Ako "stráviť" neznášanlivú susedu?
Ahojte, rada by som poznala vase nazory na to, ako v psychickej pohode prezit nasu susedu, ktora sa neustale stazuje. Mame dvoch malych loptosov, 3 a skoro 2 rocneho, klasicke male deti, dost zive 🙂 byvame v panelaku a mame laminatove podlahy. Staznosti dolnej susedy zacali, ked mal starsi syn asi rok, s tym, ze stale nieco pada na zem a ona sa laka. Tak sme dali koberce, dokonca po case a dalsich staznostiach sme v detskej parkety vyhadzali a dali iba koberec. Pre klud v dome, nie za malo penazi. Spokojni sme ale ostali vyvaleni, ze je to podla pani susedy este horsie, navyse deti dupu ... stale nieco pada na zem, kricia, vraj pocuje ako kasleme a podobne zvuky, tento rok v lete jej zacala vadit aj nasa klima, ktoru uz mame 4 roky. Vsetci mi hovoria, ako mam na nu kaslat a podobne, ale ja som z nej uplne psychicky v prdeli. Vrieskam po vlastnych detoch, nesmu nic vynasat z izby, hrat sa mozu iba tam a na koberci ... Von chodime vzdy ked ona prichadza z prace, aby sme boli co najmenej doma ked aj ona, vsetko zle, nic nestaci, maly mi v noci zaplace, akoze 10 sek. plac, kym si ho pritulim a ona, ze v noci vam revalo decka a zas bol buchot :((( deti chodia spat o pol deviatej, predtym po prichode z vonku uz len papaju, kupu sa a pozeraju rozpravku. Pomaly v byte vsetci levitujeme, aj tak je to vsetko zle. Dnes rano prisla zas a muz s malym na rukach jej otvoril, dala mu nohu medzi dvere a maly sa rozreval, ked zacala zvysovat hlas. Nechcela ist prec a tak ju muz potlacil rukou aby uhla od tych dveri a mohol ich zavriet .... Vraj ju sotil a vola na nas policajtov :((((
Ja uz fakt neviem, co som komu urobila .... Som zufala.
@dzejn80 este by som ti chcela doplnit moj prispevok na tvoju diskusiu.da sa pocut kazdeho suseda,fakt,nevies,odkial to ide.vcera som sedela pri pc asi hodinku,v byte bolo ticho,pocula som jedneho,druheho,co robia,ked debatuju na balkone,ked chodievaju v byte.tej pani je najlepsia chyba,ze stale spehuje.lutujem ju,ze ma taky nudny zivot,ze sa stara do toho,ako ziju susedia.keby pustila radio,nehovorim,ze treba na maximum,tak by vas ani nepocula.nech si da izolaciu do bytu,aby nepocula nic.panelak je panelak.ja viem,kedy je susedka doma,mame spolocne steny obyvacky...🙂 pocujeme ich hosti,ako -s prepacenim-rehota jej kamoska,ale co uz...viacej ma stve,ked v letnom obdobi okolo polnoci este naplno pustia radio susedia z druhej strany a opiti vrieskaju v zahrade-mame detsku izbu z tej strany.raz som im to uz pripomenula,ze nech uz s tym prestaju.nemozem im pomstit,lebo nasa zahrada je na druhej strane,keby sme pustili hudbu,tak otravujeme toho suseda,kto za nic nemoze.
@dzejn80 nam naokolo susedia vsetci..ci z lava ,z prava,alebo z vrchu robia nejaky svoj specificky hluk ktory nam vadi a ked som sa bola stazovat mi povedali ze ked budu robit rachot po desiatej vecer ze mam prist potom 😀 a bolo vybavene..My od kedy mame hyperaktivnu dceru,tak pod nas sa nastahovali nejake studentky,tie non stop nam buchaju aby sme sa skludnili..hlavne ked sa dcera ucila chodit,ked jej padli hracky na parkety..a podobne..uz som jej vela veci kvoli nim obmedzila..nastastie je uz vacsia troska,tak dokaze niektore veci uz s vacsou jemnostou robit..ale aj tak nam stale buchaju zo spodu..mam pocit ze tu v byte uz lietame a aj tak je zle..tak som sa rozhodla ze ich budem ignorovat,,lebo to nema zmysel..panelaky maju tenke steny..za to ja nemozem..ja vela krat pocujem susedov aj ked sa rozpravaju..Ked chce niekto uplny klud,nech sa odstahuje na samotu u lesa,alebo nech sa lepsie učí a kúpi si domček v prérii 😀 ..asi toľko 😉
ahojte, nečítala som celú diskusiu, ale pridám nie veľmi príjemnú skúsenosť... Sami máme 8-ročných chlapcov dvojičky, nad nami býva rodinka s dvoma chlapcami, kt. majú cca 5 a 3 roky.
