icon

Ako slušne vyriešiť ohováranie v rodine?

13. júl 2025

Su dve hodiny ráno a neviem spať.Som rozrušená,aj sklamaná a tak sa udem sem poradiť.
Pred zhruba 10 dňami sa stala jedna situácia.Nasi príbuzní bývajú na rovnakom sídlisku ako my.Su to mladí ľudia,mlada rodinka s malým dieťaťom.Niekolko dni po sebe robili hluk po 22:00.
Bola som oslovená susedou,nech dohovorim majiteľke bytu, ktorá je zároveň mamou toho mladého muža,aby si to nejak ošetrila.
Ja som sa v prvom rade poradila s manželom a dohodli sme sa,ze sa do toho nebudeme miešať.Cestne vam tu píšem,ze som nikoho nekontaktovala,ani som to nespomínala.A vypustila to z hlavy.Pre mňa uzavretá vec.
A dnes som sa dozvedela,ze ma jedna pani z dediny veľmi škaredo poohovarala,priamo tej majitelke bytu.
Ze som zúrila,ze som chcela volať na tych mladych sociálku a rôzne iné fantazmagoricke vyplody.
Aj toto by som nechala tak,ale nemôžem, pretože ako som uz písala,su to príbuzní a rozhadala sa celá rodina.
Ja som rozhodnutá konfrontovat tu pani z dediny, že prečo toto mala za potreby a prečo si vôbec také niečo vymyslela na mňa.Ja vsak normálne neviem ako a co jej povedať, lebo to nechcem riešiť s horúcou hlavou ktorú mám teraz.Poradte,co by ste robili vy na mojom mieste?
Lebo naozaj som bola o tejto veci ticho.Ako to slušne vyriešiť?Dik.

Strana
z2
petrofka
Autor odpoveď zmazal
petrofka
15. júl 2025

No a keď pôjdeš za dotyčnou, tak budeš ešte aj za agresívnu 😂 Ak ju náhodou stretneš, tak jej povedz čo potrebuješ. Ak to ešte vtedy potrebovať budeš. Ale teraz by som za ňou nešla. Rodina nech sa vadí. Prečo by ťa to malo zaujímať? 🥴

lilitela
15. júl 2025

@anonym_autor Toto cele mi nedava zmysel. Preco oslovila suseda teba, ze ty mas niekomu dohovarat, ak tych mladych ani velmi nepoznas? Vsak nech majitelke suseda dohovori sama, nie?
A to ostatne... odkial sa to dozvedela ta stara pani? Mozno iba sirila, co jej niekto iny povedal. Nema v tom ta suseda prsty? Ved sa spytaj susedy, ci hovorila s tou starou a co jej povedala.
A vlastne, ked si to vysvetlila tej majitelke bytu, tak sa vztahy v rodine urovnali, ci nie? Ci preco este riesis, ze ta nejaka pani ohovorila? Kvoli tym mladym, s ktorymi sa teda vobec nestykas?
Ako si vtedy reagovala, ked ta ta suseda o to ziadala? Myslim priamo do oci tej susede v tom momente?

anonym_e97902
15. júl 2025

Stará pani bude silná manipulatorka, ktorá ťa chce použiť ako nástroj k riešeniu hluku ktorý ju obťažuje. Keď ju budeš konfrontovať, nezabudni si to nahrávať a najlepšie ak máš manžela ísť s ním za ňou a niekde verejne ju osloviť.

autor
15. júl 2025
@lilitela

@anonym_autor Toto cele mi nedava zmysel. Preco oslovila suseda teba, ze ty mas niekomu dohovarat, ak tych mladych ani velmi nepoznas? Vsak nech majitelke suseda dohovori sama, nie?
A to ostatne... odkial sa to dozvedela ta stara pani? Mozno iba sirila, co jej niekto iny povedal. Nema v tom ta suseda prsty? Ved sa spytaj susedy, ci hovorila s tou starou a co jej povedala.
A vlastne, ked si to vysvetlila tej majitelke bytu, tak sa vztahy v rodine urovnali, ci nie? Ci preco este riesis, ze ta nejaka pani ohovorila? Kvoli tym mladym, s ktorymi sa teda vobec nestykas?
Ako si vtedy reagovala, ked ta ta suseda o to ziadala? Myslim priamo do oci tej susede v tom momente?

