Ako stopnúť takéto návštevy?
Ahojte,
len strucne nacrtnem situaciu. Otcova krstna dcera s jej priatelom a detmi k nam vedia prist na navstevu v tej najnevhodnejsej chvili. Casto sa ohlasia uz na ceste, alebo tesne pred domom, takze ich je uz v takom pripade tazko odmietnut. Problem je, ze su schopni prist s malymi uplakanymi detmi vraj na navstevu - pridu rano, ostavaju cely den, az im uz vecer nejde ziadny spoj do ani nie hodinku vzdialeneho mesta a tak sa votru, ze zostanu spat. Pritom ich netrapi, ci dalsi den vstavame do prace, ake mame povinnosti, proste zostanu a starajte sa. Vrcholom bolo, ked nedavno prisli a sesternicin priatel sa pred nami vsetkymi spytal sesternice „Ostaneme tu aj spat?” ako keby nas sa netreba spytat, zavisi to len od nich.. Takychto nevhodnych navstev je od nich uz velmi vela, blizky vztah nemame, aj to je cudne. Pride sesternica na navstevu, vraj pozriet nas, ale cely cas je ticho a rozprava len ten jej priatel, ktory kazdemu v rodine lezie na nervy. Nezelame si tak caste navstevy a hlavne taketo nevyziadane prespavacie a aj ked im uz bolo naznacene a aj povedane, su ako bez chrbtovej kosti a stale sa takto dovalia a ostali by aj spat. Co by ste robili v takejto situacii? Ako to stopnut?
Ved ked povedia, ze su pred branou, tak povedz ze mate doma asi covid ( kiahne, infekcnu mononukleozu, zltacku,rotavirus..).
@diewcatqoo Akože mne sa rozum zastavuje, keď niečo takéto čítam 🤦♂️ tiež si myslím, že stačí byť asertívny a jednoducho im povedať že "dnes nie" a hotovo.. ale ty máš iný extrém.. že vyvolávať širšej rodine, že čo je s nami 🤦♂️ no nič, my sme doma, oni nás obťažujú.. nechápem.. to ti ľudia sú takí hlúpi alebo úplní sociopati?
@cubo2 ver mi, ze kym som toto nezazila, tak by som autorke radila podobne ako tu radia ostatni. A myslela by som si, ze je malo asertivna a nevie sa ozvat. Ale existuju fakt take typy ludi, uplne bez chrbtovej kosti a akejkolvek stipky sebareflexie, ktorych ked vyhodis dvermi, vratia sa oknom. A nech je clovek akokolvek asertivny alebo aj strati zabrany a posle ich rovno bez okolkov do p*, tak druhy den ta navsteva znovu stoji pred dverami a znovu sa dobyja dnu.
Vobec sa neviem vcitit do toho ich vnimania sveta, pretoze mne je proti srsti uz len to, aby som sa niekam sama pozvala, nie to aby som tam nanominovala bez ohlasenia. A keby mi ktokolvek vyslal co i len najmensi naznak toho, ze ma doma nechce alebo je cast odist, hned sa zdekujem. Ale tito ludia, to je fakt extrem.
@diewcatqoo a na návšteve ako sa správali Nevyzuli a rovno do chladničky? Neverím,že takéto vtierky rešpektujú hranice vnútri bytu

@diewcatqoo vyzvanali do nemoty.Nas tatko by im raz dva povedal
Mali sme podobný prípad v rodine, tí si ešte zvyčajne chodili a chceli požičiať aj peniaze hoci aj na autobus domov... Des, stopnúť navštevovanie, jednoducho niesne doma, sú pred dverami? Odchádzame akurát..dovi dopo
Urcite narovinu povedat, ze si to nezelate. Prip.sa zatajit, ked budu volat alebo zvonit.
Ako ja nechápem. Oni zostanú aj spat a ty im aj nachystas perníky a nic k tomu nepovieš? Dovi dopo. Ja nerozumiem ako toto môžeš dopustiť v svojom dome.
