Ako slušne poprosiť hostí, aby nesadali na gauč v pracovnom/celodennom oblečení?
Ahojte, možno trochu hlúpa otázka, ale ako SLUŠNE poprosiť hostí, aby nesadali na gauč v pracovnom/celodennom oblečení?
Príklad, často sa u nás po práci zastaví svokor na kávu, len pracuje ako stolár a príde k nám stále v montérkach... Piliny ostávajú všade. Na zemi mi to nevadí, vysávač povysáva, no na tom gauči sa to drží zubami nechtami. Mám na gauči deky, tie periem 2x týždenne, a aj tak sa piliny dostanú aj pod ne.
Celkovo nie som zvyknutá ani v rifliach, v ktorých som bola napr. u lekára alebo aj v obchode sadnúť na gauč, nie to ešte na posteľ. Neviem si ale predstaviť nútiť návštevu, nech sa u nás prezlieka do domáceho 😅 je tu nejaká iná možnosť, ktorá mi uniká?
P.S. neriešila by som to až tak, ale gauč je nový a nebol lacný, chcem, aby ostal pekný čo najdlhšie.
Vopred ďakujem.
@silvia1996 Aký je to drahý gauč?
@silvia1996 a ked k tebe pride kamoska na navstevu tiez ju neposadis na gauc, lebo v tych rifliach sedela v autobuse alebo v aute? Chapem piliny z monterok, ale tie rifle to uz je naozaj chore.
@elizabet173 v obleku môže. V rifliach nieee. 😁
Posad do kuchyne.. tam sprav kavu a hotovo my sme volakedy u nikoho do obyvacky nechodili ta bola len na paradu na sviatok.vzdy len v kuchyni sa sedelo u babky u krstnej aj doma ked k nam prisiel niekto na chvilku sedelo.sa v kuchyni.tam s dala kava pohare na malinovku ked pride svokor povedz mu slusne podte sadneme si do kuchyne spravim vam kavu.
@saxana000 to si mi pripomenula, moja spoluziacka... boli 3 deti, mali 2izbovy byt. Mensie deti spali v takom kumbale medzi sijacim strojom a doskou na zehlenie, spoluziacka v kuchyni. Potom mali obyvacku kde vsetci zili a rodicia si rozkladali na spanie gauc. No a najvacsia izba bola vzdy zamknuta a raz sme tam nakukli a bola to honosne zariadena obyvacka, vsade kozusiny, sklo, kristalovy luster, plysovy koberec, vyzeralo to ako v palaci. A tam mohli len navstevy. Chore.
@tykat boze, toto mal aj moj dedko tak, v dome velka obyvacka, kde bolo vsetko pekne, novy nabytok a krystalove pohare, pekne pribory, porcelan, ale to vsetko bolo len pre hosti, ale nie z rodiny ale inych, vzacnejsich. a oni zili v jednej a pol izby, v kuchyni mali stare podedene hlinikove pribory, pohare a taniere. a my ked sme tam prisli, tak sme si potajomky vynasali aspon tie pekne pribory, kedze nam bolo nechutne jest tymi hlinikovymi , ale dedko o tom nesmel vediet.
@silvia1996 Mala si ostat pri tych pilinach a mala by si normalne odpovede.
Takto s tym prezliekanim aby si ochranila gauc od rifli a dekami ktore peries 2x do tyzdna (vazne 2x????)😲 si to presunula do uplne inej dimenzie.
Svokra pred vstupom do bytu povysavaj a mas pokoj.
@miadi Vies co o tomto igelite na gaucoch som pocula ze je specialita talianov tu v Kanade ale osobne posnam len jednu rodinu a oni igelit nemaju. Som hned na teba myslela ked som citala tuto diskusiu, ze ty budes urcite mat skusenosti... a teda vidim ze skusenosti mas, ale som velmi prekvapena ze zo slovenska.😀
Tak napríklad ja sama keď som sa vozila v mhdecke a veľakrát prestupovala a sedela na sedačkach tak som sa vždy najprv doma prezliekala keď som si predstavila ze predo mnou tam mohol sedieť zoštaty dosraty zgrcany smradlavy bezdi a ja by som si v takých rifliach sadla na gauč a moje dieťa by si na to položilo hlavu potom no ble 🤮🤮🤮🤮...