@lilitela su to naši príbuzní,pisem to v uvidnom príspevku.Majitelka bytu je tuez moja príbuzná.S tými mladými sa veľmi nestretávam,nestykam,aj ked su na rovnakom sídlisku ako ja.A kedze sme príbuzní,tak pani suseda oslovila mna,aby som to skusila v dobrom dohovoriť majiteľke Prečo sa rovno nerozpravala s ňou a neoslovila ju,to ja neviem.🤷A s manzelom ,ako som to uz písala sme sa dohodli,ze sa nebudeme do toho miešať.On v podstate povedal to isté co aj ty ze: vsak nech to povie rovno jej,co my s tym máme?
A áno,vztahy sa potom urovnali po rozhovore s majiteľkou bytu.Ja som v tejto mojej téme hlavne chcela poradiť,ci tej starej ohovaracskej klebetnej babizni mám ísť dohovoriť, alebo to nechať tak.
No ale uz sa to vyriešilo.A aj uzavrelo.

vecicky1805
15. júl 2025

@anonym_autor jasné že by som to riešila nie je o čom, čo ma čo rozprávať klamstvá..ak je pravde čo ste písala..netreba byť v takíchto situáciach ticho, inak sa takíto ľudia nikdy nepoučia a nič sa nezmení..minimálne sa možno na minútu zamyslí a bude sa cítiť ako krava hádam..

evkatk
15. júl 2025

Vyzvi tú pani písomne, aby sa písomne vyjadrila, či skutočne tie ohováračské reči šírila, že to chceš riešiť trestným oznámením. Ide o hrubé ohováranie a to je trestný čin, za čo sú až 2 roky ak to uškodilo tvojim vzťahom s príbuznými. Uvidíš, ako rýchlo sa to začne samo riešiť z ich strany zo strachu.

lilitela
16. júl 2025
@anonym_autor

@lilitela su to naši príbuzní,pisem to v uvidnom príspevku.Majitelka bytu je tuez moja príbuzná.S tými mladými sa veľmi nestretávam,nestykam,aj ked su na rovnakom sídlisku ako ja.A kedze sme príbuzní,tak pani suseda oslovila mna,aby som to skusila v dobrom dohovoriť majiteľke Prečo sa rovno nerozpravala s ňou a neoslovila ju,to ja neviem.🤷A s manzelom ,ako som to uz písala sme sa dohodli,ze sa nebudeme do toho miešať.On v podstate povedal to isté co aj ty ze: vsak nech to povie rovno jej,co my s tym máme?
A áno,vztahy sa potom urovnali po rozhovore s majiteľkou bytu.Ja som v tejto mojej téme hlavne chcela poradiť,ci tej starej ohovaracskej klebetnej babizni mám ísť dohovoriť, alebo to nechať tak.
No ale uz sa to vyriešilo.A aj uzavrelo.

@anonym_autor Ano, to som citala, ze su to pribuzni.
No, mne sa ale zda, ze tiez nemas cisty stit. V podstate si mi zopakovala vsetko to, co si tu uz pisala a co ja som citala, ale na moju otazku, ako si ty reagovala v tej chvili priamo tej susede, si mi neodpovedala, akurat si znova potrebovala uistit, ze ako ste sa potom s muzom dohodli. To je ale predsa uplne irelevantne pre tuto diskusiu.
Mne sa javi logicke, ist sa najprv spytat susedy, ale to ta nejak nenapadlo, bohvie preco, skor ta napadlo ist za tou starou babou, pritom ti musi byt jasne, ze to od niekoho ma, no a asi najpravdepodobnejsie je, ze od susedy a tu riesit nejdes. Cele cudne, podla mna.
Ja si neviem predstavit, ze idem za nejakou cudzou tetkou ju riesit, ze ma ohovara. A ak to cele nafukla ta tvoja pribuzna majitelka bytu? Ide ti o to, preco to ona spravila, alebo o cisty stit pred rodinou? Podla toho treba konat.

