Ako svokre slušne vysvetliť že nemám záujem??!
Ahojte vela krat som si dala poradiť od vas čo sa "svokry" tyka, ale ja už neviem ako jej mam vysvetlit že nemam zaujem snimi tráviť tolko času.. nemozem jej to povedat takto, snazila som sa ist nato štylom, že som jej naznacovala, ze ja som zvyknuta byt sama , ze som bola vacsinou vlk samotar. Ze ani s vlastnou rodinou netravime spolu az tolko casu. Niekedy ma samota zabijala ale teraz je to premňa neskutočny pocit pokoja ,kludu a neznesiem okolo seba vela ludí, možno si chcem pred porodom užiť posledne chvile ticha, alebo som taká proste, neviem, každy sme nejaký. No ona mi každy deň volá že ide premňa a idem knim.. kaaaždy boži deň a ja už neviem čo si mam vymyslieť, ona to už zachvilu začne brať ako že som arogantná a nevďačná alebo že ich nemam rada a čojaviem čo. Pritom ani si nevymyšlam vlastne ved tiež mam svoje povinnosti, tiež musim jej synovi navariť,poprať,požehliť do roboty a aj si trochu oddychnuť mam problemy s chôdzou dosť ,som celá drevená citim sa tak na 90rokov. No preňu už to neni vyhovorka , povie že urobiš to potom večer.. no ale komu sa chce o 7 večer toto vsetko na poslednu chvilu robit, ja uz o pol 10 spim. A keď poviem že nie nejdem kôli niečomu čo sa zdravia týka, napriklad včera som nakladala pračku a seklo ma a volala mi že či idem knim tak som počula na jej hlase uplne že mi neveri ,dnes rano som sa zobudila na strašne točenie hlavy, pisala som aj status o tom , trvá to doteraz citim sa ako opita na kolotoči , nemozem.sa.postavit lebo by som spadla a ona mi zavola ze dobre ranko ideme preteba? Poviem jej moj problem a ona ze ahaaaa zaujimave, tak prideme pre teba a lahnes si u nas?? Tak hovorim ze nie ze neviem sa postavit a urcite nezvladnem cestu autom že vracala by som celu cestu a už je urazena a neodpisuje. Teraz sa 3 dni neozve jak vzdy ked sa urazi a potom sa nahodne stretneme niekde vsetci a zacne mi vycitat ze sa neozyvam 😂.. ako jej to mam vysvetlit? Ze mne je dobre samej doma..aj ked som zavreta v byte. Ja zase viem ze ona to mysli dobre , ze si mysli ze sa nudim doma ze mi to leze na mozog ta samota, ale presne vtedy ked s tymto zacala som jej vysvetlovala ze ja to mam tak rada, porobim si v klude co mam, zapnem telku spravim si caj a relaxujem neskôr sa idem do.mesta na chvilku prejsť alebo si niekam sadnut na kavu. Ja neviem ako to mam dat do normalu naozaj, nechcem aby ma zacala neznasat zato ze netravim snimi tolko casu ako mozno ocakavala. A ked to poviem chlapovi aby jej to vysvetlil že od neho to lepsie prijme ,tak on povie ze nevie ako, lebo ona sa hned urazi na smrť,čo je pravda takze nechcem aby sa este aj oni hadali.Niekedy sa obetujem aby bol klud, alebo skor aby ja som mala klud aspon tyzden potom a som u nich aj 4 dni po sebe , ale je to utrpenie premňa, hlavne po fyzickej stránke. Predsa len niesom tam doma,neoddychnem si tam niesom tak nevychovana ze by som sa tam vyvalila na gauč a vyložila nohy a byť tam od rana od 10 do 19 je ako jeden pracovny deň niekde v kancli a potom este dojst domov a urobit vsetko co som nestihla do 10 rana.. chcela by som počuť nejaku dobru radu ako naňu slušne aby to fungovalo, ne ziadne ze som neschopna a neviem ju poslať do péčka.. niesom taka neslušná! Aj ked si myslim o nej svoje tak by som si to knej nedovolila.
Povedz jej to tak, ako to píšeš tu. Normálne. Jasne, stručne, vecne. A keď sa urazí tam sa urazí. A čo? Zrúti sa svet? Ser na ňu, dokedy budeš robiť to, čo chcú druhý, resp ona? Veď máš svoj život, svoju domácnosť, svoj osobný čas môžeš tráviť kde chceš, s kým chceš a ako chceš. Mne kebyže sa nechce ísť k nim, tak normálne poviem / napíšem: "neprídem,chcem si oddýchnuť doma a mat kľud" a dovi dopo čo si myslí.
