Ako to svokrovcom diplomaticky vysvetliť?
Ahojte baby, pôjdeme na dovolenku, svokrovci pôjdu za ten čas pravdepodobne k nám , kvôli psom ..prosím vás ako im diplomaticky vysvetliť a povedať ,že keď pôjdu k nám ,nechcem aby si brali k nám deti ,ich druhého syna, muzovho brata? Muž sa im to hanbí povedať ,takže to zostane na mne ..
Ich deti sú so svokrovcami stále, takmer každý deň ..
Ide o to z,že oni sú veľmi nevychovany , a bez môjho dozoru nechcem aby boli u nás, proste oni rozbijú televízor(naozaj),im je jedno , donicia hračky, roztrhaju knižky, moja dcéra plakala po minulej návšteve a keď som ich upozornila tak ten 5rocny mi povedal že jemu je jedno a ten 8 to je, tiež bez diskusie..moje deti majú hračky, ktoré si šetria, aj drahšie ako elektronické autíčka, motorku , možno sú to podľa vás len hračky, ale my s mužom musíme tvrdo pracovať,aby sme im mohli také kúpiť , nik nám nedá len tak ..
Problém je , že každy už je zvyknutý, a každý mávne rukou nad tým ,aky sú ,vrátane svokrovcov ..proste nechcem prísť domov a nájdem doma kopu donicenych veci ..
Mám tiež syna , ktory vymýšľa, ale toto by som mu v živote nedovolila , toto je extrém a hrôza..ja kvôli nim robím oslavy mimo domu ,len aby nemuseli byť u nás..
Ako to diplomaticky,ale narovinu povedať svokrovcom ,že si to neprajem a že to nechcem, aby bez nás , boli tie deti u nás? Keď tie deti sú ich prívesky? A bohužiaľ si zvykli aký sú ,takže už to tak veľmi nevnímajú ..
@katus226 ale tam je veľký rozdiel , majú diagnózu , to je niečo celkom iné , to nie je nevychovanost , nie je to tým že proste doma môžu robiť všetko a mavnes rukou..ako v tomto prípade aj keď viem ,že si chcela asi ukázať na to ničenie a že máš iný postoj k tomu ..
@buberova áno to by som mohla,tak .. lebo druhý ľudia ozaj nevadia , môžu si zavolať koho chcú ..okrem nich
Ako obrovský milovník psov ti musím napisat, že sú to len psy a vnúčence sú vnúčence. Podľa mna nemas právo ich žiadať o sluzbu, aby sa ti starali o psov na ukor ich stráveného casu s vnucatami. Ono si aj koledujete o veľké hádky v rodine, keď sa to dozvie svagrina. Buď si všetko zamknite a nechajte otvorenu len garaz/chodbu, alebo si nájdite niekoho iného, kto vám ich bude strazit. Ja neodporúčam vôbec komunikovat s niekym to, že si tam neželáte tie deti.
@dankanka my sme mali obdobia že sme sa nebavili.,nic nové pod slnkom .nase vzťahy sú aké sú, my máme rozdielnu výchovu detí , a zmýšľania
Ide o tych rodicov. Proste mi to hlava neberie. Ked su teda zvyknuti, proste by som u nich zopar veci nechala znicit s poznamkou, ze mojim detom nikto rozkazovat nebude... nech vidia, ake to je. Chcela by som byt aspon spolovice taka splachovacia ako oni. Ja by som od hanby uz kanalmi chodila (su to diagnozy, ktore na prvy pohlad nie su zrejme a vsetci maju nase deti proste za nevychovane).
Tak potom ak nemate dobre vztahy, tak mozete aj svagrine povedat, ze idete prec, pridu Vam strazit stari rodicia dom a psy a nikoho ineho si tam nezelate, kedze nie ste doma.
Ked uz tvoj muz nema gule tak… ja by som to povedala, ked sa stretnete formou “jaaj este sme zabudli - viem, ze by vas taka blbost nenapadla, niekoho si k nam pozyvat - ale verime, ze (tie a tie) decka k nam nebudu chodit, kedze nie su vychovane a znicili by nam veci 🙂 radsej pripominame nech nevznikne nedorozumenie neskor 😇 Dakujeme” ;)
Tak ja úprimne neviem, akú radu by si chcela. Všetko, čo ti písali ženy, odmietnes.
