icon

Ako takto žiť?

5. júl 2023

Baby, ako sa odpútať od manžela , ktorý Vás už VRAJ nemá rád, ale kvôli deťom ,chce žiť ako rodina ..?baby bez hejtov a týchto veci , naozaj nemám silu .

oliolijanka
5. júl 2023

Ono to vyznie aj vyzera strasne, ked sa clovek dozvie, ze ho jeho partner nema rad. Clovek spanikari, place, obava sa buducnpsti a stanovi si ciel, ze znova ziska obdiv partnera...tym, ze schudne, kupi si nove saty a natrie si na tvar jedovate farby.

A tu treba jasne povedat STOP!!!!
Aj tie najkrajsie, nazmalovanenejsie, najstihlejsie modelky sa casto svojim partnerom zunuju. Ja som to tu uz asi spominala, moj ex si nasiel inu kvoli mojim, podla neho, "špekom". Pri vyske 164cm som vtedy mala 48 kil a bola by som prenho schudla aj na 20, keby ma neopustil😀

Cize to, ze si pribrala a zlenivela sa o seba strarat nema nic spolocne s tym ze ta partner nevidi atraktivnou. Naopak. Pribrala si a zlenivela, lebo ta nikto peknou nevidi!

A cize co? Nedoprosuj sa otcovi svojich deti, ale miluj sa sama. Nemozes cakat od druheho, ze ta bude mat rad, ked ty sa sama nemas rada. Rozumies, aka si k sebe zla? Si k sebe horsia, ako svoj partner.

Takze pozri na tie svoje rucky, nechtiky im nikto nenamaluje, kym ich neodvedies k manikerke, slebo kym ich sama nevycifris.
Mastne vlasy? Kto ich umyje? Ty. Alebo ich ty odvedies ku kadernicke.
Tvrde päty? Toto nechas robit tvojim nozkam?😊
A ze velke brucho poznacene tehotenstvom? Zober svoju pravu ruku a pohlad si ho😊
A potom este aj lavou rukou vsak mas dve. A treba ti aby ti ho este vyhladkala ruka cloveka, ktory ta nema rad? Netreba. Najdi si ruky, ktore budu tvoje velke potehotenske brucho milovat. A samozrejme ani ti ho mensim tiez nikto nespravi, iba ty.

A ked sa zmieris, ci skamaratis so svojim telom, pokracuj aj so svojou dusou. Naozaj chces, aby to male dievca, co mas v sebe, bolo vydane nelaske a posudzovaniu toho tvojho spolubyvajuceho? Nie.
Sup do parku a usmievaj sa na ludi a oni sa budu na teba. Alebo niekomu pomoz. Alebo aspon aj sebe a usmej sa na seba ty.

Manzel, ci otec tvojich deti sa myli. Mozno na to v tomto zivote ani nepride, chudak. Tak sa nim nedaj stiahnut do nestastia.

rorino
5. júl 2023

Prepáč,ale to je riadny idiot

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
xux
5. júl 2023

Uplne suhlasim s dievcatami co pisu vyssie, kadernicka, mani/pedi, cas pre seba, cvicenie a tak, budes sa citit a tym padom vyzerat omnoho lepsie. Budes sa stale viac pacit sama sebe. Ja by som mozno este skusila aj psychologa. Lebo sama si spominala, ze si od neho velmi psychicky zavisla. Mozno sa porozpravat s odbornikom by ti pomohlo mat taku nazvime to stabilnejsiu podu pod nohami

autor
5. júl 2023

Ďakujem za rady ,idem na to ..dám dole aspoň 10kg, budem sa pekne obliekať🙂 normálne som namotivovana ...chcem aby mi bolo dobré

xux
5. júl 2023

Drzim ti palce, ja sa tiez akurat snazim, ide mi to celkom s tymi kalorickymi tabulkami, len treba naozaj uplne vsetko co das do ust poctivo odvazit a zapisat.