@sashabb už som to obmedzila lebo sa mi nedostalo ani jedno ďakujem. Dokonca po tom ako som celu oslavu nachystala sňou a vyvarala cely deň tak oznamila pri stole ze "ja s ferkom som varila" co ferko jednu mrkvu očistil. Takze odvtedy som si povedala ze serem nato. A malokedy nieco urobim 👍 som svojpravna len kazdy ma upozornuje ze nam rozbije vztah jeho rodina a ja to zacinam tiez pocitovat tak sa proste bojim
Dost im pomahas ked si tam, skus nerobit nic, ale ze NIC. Usalas sa na gauci a nechaj sa obsluhovat, ved nevladzes. Nebudu ta uz tolko volat ked im budes len na krku visiet s nic nespravis.
@ledgerka no a ty by si ako svokra ako na taku nevestu pozerala a hovorila o nej🙈🙈 ja si myslim ze je aj dost falosna lebo ked sme spolu stale ohovara niekoho takze urcite ked neni somnou tak ohovara mna 😂😂 tak este ked zacne hovorit ze som leniva a neschopna to uz bude uplny gol.
@aylinn ja by som povedala "momentálne si oddýchnem najlepšie doma" hotovo. Tu v tomto prípade treba rozprávať skôr jasne, stručne nie vysvetľovať, že prečo nie a toto a hento. Jednoducho povedať nie a trvať na tom, že NIE. Keby sa ma opýtala, že prečo si lepšie oddýchnem doma a nie u nich, či sa mi u nich nepáči, odpovedala by som jej, že "už som Vám 2x povedala, že neprídem, že chcem byť doma, tak to rešpektujte, dovidenia a zložím tel.
To ako s dieťaťom. Deti nami takto manipulujú. Mama povie DNES NEBUDEŠ MAŤ SLADKÉ a dieťa ale maaami, prosím daj mi budem dobrý /dobrá, a prečo nemôžem a mami a toto a hento. Pokiaľ je mama slabá, podľahne
A dá mu sladkost a dieťa vie, že ma nad mamou moc a mama mu to aj tak vždy dovolí, pokiaľ ale mama vydrží a dieťaťu vysvetli raz prečo nedostane sladké a bude proste naďalej vravieť nie! Nie! Nie! Tak to dieťa do proste pochopí a prestane rýpať a dobiedzat. Takto to bude aj v tomto prípade. Ona proste vie, že ťa zlomí, že prídeš aj tak. Nesmieš jej podľahnúť, nedaj sa. Keď sa ti narodí dieťa, budes chcieť byť doma v kľude, hlavne po pôrode prvé týždne, čo ju chceš mať u seba v spálni 24hod denne? Každý den? Nech čumí ako kojis svoje dieťa alebo jak chodíš s vložkou medzi nohami? Prepáč za taký príklad ale keď to nestopnes teraz, ver, že bude súčasťou tvojho života už stále dennodenne. Och... Hrozna predstava
Držím prsty ❤️
Tak potom je to osoba s ktorou nikdy nebude dobre. Teraz ide o ci budes skakat ako chce alebo nie. Ak je tvoj muz na tvojej strane tak neber ohlad. Ja by som teda urcite povedala svoje aj keby sa mali vztahy pokazit. Neda sa tak zit dlhodobo ze ty sa len prisposobujes.
A ja som práve prišla na to, prečo to tvoja svokra robí. Si prekrásna žena. Boji sa, aby ta jej synovi niekto neukradol. Preto ta chce mať stále na očiach, kým máš muža v práci 🙂. Prepáč, to len na pobavenie 🙂
Ja by som si doslovne dohodla dni, kedy tam pôjdem a basta. Dajme tomu streda a nedeľa a slušne jej oznamila, že v iné dni si chces urobiť iný program a svoj, s kamarátkami, alebo choď na predporodny kurz.
Keď by mi povedala, že si oddýchneš u nich, odpoveď: ja si najlepšie oddychnem v mojej posteli, na mojim gauči, povedz že si chceš nejaké veci ohľadom bábätka atď prečítať a na to chceš svoje súkromie.
Ak začne, že vychovala 4 deti, pochválim ju, že to urcite super zvládla a že keď budeš v budúcnosti potrebovať jej skúsenosti,tak že veľmi rada prídeš. Ale že dnes je to aj s vychovou, pomôckami, stravou ine ako za jej čias, tak predsa nechceš skočiť po pôrode ako do studenej sprchy.