Keď sú oni doma, je to ako keby mi stádo slonov chodilo ponad hlavu, idú nám padnúť lustre, to máme znížený strop sadrokartónom o 8 cm. Je to skoro stále, aj keď medzi 22,00 - 05,30 je kľud, ale ak sú doma, vieme o tom okamžite... Už sme im to niekoľkokrát hovorili, ale nič... decká chodia bosé, bez papúč, otec je najväčší slon 😀 😀 pýtala som sa aj susedky pod nami, že či nás je tak počuť, ona, aj keď je doma väčšiu časť dňa, tvrdí, že nás nie je počuť, že iba občas, ak sa chalani hádajú alebo ak sa občas zvýši intenzita hluku... Dupot nie je počuť... Takže, ak vás v nedeľu ráno o 06,00 zobudí stádo slonov, tak to nie je nič príjemné..... Kľud je iba vtedy, ak nie sú doma a vtedy o tom vie celý barák.... 😝
@moncsi1208 moja babka pocula susedu v noci chrapat cez stenu. 🙂 ale nikdy to neriesila. Koniec-koncov boli kamosky a pocula ju preto,lebo casto nemohla v noci spavat.
@siska53 😀 😀 😀 ja tiez pocuvam susedkinu dceru ,ked sme v obyvacke,ked zacne lamentovat ale ked nahlas cita,ale to je bytovka,clovek tu potrebuje az nadmernu davku tolerancie.ani my nepozname levitaciu,obcas zakricim na syna,ked ma fakt rozculuje.u nas to uz funguje ako kabaret,so susedom sme si vsimli,ze ked ideme do zahrady,tak huš,aj ta susedka,ktora byva na prizemi oproti nam,ide tiez.mame zahrady vedla seba,ona o nas ziadne info,taaaaak velmi sa snazi🙂 priklad c.1.ked sme sa vratili z dovolenky,predtym prsalo.isli sme hned do zahrady,pozbierat co treba,cernice,paradajky,skontrolovat psov,atd...ona uz prisla a zacala polievat....o 9vecer po dazdi... 😅
Priklad c.2.isli sme do garaze a na dvor,poupratat,prichystat sacky,mame dvoch psov,druhy den prisli pozbierat smeti.ona uz za pat minut tam,ale nie v zahrade,ale vzadu,tam,kde sme boli my.vtedy jej prislo na um,ze tam treba poupratat...trapne....vsade je nieco,aspon sa nenudime 🙄
@katrin Ja mam deti vo veku 3 a 6 rokov a velmi rada ta pozvem na navstevu, aby si im vysvetlila, ze nemaju behat, skakat, hrat sa atd. Velmi by som bola zvedava, ako by sa ti to podarilo 😀 Mne nie je velmi prijemne stale ich okrikovat, poucat, stisovat... Ved su to deti. Aj nad nami donedavna byvala mlada rodinka s o nieco mladsimi detmi ako tie moje. Aj to bolo take mensie stado slonov. Ale ved co ich ma ta mama prilepit o podlahu alebo priviazat o postel, aby boli bez pohybu? Mozno, co sa teba zda privela, susede pod tebou sa to zda ako normal a nejako sa nad tym nezamysla.
Jedine, co mne prekazalo na nasich susedoch (nie na tych s malymi detmi), boli hadky, bitky a hadzanie tanierov o stenu aj o pol dvanastej v noci (nastastie sa odstahovali po troch mesiacoch) alebo ked nejaky sused zacne o osmej vecer alebo neskor vrtat.