Povedať im to nechcete, psov do psieho hotela nechcete dat,s vami ísť nemôžu, iného človeka k nim nechcete a nemôžte dať, a dovolenku zrušiť nemôžete tiež.
Co teda chceš urobiť? Lebo iné riešenie už nie je. Ono to dosť divne vyznie, povedať im, že teraz sa nestarajte o vnúčatá, lebo sa treba nám postarať o psy.... To ze deti sú divoké, je úplne dačo iné,áno deti sú zrejme rozmaznané a rodičia to flakaju, ale s tým tiež ty nič neurobíš. Teraz potrebuješ ich pomoc ty a podľa toho, čo píšeš, nie si bohužiaľ v pozícii, že si môžeš diktovať podmienky.
@dankanka no ak majú nejakú diagnózu, tak je to iné… ako autorka si tiež mohla zobrať so sebou psy. My sme mali molossa (teda musela byt oveľa vacsia ako rasa autorky) a tá precestovala polovicu Európy. Aj 16 hodinovú cestu do Čiernej hory zvladla, znamy majú Nemecku dogu a ti zase cestujú s nou bežne z írska (len kvôli nej autom). Ako je to tazka situácia. Keď už to takto nedomysleli, mali by si kusnut do jazyka, lebo toto môže veľmi zle vypáliť. Ja osobne by som sa riadne urazila a to mám psa na jednej urovni s človekom ako dlhoročný záchranár psov.
Dať psov do nejaké psieho hotela či ako sa to volá
@katus226 aj ja mám syna , ktorý proste neposlúcha , a snaží sa robiť čo chce...ale nedovolíme mu to , behame za ním , urcujeme hranice , stále vysvetľujeme , túto to proste chýba...tam je cely problém , oni sú zdraví , len nemajú mantinely
@lula313 mám dve deti , 4 psov to sa nedá , naozaj nie , nikde ti ich neubytuju
Autorka všetky rady neguje. Tak naozaj, čo chces počuť? Najsamlepsie riesenie-nech to rodičom povie ich syn. A žiadne výhovorky, že to vždy vybavujes ty. Nie! Ale asi hľadáš radu, na ktorú nik nepozná odpoveď
Nuz nadych vydych a ist na ferovku k svokrovcom, povedat vo vam vadi a uvidis. Mozno im padne vhod "dovolenka " u vas bez vnucat, mozno sa urazia a mozno slubia a nedodrzia.
V kazdom pripade ja by som dala preplatit svagrovcom vsetky skody a uz davno by mali zakazane ku nam chodit ( od vlastnych rodicov)
Este co sa tyka psov, pes je stale menej nez vnuca,tak to je a je to spravne. Ako majitelia vystavnych psov ste ich mali vziat so sebou alebo im zabezpecit kvalitnu starostlivost.
Skus dohovorit svokrovcom v style, ze vies, ze s vnucatkami su radi a iste by radi travili cas s nimi aj u vas, ale predsa len, take velke psi bez dozoru mozu nieco vyparatit (proste obratit to na psi a nie na deti), takze ich ku vam nemozu zobrat ani na navstevu. Ze je ine, ked ste doma aj vy a takto. Ze si im vdacna za pomoc, vazis si to, ale nechces im pridavat starosti tym, ze budu musiet striehnut na kazdy krok deti aj psov...
Nerozumiem načo má niekto 4 psov a nemajú poriešenú starostlivosť v prípade neprítomnosti doma . A tebe konkrétnej rady nie je , všetko neguješ ,ale pre mňa je maximálna drzosť niečo takéto od svokrovcov žiadať . A keď ti potom povedia, že ti teda psov strážiť nebudú , čo urobíš ? Evidentne máte peňazí dosť, veď všetko v dome , v izbách, na záhrade máte drahé, treba si nájsť kvalitný psí hotel a je to vyriešené. Ano ,je to drahé , ale tak evidentne si tí psy dokážu na seba "zarobiť "
No mat 4 psov bojoveho plemena, tak sa z domu ani nehnem. A viac ako o veci by som sa bala o to, aby niekoho nenapadli. Pes bez majitela sa sprava inak ako v jeho pritomnosti, duplom ked su 4, co je v podstate svorka. Obdivujem svokrovcov a cudujem sa, ze sa na to podujali. Autorka, stavias veci a peniaze nad ludi a medziludske vztahy. To sa ti v zivote vypomsti.
