icon

Ako to svokrovcom diplomaticky vysvetliť?

11. jún 2023

Ahojte baby, pôjdeme na dovolenku, svokrovci pôjdu za ten čas pravdepodobne k nám , kvôli psom ..prosím vás ako im diplomaticky vysvetliť a povedať ,že keď pôjdu k nám ,nechcem aby si brali k nám deti ,ich druhého syna, muzovho brata? Muž sa im to hanbí povedať ,takže to zostane na mne ..
Ich deti sú so svokrovcami stále, takmer každý deň ..
Ide o to z,že oni sú veľmi nevychovany , a bez môjho dozoru nechcem aby boli u nás, proste oni rozbijú televízor(naozaj),im je jedno , donicia hračky, roztrhaju knižky, moja dcéra plakala po minulej návšteve a keď som ich upozornila tak ten 5rocny mi povedal že jemu je jedno a ten 8 to je, tiež bez diskusie..moje deti majú hračky, ktoré si šetria, aj drahšie ako elektronické autíčka, motorku , možno sú to podľa vás len hračky, ale my s mužom musíme tvrdo pracovať,aby sme im mohli také kúpiť , nik nám nedá len tak ..
Problém je , že každy už je zvyknutý, a každý mávne rukou nad tým ,aky sú ,vrátane svokrovcov ..proste nechcem prísť domov a nájdem doma kopu donicenych veci ..
Mám tiež syna , ktory vymýšľa, ale toto by som mu v živote nedovolila , toto je extrém a hrôza..ja kvôli nim robím oslavy mimo domu ,len aby nemuseli byť u nás..
Ako to diplomaticky,ale narovinu povedať svokrovcom ,že si to neprajem a že to nechcem, aby bez nás , boli tie deti u nás? Keď tie deti sú ich prívesky? A bohužiaľ si zvykli aký sú ,takže už to tak veľmi nevnímajú ..

huxy
12. jún 2023

Muž sa hanbí sám to rodičom povedať? Koľko má rokov, 5? Ja by som sa necítila príjemne a možno aj hanbila, povedať to cudzím ľuďom. Ale rodičom? Na rovinu a surovo by som im to povedala, rázne požiadala. A určite by to malo povedať dieťa rodičom (teda tvoj muž), a nie ich partner. Nevidím na tom nič čudné. Tiež si dávam pozor na veci, od malička som to učila aj dcéru. A teda tiež by ma šlo poraziť, keby mi to nedbanlivo niekto len tak ničil.

oslo1
12. jún 2023

Normalne by som poprosila svokrovcom, ze nakolko chlapci su nevychovani, tak ked k vam pridu za psami, nech tie deti neberu so sebou, lebo sa bojite, ze zasa nieco znicia.
Ked uz k tym drahym psom mate taku velku citovu vazbu, tak ste si Mali zabookovat dovolenku aj s nimi.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
bimbambim
12. jún 2023

Buď si nekupovať dovolenky keď máte výstavne psy ,alebo si otvoriť hubu a ochotným svokrovcom povedať ,že žiadne návštevy u vás doma.Aj keď sľúbiť môžu ,ale čo to dodržia zbadas až keď prídeš domov.

autor
12. jún 2023

@bimbambim môžu mať návštevy , môžu ich prísť pozrieť aj priatelia , posedieť na terase , pogrilovat..tam ide, iba o tie deti ,nič a nikoho iného

autor
12. jún 2023

@oslo1 áno najradšej by som aj s nimi išla ,o Tom pokoj ..ale to je ako tahat kone niekam do hotela a do takého tepla nijako 🤷

elmivelmi
12. jún 2023

no je to nemila situacia veru,ako mna by tiez zarazilo ze deti porozbijaju veci a tvoje obavy su na mieste.Ale musim ti napisat,a naco su vam taketo psiska??????Uz musis teda na dovolenke trpiet a bat sa o hracky alebo skus tompovedat na rovinu,len ci Vam potom pridu psiska vyvencit.A inak mal ny to muz vysvetlit,ty sa do tohi nemontuj,je to jeho povinnost ak je slaboch budu rozbite hracky.