My mame nad nami susedov maju tri deti ale dve z toho su "male" raz podvecer som dobre 4hodiny pocuvala take dupoty buchoty nad hlavou ze sa mi triasol nabytok... no tak som to potom nevydrzala a zaklopala jej na plafon ze sak hadam sa uvedomia , mne osobne by toto ako matke samej vadilo keby mi deti nekontrolovatelne behali parhodin hore dole bytom, asi by som sa ich snazila zabavit niecim a nie ich nechat behat... pametam si ako na panelaku ked som bola mala suseda zaklopala vtedy bola taka moda na radiatory na tie trubky a nasa mama vzdy ci pocujeme ze tu nebyvame sami a ze sa mame pekne hrat, a veru respekt sme mali...
no a co sa potom spustilo na mna po tom mojom zaklopani na plafon bola som pi.. kurv.. a neviem co vsetko odvtedy sa neznesieme zo susedou a ze nemam deti tak neviem co to je , no nemam deti zatial len cakame ale bola som niekolko rokov aupair a mala som dokopy na starosi 5deti v jednej rodine... všetky som nejakym sposobom vedela zvladnut aby sa nechovali ako barbary.. samozrejme malym detom sa to nevysvetli ale od takych 3rokoch sa podla mna da uplne super vysvetlit detom ze proste byvaju v panelaku a nemozu ja neviem trieskat len tak s niecim o zem alebo nonstop behat, to potom rovno im postavit ten dom,, ale samozrejme bavime sa o niekolkohodinovom alebo nonstop dupotani... som mlada, ´moderna chapajuca ale toto mi proste vadilo, no a susedia nam odvtedy robia peklo....a este bola som u kamaratky a jej dieta skakalo hodinu vkuse z postele na podlahu, ako toto by som pri mojom decku nezniesla, pretoze to nie je ani zabava a naozaj chudaci susedia pod nimi...
@hajajanka je to presne o tom, že nenecháš decká nekontrolovateľne behať, dupať, skákať a neviem čo po byte... Treba ich zabaviť, dať im nejakú prácu, hračky, príp. zapnúť rozprávku.... Mám dvojičky, sú hyperaktívne, viem čo to je... Minimálne, treba to deťom opakovať, obúvať im papuče a učiť ich, že nebývame sami... Pretože bývanie v bytovke a paneláku nie je len o mne, ale o nás všetkých....
inak my mame iny problem heh, , my okrem toho ze zhora dupoty nonstop tak mame tehlovu bytovku ze novostavbu a tu si nazivame naozaj ako na intraku lebo suseda vedla maju malinke babo a ja ju pocujem tak aj to malinke aj susedu ked sa rozpravaju alebo proste ziju od slova do slova... proste viem všetko o nich, je to des... urcite sak aj oni o nas. nie ze pocut len vravu proste konkretne slova, si pametam ako minuly rok na vianoce telefonovala ze je tehotna, ako v svojom byte na gauci urcite lezala alebo čo a kecala s kamoškou a ja som všetko "nechtiac" počula 🙂 takže zachovanie nejakeho tajomstva nehrozi jedine že clovek fakt tlmene rozprava ale ona ma taky prenikavy hlas ešte... a spalne mame tiez spoločne cez stenu a to babenko ked jej plače tak akoby plakalo u nas v izbe, tak to sme vlastne aj my hore.. ale npr to mi nevadi npr , ale dupoty ze sa mi nabytok trasie to hej.. inak v panelaku nebola sanca počut nieco vedla cez stenu
@katrin Ver mi, ze ja ich napomeniem, ked robia velky hluk alebo dupu ako kone. Ale zase okrikat ich cely den non-stop, tak to nie. Asi by si nechcela byt nasa suseda, lebo moje deti napriklad vstavaju o 5:00 az 5:30, tzn. ze uz od tejto hodiny je u nas ruch, chodenie, obcasne prebehnutie z izby do izby, vykladam umyvacku a pod. Neviem, ako tvoje hyperaktivne deti, ale moje nehyperaktivne deti normalne pocas hrania pobiehaju, ako spravni surodenci sa nahanaju a samou laskou sa niekedy idu zozrat (tzn. biju sa).