terydog
5. júl 2023

Ahoj no ja som na tom ešte horšie. Už pár rokov spolu vôbec nemáme žiadny vztah, sex, zaujmy, a máme aj oddelené spálne a zložené obrúčky. Dokonca som ho asi pred rokom nachytala ako telefonuje s nejakou ženou a strašne to zapieral že to bol kolega. Po pár dňoch sa priznal že si len telefonuju, že sa s ňou dobre kecá ale nikdy sa nestretli a ani spolu nič nemaju. No odvtedy si zmenil heslo na mobile, nosí ho stále pri sebe a schováva si ho. Ale aj tak neverím že by s ňou spával. Chcela som ho opustiť a mať deti v striedavke ( nie že ja budem všetko s nimi riešiť každý deň a on si príde len 1x za 2 týždne na 1-2 dní a bude ten naj...) ale nemám na to odvahu😭 On navonok pôsobí ako ideálny chlap, nepije, nefajčí, o deti sa stará, okolo domu porobi, len teda žijeme ako spolubývajúci. Takže by som z toho vyšla pravdepodobne ja ťa najhoršia. Je síce pravda že odkedy sme sa zoznámili som zostarla, osedivela aj pribrala no uvedomila som si že ja vlastne zajedam tu frustráciu zo svojho života. Neviem s nejako namotivovať že to mám urobiť pre seba, deti.....zdá sa mi že zvyšok života už nejako dožijem takto nanič, aj keď väčšinu mám ešte pred sebou.😢

0kristina0
6. júl 2023

Ak v tom nie je ziadna tretia osoba a jediny jeho problem je, ze ho nepritahujes a svojho muza stale lubis a chces to zachranit, tak sa nakopni a zmen to. Zacni na sebe makat a skus si zachranit vztah

hugger
6. júl 2023

Z tvojej temy badat potrebu porozpravat sa o tvojom rozpadajucom sa vztahu a pocut slova podpory. Mas niekoho na taky rozhovor?

Ku vsetkym tym radam co potrebujes zmenit pridam len jeden postreh:

Takychto situacii kedy muz opusta zenu (ci uz to prejavi otvorene ako ten tvoj, alebo potajomky neverou) je tu na MK vela. Vacsinou zena zaujme postoj ze je to hovado,hulvat vagabund a povalac a vykresluje ho vylucne negativne. Tazko uverit takemu jednostrannemu nazoru a tazke poradit.

Ty naopak mas dostatok ferovosti, ze vies aj verejne ocenit jeho prinos pre domacnost a rodinu a dostatok sebareflexie, ze si schopna vidiet svoj podiel na tejto situacii. To je skvely zaciatok. Najvacsiu sancu na uspech ma niekto kto si uvedomuje, ze zmena je potrebna a ze je v jeho silach ju zrealizovat. Drzim palce.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
eva8
6. júl 2023

Oj, máš to ťažké, rozbili sa ti sny. Bola som svedkom toho, ako manžel manželke vyhadzoval na oči, že ho už nepriťahuje. Mali maličkú dcérku ešte skolkarku. Strašne ju to bolelo. Ustála to. Trpezlivo vysvetľovala, že manželstvo nie je len o vzhľade, že čím všetkým si prešli, ako sa mu páčila, ako jej zaplietal vlasy, keď spolu chodili, že majú dcéru, ktorej chcú vytvoriť bezpečný domov. Je to silná žena.
Dcéru už majú vyštudovanú, pracujúcu, sú na ňu hrdí, v manželstve sú si oporou. Ustáli to. On ju má rád a nemenil by

