Ako ste sa zariadili, keď ste prerušili kontakty so svokrovcami?
Stali sa zlé veci, nebolo ich málo, a tak som kontakt so svokrovcami trvalo zrušila. Tým, že sú nezodpovední a morálne nedávajú deťom dobrý príklad tak tam deti nehodlám púšťať. Žiaľ, mi ich nemá kto iný postrážiť a zvažujem čo ďalej. Nemáte rady kde zohnať dobrú a stálu opatrovateľku v prípade školských prázdnin a OČR?
@pribinak môžu a? Keď sú nezodpovední a amorálni čo im to pomôže? A hlavne bez záujmu.
@pribinak tck otázka nestála, ďakujem za odpovede na otázku.
Sú na to stránky kde si nájdeš opatrovateľky v tvojom meste napr. Domelia alebo hlídačky.sk . Na Hlídačkách majú foto, vypísané vzdelanie, znalosti (jazyky , prvá pomoc atď ) , majú vypísané či sú ochotné strážiť aj na noc , sviatky , víkendy alebo nie , či sú ochotné strážiť viac ako jedno dieťa atď takže tam je veľa info aby si si vybrala takú opatrovateľku ktorá ti vyhovuje 🙂 otázka je či sa ti to oplatí lebo ceny majú väčšinou od 7€ hodina do 15-20€ hodina. Záleží od skúseností, vzdelania, počtu detí a samozrejme čím lepšia tým drahšia tiež niektoré preferujú radšej dlhodobejšie stráženie napr na 20 až 40 hodín týždenne.
Jedine skúsiť hľadať v agentúrach a pozerať inzeráty, len pocitaj za to slušnú sumu a nie každá je ochotná strážiť choré dieťa. A s mužom sa nemôžete cez Očr striedať? Neviem aké veľké deti to sú ale ja by som v prípade choroby skolkarka s teplotou opatrovateľke nenechala. Držím palce
Ano stari rodicia sa mozu domahat vnucat a to aj sudne a dostanu za pravdu. Co je konkretne su "amoralni a nezodpovedni"... to je totiz o uhle pohladu na zivot... kazdy ma tu hranicu inde...
Kazdopadne pointa, my, co zijeme v zahranici taketo vymozenosti ako rodina na blizku nemame... proste zariadis sa a mas... skolka fici prakticky cely cas, ano v lete je mesiac zavrete, vzdy sme s muzom mali na striedacku dovolenku, ja dva tyzdne, on dva tyzdne, plus tyzden spolocny, inak to neslo... ked bolo dieta chore, boli sme s nim doma (nastastie to bolo fakt malo kedy nutne a prestriedali sme sa) - skutocne nezozenies opatrovatelku, co ti dobehne, ked mas doma chore a dokonca nakazlive dieta...
U skolakov denne tabory, striedave dovolenky, tvoji rodicia... ja nehovorim, ze je to skvele, ale ide to...cim su starsi, tym to bude jednoduchsie.
@anjelicek26 od akého veku to začína byť jednoduchšie podľa teba?
Ked ti starsie "dorastie" na obcasne postrazenie surodenca... aj keby len na hodinu, ked musis k lekarovi... Prazdniny to nevyriesi, nechat dieta doma cely den (to nespravim ani starsiemu dietatu), proste dodnes...
Vyborna pomoc je najst si aspon jeden s rodicov moznost home officu, aspon pre mna je to neskutocna vyhra... odkedy bol covid, je to jednoduchsie ziskat a zamestnavatelia an to pristupia radi - teda alternativna ocr a zamestnanec nepracuje alebo zamestnanec pracuje z domu znie vzdy lepsie... zvladnete to, len si zvyknuta takuto pomoc mat a je tam ten pocit "straty", ale tak ziskas uplnu slobodu od nich...
Tak okolo 10-11 rokov už vedia nejaký čas vydržať aj samé. Naša od minulého leta bola cez prázdniny sama doma, ale ja robím len na polovičný úväzok a ona sa tomu tešila. So susedami chodili buď oni k nám alebo ona k ním na chvíľu, potom išli na chvíľu von pred bytovku a ja som okolo obeda už chodila domov
nemas tety ,susedy etc .. mne pomahala suseda ..
@syslik81 to bolo v ktorých rokoch? Dnes už také vzťahy so susedmi podľa mňa nefrčia. Nemáme tety nič a svokrovci si tak do mňa dovoľujú neskutočne.
Mne inak velmi pomahaju kamosky, ale je to na styl, davaj a ber... pravidelne som bravala ine deti niektore dni zo skolky ci skoly nejake dieta "navyse", bezne ked robim rozvazku mojich na treningy, beriem aj ine deti, aj keby mam zachadzku proste to obehnem, bezne u nas spia ine deti, ked idu rodicia na "rande", proste mne to zily netrha, jedno dieta dole-hore... ten zoznam kamosiek, kde mozem aj o polnoci zdvihnut telefon a odniest tam moje dieta je relativne dlhy... vyuzila som to len par krat, ale viem sa na to komplet spolahnut. Posledne ked som zo synom musela v sanitke do nemocnice kamoska otocila 60km po moje deti na trening, kedze muz bol na sluzobke, zobrala aj svojho muza, aby mi odviezli auto k nemocnici, co tam ostalo stat... Priatelstva su davaj a ber a u mamiciek to plati dvojnasob. Neviem, ake su "dnes" susedske vztahy, ale su take, ake si ich urobime...
