Ako ste prijali adoptované dieťa v rodine?
Maminky, ockovia, ako ste prijali dieťa v rodine ktoré je adoptované?
Sestra má zatiaľ v pestúnskej starostlivosti dievčatko, nedávno malo 2 roky, má ho od 10 mesiacov.
Dievčatko je rómske, ale je veľmi zlaté, ja osobne nemám žiaden problém.
Ale vidím že môj partner a aj môj otec problém majú.
Partner mi povedal že si neželá aby sa naše deti s ňou stretávali, lebo často robí zle, snaží sa ubližovať a cielene ísť do situácii kde môže ublížiť. Nerozpráva zatiaľ, je stále s plienkami, veľa kričí a rozbíja veci.
Keď sa o nej bavím s ocinom, vždy odvedie tému niekam inam, nechce sa o malej a ani sestre baviť.
Ako ste vy prijali takéto dieťatko do rodiny? Alebo ak ste si vy adoptovali, ako to zobrala vaša rodina/okolie?
Mňa to mrzí, veď s mojimi deťmi sú si sesternice. Chcela by som aby ju partner prijal, aby k nám časom mohla chodiť aj na "prázdniny" , aby mali spolu deti kamarátsky vzťah. Ale nedá sa s ním o tom ani baviť. Povie mi striktné nie a dodebatovali sme.
Ja som mala učiteľku. Neskutočná trúba. Obviňovala vždy rodičov za to že deti boli zle,alebo sa nenaučili. ,,Vraj sú neschopní rodičia,,.po čase sa zistilo že nemôže mať deti tak si zobrali dvoch chlapcov z domova,bielych. Bratia. Jeden milý slušný dnes je z neho Ing. Druhý problémový od príchodu. Grazel na pohľadanie, keď ich okradol dali ho na políciu a bol aj zatvorený. Nuž karma nie je len zdarma,ale nikdy netreba odsudzovať kto je akej pleti. To je proste povaha.
Ahoj, ja viem, ze kazda minca ma 2 strany a urcite sa na to pozeras, ze chuda sirota, preco ju moj otec muz neprijmu...
Moj syn a syn mojej naj kamaratky (neromskeho) maju vekovy rozdiel 1 rok, strasne sme sa tesili, ze sa budu spolu pekne hrat a ... ale kamaratkin syn, sa spraval podobne ako adoptovane dievcatko, raz si kvoli nemu moj syn skoro rozbil aj lebku a aj ja som sa zacala spravat ako tvoj muz a to sa bavime o kamarastve z 1.rocnika ZS, ale ked niekto zacne, umyselne a zakerne ublizovat mojmu synovi,( ono sa dokonca z toho aj tesilo) jednoducho ho zacnem neznasat a neprajem si v ziadnom pripade, aby sa priblizil k mojmu dietatu!!!
Na zaciatku som to dieta aj ja osoravedlnovala, toto bola len nahoda, nemyslel to tak...trochu som videla, akoby sa aj tesil, ze moze ublizovat, ale popierala som to a dokonca som si myslela, ze ja to prehanam, lebo som zaujata mojim dietatom.
Po par mesiacoch prisiel ex-manzel, ze bol za kolegom na ihrisku a pre kluce do prace a tam ublizil kamaratkin syn inemu dietatu a ze aky bol stastny z toho. A kolega hned, ze s tymto deckom sa uz nikto nehra, volame ho terrorista.
Mne z toho bolo strasne smutno, lebo som bola v tom, ze kazdy sa rodi dobrym a zlymi sa stavaju pocas zivota, ale jednoduchu toto dieta sa zle a zakerne narodilo. Dvojrocne dieta, ktore vyrasta v milujucej rodine, kde je on stredobodom pozornosti a ma normalneho otca a matku s velmi dobrym srdcom (lebo moja kamaratka je naozaj velmi dobry a mily clovek, ktory mozno ani raz nemalo jednu krivu myslienku a uz vobec by nikomu fyzicky neublizila) nema dovod sa pocas prvych 2 rokov stat sa zlym, on sa tak narodil. Ked som lepsie spoznala kamaratkinu svokru, hned sme s ex-om vedeli, ze dieta bohuzial zdedilo svokrinu povahu.
Prepac, ale ja sa necudujem tvojmu manzelovi a neviem, ak by som mala vnuca a adoptovane vnuca by ublizovali tomu pokrvnemu, ci by som bola nadsena.
Aj ja lutujem dievcatko, ze ju neprijal kazdy do rodiny, ale necudujem sa, asi sa ju takto tazko da lubit.