Ja som si vedoma, kde zijem (dlllllho mi to trvalo, kedze som z rodinneho domu), som si vedoma, ze tu nezijem sama. Ale ako ja moje deti napomeniem, ked robia vacsi hluk, bola by som rada, keby moji susedia vedeli zniest aj deti (ale nastastie mam dobrych susedov).
@katrin Presne viem o čom hovoríš..ja mám to isté so susedou nado mnou. Dvaja chclapci, 5 a 6..o desiatej jedenástej večer - bez problémov dupot, vreskot, ráno o šiestej znova. Cez deň po nich vrieska ako zmyslov zbavená..no radosť..a cez víkend sa budím na dupot ako na divokom západe. a najlepšia zábava je hádzať si bowlingové gule po plávačke o desiatej večer..prípadne sa voziť na odrážadle..🙂
ale som kľudná povaha, ešte som nevyletela a nešla jej búchať na dvere🙂
@dzejn80 fuuuha poslať ju do pi a čo nočný klud je až o desiatej nech skusi zavolať policiu a čo im povie? a ak sa v noci dieťa rozreve čo zavola policiu na dieťa že plakalo? aj policajti by jej vynadali ja by som deti podporovala v dupani prečo máš byť zúfalá ty keď môže byť ona? 😉
ako keď tu čítam niektoré názory, poslať ju do pi.... a že do 22hej ti nič nemôže a ešte viac jej dupte...ach jaaaaj, my ľudia sme riadne zlí...Čo vy viete, či nemá nejakú psychickú poruchu, že takto reaguje, alebo psychickz náročnú prácu z ktorej je fakt mimo, alebo len ťažké obdobie v živote. Myslím, že zakladateľka spravila maximum a ja by som tej pani susede povedala, že ak sa jej niečo nepáči, tak nech si zavolá na mňa políciu. Prípadne by som si ešte chcela ísť k nej overiť do bztu, či je to naozaj tak strašne počuť, lebo možno naozaj je. Ale nenervovala by som kvôli nej seba, alebo deti. Ale zase robiť jej naschvál? už sa prestávam čudovať, že to v tomto svete vyzerá tak ako to vyzerá. Ako my máme nad hlavami slonov (to som nikdy neriešila, aj keď ma to pravidelne skoro ráno budí a neskoro večer kvôli tomu nespím...stačí im zjavne málo spánku..) a pod nami decká, ktoré keď tam majú kamošov a rozutekajú sa po byte, tak sa to ozýva aj u nás a to mať teda nad hlavou celé poobedie a večer, skoro ráno, tak teda nie som nadšená a riešim to nejakým kompromisom. Mali sme malé dieťa nad hlavami a bolo ho počuť len fakt keď bolo rozbesnené. Inak bol kľud, sem tam plač, čo je pochopiteľné. Myslíte, že to privezovali? 😀 . A ja som naozaj citlivá na hluk. ale nikdy sme to neriešili...A fungovanie so štuplami v ušiach si vyskúšajte predtým ako ich odporúčate. Bolia z toho uši, mna teda riadne a spať v tom je des..Ale niekedy to inak neide ani u nás 😉 Doťahovaním na polícii sa nič nevyrieši.
My sme ju nikdy nikam neposielali, snazili sme sa ist v ustrety, vyhadzali sme parkety ... Neviem kolko inych by to urobilo ... Deti su usmernovane nonstop, hrat sa s hrackami z plastu, ktore mozu buchat, sa smu iba v detskej, kde je celoplosny koberec, ziadne lopty, ziadne skakanie, od malicka su vedeni, ze to su cinnosti na von, ze pod nami byvaju ludia. Sami pocujeme maleho suseda nad nami, takze su denne konfrontovani s dupotom a vysvetlujeme im, ze to iste pocuje nasa suseda. Ja viem, ze to pocuje, to jej nikto neberie, ale miera s akou sa stazuje nezodpoveda hluku, ktory robime a hlavne, ze u nas nie su nejaki 15 rocni fagani, nevychovani, ktori si robia z bytu hernu alebo diskoteku, ale male deti, ktore z toho vyrastu, tak ako vyrastli aj jej deti.