Že si chceš veci doma porobiť cez deň, lebo večer si už unavená a chceš si večer užiť vo dvojici s jej synom, alebo odbehnite k nej niekedy spolu. Nie denne.
A ak to nepochopí, nech idze do rici 🤣🤣
@aylinn každopádne ale si myslím, že svokre treba na rovinu povedať, že máš aj svoje povinnosti a starosti. Ze si ju síce veľmi vážiš, a rada máš jej spoločnosť, ale potrebuješ čas aj na svoju domácnosť a po večeroch robiť zameškané už skratka nevládzes. Aby videla, že to myslíš vážne, porob si všetko, čo potrebuješ a potom ju pozvi k tebe na kávu.
@aylinn kedy sa chcete sťahovať?😀tejto sa už nezbavis tak ľahko presvedčí Ťa o všetkom čo potrebuje.Tak potrebuje pravú ruku, ktorá jej bude pomáhať?Bude sa to iba stupňovať a po pôrode tam budeš ťahať aj dieťa, alebo bude sedieť u Vás.
Predpokladám, že ani syn jej nevie oponovať však?Iba rázne nie.Ty robíš to, čo chce ona aj, keď to nechceš robiť len preto, aby bola spokojná a nebola urazená.To máš manipuláciu ako z knižky.
Necítim sa dobre chcem byť doma, chcem si pospat, príde suseda kamarátka....aj, keď Ťa bude presviedčať, že u nich môžeš ležať, tak nie ďakujem dnes budem doma.Cim skôr aj za cenu, že bude mužovi volat...on vie ako To to vadí?
@aylinn Kašli na to co si tvoja svokra pomysli... Už len to ako jej vysvetľuješ prečo nechceš k nim, aké detaily jej dávaš, ako keby si jej niečo dlžná... Normálnemu človeku stačí povedat "nehnevaj sa dneska sa mi nechce" alebo "necítim sa dobre, ozvem sa keď mi bude lepšie". Alebo "dnes nie, mam iný program". Z vlastných skúsenosti--cim viac vysvetľuješ a obhajujes sa tym horšie, takže namiesto vysvetľovania začni oznamovať. Vytvor si od nej zdravý odstup kým môžeš lebo keď sa ti narodí malé tak to bude este 100krat horšie a jebne ta z nej. Postupne reguluj návštevy a komunikáciu s nou. Príklad ak sa stretávate pravidelne 7x do týždňa tak ďalší týždeň prídi len 4krat, ďalší 3 krát... Aby nebolo pravidlom že sa vydáte tak často a ona nemala dôvod sa urážať keď porodís a nebudeš s nou každý deň. Vymysli si napr neaku imaginarnu kamošku s ktorou vždy budeš keď ti bude volať😉. Moja svokra je tiež taky otravný a toxicky typ a tiež som spravila chybu ze som sa s ňou hneď na začiatku skamaratila takže ja ti veľmi dobre rozumiem. Obávala som sa čo bude keď porodim a poviem ti obávala som sa opodstatnene😅. Nebudem rozpisovať co všetko robila ale poviem ti jednu vec- tiež som sa bála ze sa naše vzťahy rozvratia a ze ma nebude mať rada ale teraz keď ma nemá rada môžem povedať ze je to to najlepšie čo sa mi mohlo stať lebo mam svätý pokoj.
@luccija sťahovať sa budeme žial až v priebehu buduceho roka, z čoho ma poráža ale vydržim.. vie že mi to vadí.. vie aky mam nazor na nich, vela krat som sa neudržala a vykričala mu čo si myslim o jeho rodine. Takže keď ja mu napišem že "vola mi mama ked ti bude volat ze preco nezdviham povedz ze spim" tak ma podrži a smeje sa na tom že takto to riešim ale chape ma že je neodbitná takže nemam na vyber. Vela krat mi povie aj ked tam idem ze sibe ti ostan doma oddychuj alebo tak. Len on velmi chce aby sme mali dobre vztahy aby sme sa mali radi lebo ked to tak nebude vie ze by nastali komplikacie s tym ze tam nebudem chodit s malym .. najvacsi moj uspech bol ked sa mi podarilo ho presvedcit prestahovat sa do ineho štatu 😂 ajked ma to stalo hadku lebo som povedala na rovinu že je čas prestrihnut pupocnu snuru ze uz mu taha na 30 ..ale pochopil nakoniec
@whatever1 imaginarnu kamosku mam, michaelu z bulharska.. 😂😂😂 a viem presne co myslis my sme boli raz pohadane velmi a boli to najlepsie 3 tyzdne v mojom zivote.. keby nemala narodeniny akurat v tom obdobi tak to trva aj doteraz ale donutil ma tam priatel ist takze sa to nejak dalo.do normalu. Ale teda mozem to očakavat ze tie vztahy sa pokazia ked zacnem robit podla seba vsak?
