icon

Ako to svokrovcom diplomaticky vysvetliť?

11. jún 2023

Ahojte baby, pôjdeme na dovolenku, svokrovci pôjdu za ten čas pravdepodobne k nám , kvôli psom ..prosím vás ako im diplomaticky vysvetliť a povedať ,že keď pôjdu k nám ,nechcem aby si brali k nám deti ,ich druhého syna, muzovho brata? Muž sa im to hanbí povedať ,takže to zostane na mne ..
Ich deti sú so svokrovcami stále, takmer každý deň ..
Ide o to z,že oni sú veľmi nevychovany , a bez môjho dozoru nechcem aby boli u nás, proste oni rozbijú televízor(naozaj),im je jedno , donicia hračky, roztrhaju knižky, moja dcéra plakala po minulej návšteve a keď som ich upozornila tak ten 5rocny mi povedal že jemu je jedno a ten 8 to je, tiež bez diskusie..moje deti majú hračky, ktoré si šetria, aj drahšie ako elektronické autíčka, motorku , možno sú to podľa vás len hračky, ale my s mužom musíme tvrdo pracovať,aby sme im mohli také kúpiť , nik nám nedá len tak ..
Problém je , že každy už je zvyknutý, a každý mávne rukou nad tým ,aky sú ,vrátane svokrovcov ..proste nechcem prísť domov a nájdem doma kopu donicenych veci ..
Mám tiež syna , ktory vymýšľa, ale toto by som mu v živote nedovolila , toto je extrém a hrôza..ja kvôli nim robím oslavy mimo domu ,len aby nemuseli byť u nás..
Ako to diplomaticky,ale narovinu povedať svokrovcom ,že si to neprajem a že to nechcem, aby bez nás , boli tie deti u nás? Keď tie deti sú ich prívesky? A bohužiaľ si zvykli aký sú ,takže už to tak veľmi nevnímajú ..

slavomira236
12. jún 2023

@gabika128 a podla jej slov myslim ze financne su ok tak by mali aj na ten hotel urcite

marcellka32
12. jún 2023

@gabika128 tak už keď mám psov, rátam aj s tým, že chcem ísť niekde na dovolenku a buď ich beriem so sebou alebo dám do hotela

ckocka
12. jún 2023

Hotel pre psov autorka zamietla.

gabika128
12. jún 2023

@marcellka32 áno my dávame psa do hotela, ale teda nemáme psa s papiermi ani výstavného psa, takže to berieme v pohode. Chápem keď má niekto výstavného psa a do hotela ho nechce dať. Plus keď svokrovci sľúbili ešte pred kúpou psov, že v prípade dovolenky postrážia 🤷‍♀️

autor
12. jún 2023

Hotel pre dvoch našich psov je okolo 500 -600 e..s tými požiadavkami aké máme my..

marcellka32
12. jún 2023

Už keď si kupujem/obstaravam psa/psov, rátam s tým, že niečo to bude stáť starostlivosť, prípadne že chceme ísť na dovolenku zariadiť opateru

stevvvka
12. jún 2023

Nedá sa ubrať z poziadavok? Chápem, že sú vystavené, ako člen rodiny, ale ide len o pár dní... To nerypem, len hľadám riešenie

katies0410
12. jún 2023

Prosím,aké rasy máte, len pr e zaujímavosť? Podľa mňa ak máte dobré vzťahy,by nemal byť problém poprosiť ich, aby deti nechodili. Ved sme ľudia a myslím,že svokra nebude mať problém pochopit situáciu,keď jej das dobré argumenty.