@dzejn80 ja som skôr reagovala na ostatných, myslím, že v mojom príspevku som konkrétne tebe nikde nič zlé nenapísala 😉
@dzejn80 ahoj čítala som len tvoj príspevok ale čo písali baby nie,,,vieščo ,,my sme mali taku susedu chvílu čo sa nastahovala nad rodičov kým som tam bola s malou,,a to ti poviem moje decko kadých 20min v noci rev,,,ale hadam nebudem kol niakej babke na svoje dieta hučat..prečo ti to tak trha nervy?..spýtajs a jej či ona nikdy nemala deti,? tvoje deti sa správaju prirodzene,,nepoviem keby niako rušili nočný pokoj,,,je to váš byt,,vaše sukromie,,ignoruj,,ona s tým nemá čo spravit,,alebo skus rozpísať prečo ta to tak vytáča?my bývame v dome a myslíš že máme klud,,?xixi moj drahý si včera 19 30 vypiekol ludovky hral na varhanoch a mala spievala,,a vieš kde mam susedov,,,jasné niektorý zazeraju,,vraj rano turujeme auto v garaži 😀 😀 sa možem len zasmiat,,,takým "tipom" bude vadit aj ked sa s prepačením vyser.... na zachode a budu počut splachnutie,,,proste pre mna je doležitá rodina ich radost a pohodlie,,,a susedia mi možj vieš čo 😉
@vreckovka2 ja som to nemyslela konkretne tebe 🙂 tiez som vseobecne ...
No neda mi neprispiet, dzejn ked som citala tvoj pribeh akoby som citala ten nas, uplne do bodky, aj to s okrikovanim vlastnych deti, aj vychadzky ked bola doma, stale vyzvananie a stazovanie sa, detom som zrusila kopec novych hraciek...psychicky som bola na dne, len som stale striehla ked niekto zazvonil. Vsetkym vam, ktore pisete akoby ste ju ignorovali rovno poviem, ze su to dristy, kym nie ste v tej sit.lahko sa radi...rovnako mudro mi radila aj svagrina, no ked pocas jej navstevy prisla pani s krikom ani sa nepohla z gauca. Vtedy deti potichu pozerali rozpravku, ani mi nenapadlo, ze by mohla prist, nemala dovod. Dovtedy hovorila vzdy s manzelom, teraz som otvorila ja, stala tam bosa v bielych ponozkach - pretoze podla nej ( hoci vy radite inak) sa papuce nosit nemaju, lebo je to neohladuplne. Mladsia mi akurat zacinala chodit..povedala som jej ze nie je nocny klud, nemam s nou co riesit a sla som zavriet dvere, to ju nastartovalo a vrazila mi do bytu a sla ma udriet, v poslednej chvili si vsimla moju placucu dceru, cuvla a odchadzala s tym, ze posle socialku...zaco? Za to ze pozerali rozpravku? Toto vsetko pocula odvazna svagrina a nezmohla sa na nic...dzejn neviem ti poradit, co robit, lebo je to hrozna situacia, viem ta absolutne pochopit vo vsetkom..my sme mali to stastie, ze sme stavali dom a 3/4 roka po tomto vystupe sme sa stahovali...
Pani ale stihla cez svoju nevestu otravovat svagrinu (boli kolegyne), velmi tazko sa mi citalo, co vsetko o mne popisala, ako nezvladam deti, ako robime naschvaly, ze pocas pohrebu (o kt.som sa mimoch.dozvedela az ked som to citala) sme robili nenormalny hluk aj napriek tomu, ze nas boli poziadat (prisaham, ze nik nebol), ako po nociach vystrajame (mala sa povracala a potichu sme prezliekali postel), ako na nas cela bytovka pise peticiu.. casom som zistovala, lebo ma to trapilo, nik o nicom nevedel. Lahko sa hovori nevsimaj si ju, nejde to a cloveka boli to osocovanie pred druhymi... prajem ti pevne nervy, drz sa
Ten isty problem mame aj my. Susede vadi vsetko. Vsetko pocuje a uz neraz som sa pristihol ze nedovolim detom robit nieco lebo suseda.... Ja som vyrastal v byte kde nad nami bolo 6 deti a nikdy ani raz sme sa nestazovali na susedov asi preto ze sme chapavejsi. Nasej susede pod nami vadi aj ked prejdeme po byte vraj sa jej kyve luster. Skoda ze tak razantne neriesi vandalizmus v brane, grcanie a fajcenie vo vytahu, upratovanie na medziposchodi, zahradku v okoli a pod.
