icon

Ako to svokrovcom diplomaticky vysvetliť?

11. jún 2023

Ahojte baby, pôjdeme na dovolenku, svokrovci pôjdu za ten čas pravdepodobne k nám , kvôli psom ..prosím vás ako im diplomaticky vysvetliť a povedať ,že keď pôjdu k nám ,nechcem aby si brali k nám deti ,ich druhého syna, muzovho brata? Muž sa im to hanbí povedať ,takže to zostane na mne ..
Ich deti sú so svokrovcami stále, takmer každý deň ..
Ide o to z,že oni sú veľmi nevychovany , a bez môjho dozoru nechcem aby boli u nás, proste oni rozbijú televízor(naozaj),im je jedno , donicia hračky, roztrhaju knižky, moja dcéra plakala po minulej návšteve a keď som ich upozornila tak ten 5rocny mi povedal že jemu je jedno a ten 8 to je, tiež bez diskusie..moje deti majú hračky, ktoré si šetria, aj drahšie ako elektronické autíčka, motorku , možno sú to podľa vás len hračky, ale my s mužom musíme tvrdo pracovať,aby sme im mohli také kúpiť , nik nám nedá len tak ..
Problém je , že každy už je zvyknutý, a každý mávne rukou nad tým ,aky sú ,vrátane svokrovcov ..proste nechcem prísť domov a nájdem doma kopu donicenych veci ..
Mám tiež syna , ktory vymýšľa, ale toto by som mu v živote nedovolila , toto je extrém a hrôza..ja kvôli nim robím oslavy mimo domu ,len aby nemuseli byť u nás..
Ako to diplomaticky,ale narovinu povedať svokrovcom ,že si to neprajem a že to nechcem, aby bez nás , boli tie deti u nás? Keď tie deti sú ich prívesky? A bohužiaľ si zvykli aký sú ,takže už to tak veľmi nevnímajú ..

thoughtfulweirdo
12. jún 2023

Ja celkom nerozumiem, aký problém vidíš ty a niektoré komentujúce. Načo veci komplikovať? Svokrovcom dôverujete, oni sú vám ochotní pomáhať so psami, takže vzťahy máte zrejme dobré, no tak už len kľudným hlasom, s úsmevom povedať, že ich prosíš o rešpektovanie, že si neželáte, aby do vášho domu brali vnúčatá X a Y. Keďže sú s nimi svokrovci často, sami vedia, prečo si to nezelate ;) maximálne ešte prihoď upozornenie, že sa bojíš aj o bezpečnosť tých detí pri psoch vo vašej neprítomnosti. Vecne, stručne, nepredprogramovať sa zbytočne na problém vopred 🤷🏻‍♂️ to nie je žiadna chúlostivá vec, ktorej by ste sa mali hanbiť.

ckocka
12. jún 2023

@kukuk29 Ona na nich nemože ísť štýlom a basta, lebo ak sa svokrovci zatnú tak je v háji. A logická odpoveď na toto je tak si svoje psy postráž sama. Ona nemá žiadnu páku na to dosiahnuť svojho, može len pokorne žiadať.

soraya25
12. jún 2023

No ja neviem keď raz mám takéto hobby a rodinne pomery nezaplatím dovolenku Resp pred zaplatením sa dohodnem a nie opačne. Píšeš ze idete len na par dni. Par dni psy hotel nestojí majland. Nás bol 3 týždne v hotelm keď sme boli v Amerike a finančne to bolo úplne v pohode. Mala si tu milión rad. Normálne povedz že si neželás pre bezpečie a dobro všetkých deti u seba. Zamkni drahé hračky a hold budeš sa musieť spoľahnúť na slovo svokrovcov a pripadne rátať so skodou. Taký je život. Nedá sa mat všetko. Aj psy aj dovolenku aj ušetrené za hotel aj svokrocov samých pre seba

sima234
12. jún 2023

Ešte raz sa spýtam. Svokrovci bývajú tak ďaleko od vás, aby sa k vám museli sťahovať kvôli psom?