luccija
12. jún 2023

Iba apelovať na to, že sú tam psy a môžu byť nervózne z toho, že ste odišli.Ale na 90% deti zoberú so sebou povedia, že veď psov pozname, vieme aki sú ..deti budú mať zmenu aspoň sa pohrajú u xy s novými hračkami.
Tvoj muž by mal mať gule a zavolať švagrinej, že rodičia prídu k vám a poprosí ju, aby im vtedy nedávala deti nech si oddýchnu, psy a pod ...A to isté povedať svokrovcom, ale nenechavaj, aby svokrovci to museli povedat švagrinej a vyhovárať sa.Podla mňa švagriná už len čaká kedy odídete a deti budú mať zmenu.
Toto nech rieši muž so súrodencom a rodičov vynechať z oznamovania situácie.Ale ja by som zaplatila hotel a mala pokoj aj, keď viem, ze by tam nemalo taký komfort.A do budúcna..., keď majú benevolentnych rodičov aj tak by som bola u seba doma prísna a deti dala na pravú mieru.Nenecham si zničiť sedačku, knižky...

0kristina0
12. jún 2023

Tak vyskakujte do takej vysky do akej mozete. Mozes napisat co take sa tym psom moze stat v hoteli pre psov, ktore nesplnaju vase poziadavky?

autor
12. jún 2023

@gabika128 áno máme to odkomunikovane s nimi pred kupou psov..tam len tie deti ide, žeby som bola nerada keby sú tam v našej neprítomnosti..ja verím že oni sa o psov postarajú ..ak si tam prinesú kamarátov alebo proste súrodencov ,čo sa s nimi stretávajú , nepoviem ani mäkké f, ..

gabika128
12. jún 2023

@0kristina0 akože nás pes sa vracia z hotela v hroznom stave... Nejde len o to že je špinavý, smradlavy a kožuch a laby má zničené, ale napríklad ti tam môže chytiť aj nejaké virozy, kotercovy kašeľ atď

autor
12. jún 2023

@marcellka32 my rátame so starostlivosťou, tuto zase nemusíme zachádzať , prezeru za 150 eur mesačne, vždy dostali veterinarnu starostlivosť, a majú sa nadštandardne naozaj , každému psovi by som dopriala , život aký majú tí naši ..

autor
12. jún 2023

@0kristina0 musia byť ochladzovany napríklad, nemôžu byť na slnku , najlepšie dnu , v domácom prostredí, majú režim , ..si lacnejšie hoteli ,ale ako píše
@gabika128 to potom je hrôza toho psa dať dokopy...dali sme raz nášho starého psa..tak ho zdeptali ,že do smrti musel mať zapnuté svetlo každu noc v celom byte..neviem čo mu tam spravili , či ho niekde zatvorili alebo čo , ale poznačilo ho to na ďalších 10 rokov života a také neskutočne fóbie mu to spustilo , že sme trpeli ,doslova celá rodina..

tamitamitami
12. jún 2023

Mne príde úplne vpohode že máš takúto požiadavku.... ešte dnes by som im šla normálne povedať že nechceme aby počas našej neprítomnosti brali bratove deti k nám, vysvetlila by som prečo a hotovo.

Nevidím dôvod prečo by ich tam museli brať, nakoniec možno aj svokrovcom dobre padne že budú mať konečne kľud.

marcellka32
12. jún 2023

Veď dať nie do najlacnejšieho hotela, ale do takého, kde sa fakt o nich postarajú podľa vašich požiadaviek

lavender94
12. jún 2023

Ja inak nechápem, čo vy máte niektoré za rodinné vzťahy, keď píšete, že keď bude mať požiadavky, tak sa jej na to vykašlu. Veď nechce podľa mňa nič extra. Ja si neviem predstaviť, že by moji rodičia alebo svokrovci cuvli z takej veci kvôli tomu, že si tam nemôžu zobrať vnúča z druhej strany, veď to je strašne absurdné, hlava mi neberie, že by toto bol schopný pri dobrých vzťahoch urobiť. Nejedna sa o rodičov ale o starých rodičov, to si vážne myslíte, by sa tak strašne urazili na takúto požiadavku? Toto sa proste pri vzťahoch, aké majú nedeje. Švagriná nech sa urazí kľudne, tá podľa popisu ani nie je človek, čo by stál za nejakú diplomaciu.