Tak niekto navstevam da pri prichode papuce, niekto teplaky 😄
@andreatytler tak ludia su vsade vselijaki 😂Ale tu som takych nestretla. Moj brat bol zas taky expert ze niektore auticka si nikdy nevybral z krabicky ! Mne to žralo nervy vzdy ked som upratovala hracky do police a tam tie nikdy nerozbalene hracky 🤣ale zivot mi bol drahsi Tak som si netrufla. Ale Mikulaša som mu vzdy v lete zožrala coko figurky si “ šetril.” Hneval sa ale som sa branila ze uz to bolo stare a topilo sa to 😂ze som mu dala dost dlhu sancu si to zjest .
@miadi hahahaha, ty si vlastne tie mikulasske figurky zachranila pred vyhodenim, akoze uz vtedy si bola uvedomela 😂 Lebo vsak roztopia sa, nic by z nich nebolo a islo by to do smetia 😂
@tykat Ja umriem. To je ako z filmu.
Tak nech mu povie muz ze hej tatko skor ako k nam prides prezlec sa alebo mu daj cez gauc staru deku. To snad neni problem.
@andreatytler to mala aj Moja stara mama . Obyvacku zamknutu len pre urcite navstevy 🤣sme tam ako deti mohli len nakuknut aby z toho neubudlo. Normalne si tam sadnut az tak v 15r. A potom neskor ked uz bola stara a uz upustila tak bratrancove deti uz tam mohli aj skakat po gauci 😆zivot Neni fer 😆
moje návštevy sa už pred bránou vyzlečú do naha a muž ich vystrieka vapkou, dostanú galoše tie čo boli za komančov u lekárov, aby mi nerobili capky po podlahe a navlečú si biele mnou šité vrecia, aby som nemala otlačky ich pozadia na gauči...
ako sory, ale aká otázka, taká odpoveď🙉
@silvia1996 to je taj,keď ľudia slúžia veciam.
Presne pre toto som si objednala gauč z Ikei. Uvažovala som aj nad vyššou triedou, ale presne už len predstava mať takéto debilne myšlienky ma hneď odradila.
Ale inak mu môžeš povedať pri odchode, že si ešte zabudol svoje piliny 😉
@silvia1996 Ja sa vzdy prezliekam veci z vonku na veci domace aj deti hnet. Ale tak navstevu .. som rada ze sa vyzuju 😆moji svokrovci sa odmietali. A ked som ich poziadala tak mi do oci klamali ze oni dosli v papuciach .. v mokasinach. Hoci doma normalne sa vyzuvali . Tak som vzdy umyla podlahu nez dosli a ked odisli. Ale zas moc casto k nam nechodili .Na sviatky .. mali radsej ked sme dosli k nim . popros svokra nech sa prezlecie nez k vam pride. Ze ti vedia piliny a ked to bude ignorovat tak ho pozves len na vianoce a mas pokoj 😁
Prečo si kúpiš drahy gauč na ktorom nemôžeš ani poriadne sedieť ? To načo ti taký je ? Ku takejto rodine by som na návštevu radšej ani nešla.
Treba si uvedomiť, že veci sú na to, aby sa používali a slúžili, nie aby vaši hostia slúžili vašim veciam. 🙂
@silvia1996 rozumiem tomu, že svokor od pilín v chalupe "poteší", ale dá sa mu to normálne povedať, aby sa neurazil... To by mu mohlo aj samému dôjsť, že budú tie piliny z monterok všade, nie? A keď neuvažuje, tak mu môžete k tomu pekným slovom s mužom dopomôcť. Ostatné čo riešiš je ale takisto extrém. Všetkého veľa škodí aj sterilizácia interiéru. Si prehnane na hmotu naviazaná a mám pocit že viac jej otročíš ako si ju užívaš. Možno sa mýlim, ale vychádza mi to tak...
@silvia1996 usadit v kuchyni k stolu a nie do obyvacky..
@silvia1996 nie je to čudné, my sa všetci prezliekame po príchode zvonku a mam deku, kroru perem po kazdom raze, ako na nom niekto okrem nas sedi.Mne sa to hnusi, keď viem, ze ludia sedia kade tade mhd atď

@silvia1996 ved gauč je na sedenie- tvoj na vystavu? ....? Toto je choré...