Agentury su predrazene. Kazde mesto/dedina ma stranku na FB. Skus postnut, ze hladas cipernu babicku popr. studentku na strazenie deti. Urcite budes uspesna.
Btw stari rodicia maju moralne pravo na vnucata, po pravnej stranke nie. 😉
Aj my sme ďaleko od rodiny a pomáhame si navzájom so susedkami, ostatnými rodicmi zo škôlky, škôlka skratila otváracie hodiny z 17:00 na 14:30, napr dnes som vyzdvihla 4 ročne dievčatko spolužiacku môjho syna zo škôlky, zajtra zase oni vyzdvihujú mojho. My bežne susedom strazime deti keď idú do mesta na rande Cez prázdniny má manžel Home Office a striedame sa so susedmi u koho su deti. Treba si nájsť takých kamošov čo tiež nemajú starých rodičov a potom to ide
Vztahy so susedmi frcia take, ake si obe strany navzajom vybuduju. S blbcami to nejde ale stale je dost fajn ludi.
do minuleho roka.. kedze sa odstahovala ... ale este jak skola zacinala tak som si pomahala s druhymi mamickami - raz ostala jedna potom druha doma ... denne tabory to ako tak vykriju teraz a zmenou prace mam moznosti neplateneho volna vzdy ked treba
AK ja som Sama na syna, rodinu Tu nemam.
Cez den chodi syn pred a po skole do druzinu.
Prazdniny mam dovolenku a strazim aj kamoskine deti, potom si ich vymenime, alebo opatrovatelka.
@anjelicek26 To je pekné a dnes už veľmi vzácne . Viem to, ja som to tiež takto brala, že jedno dieťa u nás navyše je v pohode, kľudne mohli prísť aj prespať, horšie to už bolo keď moje dieťa chcelo spať u kamošky, kamoša, to sa nikomu nehodilo. Synov kamarát mal prísť na týždeň, volala mi jeho mama, či to nevadí a či chcem peniaze na jedlo. Ja, že nie v pohode, veď môžu byť jeden týždeň u nás, druhý u Vás. Nakoniec bol u nás 2,5 týždňa a môj mohol ísť k nim tak na otočku, že večer domov. Dnes si veľa ľudí stráži svoje súkromie. Ja už si nerobím ilúzie o tom. Preto to obdivujem, že si to takto fajn mala.
Ja som mala to šťastie, že mi vedela mamina zobrať zo škôlky, prípadne postrážiť. Svokra mi nepomáhala nikdy, tam mohli ísť iba deti dcér 😉.
A po tom čo ma ohovárala pred mojou dcérou, keď bola s mužom na návšteve, že jej mama je lenivá, už tam chodila ozaj minimálne a muža som upozornila, nech dáva na to pozor. Ja som chodila do práce, doma všetko podrobené, navarené, šaty mali vždy čisté, učila som sa s deťmi a ona bude môjmu dieťaťu toto tlačiť do hlavy. Nuž čo , už tam veľmi nechodia, lebo pochopili, že banka má divné názory.
U nás sme sa striedali s mužom a mojou mamou, potom denné tábory. Nejako sme to zvládli. Bývalo to náročné veľakrát.
Nájdi stredoškoláčku alebo vysokoškoláčku z blízkeho okolia.
Alebo hľadaj tu na koňovi, nejakú maminku, čo má dieťa v škôlke a ona nepracuje. Iste nájdeš takú, čo si rada privyrobí.
Ale no my takých susedov mame ešte to tu je ta,, stara doba,, a potom my z deťmi
@pribinak no moja tiež nechodí lebo nechce súd by ju donútil keby ich to napadlo?
@zuzulka558 to je už otázka na súd, kuratelu a právnikov
@pribinak mňa to len zaujalo vidia ich raz za čas síce ale nikdy nevieš ako v tejto dobe komu prepne
@anjelicek26 nie nedostanú vždy za pravdu 🤷♀️ raz keď je niekto striga, o dieťa záujem reálny nemá, narúša zdravý vývin dieťaťa a ako čerešničku na torte "decko má byť priviazané o strom v plachte a matka má obrabat záhradu " no s takýmto zmyslanim som zvedavá ktorý súd by schválil stretávanie 🤷♀️ aj ten starý rodič musí mať v hlave viac ako prievan ak sa chce s dieťaťom stretávať 🤷♀️

Vieš o tom, že môžu požiadať súd aby im upravil styk s vnúčatami ?