Neviem, ako sa citovo odpútať od človeka, ktorého miluješ a si s ním v neustálom kontakte. Skúsila by som sama pre seba nejakú zmenu výzoru, ktorý by sa mne (nie manželovi) páčil, aby som sa v ňom cítila pohodlné. Možno si len tak pre radosť kúpila šaty, ktoré mi padli do oka, vyskúšala by som si a cítila sa v nich pekná 🙂 Ráno sa upravila ako kedysi 🙂 Dlho som si nevedela robiť radosť pre seba, považovala som to za zbytočne, až raz som si kúpila jedny šaty a bol zo mňa iný clovek 🙂 Skús to. Žiť pre synčeka, pokúsiť sa brat manžela ako kamaráta a spraviť si radosť pre seba. Teraz som si dala spraviť nechty. Klasický nenápadný lak s tenuckou bielou linkou na konci - mikromanikura. Úplná zmena vzhľadu rúk, skús to. Ak môžeš, zajdi na pedikúru - pekne nalakovane nechty na nohách, ktoré si budeš udržovať. Začni maličkosťami, začni sa o seba starat, manžel si to všimne, kúp si parfém, nech vonias. Všetko ide do peňazí, ale raz za mesiac cca 20-30 eur skús obetovať na seba ❤️ Ak nie ste vo veľkej finančnej núdzi. Manžel to ocení, začne si to všímať. Zmeň farbu vlasov, hoci len zmyvatelnym šampónom. Skús si zacvičiť, zabehať si (ak manžel postráži malého), premoz sa 🙂 Pôjde to, všetko je vec zvyku.Budes sa cítiť lepšie, ver mi 🙂 Ako sa budeš odputavat od manžela, manžel sa začne priputavat k tebe 🙂

pralinka25
6. júl 2023

@terydog a to uz preco takto? to si svojho zivota ani trosku nevazis? preco ste sa tak oddelili? tento postoj naozaj nechapem. preco? nerypem. pytam sa lebo by som to chcela trochu pochopit. vsetci starneme ale to neznamena ze sa mame opustat. na starnuti nie je vobec nic zle.

autor
6. júl 2023

@eva8 zas keď ti tvoj muž povie , šak ty si prasa , môžeš to zjesť aj ty, tak trošku tá to zarmuti ..

tamitamitami
6. júl 2023

Začni jednoducho kaderníčka, nechty, mihálnice, zafarbenie obočia (už podľa toho čo sa tebe páči)....to sú také viditeľné zmeny ktoré vidieť hneď a vydržia niaky čas. A uvidíš hneď sa budeš cítiť lepšie nakopne ťa to.
A potom strava cvičenie, nemusíš to robiť radikálne....stačí sa troška kontrolovať v jedle občas si zacvičiť keď je chuť a hneď budeš vidieť zmenu.

pralinka25
6. júl 2023

no a uz si nieco teda zacala? mas niekam termin? alebo si si nieco kupila?

autor
6. júl 2023

@pralinka25 áno dnes som sa zaregistrovala do kalorickych tabuliek, dala som si sama so sebou posledný pohár aperolu , na nový začiatok, na zajtra som si zostavila komplet jedálniček podla kalorickych ( možno sa ti to bude zdať malo ,ale pre mňa je to krôčik vpred)..kúpila som si asi za tašku nových veci , bola som v DM pre novu kozmetiku , zajtra dám gélové nechty, mám doma tu sadu na robenie , o hodinu skôr vstávam aby som si zacvicila , lebo počas dňa nemám kedy veľmi ..možno je to málo , ale aspoň postupne takto

autor
6. júl 2023

@pralinka25 kaderníčka nemá voľne zatiaľ ,ale budem riešiť aj to

pralinka25
6. júl 2023

nezda sa mi to malo. podla mna je to super. ja nechcem rypat ani ta deptat alebo zhadzovat. chcela som len vediet co si si vybrala. hlavne nepolavit. zaciatok bude asi v pohode. potom pride kriza a potom daslia ale vydrz. nemusis skakat 10 metrove skoky. po malych krocikoch dalej zajdes a uvidis ze budes mat zo seba radost. drzim palce.

marca12
6. júl 2023

Tak sa zacni pacit sama sebe. Cvic,chodievaj medzi ludi,staraj sa o seba,dopraj si relax a oddych. Ked zmenis pohlad na seba,bude z teba vyzarovat spokojnost a mozno sa mu znova zapacis. Minimalne zacne rozmyslat,preco si sa zmenila a opeknela.