@dzejn80 Mrzi ma, co citam... Hlavne nevin seba. Nie si debilna povaha. NIkomu nie si na pritaz. Tetku to bavi, lebo si mysli, ze si to moze dovolit. Ja by som topohnala aj na sud, neboj sa, nebude ta to nic stat, ak je tak, ako hovoris, trovy bude musiet platit ona. Nhrajte si ju na mobil, ako Vas obtazuje s vecami, ktore nerobite, zvukovy zaznam staci. Zaluj ju za obtazovanie a ziadaj vzniest obmedzujuci prikaz (znamena to, ze bude mat zakazane chodit do Tvojho bytu, zakazane prehovorit na Teba a rodinu, plus zakaz priblizit sa k Vam.
Ona si mysli, ze si slabsia povaha, len preto si Ta vybrala. Treba jej ukazat, ze sa jej nebojis, este raz sa Vam prihovori, ide na sud. A prehra... nema sancu - to jej povedz.... Ked samosudca uvidi, ako ste sa jej znazili vychadzat v ustrety, ako ste dali do bytu koberec, vytrhali parkety, bude strasne rad/ rada, ze Vam moze pomoct... o rok neskor, len nahodou som sa to tu teraz docitala, ale drzim palce velmi, mame podobnych susedovcov a zial, inak ako zalobou za obtazovanie sa to riesit neda, dufam, ze sa riadne nalakaju a na sud ich nebudeme musiet tahat, najprv sme poziadali o zmier... Ak by to nestacilo, musim sa obtazovat kvoli nim po sudoch, ale ked sa inak neda, co mi ostava....
Tiez je tu hrozba, ze sud nic nevyriesi, lebo su to psychicky chori ludia a budu to robit aj tak, ale predtym sa uz s nimi luddia sudili a potom bol viac rokov pokoj, tak to za pokus znova stoji.
Inak by som len, ako aj ine maminy pisu, detom kazala staru ignorovat, pre nich to bude lahsie, a ak mas Ty problem ju vystat, kludne si daj stople do usi, ked veis, ze Ta niekde caka a chce sa hadat a donekonecna jej len opakuj, stracate cas, pani suseda, mna nevyprovokujete. Pokracujte takto dalej a stretneme sa na sude - a platit budete, zial, vy.
Najprv samozrejme (nenapadne) nahrat cim viac incidentov na mobil, aby ste malli dokazy.
Niekedy inak zaberie aj, ked ovady nahravate aj na kameru, to si, samozrejme, vsimnu, ale mnohych to odstrasi.... Vasu staru ale nepoznam.
Pripadne treba poprosit niekoho nestranneho, aby to prisiel nahrat za Teba, to ma este vacsi efekt....
My sme skusali aj podobrotky inak, ale odtial potial, mysleli si ze nas ako maju v hrsti... tak co. Neda sa inak.
Napis, ako to pokracuje, ak to stale trva a zelam Ti pevne nervy, vela sily, sebaucty, ziadnu uzkost, ziadny starch.... Taketo tetky (ak nie su seriozne mentalne chore) stekaju, len kym si myslia, ze si to mozu dovolit.
Ak je mentalne chora, uprimnu sustrast.... a len pevne nervy a ignorovat, stekat bude asi az kym neotrci kopyta... :( 🙂 V tom pripade: stopliky do usi, ak treba, neurol by som si tiez nechala vseobecnemu predpisat, nech mam o ruke, ak mi bude obzvlast krv pit (postazujj sa lekarovi, podrzi ta, poradi, predpise nieco) a potom uz len z detmi rozhovory viezt na temu "sprosta vysinuta tetka sa zas zhadzuje", "ale my sa jej nebojime". Ked budu deti vidiet, ze si v pohode, budu aj oni v pohhode. Do zivota ich to obrni... take ovady mozno este niekde stretnu... Cenna skusenost a naucia sa, ze sa vzdy da nieco skusit, kym je nadej, ze to zaberie.