autor
17. júl 2025
@lilitela

@anonym_autor Ano, to som citala, ze su to pribuzni.
No, mne sa ale zda, ze tiez nemas cisty stit. V podstate si mi zopakovala vsetko to, co si tu uz pisala a co ja som citala, ale na moju otazku, ako si ty reagovala v tej chvili priamo tej susede, si mi neodpovedala, akurat si znova potrebovala uistit, ze ako ste sa potom s muzom dohodli. To je ale predsa uplne irelevantne pre tuto diskusiu.
Mne sa javi logicke, ist sa najprv spytat susedy, ale to ta nejak nenapadlo, bohvie preco, skor ta napadlo ist za tou starou babou, pritom ti musi byt jasne, ze to od niekoho ma, no a asi najpravdepodobnejsie je, ze od susedy a tu riesit nejdes. Cele cudne, podla mna.
Ja si neviem predstavit, ze idem za nejakou cudzou tetkou ju riesit, ze ma ohovara. A ak to cele nafukla ta tvoja pribuzna majitelka bytu? Ide ti o to, preco to ona spravila, alebo o cisty stit pred rodinou? Podla toho treba konat.

@lilitela svätá matka 🤦🙏no ako som priamo reagovala susede?No vypočula som si ju a povedala ze odkazem majiteľke bytu.Nevysertrovala som preco neska priano za ňou.A uz som tu písala ze sa to vyriešilo.Tak nie je potrebné uz tu vypisovať.A ta tvoja veta ze nemam čistý štít, je fakt trápna.Vsak ale ja ti tvoj pohľad na vec neberiem.Clovek tu príde požiadať o radu, slušne napíšem aka je situácia,ze sa citim dotknutá ohováranim a ty tu trepnes ze nemam čistý štít.🤦 Skvelé.Pekny večer ti zelam.

lilitela
18. júl 2025
@anonym_autor

@lilitela svätá matka 🤦🙏no ako som priamo reagovala susede?No vypočula som si ju a povedala ze odkazem majiteľke bytu.Nevysertrovala som preco neska priano za ňou.A uz som tu písala ze sa to vyriešilo.Tak nie je potrebné uz tu vypisovať.A ta tvoja veta ze nemam čistý štít, je fakt trápna.Vsak ale ja ti tvoj pohľad na vec neberiem.Clovek tu príde požiadať o radu, slušne napíšem aka je situácia,ze sa citim dotknutá ohováranim a ty tu trepnes ze nemam čistý štít.🤦 Skvelé.Pekny večer ti zelam.

@anonym_autor No vidis, povedala si susede, ze to odkazes a neurobila si, a ani si to susede nepovedala, ze od toho davas ruky prec. Nemas cisty stit. A to si tu nenapisala, asi si vedela preco. A rozumiem, ze si sa pytala ci sa mas konfrontovat so starou pani, ale viacere ti davali aj otazky, pretoze vsetko vzdy zavisi od dalsich okolnosti. Nebola som jedina, ktora ti napisala, ze to ma pravdepodobne od susedy. Tu treba konfrontovat. Vsak staru kludne konfrontuj a dozvies sa pravdepodobne to iste, ze od susedy, alebo ti to poprie, takze o com ma byt ta konfrontacia? A prosim ta, vyjadruj sa slusne, ja netrepem. Samozrejme, ak ti nejaky diskusny prispevok lahodil a vyhovoval do tvojej koncepcie viac, tak je to ok. A ak to mas vyriesene, tak nereaguj ty, akym pravom ty chces urcovat ludom, kedy maju prestat reagovat do diskusie?

Strana
z2