Treba im povedat, ze aj vy akurat odchadzate na navstevu. Ohlasenu. Obliect sa, vypadnut,pomotat sa po sidlisku pol hodinu a vratit sa domov.
A koho chodia pozerat? Nebyvate so starkoy napr?
ja si myslm,že Vás zneužívaju. Neviem čo za problém maju doma,alebo su taký držgroši a takto sa snažia ušetrit ale ked sme im už nazančili,že sorry a oni nepochopili a vy ich nemáte radi,tak nie je čo riešit. Povedat uplne bez oklkov,že nie su vítaný,že toto nie je ubytovna pre bezdomovcov a sociálne prípady,na to su iné inštitucie. Treba povedat tvrdo a nepustit dnu,nech si aj stoja preddverami. Lebo vedia,že ich pustíte dnu,kvoli detom. Deti tam podla mna beru kvoli tomu,aby ste ich nevyhodili. Zneužívaju svoje vlastné deti.
Priamo, na rovinu, bez servítky. A ako poznám svoju papuľu, viac by na podobnú návštevu neprišli 😁
Pokial ste ich uz prosili o to aby nechodili tak necakane a neprespavali u vas a nepomohlo to, mozno bude chyba niekde inde alebo problem. Mala som podobnu skusenost, kedy k nam takto chodiwval svagor mojho muza, a bolo to aj viac krat za tyzden. Ked uz som nemala ziadne nervy, zhukla som na neho a povedala som mu svoj nazor. Nakoniec z neho vyliezlo ze mu je po rozvode samemu doma zle. Taktiez moja sestra, hocikedy sa u nas objavila, ked aom sa pytala preco, povedali mi ze sa k nim vybrala na navstevu svokra a nemali na nu naladu tak sadli do auta anprisli pozriet radsej nas. Mozno sa naozaj za vasim problemom skryva aj nejaky ich. Mozno ako vy planujete sa obliect ked vam zavolaju a prist, oni robia niekomu tak isto. Neviem, kazdopadne porozpravat sa s nimi o tom. Mozno mam iny pohlad na to, ale mam doma 2 mesacne a 14 mesacne deti. Uz 2 roky je tu korona, dozoho 2 male deti ktorym treba venovat 24 hodin denne. Pre mna by tiez bolo vykupenim raz za cas ist niekde na navstevu, stretnut sa s ludmi, len byt v ich pritomnosti.. A pod.. Dovod moze byt hocjaky. Ale drzim palce aby ste to vyriesili a aby boli vsetci spokojni 🙂
ked zavolaju ze idu ku vam, povedzte...vazne, my prave ideme ku vam
Úplne ťa chápem tiež som mala taký problém . Veľa krát som sa vyhovorila že niesme doma alebo ze mi je zle ze nemam chut sedieť a baviť sa . A potom prišlo niečo horšie dovalili sa s deťmi boli umna 2 dní a nechali mi tu aj kamarátov ( vši) ja po pás dlhé husté vlasy . Pol roka mi trvalo kým som sa toho nadobro zbavila .zdvihla som telefón a povedala im čo mi spôsobili. Od vtedy umna neboli. Ale keby sa nestalo toto neviem či by som sa zbavila takych návštev. Mnohé ktoré ti rádia že to máš rázne zakazat neboli v takej situácii. Ja by som z môjho bytu tiež niekoho nevyhodila. To že ony nemajú chrbtovu kosť neznamená že ju nemáš ani ty .
