Ako ste prijali adoptované dieťa v rodine?
Maminky, ockovia, ako ste prijali dieťa v rodine ktoré je adoptované?
Sestra má zatiaľ v pestúnskej starostlivosti dievčatko, nedávno malo 2 roky, má ho od 10 mesiacov.
Dievčatko je rómske, ale je veľmi zlaté, ja osobne nemám žiaden problém.
Ale vidím že môj partner a aj môj otec problém majú.
Partner mi povedal že si neželá aby sa naše deti s ňou stretávali, lebo často robí zle, snaží sa ubližovať a cielene ísť do situácii kde môže ublížiť. Nerozpráva zatiaľ, je stále s plienkami, veľa kričí a rozbíja veci.
Keď sa o nej bavím s ocinom, vždy odvedie tému niekam inam, nechce sa o malej a ani sestre baviť.
Ako ste vy prijali takéto dieťatko do rodiny? Alebo ak ste si vy adoptovali, ako to zobrala vaša rodina/okolie?
Mňa to mrzí, veď s mojimi deťmi sú si sesternice. Chcela by som aby ju partner prijal, aby k nám časom mohla chodiť aj na "prázdniny" , aby mali spolu deti kamarátsky vzťah. Ale nedá sa s ním o tom ani baviť. Povie mi striktné nie a dodebatovali sme.
@kattrin5 nie vzdy je to o prostredi. Poznam par ludi co maju adoptovane romske deti alebo ich maju v pestunskej ci ako sa to vola. A tie deti su ozaj problemove viac nez ine adoptovane. Co ale neznamena,ze ,,biele,, deti su len dobre. Mozu zato aj geny,ale rodicov a nielen,ze su romovia ,tak automaticky su zle. No romski rodicia vacsinou fetuju,zla strava atd (ti ktori sa zbavia deti)a potom su tie deti take
moj syn od prvej bunky chceny a vytuzeny a milovany, mal v dvoch rokoch este plienky, hadzal vecami napriek tomu ze to nikde nevidel, vrieskal ako najaty...skoda ze je biely blondak a náš, aspon by som sa mohla vyhovorit na cudziu besnu genetiku 🤣
@kattrin5 mozem sa spytat, co u teba ako trojkarky zo spravania sposobilo prerod na top studentku?
@joannita Ja som tu uz bola asi 5 rokov pred tym ako som zacala studovat. Zacinala som len s anglictinou. Potom som vyskusala na vysky a prijali ma vsade. Tuna sa robi taky testing, SAT sa vola a nastastie som mala super score, tak som sa dostala na vysku. Bakalara som si platila a na Master som dostala od skoly stipendium.
@petulda333 nj a kludne ta frustracia dietata moze plynut z adoptivnych rodicov a ich "vychovy", ktovie ako sa kto choca za zavretymi dverami
Za mňa nie... a rómske tobôž
@babulkomale Ja som vzdy ucila dobre, len u mna bol viac problem spravanie. Zmaturovala som na jednotky a dvojky, a v USA ked ides na vysku spravanie nehodnotia😀 Ja som si dala cez WES prelozit a ohodnotit vysvedcenia, porobila testy, ktore bolo treba a dalej to uz islo samo. Inak ma ucenie vzdy bavilo, hlavne matika.
Chlapi sú divní čelí ako sú... Nič nechápu a nevedia žiť
No hlavne že partnera prijala rodina. Gény negeny každé dieťa a hlavne to najmladšie si vyžaduje pozornosť a keď nevie rozprávať tak rôznymi spôsobmi. Môj syn biologicky 🤣mal tento problém v škôlke. Neskoro začal rozprávať a to sme sa mu venovali. A pravdaže keď nastúpil v škôlke tak všetkych okolo kusal. Našťastie sme mali šťastie na panie učiteľky a bezproblémové maminy. Partner evidentne v živote všetko mal keď nie je tolerantný
môj ujo si takto adoptoval maleho roma aj s jeho ženou.Nemohli mať deti.Mali ho odmalička a boli s nim len vytriasačky.Nakoniec to zašlo tak daleko až ujo musel dom prepísať na niekoho iného len aby nededil,neviem síce na koho ho prepísal, či toho adoptivneho syna vydedil, ale proste nestretávajú sa. On je už dospelý.Oni si žijú svoje on svoje.Aj sa sám nakoniec vyjadril že lutuje že si ho vôbec aj adoptovali a že cigáň bude vždy len cigáň.A taktiež rodina čo viem,tiež sa im to ktovie ako nepozdávalo ale neukázali to pred ním.Ale tí adoptívni rodičia teda ujo aj ho vychovávali s láskou nedali mu pocítiť že je adotpovaný.Ale tieto romske korene asi nezaprú.Ja by som tiež neadoptovala ani biele cudzie dieťa nie to ešte roma
,,Dievčatko je rómske, ALE je zlaté."... Problém s pôvodom dieťaťa máš ty a asi aj Tvoj partner . A ostatné, čo sa tu rieši, správanie 2 ročného dieťaťa, to je kruté a na neuverenie. Tvoja sestra by sa mala od Vás všetkých, vrátane Tvojho otca dištancovať.Holt, rodinu si nevyberaš.:(
Nikto ti na toto odpovedat nemoze, pretoze to nezije. Takze asi tak.