autor
12. jún 2023

@elmivelmi mne nevadí im to povedať , len nejak diplomaticky to uchopit
Zas ako tu jedna napísala a má pravdu, prečo by do druhého domu mali ťahať iné deti? Veď pochopiteľne by si to ani dovoliť nemali , bez toho aby sme im museli aj niečo hovorit..
3roky sme nikde neboli, teraz chceme kvôli našim deťom, necestujeme stále niekam a o svoje psi sa staráme sami

elmivelmi
12. jún 2023

lebo to nie su cudzie deti.Naprikald,ved ja ta chaoem ze mas obavy a tesite sa ale problem tu vidim bojove psy-kebyze mate nejaku kolijku tak ju moze aj sused vyvencit.Ale takto? na druhej strane ty mozes aj svokre vysvetlit a zakazat nratrancov deti k Vam nosit ale ci to ona aj dodrzi.Vezme a povie ,nevzala.

autor
12. jún 2023

@elmivelmi áno to je pravda môže byť ,ale to ma zamrzí keď to spravia , pretože ja som tam bývalá roky , ale toto som im nikdy neurobila...

autor
12. jún 2023

@elmivelmi tie psy sú inak vycvičené , vychované a socializovane, len vyzerajú ako vyzerajú

ildiko36
12. jún 2023

Ked povieš svokrovcom aby tam nezobrali deti môžu odmietnuť pomoc, nepoznám tvojich svokrovcov ale podla mna tvoj manzel by im to mal povedať nie ti.
Inak to zoberú od syna ako od nevesty.

autor
12. jún 2023

@ildiko36 muž to nepovie , všetko v rodine vybavujem ja😅 on zas vybavuje veci s cudzími 😄, aj za mňa , účtovníčka, banka atď
Tak to máme nejak podelené..samo sa to tak ..ale akoze doteraz keď som niečo aj reprodukovala problém nebol, nikdy sa neurazili ,mame dobre vzťahy...len to neviem ako to sformulovať ,lebo ja som tak trochu horúca hlava ...

adrianap83
12. jún 2023

A nebojíte sa, že tie deti, ako sú také "divoke" - bez urážky, takto o nich píšeš, by mohli tie vaše psy nejako vyprovokovať? Predsa aj pre ne to bude zmena situácie, muž a Ty tam nebudete. Ja chápem, že sú vycvičení, no ak tie deti robia, čo si napísala, ved to nikdy nevieš, čím tresnú, hluk, krik,rýchly pohyb, pes sa zľakne a nešťastie na svete.
Možno by to takto mohol manžel vysvetliť. Keď nechce cudzích ludi, ale divoké decka tiež nie sú ôk.
Vaši tiež môžu v tej situácii niečo opomenúť. Keď budu dávať pozor na všetko možné okolo deti.

simca06022011
12. jún 2023

Psy by išli do hotela

autor
12. jún 2023

@adrianap83 áno bojim , nikdy ,nevieš , my ich zatvárame v prípade detských návštevníkov, v tomto som ja zodpovedná , aj keď je vycvičený , je to pes..pri mojich deťoch sú pustený ..ale druhých nepoznajú ..
A ešte by som chcela podotknúť že ja nemám problém s detskými návštevami , mojim deťom normálne chodia spolužiaci zo škôlky, kamaráti k nám ..len s týmito konkrétne máme , hoci to je rodina...

autor
12. jún 2023

@adrianap83 on tu tie deti tiež nechce, jeho šľak trafa keď vidí čo robia ,a keď ich upozornis nič a keď upozornis rodičov tiež nic..

simca06022011
Autor odpoveď zmazal
sissy27
12. jún 2023

Ani z voza ani na voz s tebou… v prvom rade, ked mam akekolvek zviera, tak rozmyslam tri kroky dopredu, ak este take “fajnove “ ako popisujes, tak aj 10 krokov. Tie deti snad nie su ziadna novinka, takze ste vedeli vopred, aky problem vas caka… takze za mna ste si mali vybrat dovolenku kde mozu psy s vami alebo riesit starostlivost o nich inak. Alebo byt bez dovolenky.
Teraz by som to riesila tym, ze vacsinu miestnosti v dome pozamykam (prosim ta nezacinaj s tym, ze nemate zamky, lebo to je otazka dvoch hodin dat ich namontovat) a uskladnim tam tie drahsie veci a ostatne co znicia, dam k nahrade ctenym rodicom tych deti.