No adopt. Dieťa v rodine nemáme ani v blízkom okoli nemám takú rodinku. Ale môj ex ma brata ktorý má zverené 2 deti v opatere (6 a 10r.) a zil (v tom čase) s priateľkou co mala svojho syna tiež veková kategória ako brata deti…a píšem to sem lebo mi to veľmi pripomína neprijatie toho dietata do rodiny tak ako v ich prípade, keď som počula ako sa bavia o tom malom môj ex s bratom(o bratovej priateľky synovi) tak mi až zle ostalo. Tej jeho priateľke zomrel muž, dlho bola sama, aj sme kecali ona aj maly sú úžasný, môj ex mal stále niečo proti tomu malému, keď aj dosli na návštevu tak som videla ako tie deti jeho brata nemusia Toho ich “nevlastného” tak mi bolo smutno. Exova mama tiež tomu prikladala viac a viac,bežne som počúvala keď nám ona prišla na návštevu a išla aj za deťmi, že čo kúpila tým dvom (bratovými deťom) a že pre toho tretieho nič nemá lebo ona nie je jeho babka tak naco má kupovať aj pre neho. Podľa mna sa k nemu horšie správali ako k adoptovanemu. Maly mi pokazde keď prišli na návštevu prišiel že je veľmi utiahnutý, má traumu zo straty rodiča (otec mu tragicky zahynul) úplne mu to vždy išlo z oči. Taká bolesť. Ex brata priateľka to nikdy nejak neriesila ona sama mala problém s alkoholom potom ale inak je to super zena, len podľa mna jej ani nedochádza ako ten maly trpí. Čiže tak mi to nejak pripomenulo tu situáciu aj keď to nebolo s adoptovanim, ale celkovo mi príde maximálne neľudské sa takto správať keď hlavne dospelý človek by mal už trosku rozmýšľať nad tým čo hovorí a ako koná. Mne je malej ľúto
@gabika0825 ešte som chcela dodať že čo sa týka správania malého tak on bol trosku iný ako ex brata synovia, lebo bol poznačený tou stratou, vsimla som si že veľakrát chcel objímať aj môjho ex lebo mu vraj pripomínal ocina (mne to priznal), ale môj ex bol totálne vytočený vždy z toho on že cudzie dieťa sa po ňom cape my sme sa aj za to zvykli občas pochytiť že to dieťa za to nemôže. No vždy mi to bolo ľúto. Ale tam ide cela exova rodina proti tomu malemu. Hlavne sa tam vždy riešilo že čo kto dostal a hlavne aby nedostal nič ten maly…
@gabika0825 Smutne😢 to Dieta uz aj tak ma dost problemov a este aj rodina mu robi dalsie.
@andreatytler áno bohužiaľ je to veľmi smutne… ako píšem mna hlavne zarazilo stanovisko exovej mami. Ako sa matka ktora vychovala takisto synov môže takto správať. Otras. Ale ex bol tiež mimo. S tými rečami.
Nasa rodina prijala dieta ako svoje. Stary rodicia, strykovia, tety, vsetci. Nevnimame ho vobecako cudzie. Mladsie deti ani nevedia ze je adoptovane. Maju sa velmi radi a vzdy sa na seba tesia. A podla mna je to nieco uzasne ak niekto chce dat svoju lasku cudziemu dietatu a prijat ho za svoje. Nikto nevie cim si to dieta preslo a s cim do rodiny prichadza. Je to ziva nevinna bytost ktora chce a zasluzi si iba lasku a matkinu laskavu naruc. Kto povazuje 2 rocne dieta za zlu bytost nie je normalny.
My máme 3,5r rómske dievčatko od jej 11mes a celá rodina (moja aj manželova) aj okolie ju okamžite prijalo ako vlastné, milované. Je veľmi živá a neobsedí, veľa vystrája a všade sa vešia a všetko prelieza ale ona je proste taká a máme ju všetci veľmi radi. Tento december k nám prišiel biely 5mes chlapček a bol rovnako vrúcne prijatý. Jedine dcérka mala deň-dva trošku ťažšie keďže sa zrazu začala jej 100%pozornosť deliť medzi dvoch. A to sme teda mega família, z manželovej strany máme 18 neterí a synovcov a tiež naše deti prijali všetky deti (vekovo 0-16) úplne bezproblémovo.

@sella38 cize tebe vadi celkovo, ze vobec pridala koment? Koment ktory, je rovnaky sko 99% ostatnych? A tie uz ti zlc nedvihaju🤔