autor
7. júl 2023

@pralinka25 nie ja som to nebrala ako deptanie ani zhadzovanie, len strašné by som chcela všetko hneď a nedá sa mi😔 aj ohľadom na financie a na všetko

pralinka25
7. júl 2023

ak ti mozem poradit tak si to rozdel na postupne kroky. ja ta chapem. ja som taka ista. okamzite vsetko a hned idealne uz vcera. ale....
u mna je to faza kedy som nastartovana vsetko ide ale je toho vela. zacnem byt z toho vycerpana a to je zaciatok konca. ked idu veci postupne vydrzim pri tom vzdy az do konca.
a ono to tak nejako ide vsetko ruka v ruke. neboj. niekedy je aj cesta samotna cielom. ber ten proces tvojej zmeny tak, ze si ho uzijes. ze sa naucis byt sama so sebou stastna. ze kazdy ten krok je vlatne cielom nie nieco imaginarne kdesi na konci.
tvojim cielom nie je pacit sa niekomu, zavdacit sa niekomu, byt pre niekoho uzasna. tvojim cielom je uzivat si zivot, sprijemnovat si chvilky, naucit sa mat rada. a ani sa nenazdas a tym cim budes sama pre seba budes aj pre svoje okolie. nejde len o manikuru pedikuru ale aj o tvoje vnutro. o tvoju pohodu, tvoje stastie a spokojnost. to je este dolezitejsie ako nechty. prejavi sa to na tvojom celkovom vzhlade a vyzarovani.

gaborka28
7. júl 2023

Ono sa veľmi ľahko radí, ako sa máš venovať sebe, aká máš byť pokojná. Lenže v realite, kde je z tvojej strany navyše okrem citov aj určité sklamanie a som si istá, že aj dúfanie, že sa to zmení, že to pochopí atď, je to o dosť ťažšie. To zvládne fakt len vyrovnaná žena, ktorých ale v týchto situáciách spočiatku nie je veľa. Z vlastnej skúsenosti ti odporúčam premyslieť si pravidlá, v akých budete fungovať. My sme to neurobili a dopadlo to tak, že nejaký čas som pokračovala vo full servise, aby som mu ukázala, ako mu je dobre. Striedala som to s obdobiami, kedy som sa tvárila vyrovnane, aby som zas seba presvedčila, ako to zvládam. Vždy som chcela všetko hneď, najlepšie tak, aby som dokázala, že vlastne som ja najlepšia volba (my sme mali ale iné problémy). Vždy však po nazbieraní emócií prišiel taky mentálny breakdown, že až. A manzel si zil svoj život ďalej, len nechápal, čo akože mne je. Takze urcite pravidla - hoci ti v nich nebude prijemne, ale pomôžu ti vysporiadať sa s tým po tej organizačnej stránke. Casom zacnes vnimat manzela z iného pohladu, zrejme aj on teba. Casom si uvedomíš, ze musis v prvom rade byt spokojna ty. Mozno sa to nebude pacit mnohym ľuďom a z tvojho života odídu alebo ich sama odstránis. A možno zistite, ze “fungovanie kvôli deťom” nemá žiadny zmysel pre nikoho, najmä nie pre deti. Kazdopadne nebud sa na všetky tie pocity sama, možno kamoska, možno niekto blízky. Mne dosť pomohla psychologicka, ktora nebola nijako zaangažovaná v našom vztahu podľa sympatií ku mne či manzelovi. Bolo to ťažké, ale nakoniec som si aj tak uvedomila, ze ak by sme sa rozviedli na začiatku, urobili by sme najlepšie a teraz by sme boli každý už inde. Pokusy o spoločne fungovanie kvôli deťom, ak s tým nie sú stotožnení obaja partneri, sú len predlžovaním agónie a trápenia vsetkych zúčastnených. Drzim ti veľmi palc e