klarolinne
12. jún 2023

No v pravom rade by to mal povedať tvoj muž. A nápad, že obrátiť to tak že ide o bezpečnosť vnúčat ktoré sú neposedné, nie o hračky tvojich detí. Ale o to, aby im psy nič neurobili, poprosiť ich, aby ich tam nebrali, lebo by ste boli v strese, že sa niečo udeje či už synovcom alebo psom, že im deti dajú niečo zjesť čo nesmú atď. Hračky a ničenie vecí nespomínajte.
Druhá možnosť je darovať bratovi a jeho rodine nejakú mini dovolenku - poistit sa aby neboli doma 😂😂 (to je vtip samozrejme, ak niekto nepochopil)

autor
12. jún 2023

@adrianap83 minule nám skákali po ratanovom sedení , novom , ako na trampolíne tak skákali , rodičia ticho a keď som im povedala rodičom že nech to nerobia sa urazili ,lebo ich detom nikto iny nebude hovoriť čo môžu a čo nie...u mňa doma !!!

katus226
12. jún 2023

Narovinu povedat. Uprimne nechapem tych rodicov. Ja mam dve male deti a su presne take, o akych je tu rec. Nechci vidiet, ako to u nas vyzera, a to sme pred 5 rokmi vsetko zrekonštruovali. Lenze prave preto by som sama nesuhlasila, aby ich niekto bral k inym domov. Mam strach, aj ked ideme niekam vsetci, nieto ich pustit bez nasho dozoru. To je tym rodicom jedno?? Nechapem, fakt nechapem. Ved by ma svihlo od strachu, co zasa rozbiju. Taku skodu sa predsa patri nahradit!! A nie mavnut rukou, ze my sme zvyknuti...

katus226
12. jún 2023

Teraz citam o tom ratanovom sedeni... No taku este nehrali... Chodte k nim domov a skacte vy im po sedacke, tv im zhodte...

autor
12. jún 2023

@katus226 lenže ty máš možno menšie deti , tieto už má jeden skoro 9 a druhý 6...áno je im to jedno , napíšem na rovinu jedno, na oslavách ani neodlepia zadky zo sedačky , aby ich nepomenuli...nič , mavnu rukou že ,oni su zvyknutí, toto robia aj doma , presne toto sú ich vety a reakcia na všetko

dankanka
12. jún 2023

Nejde to povedat jemne. Narovinu treba. A ak mate bojove plemeno, mozno aj povedat, ze to nie he pre tie deti bezpecne tam byt, nahodou by daco zacali robit psom, tie to zle vyhodnotia a bude zle :D. celkom sa da vyhovorit aj na psy. Ale tuto by som hovorila narovinu.

bmolko
12. jún 2023

psi do psieho hotela?

juliet86
12. jún 2023

bud dat psov do psieho jotela alebo vsetky veci a hracky na znicenie pozamykat do izieb

katus226
12. jún 2023

Hej, maju 3 a 5 (dg. autizmus a epi). Ale nicit dokážu tak, ze az. Najnovšie mladsia buchala hlavou do dveri na spalni tak silno, ze nieco vykrivila a syncek sa nemohol dostat zo spalne chudacik. Musela som ich skoro vyvalit a odskrutkovat tu kovovu cast na zarubni, aby som otvorila dvere.

majulino
12. jún 2023

Jediné čo môžete urobiť je to, že tvoj manžel, nie ty, povie tvojim rodičom niečo v tomto štýle
Mami, oči, ja viem, že svoje vnúčatá veľmi ľúbite, aj my ich máme radi, len vás prosím, pre tentokrát, aby ste ich k nám nebrali. Je to pre mňa veľmi dôležité a bol by som rád, aby ste to rešpektovali a tiež by som bol rád, aby ste si aj vy od nich na chvíľu oddýchli aspoň takým spôsobom

buberova
12. jún 2023

Nemôžu svokrovci zobrať tie psy k sebe?
Podľa mňa je absolútne na mieste rozhodovať o tom čo sa bude diať vo vašom dome kým tam nebudete.
Možno by som povedala niečo v zmysle že im veľmi pekne ďakujem za to že mi pomôžu so psami, že je to od nich veľmi pekné a obetavé a cením si to. Len že by som ich veľmi pekne chcela poprosiť o jednu vec že budem oveľa oveľa pokojnejšia, keby tam tie deti za ten týždeň neboli. Že viem že ich majú veľmi radi a budú im chýbať, ale že sú také živšie a si radšej keď si aj ty doma keď sú u vás tie deti. Ale že nemáš problém ak si zavolajú nejakých kamarátov alebo inú rodinu a niečo si opečú.