Ako to riešiť?
Baby už som tu davnješi písala,ohladom priatela,ktorý si narobil dlžoby..v Tcome..teraz má exekuciu na krku,,co sa ani necudujem.Problem je v tom že neviem ako dalej,bola som sprosta vzala na seba požičku a zaplatila polovicu dlžoby 3000 eur,teraz to mam na krku ja,lebo jemu nedali kedže nemá ymluvu,ja sprosta som sa dala nahovoriť :((nevadi stý už ic nenarobím.Lenže ja už neviem ako dalej,žijeme spolu,mame syna 6 rocneho,vseptembri ide do skoly..Priatel mi na požicku dava 100 eur mesacne ale to aj postupne vypýta spet,na bezin,na jedlo, na cigi.atd..ciže akoby mi nic nedal..Absolutne nic neplati,ani skolku poistky nic,vsetko hradím ja.a to mam len 330 eur plat!!! a ostane mi 100 eur s coho si viem este aj usetrit i ked len po 10 eur.Snažim sa ako viem,koli synovy.Ale už nevladzem on neprispeje na jedlo na nic..AK tak na dhare pepsi koli...Pred malým sa sprava ako hulvat,nada ked sa mu nedari,potom mu ukazuje na youtube blbe hry,dake tanky strielacky ..a mali len to chce pozerat.. a ja mu to už tažko zakažem,snažim sa ale potom place že chce tatina on mu dovolí, a potom som nestastná stoho .Je to nemožný neschopný chlap...Najviac ma stve že je zlým vzorom pre dieta.Chcela by som odist od neho prec ale neviem ako začat. kedže mi ostane len 100eur mesacne.A on mi platiti nic nebude ani s malým nepomože :/ ked odidem..a bojim sa aj toho že si niečo urobi,lebo kolko krat som chcela odist tak sa vždy opijal..a este vecsie dlžoby narobil..je to začarovaný kruh sktoreho neviem ujsť :///
lenže ja nemám ani mamu ani otca ku k.by som mohla na cas ist :/ mam tu len kamosky ale tie mi z bývanim nevedia pomocť :/ neviem ako zacat,bojim sa,robím na smeny rano mam byt už o 5:30 v praci ciže to nestiham ani maleho zobrat do skoly,a ked mam poobednu ist po neho,zatial chodi pravidelne priatel aspon že to..ale inak nepomože s nicim vsetko poje ked nakupim,ako keby to bolo zaarmo,ja niesom lakoma na jedlo nech si d avela krat mu aj kupim ale to sa neda aby zjedol pol kila sunky na jedno posedenie,ja nato penazie nemám..
Odid od neho, a ak si nieci urobi - to je jeho problem... naco ti je taky chlap? Hovno zarobi a este zanho platis uver...
@nyika Čo si MATKA TEREZA? Máš syna, o toho sa treba starať, nie o blbého priateľa. A keď chce nech sa spíja, ale za svoje. Takého chlapa sa treba čím skôr zbaviť. Za pár rokov budeš Z NEHO troska.
viem mate pravdu :/ len ked mam ten blbý strach,bojim sa ako to bude malý znašat,lebo on ho velmi lubi..:/ niekedy mame dobre chvile,ale velmi malo,ja snim už nechcem ani spavat..lebo stale vidim aký je neschopný,nevie nas uživit, o nic sa nestara,len o svoje ja ani neviem kolo zaraba nic,ani ma to nezaujíma,lebo viem že klame,raz som mu pomohla a teraz to caka znova..ale už kaslem na neho ..
Na kazdom mestskom urade je socialne oddelenie, ktore prideluje byty, resp. izby v sociálnom zariadeni, neviem ako casto je to u vs v meste a za akých podmienok, ale urcite tam chod a spytaj sa. Tam by si sa mohla na cas ubytovat, alebo by ti aspon mohli poradit nejake centrum pre matky s detmi, ktore sa chcu takto osamostatnit od ´priatela, tyrana a roznych im podobných typom´. A to, ci si nieco tvoj priatel spravi alebo nie....neboj, nic si nespravi, taketo typy to len hraju na city svojich partneriek a tak ich psychycky vydieraju!!! Nenechaj sa! A zober posledne kusky odvahy a rozumu do hrsti a utekaj!!! Pozeraj v tomto pripade sa seba a na syna!
