icon

Ako slušne "vyhodiť" návštevu?

sunny8
28. jan 2017

Ahojte :( som desne zufalaa uz ... Proste nie som ten typ cloveka ktoremu vsetko vadi alebo co ale neviem stravit to ak sa ku nam svokrovci a svagrina so svagrom nasackuju kazdy den na cca 4 hodiny (menej to je malokedy ale min 2 hodiny vzdy). Clovek je tak obmedzovany potom. Zapnu si wifi a sedia sedia sedia .... Neviem ako im slusne povedat aby odisli kedze su dost urazlivi a casto nam strazia malu kedze ju pre pracu nemame kam dat. Muzovi to.neprekaza a mna ide uz rozhodit od jedu kedze je to den co den :( co robit co najslusnejsie?

juriva
29. jan 2017

Chod na prechadzku....
Alebo povedz ze cakas milenca🙂))

svetkaadamko
29. jan 2017

@katarinamarkova noooo, tak ja som tiež pracujúci človek,ráno odniesť syna do školy, potom 8h v práci a o 16-tej po syna do družiny a do večera mám v pohode 4 hoďky na čokoľvek (jasné, že sú v tom úlohy, večera, nejaké hranie), mňa len zaujímalo, ako si došla k tým 40 hodinám, lebo ja mám deň 24-hodinový a stíham aj návštevu (jasné, že nie takú otravnú a dlhú) 🙂
Takže časovo mi to sedí, dá sa aj 4-hodinová návštveva absolvovať.

evittam
29. jan 2017

@fiftyshadesofgrey Alaguema ti dobre napisala. Co je neslusne na tom povedat svagrovi,ze si nezelas aby u teba doma vylihoval na gauci a choval sa tam ako doma?! Ale pravdepodobne je ti to jedno,tak sa nestazuj a nech si este zavola aj kamosov nech vylihuju s nim.😋

alaguema
29. jan 2017

@tvojezlatko nám deti neopatruje nikto, rodina je ďaleko, ale keby som mala takých príbuzných, akí sú tu opísaní, na opatrovanie by som si hľadala niekoho iného, lebo títo ľudia uvažujú podobne ako ty - ak vám varujeme, môžme u vás bývať kedy chceme a ako dlho chceme. Jedným slovom - my pomáhame a vy nás za to musíte trpieť. Tak toto nie je pomoc, ale zneužívanie situácie a radšej by som za opatrovanie zaplatila nejakej študentke a mala svätý pokoj. Títo ľudia nerešpektujú najzákladnejšie pravidlá slušnosti. Chodia im do domu kedy sa im zachce, na ako dlho chcú, rochnia sa im tam vo vani, nechajú po sebe chlpy, nechty a použité šatstvo do prania! Môže toto niekomu pripadať normálne? Napríklad tebe??

sashabb
29. jan 2017

@fiftyshadesofgrey zamykanie brány je podla mňa úplne normálna vec. Neviem si predstaviť byť nezamknutá. Veď by mi sem mohol prísť uplne cudzí človek..

jana_eyre
29. jan 2017

@fiftyshadesofgrey co je divne na tom zamykat branicku a pustat len vyvolenych? Ked je raz nieco moj majetok, tak tam maju vstup len vyvoleni, neviem co je na tom take zle..

My byvame pri tescu a branu si zamykame prave preto, ze par nevyvolenych nam vliezlo do dvora, ved len pozriet stavebny odpad, ci nieco nepotrebuju.. 😅 a ked som este byvala u sestry, vliezol do domu sused, ze si chce pozicat pilku, normalne si orvoril dvere ako doma a mna skoro porazilo, svagor mu to vysvetlil, ze si to uz nikdy nedovolil a branu uz zamykali poctivo..

eludka
29. jan 2017

@fiftyshadesofgrey jemine, to si este makka, aby Ti svagor zaberal osobny priestor a vyjedal Ta, hnala by som ho...