Ale moze to byt podobne ako ked si niekto najde partnera s dietatom.
Tiez mozno k nemu okolie nedokaze mat vztah.
Moj bratranec ma adoptovaneho roma. Aj syn ma v triede romku adoptovanu a su to nezvladnutelne deti. Geny proste neoklames.
Zial, stv sa to ze nie cela rodinna prijme adoptovane dieta. Je to velmi smutne, lebo to dieta to bude mat tazke aj keby ho vsetci prijali. Nic s tym neurobis. Niekto ma myslenie okolo adopcii zaseknute niekde v 18 storoci. Teda predpokladam ze mu vadi ze dieta je adoptovane.
Jedinne co mozes urobit je dat tomu dietatu svoju lasku a na tych zadubencov kaslat.
V tvojom pripade by som sa s muzom hadala a nechala by som deti sa kamaratit proti jeho voli, lebo co robi partner, je blbost. Nerespektovala by som prinie ktore je postavene na rasizme, alebo spiatocnickom mysleni.
U nás v rodine je adoptovaný maly Rom 4 ročný. Od narodenia, matka sa ho vzdala hneď po narodení. Je správaním úplne rovnaký ako iné deti. Mám kolegu, ktorý má už dospelého adaptovaného syna - Róma. Vyštudoval vysokú školu a našiel si dobré zamestnanie.
Videl som dokument o švédskych manželoch, ktorí si v 90tych rokoch adoptovali troch Romov v predškolskom veku z Rumunského detského domova. Vrátili sa tam celá rodina, okrem jedného chlapca a rozprávali sa s tými vychovavatelkami, hlavne tou, ktorá to celé vtedy organizovala - adopcie zo zahraničia. Jeden z nich skončil v kriminále mali s ním problémy. Ale ti dvaja krásni urastení chlapci vzdelaní. Už neviem, či boli biologicki súrodenci. Nemyslím si, že tam bolo nieco v génoch. Možno bol poznačený tou depriváciou v útlom veku ten čo sa ho nepodarilo vychovať. Jediný geneticky rozdiel u Rómovi je temperament. Keď o ňom človek vie a vie ho prijat a pracovať s ním nie je problém. Mám kolegyňu ktorá nemohla dlho otehotnieť a už uvažovali o adopcii. Ona nechcela kvôli predsudkom ohľadom Rómov. Že ona by to nezniesla. Mimochodom volí vždy nacionalistické strany ako SNS a Kotleba. Našťastie otehotnela spontánne. Teda nie spontánne ale prirodzene. A má pekného synčeka.
@scila Na Slovensku sú státisíce alkoholikov. Podľa tvojej logiky by mali mať ľudia obavy adoptovať si akékoľvek dieťa nezávisle od etnicity, pretože alkoholizmus a iné závislosti zďaleka nie je problém menšín, bohužiaľ.
2ročné dieťa nevie byť zákerné. Dospelí s opačným názorom potrebujú vzdelanie a najmä odbornú psychologickú pomoc. Veľmi to pomôže aj "problémovému" dieťaťu.
