ved staci ze si donesu tepláky a prezlecu sa predtym ako sadnu. ... úplne normálna vec 🤣
@elizabet173 tak ked pridu na navstevu nudisti 🤣na Floride je taka kolonia kde maju aj restiku 😁🤢vidiet nejake stare zošuverene kože .. by bola super dieta hnet by mà presla chut jest ,
Aj my sme sa doma ako deti prezliekli do domáceho,a aj teraz sa rpezleikam. Ale tam skôr ide o to,že nie že z obchodu budem špinavá alebo od lekára ale že aby som si doma nezaspinila nové veci (ako deti napr pri maľovaní,jedení a teraz pri starostlivosti o deti a varení) . Čiže to že nemôžem si sadnúť na.postel,na gauč vo veciach čo som bola vonku (ak nie sú vyslovene špinavé od blata alebo iné) tak tomu ja nechápem, že čo vám na Tom vadí,veď je to len oblečenie. Jedine ten svokor od píling by mi vadil,ale tam by mi to vadilo ,ale tam mu to vieš slušne vysvetliť a pochopí. Ale návštevy žiadať aby nesedeli na gauči,ale sa prezliekli do domáceho. No by som viac k tebe neprišla, veď ide v novom,čistom oblečení na návštevu hádam a nie od blata a neviem čoho. A prať deky dvakrát do týždňa a schovávať pod nimi nový gauč ? Divne. Načo si si ho potom kupovala ,si si mohla kúpiť starý a dať na ne tieto deky a efekt by bol rovnaký a ešte k tomu by ťa netriasli keď si naňho niekto sadne.
Moja byvala kolegyna mala biely gauc a jeden cas na nom mala igelit 😂😂😂 Potom si tam dala nejaku deku, ale tiez ze sa na nej velmi nemohlo sediet v rifliach, lebo farbili.
@silvia1996 on vie, ze ti to vadi? Treba zacat zametat este kym tam je, napriklad ked sa dvihne na odchod. A upozornit ho, postarsiemu chlapovi nedopina hlavne ak ho doma nikto nebuzeruje za to. "Ujo, hrozne z vas padaju piliny, nemozte sa nabuduce vonku oprasit?"
@miadi panenka Maria Guadalupska, jak hovoria v tych telenovelach...som sa skoro zadusila paradajkovym salatom...som si to predstavila 😂😂
Daj deku, keď odíde preč - daj deku preč. Nevidím dôvod to hrotiť. Nesadnúť si v rifliach na posteľ a pod. Veď sa umývaš, nie? Zrejme každý deň, tak nevidím dôvod sa sama sebe bridiť, tam bude nejaká forma obsedantno-kompulzívnej poruchy.
@muchotrafka298 to tak keď si niekto kúpi vec čo je pekná na oko ale neprakticka na bežné užívanie
@muchotrafka298 este horsie je nudisticke lietadlo 😂existuje 😂
@silvia1996 aj my sa prezliekame, tiez povazujem oblecenie od lekara za spinave a ide hned do prania, navsteva si ale sadnut moze na gauc a nespytujem sa, ci boli u lekara a aku ma ich oblecenie historiu nosenia. My sa prezliekame do domaceho, je to pohodlnejsie ako rifle a ano, nohavice, ktore boli v cakarni lekara, autobuse atd davam do prania
@gejb to ako kde by sa prezliekli?😂😂😂keď si to predstavím, že príde nejaká rodina na navstevu, vojdú do obývačky, vytiahnu tepláky, zhodia rifle😂😂😂 možno aj ponožky by mohli doniesť čisté, ak im smrdia nohy.
Autorka vážne, je to komické a vysmiali by ťa.
@silvia1996 treba ho zavesit na stenu, pod strop a mas po probleme.
@silvia1996 Moja švagriná zvykla mať takú sterilnú domácnosť. Tam som sa bála i dýchať, nie ešte piť či jesť. Ako som si na gauč sadla, tak som nepohnuto sedela až do odchodu.
