icon

Problémy so susedmi na chate v lese

19. aug 2026

Ahojte ženy , idem si vyliať srdce, mame chatu v extravilane obce na úpätí lesa..mam 4 yorkov ,ktorí chodia s nami a aj dve malé deti..na okoli mame susedov pár..
Chodíme tam raz za rok na 3 dni ..ano len 3 dni..teraz som sa dozvedela ,že mojej rodine ,keď tam boli oni sa na nás sťažovali všetci ..teda tí čo bývajú pri nas, oni tam žijú natrvalo na samote, sú zvyknutí byť tam úplne v tichu.
Jeden mal žatvu akurát v tom obdobi, vraj nemohol spať , lebo psi sťekali a deti kričali, aj ja som kričala na psov a on nemohol spať, hovorim ,keby žil v dedine ,tiež je to každému jedno ,že on chodi do prace, nam nič nepovedal, ja som sa to dozvedela teraz ,že nas ma v zuboch .a navyše sme neboli na chate , nakoľko chodíme po výletoch s deťmi ...ďalsi sa sťažoval ,že sme si pokosili pred chatou , mojím deťom bola zelina po plecia , ale on to mal pre zvieratá prichystané..a ďalšia ,že pes sa mi vykadil a nezdvihla som to ,bolo to pri lese a ona to videla..po celej dedine ma poohovarali , čo je poblíž , všade nas podali ako neprispôsobilých susedov,tú chatu tam mame 25 rokov, chodím tam od dectva,moja srdcová záležitosť a teraz toto ,..normálne mam nechuť tam chodit..ja tých ludí poznam od mala..

Strana
z3
anonym_eec9cb
19. aug 2026

@anonym_autor no tak asi si treba z toho nieco zobrat - zbierat hovna po psovi, nevrieskat a nenechat psov stekat.

biba_18
19. aug 2026

aj keď tam chodíte na pár dní nemusíte vrieskať jak najatí - to je pravda...
ak sa pes vykadí na cestičku kam chodievajú ľudia - môžeš to odpratať, aj to je pravda...
to že pokosíš pred svojou chatou je hádam tvoja vec, keď to chcel sused, mal povedať, z toho by som si nič nerobila, možno mu navrhla nabudúce že keď chce, nech si to príde skosiť, že prídete vtedy a vtedy ...

wade
19. aug 2026

Chapem ze ta to trapi, len.. ak tam chodite na 3 dni, predpokladam ze sa s nimi velmi neintegrujete, nepoznate. Je to prirodzene ze vam potom toto netoleruju (vsetko su to priestupky proti spolunazivaniu podla mna, hluk, nezbieranie vykalov, atd.). To kosenie neviem.. bol to vas pozemok? Ak nie, tak je to tiez no-go. 4 psy - to je tiez take panske huncustvo - pre toto necakaj na dedine pochopenie. Musis tam chodit viac a robit viac pre komunitu.. potom ta budu respektovat. Tak funguju male komunity. Budes vediet, kto kedy spi, a kto co prave potrebuje. Ak chodis na 3 dni, tak dodrzuj pravidla a skus vycitit co sa hodi a co nie.

anonym_be439f
19. aug 2026

Lenže sused ma pravdu aj ked ste na chate neznamená, že tam máte všetci kričať a hovienka treba zbierať všade, obzvlášť,ked je tam les

minenkaa
19. aug 2026

Ja nechapem aký je problém ,že niečo na vás povedali a vsak ste tam tri dni v roku,čo ta to trápi
Trávu treba pokosiť každý mesiac pred bránou a aj tam chodiť ,vies,ľudia si zvyknú ,že tam nik nie je a potom tam príde pohroma
Chodievajte tam častejšie a zvyknú si a vy tiež čo a ako tam beží

autor
19. aug 2026
@biba_18

aj keď tam chodíte na pár dní nemusíte vrieskať jak najatí - to je pravda...
ak sa pes vykadí na cestičku kam chodievajú ľudia - môžeš to odpratať, aj to je pravda...
to že pokosíš pred svojou chatou je hádam tvoja vec, keď to chcel sused, mal povedať, z toho by som si nič nerobila, možno mu navrhla nabudúce že keď chce, nech si to príde skosiť, že prídete vtedy a vtedy ...

