icon

Dá sa čerpať OĆR pri chorobe dieťaťa počas prázdnin?

thirstymonk
Dnes o 06:45

Sú prázdniny, takže OČR na školáka sa nedá brať, lebo to nie je škola zatvorená zriaďovateľom, ale to je školský zákon.
Čo ale, ak takéto dieťa ochorie? Môžem na neho OČR? Doma je tak či tak, tak prečo si nepomôcť, ak to je možné a legálne?

Strana
z2
anonym_e3883e
Dnes o 06:47

@thirstymonk samozrejme, že môžeš

alyses1
Dnes o 06:49

Áno môžete. To je klasická ocr pri chorom dieťati

anonym_521883
Dnes o 06:51

pokiaľ pracuješ, áno môžeš si vziať OČR na choré dieťa v dĺžke max 14 dní...

monro
Dnes o 06:57

Keď je dieťa choré, vždy sa dá zobrať OČR - to s otvorením, alebo zatvorením školy/škôlky nič nemá.

thirstymonk
autor
Dnes o 06:58

Okay, ďakujem... takže choroba v tomto prípade pomáha :D

anonym_f044d6
Dnes o 07:03
@thirstymonk

@thirstymonk choroba pomaha ? to vazne ty doprajes dietatu cez prazdniny ze je chore len aby si mohol byt doma ?

anonym_da13f2
Dnes o 07:03
@thirstymonk

@thirstymonk ako fakt? Ako dobre ze ochorelo, nemusime riesit kam ho supnut.

amel
Dnes o 07:13
@anonym_521883

pokiaľ pracuješ, áno môžeš si vziať OČR na choré dieťa v dĺžke max 14 dní...

@anonym_521883 OČR vies vziať i na dlhšie podľa potrieb dietata.
Dokonca OCR sa týka nielen dieťaťa,ale i akehokolvek iného člena rodiny.

anonym_521883
Dnes o 07:15
@amel

@anonym_521883 OČR vies vziať i na dlhšie podľa potrieb dietata.
Dokonca OCR sa týka nielen dieťaťa,ale i akehokolvek iného člena rodiny.

@amel mne bolo povedané, že sa potom musí meniť diagnóza, lebo na jednu diagnózu môžeš mať max 14 dni... info od mojej pediatričky.. samozrejme keď som potrebovala byť dlhšie s dcérou zmenila diagnózu aby som mohla byť s ňou doma liečiť ju...

amel
Dnes o 07:16
@anonym_521883

@amel mne bolo povedané, že sa potom musí meniť diagnóza, lebo na jednu diagnózu môžeš mať max 14 dni... info od mojej pediatričky.. samozrejme keď som potrebovala byť dlhšie s dcérou zmenila diagnózu aby som mohla byť s ňou doma liečiť ju...

@anonym_521883 nie,velmi zla info.
Rozdiel je iba v tom,ze 14 dni máš platených.

anonym_96f7b1
Dnes o 07:20
@thirstymonk

@thirstymonk pomaha, nepomaha.. lekar urci ci je skutocne nutne ostat s dietatom doma. Ak ma bezny soplik, to netreba..

amel
Dnes o 07:21
@anonym_96f7b1

@thirstymonk pomaha, nepomaha.. lekar urci ci je skutocne nutne ostat s dietatom doma. Ak ma bezny soplik, to netreba..

@anonym_96f7b1 uprimne,7-rocne dieta so "soplikom" nenecham same doma.

anonym_96f7b1
Dnes o 07:27
@amel

@anonym_96f7b1 uprimne,7-rocne dieta so "soplikom" nenecham same doma.

@amel ved ok, je moznost aj dovolenky. Vsak asi by si ho nenechala ani zdrave same doma.

thirstymonk
autor
Dnes o 07:30
@anonym_f044d6

@thirstymonk choroba pomaha ? to vazne ty doprajes dietatu cez prazdniny ze je chore len aby si mohol byt doma ?

@anonym_f044d6 Čo trepeš? Mysliš, že keď bude zdrave, že nebude doma, či čo? Však furt je doma, však su prazdniny.

anonym_96f7b1
Dnes o 07:30
@thirstymonk

@anonym_f044d6 Čo trepeš? Mysliš, že keď bude zdrave, že nebude doma, či čo? Však furt je doma, však su prazdniny.

@thirstymonk a co mu je, aku ma diagnozu?

amel
Dnes o 07:50
@anonym_96f7b1

@amel ved ok, je moznost aj dovolenky. Vsak asi by si ho nenechala ani zdrave same doma.

@anonym_96f7b1 no ak by moja 8-rocna dcera bola zahuhnana,tak mi ju nikam do tabora nevezmu.
Normálne by som isla na OCR,zbehli by sme k lekárke.
Dovolenku brat tyzden,lebo dieta ma "nedostatocnu"diagnozu?
Kto určuje to rozhranie "spravnej"diagnozy?

anonym_96f7b1
Dnes o 07:53
@amel

@anonym_96f7b1 no ak by moja 8-rocna dcera bola zahuhnana,tak mi ju nikam do tabora nevezmu.
Normálne by som isla na OCR,zbehli by sme k lekárke.
Dovolenku brat tyzden,lebo dieta ma "nedostatocnu"diagnozu?
Kto určuje to rozhranie "spravnej"diagnozy?

@amel to rozhranie urcuje lekar.
Tu uz sa tak neskutocne spekuluje so vsetkym...
Ved ano, je chore, ostanes s nim doma. Ale tu chorobu urcuje lekar.

anonym_01682e
Dnes o 08:03
@anonym_da13f2

@thirstymonk ako fakt? Ako dobre ze ochorelo, nemusime riesit kam ho supnut.