@aylinn čo takto skúsiť zahrať obavy z infekcie? Všetci sa boja koronavírusu, pokiaľ je to možné, doporučujú sedieť doma, chceš chrániť dieťa, nechce aj stará mama, aby si chránila seba aj dieťatko (manipulovať predsa môžeš aj ty)
Poradim ti aby si si stanovila hranice teraz, lebo neskor sa zblaznis a najlepsie bude jej to narovinu povedat ako to citis, ak je normalna tak to pochopi.
Dobre ti baby píšu.nenechaj sa manipulovat, tahat k nim ked nechces, robit co nechces.
Asi ta chce mat po ruke aby si pomohla, aby ta mala na očiach ako kvocka, ako general svoj pluk.
Zavolá - dvihaj len ked chces. Ved su v sprche, na wc, vešias pradlo, huci konvica práčka vysávač.varis, žehlis a ide telka.... Tak jej povedz ze dvihas iba ja neviem - 8-9 a 18-19.
Zavolá a láka vola k nim - jej dakujem, mam program a domace povinnosti, citim sa dobre iba unava z brucha a majte sa pekne.polozim a basta.
Nedaj sa manipulovat a hotovo.si dospela svojpravna a stanov si hranice. Lebo po pôrode budeš zháňať ostnaty drôt, levy a pirane...
@aylinn povedz jej, ze zial teraz mas z tej hormonalnej nerovnovahy zazivacie tazkosti (co aj mas) z ktorych ale vyplyvaju silne vetry, ze vecer ti je este horsie, ked si nemozes cely den slobodne prdnut a nech sa neurazi, potrebujes v tomto stave sukromie, pohodlnne prostredie, kde si mozes zvolit polohu na sedenie/lezanie a to mas len doma, akoze teda nebudes prdiet pred nimi... 😀 bez srandy! Hladaj si vyhovorky na svoj stav, ak ma 4 deti tak vie co vsetko moze tehotna fyzicky prezivat, ju to hadam aj prestane bavit...
@aylinn - úprimnosť je dôležitá. Povedať jej štýlom: "Viete, som u vas rada a prekvapuje ma, ako sa o mňa staráte a že vám záleží, ale ja sa cítim z tolkeho travenia casu u vas uz unavena. Neberte to v zlom, mám rada samotu, ako som u niekolkokrat vravela. Aj ju uz teraz velmi potrebujem, citim to tak. Som iná ako vy, proste mi to tak vyhovuje viac. Tak si dohodnime, ze napr. pondelky, stredy a piatky (pripadne iny harmonogram) budem sama. Lebo to tak potrebujem a budem si velmi cenit, ked to budete respektovat a chapat bez robenia si a robenia mi vycitiek, bez hladania dovodov, preco by to tak nemalo byt. Coskoro sa budeme starat aj o vlastnu domacnost s muzom a babatkom a budeme samostatna jednotka. Radi sem-tam prideme na chvilku na navstevu, ale chceme si budovat vlastny domov/rodinu sami, tak ako ste si vy budovali svoj/u."
@dazdovka 😂😂😂 hahah som sa zasmiala.. nooo na niekoho by to zabralo možno , lenže ona napriklad vobec nechapala moje nevolnosti na zaciatku tehotenstva a stale mi vravela ze to neni mozne ze mi je tak zle ze jej nebolo ani pri jednom.. takze vlastne jej nebolo zle tak si vsetky zeny vymyslaju nevolnosti😂😂a doteraz nechape ze mi je zle v aute stale aj ked pocas dna nie. Neznesiem jazdu autom.
@dahra waaau no tak takto by som to vyskusat mohla a ked aj nie ja tak to dam nabiflovat muzovi😁 dakujem!☺
@aylinn vsak nakombinuj tuto vsetky rady, ze nebude chapat... a mas pokoj... Inac ja som mala tiez velmi starostlivu svokrusu, byvali sme v ich byte, takze mohla prist kedykolvek (oni maju dom o par km dalej) a cele dni som sa flakala po meste (parkoch, ihriskach, roznych zakutiach pri rieke) s jedlom v termoske, lebo som sa nemala chut stretnut, utekala som do susedneho mesta akoze nieco vybavit atd. a zvykla si postupne, ze mam aj svoje aktivity...

@ledgerka su slovaci