@anonym_eec9cb tí psi štekali keď niekto okolo išiel , a ja som nevrieskala , my tie chaty mame 10 cm od seba ..on počuje aj ked sa normalne rozpravame , on tam doteraz nežil ,len niečo sa stalo so ženou, že išli od seba tak tam žije..a to hovno som bola zdvihnut len to už nevideli , a bolo to pred lesom nie na cestičke a psi sa tam pohybuju voľne , tých čo tam žijú , oni ich nemaju ani v dvore , a tiež kadia kade tade, len prídeme my z mesta tak asi iné to je neviem ...v živote tam nikto nezdvihol aj my sme našli aj pred chatou tam ,
@biba_18

basullinka
19. aug 2026

Čo sa týka hovienok, tak absolútne súhlasím so susedmi. Ja som milovníčka psov, ale nafackala by som každému, kto si nezbiera po svojom psíkovi hovná. Nikto nie je povinný do toho skočiť. Ja sama mám psíka, hovno som zobrala vždy.
Kosili ste svoj pozemok? Ak áno, nerieš.

minenkaa
19. aug 2026

A teraz ti napíšem,čo by som ja spravila ,keby somtam byvala ja,by sim začala po tých psoch a deckách vrieskat ako ty,či by sa ti to páčilo
Ako ja neznášam decka a ich uvrestane mamky ,keď si pridu niekde oddýchnuť ,psy nekomentujem ani

anonym_eec9cb
19. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_eec9cb tí psi štekali keď niekto okolo išiel , a ja som nevrieskala , my tie chaty mame 10 cm od seba ..on počuje aj ked sa normalne rozpravame , on tam doteraz nežil ,len niečo sa stalo so ženou, že išli od seba tak tam žije..a to hovno som bola zdvihnut len to už nevideli , a bolo to pred lesom nie na cestičke a psi sa tam pohybuju voľne , tých čo tam žijú , oni ich nemaju ani v dvore , a tiež kadia kade tade, len prídeme my z mesta tak asi iné to je neviem ...v živote tam nikto nezdvihol aj my sme našli aj pred chatou tam ,
@biba_18

@anonym_autor mas nevychovanych psov, ked stekaju zakazdym, ked niekto ide okolo. To je fakt. Tiez by si ma srala, keby som mala susedu s ustekanymi coklami. Ja mam tiez psa, v zivote by na nikoho nezastekol, lebo som mu to nikdy nedovolila

autor
19. aug 2026
@wade

Chapem ze ta to trapi, len.. ak tam chodite na 3 dni, predpokladam ze sa s nimi velmi neintegrujete, nepoznate. Je to prirodzene ze vam potom toto netoleruju (vsetko su to priestupky proti spolunazivaniu podla mna, hluk, nezbieranie vykalov, atd.). To kosenie neviem.. bol to vas pozemok? Ak nie, tak je to tiez no-go. 4 psy - to je tiez take panske huncustvo - pre toto necakaj na dedine pochopenie. Musis tam chodit viac a robit viac pre komunitu.. potom ta budu respektovat. Tak funguju male komunity. Budes vediet, kto kedy spi, a kto co prave potrebuje. Ak chodis na 3 dni, tak dodrzuj pravidla a skus vycitit co sa hodi a co nie.

@wade ich psi chodia voľne , sused má už 25 teho psa ,lebo mu ho polovníci odstrelia ,lebo lovi zver, moje chodia vždy na vodítku , aby nezabehli do lesa ..ano zaštekaju ,samozrejme , nebudem tvrdiť ,že nie ,ale celú noc spia a štekali keď sme išli hore ..aj deti sa hrali pred chatou keď sme vstali ,potom sme boli každy deň na celodennom výlete ..a vrátili sme sa navecer, absolútne to nebolo celodenna záležitost...

autor
19. aug 2026
@minenkaa

A teraz ti napíšem,čo by som ja spravila ,keby somtam byvala ja,by sim začala po tých psoch a deckách vrieskat ako ty,či by sa ti to páčilo
Ako ja neznášam decka a ich uvrestane mamky ,keď si pridu niekde oddýchnuť ,psy nekomentujem ani

@minenkaa ja po detoch nevrieskam 😄

ivik4
19. aug 2026

3 DNI ????? AKO VAZNE 3 DNI ??? A Teba to mrzi ? No to by slo jednym uchom dnu a druhym von

autor
19. aug 2026
@basullinka

Čo sa týka hovienok, tak absolútne súhlasím so susedmi. Ja som milovníčka psov, ale nafackala by som každému, kto si nezbiera po svojom psíkovi hovná. Nikto nie je povinný do toho skočiť. Ja sama mám psíka, hovno som zobrala vždy.
Kosili ste svoj pozemok? Ak áno, nerieš.