Pýtala som sa na tie mestke byty ale mne nedaju nemám tu trvalý pobyt..som len zamestanana tu a žijem u neho v podnajme,ktorý plati on,..tie to nieje jeho byt..Si predstavte že na kraviny ma ako su pretekarske auta za 600 eur plus auto si teraz kupil nove za 3500 eur na splatký,a pritom na dve stare v dielni..ale na jedlo,a mne davat nema..neda ani cent navyse do jedla..aj ked da sem-tam vypita spet.
@nyika Obrát sa na nejaké krízové centrum pre matky s deťmi, určite u vás niečo také existuje. Taký vzťah nemá vobec zmysel, prečo si brala na seba tú požičku, ked on pracuje? Nechápem. V krízovom centre vyžijete aj z mála. Ked splatíš tú požičku, tak potom sa nejako postavíš na vlastné nohy. Základ je, že máš prácu. Malý može do školy chodiť aj sám, alebo sa v centre dohodneš, že ti ho tam bude niektorá mamička vodiť, určite sú tam aj iné matky s deťmi, všetko sa dá zariadiť, len treba chcieť. Tvoj priateľ je sebec, myslí len na seba, sebe kúpi drahé veci a tebe nedá ani na jedlo, hrozné fakt. Ja by som s ním nebola ani sekundu.
on hradí len byt..ja vsetko osatne,poistky,inernet,skolku,stravu v skolke,kružky maleho,a isto vies že strava je najdrahsia položka.
A neda sa ist do nejakeho krizoveho centra pre matky, ako tu bolo vyssie spomenute? Pripadne ist byvat s dalsou slobodnou matkou a vypomahat si s detmi. Ked robis rannu, nech ta druha zoberie syna do skolky, ty jej zase vypomozes inak. To mas doma darmozraca a obycajneho chuja, co nie je ani chlap. Spravny muz sa ma vediet postarat o rodinu alebo sa aspon snazit, no to, co pises, velmi nesvedci v prospech jeho snahy. Zbytocne stracas cas s otcom svojho dietata
@nyika Že si niečo spraví? Takéto egom nadopované príživnícke nuly si nič nespravia....Chúďa dieťa, dobrý príklad má vo svojom otcovi....A ešte by ma zaujímalo, koľko krát ti fľasol po papuli, keď prachy nedostal??? Okamžite do najbližšieho krízového centra, nakoľko nemáš ani rodičov, tak by ti mali poskytnúť pomoc na začiatok, tam si aj mamičky vzájomne pomáhajú so strážením detí, ak je nejaká v práci.
@nyika a prečo kupuješ šunku pol kila, kúp malému raz do týždňa par kúskov na večeru a zvyšok rovno do rožka na desiatu, rožok odlož do chladničky a priateľovi vysvetli, ze ak chce fajnové jedlo aj on, musí prispieť na stravu, ináč by som mu chleba s maslom dala na večeru, bože, takto sa necháš zdierať? Slovo priateľ znamená niečo úplne iné, ze ho vôbec este tak nazveš , príživníka! Mám kamarátku, ktorá roky živila svojho manžela a on si cédečka a iné blbosti kupoval, už je rozvedená a žije s iným v konečne šťastnom vzťahu. Želám ti, aby si aj ty mala takéto podobne šťastie v živote, s týmto priateľom ťa nič dobre nečaká, žiaľ, asi to aj sama vieš. Ak je dieťa jeho, je povinný sa podieľať na jeho výžive, musí ti finančne prispievať, ak nechce sám od seba, treba dať na sud a ten mu urči, aké výživné má platiť.

a to naco ti je taky priatel? baby ja neviem ale takto samam sebe branis najst si niekoho normalneho, kto vas bude lubit. a nic si neurobi to sa bat nemusis 😉 nenechaj sa vydierat.