0silvia0
12. jún 2023

Keďže berieš tento problém tak chúlostivo a nie narobinu, tak už zostáva možnosť bratovej rodine zaplatiť nejakú chatu v termíne, keď vy pôjdete na dovolenku. Aby boli s deckami-kazisvetmi niekde na chate a neviseli na krku svokrovcom.

nitka1157
12. jún 2023

Neviem mozno by som isla takto nato.ked uz to mas ty povedat a nie tvoj muz.pri debatovani so svokrou ak nahodou pride aj rec na chlapcov..vidite davam vam moznost prist si k nam oddychnut mat klud od chlapcov popri starostlivosti o psikov.mozete u nas stravit potrebny cas aby ste vypla od nich.dom bude prazdny tichy.mozte si vylozit nohy spravit kavicku a povegetit a nebudete nikym rusena.vyuzite to prosim kym sa da a slubte ze u nas nacerpate silu

juliacenc
12. jún 2023

Aj tak ich tam zoberu… nezrobis nic. Moj nazor.

karmen118
12. jún 2023

No ja by som proste svokrovcov poprosila nech si tam nevodia vnúčence, pretože nevieš ako by zareagovali tie bojové psy, čo máte, ak by tie deti začali veci ničiť, a správať sa ako utrhnuté z reťaze, tie psy to môžu brať tak, že majitelia nie sú doma a on musí ochrániť ich majetok...ešte aby tie deti nenapadli! A presne ako tu už bolo spomenuté, nech to berú ako oddych od tých detí.

sim_mi
12. jún 2023

Pises, ze to je bojove silne plemeno, nemozes sa vyhovorit na to? Ze predsa to su ,,cudzie,, deti, ktore mozu psov vyprovokovat, vy tam nebudete, nechcete, aby sa nieco stalo. Prehanam, ale mozno by som to skusila takto

buberova
12. jún 2023

@cyberk to s tými psami, aby neublížili je úplne dokonalé! -)

sense
12. jún 2023

Precitala som pár príspevkov a nič ponúknite nie je dobre.
A chlap je zbabelec keď sa bojí povedať niečo slušne vlastným rodičom. Takze keď žiadna možnosť nie ej dosť dobra a len svokrovci pripadajú v úvahu na starosť o 4 psov tak treba rešpektovať aj ich, keďže požadujete aby u vás tu dobu boli a nielen prišli a na kŕmili a to ze chcú byť aj s vnúčatami. Drahé veci môžete zamknut do izby garáže atď. A poprosiť ich nech dávajú pozor keďže psy reagujú na deti tak ako reaguju

negymama
12. jún 2023

Myslim ze ste mali od zaciatku komunikovat narovinu ohladom tych deti a ich nicenia.

Neverim, ze tie deti su 100 percent neregulovatelne. To nie su autisti v emocnom zachvate.
Vycinaju iba tam kde mozu a kde je slaba vola zakrocit. Urcite v skole neskacu po ucitelkinej stolicke, nehadzu kamene do intraktivnej tabule, ani do okien.... Lebo skola by asertivne zakrocila a pozadovala nahradu. Takisto verim, ze v supermarkete im rodicia nedovolia zhadzovat regaly alebo nicit vystaveny drahy tovar. Preco? Lebo obchod, kde su kamery a svedkovia cinu, by im to netoleroval a tiez pozadoval nahradu za sposobenu skodu. U cudzich, v skole a na verejnosti nemozu vytiahnut trapne vyhovorky, ako ich detom nebude nik rozkazovat a ze to robia aj doma.

tak presne takto asertivne ste mali postupovat aj u seba doma od zaciatku. Ze doma nicia? Tak to ma nezaujima, tu to robit nebudu a budem pozadovat nahradu...aj za tu ratanaovu stolicku aj za hracky aj za vsetko. Moj dom, moje pravidla. A nech sa svagrina urazi a nepride. Oni potrebuju spatnu vazbu, aby videli, ze vseobecne spolocnost spravanie ich deti tolerovat nebude.
Samozrejme svokrovci aj ked ich to zatazuje nezakrocia, lebo na nich maju citovu paku, oni svoje vnucata miluju a chcu stravit s nimi cas... Vsetci ostatni ale toto tolerovat nemusia.

autor
12. jún 2023

@sense oni s nimi nepotrebujú byť, svokrovci by si radi už aj oddýchli , len deti sa k nim stále hrabú, lebo doma sa nudia, oni nejdú na výlet alebo podobné , hoci majú ..
Budú mať na starosti 2psov

kulumulu123
12. jún 2023

Ako im to povedat na rovinu bez naznakov ake ak ocakavas ze sa ti budu starat o psy a poskytnu im full servis tak je asi dost odveci si klast podmienky... Ale to si asi vedela aj oredtym ako ste ten vylet zabookovali...
Byt na tvojom mieste v tvojej situacii bud sedim doma alebo idem niekam kam mizem vziat aj psa/psy... Na airbnb ubytku takych najdes kdekolvek na svete kopec... Ak idete niekam letecky a z financnych dovodov si nemozes dovolit zaplatit letenku za zvierata tak chidte niejam autom... Co ine ako radu cakas neviem 🤷‍♀️