@basullinka pozemok je nás samozrejme , nekosíme cudzí..ale je to problem ,lebo to bolo pre zajacov , bola som za nim ,nech to.pokosí, jeď to chce , on ze nema cas, tak sme to pokosili my..je problem na 4 zimy

minenkaa
19. aug 2026
@anonym_autor

@minenkaa ja po detoch nevrieskam 😄

@anonym_autor my chces povedať ,že ani raz nezakricis po deťoch kde sú alebo aby išli jesť alebo nezavolas na psov
Ono keď niekde je ticho a príde tam rodina takto obsadená ,to pre tých domácich musí byt peklo

wade
19. aug 2026
@anonym_autor

@wade ich psi chodia voľne , sused má už 25 teho psa ,lebo mu ho polovníci odstrelia ,lebo lovi zver, moje chodia vždy na vodítku , aby nezabehli do lesa ..ano zaštekaju ,samozrejme , nebudem tvrdiť ,že nie ,ale celú noc spia a štekali keď sme išli hore ..aj deti sa hrali pred chatou keď sme vstali ,potom sme boli každy deň na celodennom výlete ..a vrátili sme sa navecer, absolútne to nebolo celodenna záležitost...

@anonym_autor ono - neber si to tak - ide o to ze ked si tam cudzia (z ich pohladu), tak ti to tolerovat nebudu. Ak by si bola ich, tak je tolerancia vyssia.. Ale tiez by som sa postavil za svoje veci. Nemusis skakat tak ako piskaju - ale urcite dodrziavaj pravidla. To ze mas 4 psy - to je tvoj problem a nic neporusujes. Ked ale nezbieras po nich - to uz je vec, ktora im dava paky. Dodržiavaj pravidla a bude to lepsie. Ku koseniu, ak je to vas pozemok tak je to uplne v poriadku - tam kde my mame chalupu sa nesmie stupit na cudzi pozemok, nie to ze kosit 🙂

autor
19. aug 2026
@ivik4

3 DNI ????? AKO VAZNE 3 DNI ??? A Teba to mrzi ? No to by slo jednym uchom dnu a druhym von

@ivik4 aj muz mi povedal ,že či som normalná, že .rať do nich ..že sused mal normalne prist povedať, že ma žatvu ,keď mu to tak vadilo , že aj nám vadilo ,že do noci pil pred chatou aj tou našou,lebo sú od seba pár centimetrov , a nič sme nepovedall a že ved sme tam neboli celé dni len sme chodili prespavat , a že aj hovno sa dodatočne zdvihlo a že sme ho zdvihli jediny ..

autor
19. aug 2026
@minenkaa

@anonym_autor my chces povedať ,že ani raz nezakricis po deťoch kde sú alebo aby išli jesť alebo nezavolas na psov
Ono keď niekde je ticho a príde tam rodina takto obsadená ,to pre tých domácich musí byt peklo

@minenkaa nie nevrieskam , sú par centimetrov od seba , počut , on pil do noci pred chatou , tiež sme počuli každe slovo a neriešili sme ..a ked sa deti hraju rano pred chatou ,jasne keď sa nahaňaju tak počut..a pes zašteká , oni nie sú uštekaný ,ale stražia , vačsinu dňa a celé noci prespia ..a my sme nevedeli ani ze ma žatvu , nam nič nepovedal ,