Ahoooj, ja poradim trosku z ineho konca 🙃 Neberte to baby, ze idem davat zovseobecnovania na zaklade rasy, vobec. Ale faktom je, ze maju vacsi temerament. Presne tak, ako mam ja a moj syn. Nie sme romovia, temperament mame vsak porovnatelny😇😇😇 Ako vsetky juzanske narody. Uz ste videli na letnej dovolenke v restike kludne male "Taliancata, Grecata ci Spanielcata"? Ruku na srdce. Takze budem hovorit v mojho porozpvania seba a syna, 36rocna skusenost overena casom 😉 Dievcatko je ako husky, potrebuje sa vylietat vonku. Co tak miesto navstev v "zaprdenom malom byte" by ste vybrhli najprv s detmi do lesa a ukonali ich prirodou? Nebudu mat potom energiu navyse na vytrznosti. Robenie vytrznosti je totiz len vyjadrenie frustracie z nahtomadenej energie / prestimulovania podnetmi. Toto vsetko uzemnis lesom, lukou. Deti tam medituju po svojom, aj ked to nevidis. Vela mojich rodin, ktore sa na mna obracaju, na tuto radu krutia hlavou, ze im takyto scenar nikdy nenapadol. A aky easy, jednoduchy, je 😁 Keby ste potrebovali viac rad ako na take aj inake dieta, aby ste si viac rozumeli a zvladali sa navzajom, tu je insta kanal: https://www.instagram.com/barbora_bali 😊
@slovakboy presne tak, super si to napisal! o temepramente a navode ako nanho, som sa rozpisala par prisprvkov pod Tebou... s tym mam veelmi bohate skusenosti🥰
@kattrin5 zdielam tvoj nazor, je to len o tom kde tie deti vyrastaju, krstny nasich deti ma 2 adoptovane nesu surodenci kazdy z ineho detskeho domova, ucia sa dobre maku 12 a 10 a su zlate, uplne normalne deti, davaju im lasku ako svojim vlastnym kazdy z rodiny ich berie normalne "starych rodicov "oslavuju babka dedko. Su romske a nikto nerobi predsudky takze zdielam nazor. Vsetko je o tom kde a v akej rodine su vychovavane
Tvoja sestra si zasluzi obdiv.
Ja by som sa s nou stretavala a ak muz nechce nech nechodi, ale zakazovat to mne- mohol by skusit, aj tak by som si urobila po svojom.
Môj syn je náš vlastný, 2.5 ročný, biely, plienky sa nevieme zbaviť a konflikty kedy bil deti sme už riešili párkrát, taktiež rozbitie nejakých vecí. Možno gény a vrodená povaha, možno môj nesprávny prístup, ktovie. Keby to.bolo sestrino vlastné dieťa a správalo by sa tak, bolo by to o niečo iné? Tiež by ho odmietali? Ja by som zas doma povedala striktné ÁNO, malá k nám bude chodiť a budú spolu vyrastať.
@babulkomale presne toto som chcela ešte dodať, že máme toto isté a nemám sa na čo vyhovoriť, lebo je náš 😂
Ja ti napisem pravdu.Poznam 4 manzelstva kde si adoptovali romske dieta a neprinieslo im to stastie.Ja tvrdim ze geny neodzubes.Ked boli maly vsetko ok no v puberte a neskor ...a mohli sa snazit akokolvek verte mi.Tie decka mali vsetko od lasky,penazi no ja by som take dieta nechcela sorry za uprimnost.
Ja som mala kolegu už zomrel a mal dvoch chlapcov romov adoptovaných obaja vyštudovaní dobrú prácu si našli obaja. V detstve žiadne problémy žiadne úteky z domu dobre sa učili. Ten jeden už ženatý jedno dieťa. Mam známu adoptovali si biele dievča od perinky ked mala 15 rokov skončila nazad v domove nezvládnuteľná. Robila im zo života peklo. Moja mama mala kolegyňu nemohli mať deti adoptovali si romského chlapca všetko dobré. Po 15 rokoch ako by zázrakom sa im narodil vlastný biologický syn ked mal chlapec vlastný syn 17 rokov dostal sa do zlej partie drogy, vykrádanie áut zavraždil vlastného otca pre peniaze kvôli tomu že mu nedal na drogy . Tak že nie vždy je adoptovaní zlý aj vlastne deti biologické sa niekedy nevydaria. Aj priateľ má kolegu adoptovali si bieleho vychovali ho a teraz ich doslova bije. Vyhodili ho z domu a po poslednom napadnuti že napadol mamu ktorá ho vychovala ta skončila v nemocnici.

@kattrin5 ste jej ❤️
A inak super pribeh 👌
Ako si sa dostala do usa studovat na taku prestiznu skolu? Dostala si stipendium?