Prepac, ale mna by sa to ako rodiny dotklo, chlapci mozno nie su nevychovany, ale maju nejaky problem...
Ja by som im len povedala, že ak náhodou zoberú vnúčatá, nech na nich dávajú poriadny pozor aby nič nezničili a povedala by som im zopár príkladov a že nemáte ani oni nemajú toľko peňazí aby ste kupovali zbytočne nové veci a hádam si to uvedomia, že lepšie je ich nezobrať 😉
@lenka.25 psi si nezarobili sami na seba , dvaja sú iný , a keď myslíš šteniatka nie tie sme nemali, prednosť dostali deti ...
Ves co? Ja by som to povedala na rovinu priamo ako zakaz bratvfaganov k vam! A s rodicmi by som saceste pred dovolenku tak zhadala, ze ny boli irazeni dalsich 10 rokov a mala by som svaty pokoj!
To k comu sa stretavat s takymi dementami, rodina neridina?
No nevedia sa chovat na navsteve? Poslala by som ich svinskym krokom do ich kolnicky na drevo! Tam nech robia bordel kolko chcu. A za by cela rodina bola na mna nasrana? No nech!!!
Kwd su slepi voci takemu niecimu nech sami nechaju stat na hlavu od dospelych aj deciek.
Takymto stylom ti v 15stich podpalia dom.
@kp7333 oni sú není všetky štyri bojové ..
@trgypadl nemajú sú zdravé, keby im bolo niečo to by sme vedeli celá rodina ..aj celá dedina
Pridávam sa k ostatným, obrat to na psov, že sa bojíš o bezpečnosť detí, keď tam nie ste. Ze psi sú síce vycviceni, ale vy nebudete doma, tie psy to vnímajú inak. Keď aj svokra spomínala, že je unavená, tak to povedz, že aspoň si oddýchne od hluku, však "keď tu budete, aspoň si oddýchnete od tých tých detí, že všetci ich ľúbime, ale sú proste živí, tak aspoň po týždni si budete. Vzacnejsi."
Bud to teda povieš na rovinu ze tam deti nechcete alebo len takými rečami dáš najavo nepriamo, že nerátaté tam s tými deťmi. Riziko je, že nemusia pochopiť. Ale ak chceš diplomaticky je to možnosť, lebo priamo nespomenies, že ich tam nechcete, len ze rátas s tým, že tam nebudu
No tu bola chyba podla mňa zabookovania dovolenky pred vyriešenim stráženia...nabudúce najprv poriesit psov a ich stráženie a až tak dovolenku keď je to takto problematické 🙂 teraz už jedine ísť za svokrovcami, najlepšie aj s manželom im priamo povedať,poprosiť aby ku vám chodili bez deti, ináč sa to nedá 🤷♀️ pripadne nemáte nejakých kamarátov na ktorých sa obrátiť ? Alebo píšeš,ze chodíte aj na sútaže tak ak ste sa tam s niekym zoznámili, dôveryhodným, tak na nich sa ohľadom toho obrátiť ak bývajú blizko? 🙂

Tak presne to myslím, ze síce vycvičene psíky, lenže vzhľadom na situáciu- že muž a ty ste preč, už len toto bude stres pre ne. Treba povedať svokrovcom, no možno aj rodičom tých deti, že teda deti su zlate, ale "žive" a bojíte sa o ich bezpečnosť, vzhľadom na ti, ze mate bojové plemena. Véď to si nebudete vymýšľať, je to pravda. Čo si počne svokor s takým silným psom, keď mu "prepne" lebo dieťa nerešpektovalo ich príkazy, zákazy a provokovalo. A už len v správach budete.
Proste nie v zlom, ale ved to sa reálne stáva.
Ako veci sú jedna kapitola, mňa by viac toto desilo.