katkaseiner
19. aug 2026

Kedze tam chodite na 3 dni z 365 dni, tak nech sa na jednej strane tesia ze tam nie ste kazdy vikend...
1/ co sa tyka stekania psov - ano, to cloveka rusi, hovoris ze je to na samote, cize psy by mali byt v pohode a ty by si mala dat pozor aby nestekali na kazde pohnutie travy
2/ predpokladam ze deti nekricali 3x 24 hodin a tiez si na ne nevrieskala cele 3 dni, takze toto by som neriesila...
3/ ak je pozemok kde si kosila tvoj, tak by som to kaslala... pripadne sa dohodni so susedom, ze ak tu travu chce (predpokladam ze ju nevyuzivas) tak nech to kosi, ale ked pridete a nebude pokosene, tak si to pokosite vy a on sa moze hnevat na cely svet kolko chce
4/ co sa hovien tyka, toto stve aj mna... ale ked tvrdis, ze si to bola pozbierat tak potom je to len tliachanie do vetra od suseda, lebo len videl co vidiet chcel a uz mu huba ide na spacir...
Kazdopadne by som sa so susedom porozpravala... Nechodite tam tak casto aby vas mal v zuboch, ste na svojom pozemku, ak chce ticho, nech ide na uplnu samotu a na ostatne som uz odpovedala... Jaj este co sa tyka detskeho kriku ... taky co uz nemaju male deti si tieto veci vobec neuvedomuju, ze proste tam na ne nevyblakujes 3x 24 hodin... len teda on je zvyknuty na ticho a uz je tym sam neprisposobivy..

autor
19. aug 2026
@katkaseiner

Kedze tam chodite na 3 dni z 365 dni, tak nech sa na jednej strane tesia ze tam nie ste kazdy vikend...
1/ co sa tyka stekania psov - ano, to cloveka rusi, hovoris ze je to na samote, cize psy by mali byt v pohode a ty by si mala dat pozor aby nestekali na kazde pohnutie travy
2/ predpokladam ze deti nekricali 3x 24 hodin a tiez si na ne nevrieskala cele 3 dni, takze toto by som neriesila...
3/ ak je pozemok kde si kosila tvoj, tak by som to kaslala... pripadne sa dohodni so susedom, ze ak tu travu chce (predpokladam ze ju nevyuzivas) tak nech to kosi, ale ked pridete a nebude pokosene, tak si to pokosite vy a on sa moze hnevat na cely svet kolko chce
4/ co sa hovien tyka, toto stve aj mna... ale ked tvrdis, ze si to bola pozbierat tak potom je to len tliachanie do vetra od suseda, lebo len videl co vidiet chcel a uz mu huba ide na spacir...
Kazdopadne by som sa so susedom porozpravala... Nechodite tam tak casto aby vas mal v zuboch, ste na svojom pozemku, ak chce ticho, nech ide na uplnu samotu a na ostatne som uz odpovedala... Jaj este co sa tyka detskeho kriku ... taky co uz nemaju male deti si tieto veci vobec neuvedomuju, ze proste tam na ne nevyblakujes 3x 24 hodin... len teda on je zvyknuty na ticho a uz je tym sam neprisposobivy..

@katkaseiner 1, psi boli v chate , a su zvyknuti prespat vačšinu dna , oni neboli voľne pustené a štekali kade tade, ano štekali keď sme išli okolo susedovho psa ,ktori štekal tiez, alebo sused išiel na štvorkolke
2, väčšinou sme boli preč , odišli sme doobeda a prišli na večer , cele dni sme behali po výletoch ,tak ako vždy , ked sme tam ..my chodíme kade tade, chatu mame len na prespatie..dokonca aj jeme mimo..
3 , ja som mu bola povedat, nemal čas, a moje deti to mali po plecia , nebudem tam chodit 3 dni po pas zeliny

basullinka
19. aug 2026
@anonym_autor

@basullinka pozemok je nás samozrejme , nekosíme cudzí..ale je to problem ,lebo to bolo pre zajacov , bola som za nim ,nech to.pokosí, jeď to chce , on ze nema cas, tak sme to pokosili my..je problem na 4 zimy