Vsetko dobre... Ze si vzdy susedovcov clovek nevyberie, tomu veri kazdy... Ludia s tebou citia. 🙂
A si s i l n a , a ani nahodou nikomu nie si na obtiaz. A tejto svini kludne bud. Bud jej na obtiaz tak, ako je ona Tebe chvilu. podaj navrh na sud. Ona sa spamata..................
Ospravedlnujem sa za pripadne preklepy/ chyby, nevladzem citat po sebe, ale hadam sa chapeme..
Vela stastia vsetkym zainteresovanym. Uprimne.
@oliiik viem ako tazko je niekedy takych ludi ignorovat..... preto radim aj neurol... Ak je niekto citlivejsia povaha ako ja, inak si obcas aj neskrtne. Ja si obcas dam anxiolytikum a tolko sily a elanu mi to doda, ze hned sa viac citim na tu zalobu... Na sude to iste... Susedia, co sa s nimi sudit uz museli, isli aj na pojednavanie tak, ze si najprv liek dat museli. Ale vydrzali to a roky mali pokoj, lebo sud vyhrali (a 2x!). Len zriedka do nich znova rypnu, ovady, ale stacilo im pripomenut, ze sa nemaju prihovarat a sklapnu.
Preto si aj hladaju ine obete. 🙂 Zacali si, ale, zas raz so zlym tercom...
Uz im nic len tak neprejde, lebo pohar trpezlivosti sa prelial, zial.
(My sa, zial, stahovat nechceme, ide o dom mojich rodicov, ktori este moji stari rodicia postavili, hadam sa nebudem chciet stahovat aj s rodicmi, ked tu ti prezili cely zivot.) Len sudit sa musime. Len to ich, ovady, este drzi v pozore.
Ale je to o t r a v a , ako keby rodic nemal kopu inych starosti, plus ako keby nebolo kopy ovela zavaznejsich pojednavani, ktorym by sa aj na sudoch mohi venovat namiesto t o h t o ... 😠
Mame susedu nad nami. Okrem toho ze pocujem ako dupu pocujem dokonca ked sa na posteli prevali na druhy bok dokonca pocujem ked im zvoni budik ta krava este vysava kazde rano o siedmej... To jej nestaci ona sa chodi stazovat ze nam mala place v noci a to ma 20 mesiacov a jednu noc prebdela co bola chora. Teraz cakam druhe som zvedava co ta striga bude robit ked mi babo bude revat cele noci...
@lexilaracroft Mrzi ma to. Ale citim, ze jej nedovolis po hlave Ti skakat, ak bude chciet. deti patria do panelakov. Slovensko starne, deti sa rodia cim dalej tym menej a tie, co sa narodia sa este budu bat mat detstvo? Smiesne. Starsi ludia a dochodcovia by sa mali tesit, ze zivot pokracuje, ze bude trvat, aj potom, ked tu oni nebudu.
Toto su uz ale menej , alebo aj viac vazne psychicke poruchy, co tu rozoberame asi. Cert bol cloveku dlzny takych susedovcov.
A co si neda stople do usi, ked chce spat. Ludia maju batolata a tie v noci revu. Presne tak, ako aj ona isto revala, ked mala 20 mesiacov.
Len pohroziť funguje s takymito toxickymi individuami.. Kym im este totalne vcely neuleteli. ☹

@dzejn80 suhlasim s krissy1 necitala som vsetko, ale urcite ju ignoruj, nocny klud je po 22.00 hod. - nemoze vam nic urobit, deticky nech sa hraju spokojne 🙂 my mame tri deti, tiez najmensi buchoce, rachoce, hadze auta o podlahu, isto to domovnikovi, ktory byva pod nami, vadi, ale vie, ze s tym nic neurobi. Ak s tym nemieni prestat, treba jej pohrozit psychiatriou, ustavom pre dusevne chorych - a ked ani to, tak jej povedat, ze ju nahlasite za obtazovanie a obmedzovanie os. slobody 🙂 isto to nie je lahke, aj my mame blbych susedov, sami dochodcovia, ale aj oni mali kedysi deti, tak to proste musia vydrzat. Prajem vela sily a optimizmu, skuste to brat s humorom a hlavne pokojne, deticky to este nechapu, este to, aby kvoli nejakej psycho-babe mali traumu 🙂