autor
12. jún 2023

@negymama v Tom ti dávam za pravdu mali sme zakrocit už dávno , máš pravdu ..aj sme ich upozorňovali a švagrovi sa reálne urazili ale nič sa nevyriešilo

autor
12. jún 2023

@kulumulu123 ja som im chcela pekne povedať , poprosiť ich, požiadať ,že aby tie deti k nám nebrali, nakoľko aj pri poslednej návšteve zničili hračky ,roztrhali knižku a moje deti naozaj veľmi plakali a jedno dokonca moje dieťa vyhlásilo že v živote už nechce aby sa k nám prišli hrať s jej hračkami

negymama
12. jún 2023

vies ked niekto nereguluje svoje deti, musi znasat ze ich reguluju cudzi. mala si vziat nicenu vec z ruky dietata a povedat mu. U nas veci nicit nebudes. Alebo ho za ruku zniest zo sedacky, ...U nas sa na sedacke sedi, neskace. Poznamky rodicov by som bud ignorovala, alebo by som im povedala, ze doma nech si robia co chcu, tu si prajem aby robili to a to.

ckocka
12. jún 2023

No tak prečo to teda jednoducho neurobíš?

autor
12. jún 2023

@ckocka neviem musím to diplomaticky podať, zas si nemyslím že keď idú raz v živote spraviť pre nás niečo , že nutné kvôli tomu po návrate musíme plakať ..a teda hlavne deti..

negymama
12. jún 2023

na takych ludi, uz nestacia mile slova, naznaky a zakryvanie motivu. Ze sa bojis o bezpecie deticiek bla bla. treba povedat narovinu. Bojim sa aj o reakciu psov pri tychto nevypocitatelnych deti a bojim sa aj o veci. Svokrovcom povedat, ze mozu tie deti doviest len v pripade ze zabezpecia, ze nic neznicia...co asi nedokazu. Tak v takom pripade, nech ich nevodia. Hovor jasne strucne, zrozumitelne svoje poziadavky. Lebo ked to budes zakryvat "diplomaciou" a inymi motivami...tak skoncis, veci dopadnu inak ako si prajes.
svokrovci sa budu vyhovarat..."ale my sme si mysleli, ze ti vadi len ta bezpecnost deti , a psy deom neublizili na to sme dali pozor"

autor
12. jún 2023

@negymama zas logicky , idú tam kvôli psom , psy musia byť vypustený , keďže kvôli tomu tam idú ..oni nemôžu byť v 40 stupnovych teplotách zatvorený vo voliere bez ochladzovania

ckocka
12. jún 2023

@negymama A z akého dôvodu by na toto nemali svokrovci povedať už vyššie spomenuté tak si svoje psy postráž sama? Ona može mať požiadavky, ale oni možu na jej požiadavky zvysoka kašlať. A kto vyhrá?

negymama
12. jún 2023

ja chapem, ze psy musia byt pusteni...ale moze sa ti stat, ze na pustene psy daju pozor, aby sa nic nestalo detom ani psom. Ale co robia vnucata s vecami uz neodsleduju...a abudu sa vyhovarat, ze hlavne davali pozor na bezpecie. Proste ked si nestanovis jednoznacne poziadavky, tak ti nebudu splnene.

autor
12. jún 2023

@negymama keby sme ich nepotrebovali pustenych tak tam ani nemusia byť, žrať im dá aj kamarát..tak ja by som ako matka sama nedovolila aby boli spolu psi a CUDZIE deti

negymama
12. jún 2023

@ckocka ano presne to sa moze stat...ale vies kedy tato debata prebehnut? PRED zabukovanim dovolenky. Tu urobila autorka bohuzial chybu.

missviolet
12. jún 2023

moja mam ma bojove plemeno, tiež cez 40kg a vies ako vybera dovolenku? aby aj pes mohol ist, cize autom, nie moc ďaleko, takze Slovinsko, sever Talianska a prenajme dom s riadnym oplotenim a velkou zahradou a pesnsi beh... ked mam taketo zavazky, treba si aj zivot tak naplanovat

ckocka
12. jún 2023

@negymama No v tom sa asi všetci zhodneme.

marcellka32
12. jún 2023

Hotel pre psov, tam sa o nich pekne postarajú

gabika128
12. jún 2023

@marcellka32 len hotel pre 4 psov bude stáť aj cez 400€ 🙈

slavomira236
12. jún 2023

@gabika128 pise ze sa potrebuje postarat o 2 psov .zvysne dva nespominala kde budu