Ako taktne odmietnuť výlet s rodinou?
Nechcem to moc rozoberat, moj vztah s mamou nebol nikdy idealny. Je to typ chladneho rodica, ktory na mna nikdy nebral ohlad. Ako som sa vydala, tak sa trochu zmenila v niecom, dokazem s nou komunikovat, obcas prist na navstevu, ale max raz za dva roky sa vidime. Teraz sme sa dohodli, ze prideme nejak v oktobri, iba na skok, ale mama chce ist niekam na chatu, na 3 noci, ale ja s nou nikam nechcem ist. Nechcem jej tym ublizit, zaroven sa nechcem hrat na nieco, co nikdy nebolo.
Napisala som jej, ze neviem ci budeme moct ostat tak dlho, mam navyse pracu aj skolu, co mi dost casu berie. Co jej povedat, aby ju to nezranilo?
Aj som si myslela , vyzerá to na nacistický matku s vyvoleným dieťaťom- bratom , vyhľadaj si niečo o tom , zistíš ako funguju, ako sa k nim správať aby si TY bola spokojná bez pocitu viny co teraz zazivas.Najlepšie s terapeutom co s takýmito obeťami pracuje, lebo ty si obeť a potrebuješ sa z tej psycho rodiny vyliečiť. Zatiaľ by som úplne minimalizovala kontakt ,žiadne vypisovanie a telefonaty.Ja nemám osobnú skúsenosť, ale aj na MK je kopa bab z takýchto rodin ,snáď ta navedu na nejaké knihy videa, aby si to cele pochopila.Kamaratka mala takého muža a jej dali presný návod ako s ním jednať, toto nie sú normálni ľudia ale psychopaticke osobnosti ,na ktoré platia iné pravidlá.A z niektorých komentov si nič nerob ,oni ani netušia co si si musela a stále musíš zažívať.
@sidicek Tiez si myslim, ci nebude narcis, lebo empatiou voci mne neoplyva. Ale zas oplyva empatiou k druhym. Jej zalezi aby som ja sa vsetkym ozyvala, volala, pisala, gratulovala a navstevovala, ale to, ze ja nic neodstavam spat, ani jeden telefonat ci smsku, to jej je jedno, vobec to neriesi. Alebo sa tvari, ze o tom vobec nevie, hra prekvapenu. Uz som jej napisala nech prestane klamat a pozrie sa pravde konecne do oci.
Z niektorych komentarov si nerobim nic, ja sa ani nehnevam na tie zeny, ved ony nevedia ake to je zit s takymito rodicmi.
@anonym_autor v tom pripade je tvoj postoj k nim uplne pochopitelny a to co si mne napisala do komentara by som napisala aj im a uzavrela tuto kapitolu. Je to smutne, ze clovek kt ti ma byt najblizsie taky nie je a je obdivuhodne ako sa s tym snazis vyrovnat a necitis voci nim zlost.
Hovori sa, ze vsetko sa da opravit, ale nie je to tak nieco sa opravit neda ci uz je na to neskoro alebo je to tak poskodene, ze to treba jednoducho zahodit.
@milanemila Ja ked tak premyslam, neviem si spomenut na ziadne krasne zazitky s nimi. Snad len jeden jediny moment, ked sme spolocne ozdobovali stromcek na Vianoce. Inak nic, nikam nas nebrali, nikam sme nechodili. Zlych spomienok je naopak vela.
@anonym_autor Ja len nechápem prečo na ňu bereš ohlad, ked ona nebrala a nebere ohlad na teba. Tým duplom ked ubližovala vlastnému dieťatu a urobila si s neho slúžku, toto by normálna matka svojim deťom nerobila. Takže si nevyčítaj to že "ale je to moja matka", nie nie je, to je len žena ktorá porodila nechcené dieťa a musela sa oňho starať lebo to bola jej povinnosť. Zruš s ňou úplne kontakt lebo ti to bude ničiť zbytok života. Veď už máš okolo seba dôležitejších ludí, radšej im venuj ten čas a ju vymaž zo svojho života. Veľa šťastia a síl ti prajem.
@anonym_autor Ja len nechápem prečo na ňu bereš ohlad, ked ona nebrala a nebere ohlad na teba. Tým duplom ked ubližovala vlastnému dieťatu a urobila si s neho slúžku, toto by normálna matka svojim deťom nerobila. Takže si nevyčítaj to že "ale je to moja matka", nie nie je, to je len žena ktorá porodila nechcené dieťa a musela sa oňho starať lebo to bola jej povinnosť. Zruš s ňou úplne kontakt lebo ti to bude ničiť zbytok života. Veď už máš okolo seba dôležitejších ludí, radšej im venuj ten čas a ju vymaž zo svojho života. Veľa šťastia a síl ti prajem.
@ik70 no bohužiaľ ta matka na nej "pracovala" od útleho detstva nejakých ja neviem ,20rokov .ona sa jej nevie vzoprieť a dat seba pred jej pocity.naoko áno ,ale vo vnútri ma stale obavy.

Aj som si myslela , vyzerá to na nacistický matku s vyvoleným dieťaťom- bratom , vyhľadaj si niečo o tom , zistíš ako funguju, ako sa k nim správať aby si TY bola spokojná bez pocitu viny co teraz zazivas.Najlepšie s terapeutom co s takýmito obeťami pracuje, lebo ty si obeť a potrebuješ sa z tej psycho rodiny vyliečiť. Zatiaľ by som úplne minimalizovala kontakt ,žiadne vypisovanie a telefonaty.Ja nemám osobnú skúsenosť, ale aj na MK je kopa bab z takýchto rodin ,snáď ta navedu na nejaké knihy videa, aby si to cele pochopila.Kamaratka mala takého muža a jej dali presný návod ako s ním jednať, toto nie sú normálni ľudia ale psychopaticke osobnosti ,na ktoré platia iné pravidlá.A z niektorých komentov si nič nerob ,oni ani netušia co si si musela a stále musíš zažívať.