Ako to je so zmiešanými rodinami?
Zaujima ma ak ma zena deti s manzelom potom sa rozvedu. Alebo v horsom pripade manzel zomrie. Jednoducho najde si noveho manzela tak ten muz je schopny tie jej deti milovat ako svoje? Z lasky k tej zene , ze miluje ju a tie deti pochadzaju z nej.
môj druhý manžel sa mojej dcére venuje oveľa viac ako jej biologický otec po každej stránke (finančnej, emocionálnej, edukačnej, zážitkovej..)
Toto je naozaj veľmi individuálne. Poznám chlapa, ktorý si ,,vyzenil " syna, no aj s jeho matkou sa rozviedli (spolu mali vlastne 2) a stará sa o toho nevlastného syna celý život, aj keď si ho nikdy neosvojil. Rozviedli sa, keď mal 15r, platil mu vysokú školu, dlho ho finančné podporoval, zaujímal sa o neho, a dodnes sú v kontakte, navštevujú sa, zavolajú si, pomôžu si ak treba. Takže by som to zhodnotila, obľúbil si ho ako vlastného a dodnes ho tak berie (chlapec má okolo 35, a stále ho vola ocko. S jeho mamou boli v manželstve tuším 5r?)
Ale bohužiaľ, stretávam sa častejšie s tými horšími prípadmi.
A ešte je tu tretia kategória.... sú aj takí, ktorí sa na vlastne vykaslu a starajú sa o cudzie tak, ako sa ani o vlastné nestarali...
Je to tazko zovseobecnit, kazdy je iny. Mam kamaratku ktora ma svoje deti a jej priatel ich vzal ako za svoje, krasne sa s nim spraval aj vsetko, roky rokuce to vyzeralo, ze je vsetko idealne dobre a potom raz jej povedal, ze uz viac nevladze, ze to nie su jeho deti a ze denne si to viac a viac uvedomuje a ze nechce tak uz fungovat.

Ano postasti sa niekedy. Ale je to velmi vzacne. Tie deti by casto vedeli rozpravat.