U nás naopak žijeme tak, že dom a zariadenia slúžia nám a nie my im.
Tiež sa po príchode domov hneď prezliekame. K tomu však máme psa a dve mačky a často plný dom detí. Podlahy umyjem denne, na gauč dám deku a hotovo.
Riešiť oblečenie návštevy je...Neviem, ako slušne napísať. Svokra popros, aby sa vonku oprášil, deky sú opraté raz dva. Hlavne kľud a užívať si život a nie riešiť úplne nepodstatné veci.
@silvia1996 zvláštne, že si návšteva nemôže sadnúť na gauč... Tak ho zahádž vecami, a svokor chudák, nech len tak postáva na chodbe 🤷. Snáď mu vyhradíš aspoň stoličku, alebo schodík niekde... Za mňa total divná požiadavka. Nechcete super drahý gauč radšej predať a kúpiť nejaký lacnejší, na ktorom návštevám dovolíš sedieť? Fakt som najskôr myslela, že toto nejaký trol vymyslel...
@silvia1996 alebo
To akože návšteve povieš, prineste si prosím tepláky a podritníky, lebo máme drahý gauč?😂 Hneď v chodbe sa prezlečú,lebo ty si tak zvyknutá?
To je tak ked sluzia ludia veciam a nie veci ludom...tak preboha kupim lacnejsi gauc ak ten o ktorom snivam je drahy ale krasny ale potom budem nervna ked si nan budu ludia sadat v rifliach..
Uznavam,ze v monterkach plnych pilin si sadnut na gauc u navstevy je cez. Idelne,keby mu to povedal priatelsky muz. Ale s tymi riflami to prehanas. Zvlast,ked tam mas deky, ktore 2x tyzdenne peries? Neviem sice naco,ked ste tam v cistych veciach, ale ok...Tak tam daj 4 vrstvy,ked pride navsteva,aby to nekontaminovali. Uplne mi to pripomina rodicovsku domacnost,kde sa dodnes bojim aj sadnut,aby som to "neznicila".🙄
@silvia1996 ja som tiež podobného razenia ako ty 🙂Rovnako by mi to vadilo.Ale povedala by som narovinu alebo mu vyčlenila nejakú stoličku či fotelku🙂Tiež neznesiem sadať si na gauč vo veciach v čom som bola vonku napr na nákup alebo v práci.Ale u cudzích mi to nevadí ale svoje si špiniť nechcem 😀Alebo úplne najviac na postel kde sa spí.Rovnako neznesiem ak je tam všeličo pohádzané a ja si tam mám osprchovaná lahnuť🙂 Takže nie si len ty rovnako postihnutá🙂
Nerieš. Podľa mňa o chvíľu aj tak žiadne návštevy mať nebudeš. 😁
@silvia1996 Nesadať v rifliach? To sa u teba návšteva, ktorá ide od lekára, po dlhej ceste vlakom,zo školy …atd prezlieka do teplakov? V montérkach normálny človek nesadne na gauč, žiadne deky by som nedala ale rovno povedala keď si špinavý na nový gauč sa láskavo nesadá.
Este mi napadlo jedno riesenie, mozes hosti dekontaminovat uz pri vstupe dezinfekciou,tak,ako to robili pri Covide😂A svokrovi zapozicaj ten sterilny biely oblek,co nosili lekari pri odberoch😂
Priprav im veci pred dvere,nech sa poprezliekaju🫣
@silvia1996 mali sme v rodine starsi par, ktory si kupil novy gauc a tiez im takto vsetko vadilo, az to dohnali do uplneho extremu a navstevy si mohli sadnut akurat tak na vankusiky na zem pred gauc... sa potom velmi cudovali ze nikto k nim nechcel prist.
Piliny by mi vadili, to by som svokrovi povedala, pripadne daj pod neho plachtu, cez nu neprejdu. Ale ten zvysok je vela aj na kona. To hadam nechces aby navsteva sa u vas prezliekla do domaceho aby si mohla sadnut na gauc....