jm1988
29. jan 2017

@tvojezlatko ked niekto nema cas na strazenie detí,tak si ich predsa nevezme k sebe.... Mysliš ze tí dvaja su nutení strazit jej dieta? 😀 asi maju casu a casu ked su ochotni....

laura1804
29. jan 2017

Zozen si tabulku na dvere : "Niektora navsteva nam spravi radost, ked pride, niektora, ked odide." 🙂

moonlight1210
29. jan 2017

@sunny8 ja som zas videla super rohozku pred dvere s napisom: bozemoj, zase vy?! 🙂

puklica13
29. jan 2017

😂super
Ako slušne poslať návštevu domov? Jednoducho..Prosím vás,odíďte..
Keby že mám švagra s bio matrosom v kúpeľni tak ho jednoducho donutim si to po sebe upratať..A oblecko zbaliť..Inak môže hľadať v kontajneri..Nie si povinná mu to prať..Prečo to robíš? A nalep na dvere odkaz..Sme doma CHCEME BYT SAMI..NAVSTEVY NEPRIJIMAME!!! ZIADME...ANI SVAGRA..CHOD DOMOV!!! a máš po pár dňoch po probléme

matrioska86
29. jan 2017

no to ti teda nezávidím takú situáciu. povedz manželovi nech sa ich dáko zbaví keď to aj jemu vadí, a wifinu vypni, povedz že ju máte pokazenú :D

natalka13
29. jan 2017

@svetkaadamko tych 40hod bola nadsazka.
To mas super ked si o 16:00 doma. ale aj tak dieta o 20:00 uz asi spi tak neviem kde mas cas kazdy den na 4h navstevu obskakovat doma.

evittam
29. jan 2017

👍👏
@alaguema

marcelatje
29. jan 2017

@natalka13 mozno rovno strihla kabel 😂

puklica13
29. jan 2017

@evittam veď keby sa choval jak doma ...Ale on za chová jak v chlieb 😝

puklica13
29. jan 2017

@evittam ...v chlieve....🐷

katarinamarkova
29. jan 2017

@svetkaadamko dá, áno, raz do týždňa, nie každý deň.
8h - práca
8h- spánok
1h(dajme tomu, ako komu) - cesta do práce, z práce
1h - raňanky, večer ( rátam, že obed aboslvujeme v práci, škole, škôlke)
1h/2h - upratať, oprať, nakúpiť........
1h - zubky, wc, sprcha
1h/2h - prechádzka s deťmi, čerstvý vzduch, kreslíme si, hráme sa, učíme sa
tak cca pekný celý deň za nami - áno vždy sa dá nejaka aktivita vynechať a skrátiť, ale fakt neverím, že pracujúci človek s deťmi má každý jeden deň 4 hodiny - voľno

adulina
29. jan 2017

inac presne to som @fatimuska chcela napisat - ved vypni zvoncek @sunny8 a samozrejme poriadne pozamykaj. Ale nezavidím Ti situaciu, je to na nervy, hlavne ten hnusný svagor, asi by som odisla aj s malou a nechala tam mm nech upratuje po nich a perie ON. A ked nie, normalne si vydiskutovat ci chce zit so mnou ale s rodinou az do smrti a podla toho sa potom zariadila. Drzim prsty nech sa ti to zlepsi

svetkaadamko
29. jan 2017

@natalka13 chapem, ze to bola nadsazka, ale tak ja mam to stastie, ze do prace mam 10min autom a ano, o 16:00 som pred skolou a cakam syna 🙂 ale jasne, ze co sa tyka takej navstevy ako sa tu spomina, tak nema clovek cas kazdy den 4h obskakovat. Ale teoreticky tie 4h cas mam. To som tym chcela povedat 😉
@katarinamarkova no volne 4h nemam, lebo jasne, ze stale nieco robim, ale mam ich 🙂
Ale to ja nechcem v zlom baby 🙂

eli74
29. jan 2017

@sunny8 a oni byvaju tiez uz samostatne vo svojom? alebo u rodicov? Ak maju vlastne byvanie, preco nechodite tiez k nim na 4 hod aj s malou? Zavolaj, zisti ci budu doma, a tiez si tam urob wellnes pobyt. Co uz ine poradit?