@helus888 bojim sa to je samozrejme. Ale to je nieco ine o com hovorim. Mam doma male deti a je samozrejmost ze s muzom davame pozory to znamena ze ziadne navstevy neprimame ak dotycni nie su bud ockovani alebo testovani. Vsetci z nasho okolia su ockovani. Len ja som skor myslela ze ked mam doma 2 mesacne a 14 mesacne deti tak ja napriklad by som sa tesila ak by som mohla ist niekde mimo domu, mimo deckeho placu, mimo plienok.. Skor som tym chcela povefat ze co sa druhemu zda ako normalne druhemu ani z daleka 😀
Koľko mate rokov? Povedz im, že tieto celodenne návštevy sú už pre vás veľmi vyčerpávajúce, že aj pocuvat male deti toľko hodin, že vy ste si už odvykli
Zistila by som si kedy im ide spoj a pekne ich odprevadila. A ak nepomoze dohovor,tak by som im povedala ,smola nie sme doma a cau
Ja si neviem predstaviť že by u mňa spal niekto proti mojej vôli. Ako sa to dá?
Keď by zavolali že idú, tak by som povedal, že aj vy ste akurát na odchode a že keď ich budete chcieť vidieť prídete na návštevu vy k nim. A viac by som nediskutoval, ani keby mi rovno zvonili pri dverách.
Ty kokos a to aj cez týždeň ? A to u všetkých príbuzných sú tak? Veď to sa hádam cez týždeň ani nehodí. Uvedomujú si vôbec , že Vás otravujú ?
Keď prídu, normálne im povedať, že spat u vás nebudú, a ze návšteva potrvá trebárs do istej hodiny, a keď ta hodina príde, vyzvať ich k odchodu. Hotovo. Priamo, rázne a drzo. Keď oni nevedia správať, čo akože čakajú? Keď im to povieš o 12 na obed, nebude to vyhadzovanie, veď spoj cez deň majú...
Keď to urobíš viackrát, pochopia. Ak nie, ani už neotvorím dvere a môžu sa otočiť a odísť.
Tu konci všetka slušnosť...
A ešte sa spýtam , oni u vás jedia, spia, sprchujú sa, deti sa normálne hrajú ? To som teda ešte takú navstevu nezažila.
zisti kedy idu posledne 2 spoje a 40 minut pred jeho odchodom by som navseteve povedala, ze je cas aby zavolali deti, aby to stihli. Ze odchadzate na dohodnute stretnutie za tvojou kamaratkou. Proaktivne sa zodvihnes a pojdes zavolat ich deti, donesies kabaty. Musis si uvedomit, ze oni to robia schvalne. Zneuzivaju tvoju slusnost a dobrotu. Nenechaj zo seba robit idiota.
Mna by porazilo, keby prišli v piatok večer spali a ja by som musela upratovať v sobotu a tak a mat plny dom ľudí .😜🤣🤣🤣 By som ich asi sama vykopla.
Žiadne vy
pises, ze je to krstna dcera tvojho otca.byvas s rodicmi? lebo som nepostrehla, ci chodi sesternica s rodinou k tebe (do domacnosti),alebo k vam (do domacnosti s rodicmi). ak byvas s rodicmi a sesternica chodi k vam, chapem ze je to velmi neprijemne.co na to ostatni?
Žiadne výhovorky, manévre pred odchodom busu, odchody a úteky zo svojho domu/bytu.
Volajú nedvíham.
Volajú po rodine že čo je so mnou a prečo neotváram a rodina volá mne tak zopakujem že ide o neúmerne obťažovanie a nevpustim.basta ! Hádam má nejaký Vilo nebude komandovat v mojom že zostávajú 4 ľudia spať.
Zvonia neotváram.
Búchajú neotváram. Nereagujem.
dvere aj brána na guľu aj zamknuté. Nereagujem.
Ak neprestávajú volám policajtov.
Ja som pohostinní, na občerstvenie, na jedlo , aj ubytovanie v 1iz.byte, ale aby mi takto skákali po hlave, to nie ! Veď ide im o to aby ma vyžierali, nebrali ohľad na skoré vstávanie do práce, makať okolo 4 postelí, bordel v kúpeľni, nulové súkromie, ....
A je mi jedno či bratranec sesternica, krstná, suseda koňov brata sused.
Dohovory nepomohli, kľudne nech idú dopo dovi dopi

Slušne vyhodiť otras