icon

Ako slušne požiadať suseda, aby zatvoril okno?

27. aug 2024

Ahojte, máme cez 80 ročných susedov vedľa v dome. Sú milí, zlatí, bývalí učitelia, no pán sa rozhodol, že bude hrať na klavíri. Denne hráva 6 a viac hodín. Teda, keby hral, snaží sa hrať. Ja mám v tomto blok už od detstva, lebo moja sestra hrávala tiež na klavír nonstop a tak mi to fakt vadí. Majú otvorené okná, takže to vážne počuť. Ani sa mi len na dvor nechce, na terasu, okná od nich musím mať zatvorené. Myslite, že existuje možnosť, ako ho slušne poprosiť, aby si počas hrania okno zavrel? Že by to bolo moc trúfalé a drzé? Ja si ich vážim, ale toto je na mňa naozaj moc.

Strana
z2
autor
27. aug 2024

@marsmykkok odoslala som nechtiac 🙈 dopisujem.. a nemohla som vetrať, lebo ich dym nám šiel do záhrady a vtedy nebol nadšený, keď som ho poprosila, aby nekuril aspoň pár dní mokrou štiepkou, ale suchým drevom.

svetlonos
27. aug 2024

Ja ny som mu nič nepovedala. Pred starým pánom klobuk dole. Trénuje Ľavú aj pravú mozgovú hemisferu v jeho veku. Kiež by sme všetci taki boli.

domkakvet
27. aug 2024

Uz vydrz, za chvilu bude zima.

queen_mary
27. aug 2024

Kup im nejake ovocie, cokoladu, alebo burcak (nieco co maju radi), a popros, ci by mohli obcas zavriet okno po dobu, co hraju...

lakebabe
27. aug 2024

Kamoška ma toto pod sebou v byte tiež bývala učiteľka zo Zusky 😄 ale tam sa to ozýva v celej bytovke a teta si ide svoje denne , ale aspoň nehrá falošné len vkuse to isté keď som tam 😃 nepochodila ani keď sa jej sťažovali

yanni
27. aug 2024

Ja som ako dieťa bývala v byte a presne nad hlavou mi susedovie dievča vyhrávalo na klavíri. A to rokyyyy. A keďže bola mladšia ako ja, vyhrávala ešte aj keď som sa ako dospela odsťahovala. NO HRALA Ako hrala, všelijako. Virtuózka sa z nej nestala. Ale to nebolo všetko. Byt darovali jej rodičia jej staršiemu bratovi, Ten sa oženil a ma dvoch synov. Moja mama vraví, ti dvaja chalani boli horší ako ten klavír. Potom sa rozviedli, sused zostal v byte, matka s chalanmi odišla. Nasi majú konečne, po štyridsiatich rokoch pokoj.

Ja by som starého pána nechala na pokoji. Nech robí, čo ho teší. A aj tak, ak nehrá v čase nočného kľudu, nič narobia. Pam§taj, nevieš aká budeš ty ako stará, a čo ešte tvoje dieťa bude robiť. Možno tiež bude chcieť hrať na hudobný nástroj, Tak škrtni zo zoznamu husle. Moje obe dcéry hrajú na husliach. Staršia začala ako čerstvá p§trocha, mladšia ako štvorročná. Prvý rok je o nervy. A to som mala s odstupom rokov dvakrát ten začiatok. A aj teraz, cvičia dlho. NA striedačku, aby sa nerušili. Pocitovo cely deň. Staršia v lete dokonca rada aj v záhrade. To by tá už asi vykotilo. Keby si u nás zvonila, tak by som sa len pekne usmiala. Staršia je na drahe smerom profi, cvičiť musí. Niekoľkofazovo. Takže by si u nás nepochodila.

levantinka
27. aug 2024

Mili, zlati... vacsinou len na oko. Ja si neviem predstavit, ze keby hram na nejaky hudobny nastroj a nech je to aj moja velka vasen ze budem tym otravovat susedov a este tolko hodin. Nepoviem pol hodinku, hodinku. Jasne chapem je to ich pozemok a nocny klud je az po 22 a cely den si tam mozu robit co chcu. Ale nebudem robit druhim to, co nechcem aby robili mne. Nejaka empatia nic, nie kazdemu je prijemna klavirna hudba. Keby mal aspom zavrete okno ze to nie je tak nahlas tak dajme tomu ok. Neviem do akej miery to je pocut.

Jedine co mozes skusit sa s nim porozpravat. A dat mu pocitit ze by mohol byt aj ohladuplnejsi, chces mat doma aj klud ale nemas ho kedy mat. Ja si totiz neviem predstavit ze by som akymkolvek hlukom denne otravovala susedov.

netoppierka
28. aug 2024

Sa prestahuj keď ti to vadí. Och bože ďakujem za takú susedu. Ešte im určovať čo majú čo nemajú robiť. Čím majú kúriť. Akože to myslíš vážne. Lebo tvoje dieťa

evansova
28. aug 2024

Ach, jaj, chapem ta. Kedysi sa do bytu pod nami prizenil clen symfonickeho orchestra, hral na lesny roh. Profesionál, cvicil cele hodiny. No co uz, bolo nam jasne, ze sa pripravuje do práce, ale bolo to na zufanie. Po necelych troch rokoch sa so ženou odsťahovali kamsi do rodinneho domu a my sme so susedmi zartovali, ze na oslavu spravime velku párty. No, nespravili sme, jeho svokrovci boli zlati ľudia, kde mohli pomohli a vo vchode boli vzdy veľmi dobre vztahy (sedem bytov), tak sme sa tesili po tichu.

purple_wolf
28. aug 2024

povedat resp poprosit ho mozes ale ked ta posle kade lahsie hold mas smolu

viera321
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2