katarinamarkova
29. jan 2017

@svetkaadamko 🙂
ale ved ja chápem.....len nepochopím to ako niekto môže denno denne mať čas 4hodiny trpieť návštevu veď ( zas idem počítať 🙂 )
- 4 h návšteva
- 8h práca
- 8h. spánok
- 1h. cesta do práce z práce
- 1h zubky, wc, sprcha
- 1h raňajky, večera
.............................................
23 hodín a to sme neupratovali, nevarili, nehrali sa s deťmi, neučili sa, neprečítali si noviny, časopis, nevenovali sa deťom, nenakúpili, nevybavili........neboli na návšteve u iného z rodiny, či známeho............

ja jednoducho fakt neverím, že má doma niekto pracujúci s deťmi doma každý deň niekoho 4 hodiny na návšteve 🙂

svetkaadamko
29. jan 2017

@katarinamarkova tak zrejme dotyčná nerobí nič z toho čo píšeš 🙂 iné vysvetlenie nemám

septemberkl
29. jan 2017

náhodou som sa tu priplietla, téma ma zaujala a normálne neverím, že existuje takýto nejaký "švagor" ako máš ty. Nechodia oni ku vám náhodou kvôli tomu aby doma ušetrili elektrinu a vodu? Čo tak vyrobiť obrovskú spotrebu energie a možno im dá tvoj muž stopku ked mu dojde faktúra. A to u vás aj jedia?? lebo 4 hodiny asi nevydržia len tak bez ničoho.

eli74
29. jan 2017

@katarinamarkova Ale ved si sama zaratala do 23 h 4 hodinovu navstevu, tak to vychadza. A autorka spominala, ze spala po nocnej, tak navsteva moze prist aj na 8 hodin.

diana20
29. jan 2017

Preboha, prepáč, sme toto je strašné aj čítať, takýchto ľudí mať v rodine, tak ma ozaj porazí... choď aj ty ku svagrovcom sa okúpať a nechaj bordel v kúpeľni, poľsku samponu použi... a teda s mužom by som to tiež poriesila, normálne sa s ním pohádaj, povedz, že ty takto už žiť nechceš, že nech si vyberie, že ty to už neznesies.. nech im vysvetlí, že už toho máte dosť...my bývame od všetkých ďaleko, iba moja sestra je tu blízko, ale teda že by som každý dne chodila ja k nej alebo ona ku mne tak to určite nie.. a už vôbec nie kupat sa..
@katarinamarkova myslím si, že to robí aj keď je tam "návšteva"...

diana20
29. jan 2017

Ospravedlňujem sa za chyby a preklepy, všetko mi telefón opravil...

lasina
30. jan 2017

Akurat ma napadlo,či by ste si nemohli zaobstarať veľkého vlciaka a nechať ho na dvore.Možno by ich to odlakalo

lasina
30. jan 2017

A keď budeš mať čas,tak nám napíšte ako to postupuje ďalej,či zabralo niečo z toho,čo sme poradili

katarinamarkova
30. jan 2017

@eli74 áno, zarátala, a po jej prirátaní mi vyšlo tých 23hodín 🙂
- ale myslím, že každý potrebuje do svojho dňa - taká bežná rodina, vtesnať aj čas pre svoje deti, upratanie, navarenie, nákupy, vybavenie, pošta, doktor,úrad, prechádzka, noviny..........
fakt si neviem akosi predstaviť, že niekto dlhodobo okrem - práca/návšteva/základné potreby ako jedlo, sprcha, spánok - nerobí nič iné.
časovo tam to iné pri tej 4h/dennodennej návšteve fakt neviem vtesnať nech sa snažím akokoľvek.