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
ckocka
12. jún 2023

@lavender94 Ale svokrovci možno majú vzťah aj ku svojim vnúčatám. Autorka si asi vie predstaviť rôzne situácie čo možu nastať, inak by okolo toho nechodila ako okolo horúcej kaše. Že v iných rodinách je to inak jej veľmi nepomôže.

autor
12. jún 2023

@ckocka chodím okolo toho , lebo to chcem poňať čo najsetrnejsie pre všetky strany ..ja ako matka (švagriná) by som to nedovolila aby moje deti behali so psami , veľkými a silnými ,ktorých nepoznajú(lebo nepoznajú)..

matago
12. jún 2023

Ahoj, na výber veľmi nemáš. V záujme zachovania dobrých rodinných vzťahov, prekúsneš deti, najmä, keď ako píšeš, svokor to s vašimi psami vie a dôverujete mu v tomto. To by bolo pre mňa prvoradé. Máme tiež štyroch psov, všetko xbull, teda cca 35 kg. Ale my to riešime hotelom, keď chceme občas niekam ísť. Na šťastie sme našli taký, čo je zameraný na takéto psi a navyše nám vezme všetkých štyroch. Áno, ich pobyt stojí toľko čo náš hotel,ale vedeli sme do čoho ideme, keď sme zachraňovali a adoptovali. A dovolenku si užijem v kľude,lebo nikoho nezaťažujem a vieme, že psi sú v poriadku. Mne by to za kľud a dobré vzťahy v rodine stálo.

ckocka
12. jún 2023

Ale ty nie si švagriná, a švagrinej zrejme nevadí že jej deti budú behať v tvojom dome. Ak si si istá že ťa svokrovci pochopia tak nie je dôvod na nejaké tance dookola, veď so švagrinou aj tak nie si zadobre.

babatkoo
12. jún 2023

Zamknut detske izby

autor
12. jún 2023

@ckocka áno budem to musieť vyriešiť ...🙈 Ja síce napríklad malého nikomu nedávam strážiť , lebo nik nevie ako s ním , on je tiež veľmi ,veľmi ťažká povaha ,môj muž si ide z neho vlasy vytrhat, ale napriek tomu má mantinely, lenže to chce záujem rodičov ,nejako také deti vychovať ..preto by som si ja ani nedovolila od svokrovcov žiadať ,aby bravali moje deti , takto ešte po druhých domoch, veď by som zomrela od hanby keby im ponici niečo ...

ann092
12. jún 2023

@autor čo tak dať psy do psieho hotela ?

autor
12. jún 2023

@babatkoo a čo tam dám aj televízory, ratanový nábytok, záhradný domček ?

huxy
12. jún 2023

Už tu padla neraz rada, zamknúť izby. Ja by som zamkla všetky izby, v ktorých by deti nemali čo hľadať. I keď chápem, že zničiť môžu aj veci inde. A ako som už 2x písala, tvoj muž by to mal svojim rodičom povedať, že si tam deti nepraje.

srdeenko19
12. jún 2023

@autorka najideálnejšie by bolo, keby išli svokrovci k Vám na celú dobu, čo budete preč. Aj si oddýchnu, aj postarajú o psov, môžu si niekoho zavolať, pokecať, pogrilovať, aj by deti nemali konečne na starosti, nech sa pre zmenu o nich stará ich mama. Takto by bol aj vlk sýty, aj ovca celá. Nemôže si svokra zobrať pár dní voľna a byť u vás?

adrianka2606
12. jún 2023

A co tak oslovit nejakeho studenta, idealne niekoho, kto chodi na kynologiu alebo veterinu a ma vztah k zvieratam. Prip oslovit kluby, co robia handling, kynologiu a pod. Mozno sa tam najde niekto, kto si rad zarobi a postara sa a nic vam doma neznici.

autor
12. jún 2023

@srdeenko19 Ale veď presne to je takto naplánované