@anonym_da13f2 tu nejde o to, ze dieta je chore, ale o to, ze moze pumpnut system. Tak ci tak by bolo doma s matkou, ktora je na rodicaku ale preco by si nevybavil OCR otec OCR, ked moze? Tento by aj z jalovej kravy tela vymamil, ak by mu za to nieco mohlo kvapnut

amel
Dnes o 08:12
@anonym_96f7b1

@anonym_96f7b1 uplne nesprávne si to interpretujes.Ale nech si kazdy urobi,ako chce.
Malé dieta nenechas same doma.
Cez školský rok,ked dieta dostane nádchu,ze sa necíti dobre ist do skoly,tak beries dovolenku?
No ja mam len 30 dni 🙂
A ziaden lekár Ta neposle domov,ze vezmite dovolenku.
U nas casto práve ta nádcha je vstupom pre inu chorobu,najma kašeľ.

amel
Dnes o 08:18
@anonym_96f7b1

@anonym_96f7b1 u nas OCR z dovodu choroby vie vypísať LEN lekár,ak nejde o ine dôvody.
O tomto sa nebavime,bavime sa o ochorení "zapal nosovej sliznice" a o tom,ze s nádchou dieta nemá narok na OCR,ale rodic si musi čerpať dovolenku,ako som sa dozvedela teraz.

anonym_80c2a9
Dnes o 08:20
@thirstymonk

@thirstymonk no, to moze byt v tabore (co chore nemoze)... napriklad...

thirstymonk
autor
Dnes o 10:53

NEviem čo tu bluznite o jakych taboroch? Moje decko by v živote do žiadneho tabora nešlo. Normalne je doma a ma prazdniny. Len akurát je choré. Takže jediný rozdiel je ten, že na neho budem poberať neuveriteľných 13€ za deň. To je všetko.

thirstymonk
autor
Dnes o 10:55
@anonym_01682e

@anonym_da13f2 tu nejde o to, ze dieta je chore, ale o to, ze moze pumpnut system. Tak ci tak by bolo doma s matkou, ktora je na rodicaku ale preco by si nevybavil OCR otec OCR, ked moze? Tento by aj z jalovej kravy tela vymamil, ak by mu za to nieco mohlo kvapnut

@anonym_01682e Vobec nie, ja som práveže celkom čestný občan, nikdy som nikoho neobtiahol ani o cent. Ani štát. Ak mám na danú dávku legálny nárok, bol by som megakretén to nevyužiť? Prečo by som mal štátu nechávať prachy, ktoré mi patria? Málo odvádzame výpalné? Málo platíme DPH v obchode? A to nehovorím o tom, že polovicu peňazi vyvážam do poľska.

thirstymonk
autor
Dnes o 10:58
@anonym_01682e

@anonym_01682e Takže nie, vôbec to nie je tak, že by som bol dajaky držgroš, praveže na to koľko robím a koľko mesačne zarabam, tak si myslim, že žijeme celkom skromne. Alebo sa aspoň snažíme. Nepotrebujem zlaté kľučky, ani audinu (mám obyčajný opel), ani saunu doma (hoci tu saunu planujem, lebo som milovník saunovania a otužovania).

Ale nevidím fakt najmenší dôvod, prečo by som mal štátu nechávať prachy, na ktore mam narok.

A mimochodom, ja robím z domu už od roku 2019, takže vôbec nie je pravda, že s dieťaťom "aj tak bude matka"

anonym_01682e
Dnes o 11:00

@thirstymonk neobtiahol si stat, len o to o co sa obtiahnut nedalo. Kolko si sa ty naspekuloval ako ojebabrat system a vytrieskat z neho davky ked sa vam neplanovane malo narodit tretie, to si viacere pamatame.
No a to, ze vyvazas peniaze do Polska, to nebude kto vie aka zasluha, kedze platis do polskeho danoveho systemu, ale vyhody chces cerpat zo slovenskeho

monro
Dnes o 11:52

Popravde, ani by mi nenapadlo brať OČR, ak by som mala doma muža a robila som z domu.

amel
Dnes o 13:10
@monro

Popravde, ani by mi nenapadlo brať OČR, ak by som mala doma muža a robila som z domu.

@monro to je samozrejme.
Autor to robi inak?Nečítala som.

monro
Dnes o 14:03
@amel

@monro to je samozrejme.

@amel prečítaj diskusiu a jeho príspevky.

anonym_7c3373
Dnes o 14:05
@amel

@monro to je samozrejme.

@amel tak autor robi z domu

thirstymonk
autor
Dnes o 14:24
@anonym_01682e

@thirstymonk neobtiahol si stat, len o to o co sa obtiahnut nedalo. Kolko si sa ty naspekuloval ako ojebabrat system a vytrieskat z neho davky ked sa vam neplanovane malo narodit tretie, to si viacere pamatame.
No a to, ze vyvazas peniaze do Polska, to nebude kto vie aka zasluha, kedze platis do polskeho danoveho systemu, ale vyhody chces cerpat zo slovenskeho

@anonym_01682e PResne tak, beriem to, čo mi legalne patrí, takže nie je problém ani legálny, ani morálny. To, že vy to tak nerobíte, tak to fakt nie je môj problém. Kto neberie čo mu patrí - okráda vlastnú rodinu.

Potom nezabudnite skučať, ako sa na slovensku žije nahovno a že polovica mladých uteká do zahraničia (a o pár rokov sa znova vrátia, ale to už je úplne iná téma)

Strana
z2