pralinka25
7. júl 2023

@gaborka28 super si to napisala. tiez si myslim ze je to predlzovanie agonie hlavne pre autorku. kazdy den jej to bude solit rany a detom to aj tak nepomoze. je to zlozite a tazke 😢

gaborka28
7. júl 2023

A ešte by som chcela dodat, že vonkajšie zmeny ako nechty, vlasy atd sú síce fajn, urcite mnohym zenam aj pomôžu, ale všetko to je len wau efekt, ktorý prejdem s prvou depkou. Urcite sa musis o seba starať, ale ja odporucam zacat vnútrom, potom aj ten vonkajsok bude jednoduchšie zmeniť - kvôli tebe, nie kvôli inym.

autor
7. júl 2023

@pralinka25
@gaborka28 povedal mi ,že rozvádzať sa nechce a chce to udržať , po všetkých stránkach...tak teraz neviem ,či len ten výzor mu vadí (ale ten vadí ,aj mne) alebo kde je problém

pralinka25
7. júl 2023

no a keby si sa ho napriamo opytala. sadli ste si a uprimne sa porozpravali? verim ze ste sa rozpravali ale chce to asi taky hlbsi rozhovor bez deti naokolo a upriny. ako si to predstavuje nech ti presne povie.
no zmenit vzhlad obzvlast ked to chces aj ty sama je ten najmensi problem. to sa da. a tu ti isto kopec ludi aj pomoze s radami.

autor
7. júl 2023

@pralinka25 povedal že mu vadí že som pribrala , že som sa prestala o seba starať , že starostlivosť o deti mám špičkovú , a všetko okolo toho ..ale že o seba sa nestaram ,že mi je jedno čo si oblečiem atď

pralinka25
7. júl 2023

mozno ma vas vztah nadej. mozno ti to naznacoval a ked si sa nechytila povedal to takto natvrdo.
fakt to skus. ale okrem toho radim skusit pracovat aj na vaom vztahu. pretoze schudnutie ani nechty ho neprivedu k tomu znovu sa zamilovat. skus sa vratit na zaciatok. byt tym lovekom do ktoreho sa zamiloval. a pridat k tomu nieco do coho sa moze zamilovat znova a znova. da sa to. aj po rokoch.

eva8
7. júl 2023

Popros ho o pomoc. Podľa tvojich slov mu vadí len tvoj výzor. Teda chudnutie je proces, dlhšie to potrvá, ale medzitým si kúp niečo pekné pre moletky - oblecenie + topánky. Umyté vlasy, farba vlasov, upravený účes + vôňa + upravené obočie kozmetikou + nafarbené mihalnice + nechty + pedikúra veľa spravia. Kym nie si zvyknutá, budeš sa cítiť neisto, ale ak sa ti to zapáči, budeš sa cítiť ako "hviezda" 🙂 Neviem ako to mas make-upom, ja nepouzivam, ale keď sa príležitostne upravím, je zo mňa iná žena 🙂 Dôležité je byť spokojná sama so sebou pri úpravách. Môžeš začať malými krokmi, aby premena nebola šokom pre manzela. Ak chce ostať s tebou, otestuj sa pocitmi z tvojho upraveného výzoru tak, že zajdes niekam von s kamarátkou alebo sama, on ostane s dietatom. Dôležitý je tvoj cieľ - chces ho ziskat späť? Ak áno, začni sa o seba starať, choď sama von, taktiež neprehliadaj pritom manzela. Ži si akoby svoj život so synom a men svoj výzor 🙂 Keby ti to s manželom nevyšlo, prejaví o úpravenu starostlivú mamicku záujem iný chlap 🙂

autor
7. júl 2023

@eva8 s make-upom som kamarátka.. 🙂 mávala som o 13 kg menej , veľa to spravilo pri mojej výške ..nechty, pedi a kadernícku musím navštíviť to je pravda..aj sa maľovať pekne a aj obliekať, je to hrôza,mám samé vyťahané,vyprate ,staré veci ,lebo som neinvestovala😔 bolo mi ľúto do seba a on to teraz vidí ..