@anonym_autor tak toto absolútne nerieš, tvoj pozemok - ty si mu dala šancu, nech si to zoberie a nestihol to, tak má smolu

katkaseiner
19. aug 2026
@anonym_autor

@katkaseiner 1, psi boli v chate , a su zvyknuti prespat vačšinu dna , oni neboli voľne pustené a štekali kade tade, ano štekali keď sme išli okolo susedovho psa ,ktori štekal tiez, alebo sused išiel na štvorkolke
2, väčšinou sme boli preč , odišli sme doobeda a prišli na večer , cele dni sme behali po výletoch ,tak ako vždy , ked sme tam ..my chodíme kade tade, chatu mame len na prespatie..dokonca aj jeme mimo..
3 , ja som mu bola povedat, nemal čas, a moje deti to mali po plecia , nebudem tam chodit 3 dni po pas zeliny

@anonym_autor tak v tom pripade ti poviem ze je to stary ufrflany somar... a chodila by som tam castejsie ako na 3 dni. Lebo teda aj ked moj pes nesteka, raz za cas odsteka inemu psovi. A ked ste tam poriadne ani neboli, tak jemu bude vadit aj to... Bud vobec neries, alebo si s nim sadni a pokecaj - nechcete si predsa liezt na nervy, ale niekomu proste nevyhovies aj ked budes po vode chodit...

zuzubb007
19. aug 2026

Ešte by som začala chodiť častejšie nech plačú, však 3 dní do roka to Vám je načo chata, ja by som chodila na dlhšie a niekoľkokrát ešte keď máte deti a psov, jedna pravda je, že psov treba naučiť neštekať na všetko lebo Yorkshire strašne nepríjemné šteká, hovienka dvíhať, a nekričať !

zuzacka16
19. aug 2026

vôbec ale že vôbec by som to neriešila..a všetky moralistky, ktoré ti tu píšu (páči sa, teraz sa tu obujte aj do mňa) že keď decká kričia/hrajú sa a ty kričíš po deťoch, ako haló určite nekričí po deťoch celý deň a tiež decká nekričia celý deň a že psy sem tam zaštekajú? ľudia ako vám už vadí úplne všetko..chodia tam na 3 dni v roku a keď je niekto neprispôsobivý, tak hold smola a s tou trávou to teda zabil 😂 že on nemá čas ale chce to pre zajace, tak si mal pokosiť a nie že decká sa budú hrať vo veľkej tráve a nachytajú ešte kliešťov..a zvlášť ešte ste si kosili svoj pozemok..pánko zrejme je nervózny, že odišli od seba od ženy a takto si to vybíja na niekom..

janinah
19. aug 2026

Rozmyslam ako udrziavaš chatu a pozemok.ak si tam 3 dni v roku. A bars by si nikdy nemala ine problemy ako toto čo tu riešiš..a sused tiež.

autor
19. aug 2026
@zuzubb007

Ešte by som začala chodiť častejšie nech plačú, však 3 dní do roka to Vám je načo chata, ja by som chodila na dlhšie a niekoľkokrát ešte keď máte deti a psov, jedna pravda je, že psov treba naučiť neštekať na všetko lebo Yorkshire strašne nepríjemné šteká, hovienka dvíhať, a nekričať !

@zuzubb007 chata patri rodicom , striedame sa tam , rodičia ,brat a my..sme štastný ,že stihame aspon tie 3 dni , nakoľko máme 4 prace dokopy ,rodinny dom na ktorom tiež treba a na tú hlavnú dovolenku chodíme k moru... my z rodiny tam chodime najmenej to je pravda ale máme toho dost 😏 momentálne

cacianka
19. aug 2026

napíšem ti to tak po dedinsky - vyser sa na nich. chápem že ťa to trápi, ti e bôlbé reči, ale uvedom si že ich z huby vypustili blbí ľudia, ktorí majú svoje mindráky a tak si ich vylejú na niekom inom. V ktorej dedine alebo aj na samote nešteká pes ? to všetkým vyoperovali hlasivky alebo ich naučili spievať brumendo opery ?
že má niekto žatvu ? a čo ? je kvôli tomu zákaz vychádzania a pohybu mimo vašej budovy ? veď aj on nie je tichučký milučký a triezvy, 365 dná/rok.
bežný rozhovor, občas zvýšený hlas ľudí, štekot psov,je úplne OK, netráp sa nad sprostosťou blbcov. zbieranie hovienok v lese ?! čo ho šiška trafila do lebene ? veď tam žije a pobehuje tisíce zvieratiek a hovienka sú všade, nie jeden bobek, ktorý ani nebol na chodníku.
a to kosenie - ak sused niečo chce, tú trávu pre svoje zajace, tak mal slušne povedať a dohodnúť sa. inak by po vás vrieskal, že vy sa máte starať o pozemok a pravidelne ho udržiavať od buriny a náletov. pozemok je váš a basta, pokosili ste si svoje.
vôbec by som ho neriešila ani tetky v dedine, lebo kto vás ppozná vie že ste slušní a kto nepozná môžeš mať vieš kde. najskôr by som sa s ním dôrazne porozprávala a ak by vyskakoval, tak by som mu veľmi dôrazne pripomenula medze a hranice, čo všetko ste mu prepáčili vy a čo všetko vyviedol a rušil vás. On musí veľmi dobre vedieť kde žije, aké má práva aj povinosti, aj to že tam kde začína vaša hranica demokracie tam končí tá jeho.

