Ako ste sa zariadili, keď ste prerušili kontakty so svokrovcami?
Stali sa zlé veci, nebolo ich málo, a tak som kontakt so svokrovcami trvalo zrušila. Tým, že sú nezodpovední a morálne nedávajú deťom dobrý príklad tak tam deti nehodlám púšťať. Žiaľ, mi ich nemá kto iný postrážiť a zvažujem čo ďalej. Nemáte rady kde zohnať dobrú a stálu opatrovateľku v prípade školských prázdnin a OČR?
ahoj. ja som hladala na fb skupina mesta kde ludia hladaju pracu a brigady. Ozvali sa mi desiatky dievcat, chlapcov, aj starsich pani. Mala som skvelu kocku. Ale nebala by som sa oslovit aj trebars ich pani ucitelku/ vychovavatelku.
@pribinak akože čo tu trepete furt na MK o sudoch. Deti patria rodičom, sú za ne zodpovední. Brániť deťom a starým rodičom sa navštíviť je iné kafé, stretnúť sa môžu ale žiadny príkaz ktorý by nútil rodičov odovzdať deti starkým na pobyt neexistuje!
Každý rodič by uvítal pomoc starých rodičov, žisľ ak robia v rodine peklo a nie sú dobrým príkladom pre deti, tak sa musia rodičia trápiť sami. A že je to k… ťažké byť na všetko sám. Nepoznám jedného rodiča, ktorý by sa vzdal dobrých dedkovcov.
Mizes sa rozčuľovať koľko chceš, ty si si vybrala otca deti a s ním aj jeho rodinu
Hádam nechceš tvrdiť že ti ich doniesol bocian
Tak ako aj mne sú smiešne súdy a podobne ptakoviny,tak si smiešna aj ty,nakoľko ak si si robila deti,tak si ich mala robiť s vedomím,že sú tvoje a nečakať od nikoho prípadný bejbysiting. Spoliehať sa môžeš výlučne sama na seba,na nikoho iného. Ani na sploditela. Ries seba,nie iných ľudí navôkol. Nikto nie je povinný sa starať o tvoje deti.iba ty!
@pribinak áno starých rodičov doniesol bocian rovno z pekla. Neviem, nejak si človek vyberá partnera nie jeho todičov, no možno ty to máš inak.
Sploditeľľ- otec detí sa zapája do výchovy samozrejme.
Nemáme prerušený kontakt, ale aj tak dám radšej dieťa v lete do tábora, kde ma kamošov rovesníkov a zaujímavý program, ako tráviť leto sám so starými rodičmi.Tam tak max týždeň, to zvládajú všetci .počas choroby OCR, jednak sa o dieťa postarám lepšie, jednak nebudem chorobou ohrozovať starých rodičov. Prestriedame sa s mužom od tých 8r par hodín zvláda aj sam. väčšinou počas choroby, nie v tej akutnej horuckovej faze, je na online vyučovaní tak tam ma aj takú videokontrolu a nevymysla 😀 Takže my starých rodičov veľmi nevyužívame, skôr chodíme spoločne na výlet alebo sa navštevujeme.Co mam susedov, tak si strážia deti navzájom, ale aj tam vidím, že niektorí viac využívajú ako poskytujú, takže chápem, že nie vždy je ľahké nájsť takú spriaznenu rodinu ,kde to bude v rovnováhe.

@anita6666 to ty tak vidíš, niekto to vidí úplne inak, napr že chce byt s vnucatom a tráviť s ním čas a nevidí sa ako bejbysitter.