minenkaa
19. aug 2026
@anonym_autor

@minenkaa nie nevrieskam , sú par centimetrov od seba , počut , on pil do noci pred chatou , tiež sme počuli každe slovo a neriešili sme ..a ked sa deti hraju rano pred chatou ,jasne keď sa nahaňaju tak počut..a pes zašteká , oni nie sú uštekaný ,ale stražia , vačsinu dňa a celé noci prespia ..a my sme nevedeli ani ze ma žatvu , nam nič nepovedal ,

@anonym_autor ty to ale nechápeš ,čo ti tu píšu aj ini,vy ste tam rušivý element a môžeš sa aj na hlavu postaviť ,budete vždy a je jedno či budete ticho alebo nie
Ja aj keď viem,že by som vás mala tolerovať tak by som vám ten hluk vracala ,toto je veľmi malo tolerovateľné u ľudí čo nemaju v okoli deti.
A keď tam pridu raz za čas ,ty si ani nevieš predstaviť čo to v ľuďoch robi

tululu
19. aug 2026

Psy bresu, deti kricia, kosacky kosia, pily rezu, frezy brusia, kuviky kuvikaju, manzelia sa hadaju, hudba sa pusta, gitara hraje pri ohni, pijaci cez vikend revu, auta turuju do kopca, vtaky mi s*eru na hojdaciu siet a srnky bobkuju na dvore ostosest. To su veci na chate, s ktorymi clovek musi pocitat, pokial nezije fakt niekde na lazoch. Ak by som toto vsetko riesila, tak bud nechodim na chatu alebo prizabijem kazdeho suseda v okoli a aj tak nic neporiesim, lebo polovica chatu prenajima alebo pozociava znamym, ktory sa striedaju. Netrapila by som sa.

autor
19. aug 2026
@janinah

Rozmyslam ako udrziavaš chatu a pozemok.ak si tam 3 dni v roku. A bars by si nikdy nemala ine problemy ako toto čo tu riešiš..a sused tiež.

chata patri rodicom , striedame sa tam , rodičia ,brat a my..sme štastný ,že stihame aspon tie 3 dni , nakoľko máme 4 prace dokopy ,rodinny dom na ktorom tiež treba a na tú hlavnú dovolenku chodíme k moru... my z rodiny tam chodime najmenej to je pravda ale máme toho dost 😏 momentálne
Vykolajilo ma to , preto som z toho zostala rozrušena , ano mam aj ine problemy ..aj deti s dg

autor
19. aug 2026
@minenkaa

@anonym_autor ty to ale nechápeš ,čo ti tu píšu aj ini,vy ste tam rušivý element a môžeš sa aj na hlavu postaviť ,budete vždy a je jedno či budete ticho alebo nie
Ja aj keď viem,že by som vás mala tolerovať tak by som vám ten hluk vracala ,toto je veľmi malo tolerovateľné u ľudí čo nemaju v okoli deti.
A keď tam pridu raz za čas ,ty si ani nevieš predstaviť čo to v ľuďoch robi

@minenkaa aj mi to vracal , každy vecer mu tam chodili 3 malé vnucata z dediny ..jeho vnučka každy vecer , kričala pred našou chatou na nasu malu nech sa s nou ide hrat..kazdy večer som ju poslala za ňou , nech sa ide pohrat ,že dievčatko sa poteši 🤷

Strana
z3