icon

Ako to svokrovcom diplomaticky vysvetliť?

11. jún 2023

Ahojte baby, pôjdeme na dovolenku, svokrovci pôjdu za ten čas pravdepodobne k nám , kvôli psom ..prosím vás ako im diplomaticky vysvetliť a povedať ,že keď pôjdu k nám ,nechcem aby si brali k nám deti ,ich druhého syna, muzovho brata? Muž sa im to hanbí povedať ,takže to zostane na mne ..
Ich deti sú so svokrovcami stále, takmer každý deň ..
Ide o to z,že oni sú veľmi nevychovany , a bez môjho dozoru nechcem aby boli u nás, proste oni rozbijú televízor(naozaj),im je jedno , donicia hračky, roztrhaju knižky, moja dcéra plakala po minulej návšteve a keď som ich upozornila tak ten 5rocny mi povedal že jemu je jedno a ten 8 to je, tiež bez diskusie..moje deti majú hračky, ktoré si šetria, aj drahšie ako elektronické autíčka, motorku , možno sú to podľa vás len hračky, ale my s mužom musíme tvrdo pracovať,aby sme im mohli také kúpiť , nik nám nedá len tak ..
Problém je , že každy už je zvyknutý, a každý mávne rukou nad tým ,aky sú ,vrátane svokrovcov ..proste nechcem prísť domov a nájdem doma kopu donicenych veci ..
Mám tiež syna , ktory vymýšľa, ale toto by som mu v živote nedovolila , toto je extrém a hrôza..ja kvôli nim robím oslavy mimo domu ,len aby nemuseli byť u nás..
Ako to diplomaticky,ale narovinu povedať svokrovcom ,že si to neprajem a že to nechcem, aby bez nás , boli tie deti u nás? Keď tie deti sú ich prívesky? A bohužiaľ si zvykli aký sú ,takže už to tak veľmi nevnímajú ..

stevvvka
13. jún 2023

Ty kokos ja neverím, autorka niekoľkokrát opakuje, že na dovolenku idú po rokoch!!!
Nežiada o to svokrovcov každý víkend!
Áno, zviera je záväzok, a kvôli tomu ze si to uvedomujú, už neboli niekoľko rokov na dovolenke, aj oni sú len ľudia a potrebujú oddych, nechápem čo tu všetci riešite ze nikam nemajú ísť. Keď sa chce, dá sa všetko, treba len hľadať spôsob, kvôli spôsobu ako ísť sa sem autorka prišla poradiť a každý tretí komentár ze nech ostane doma

My sme mali aj ovce, prasce, husi, sliepky všeličo, a na dovolenke sme boli, vždy sa dá, keď sa chce.

A keby tak autorka s mužom skončili v nemocnici, alebo z iných dôvodov by museli byť preč niekoľko dní, tak psov dajú utratiť? V živote prídu aj nečakane situácie, vtedy sa psy utracaju? Véd nato je rodina, aby pomohla, svokrovci so stráženim psov nemajú problem...

Takze autorka len to zabaliť do omacok ale na rovinu povedať, tak ako nám tu, vážiš si pomoc, ale deti u vas nechces. Nech sa neurazila ale môže sa aj deťom hocičo štát, proste nie.

autor
13. jún 2023

@stevvvka ďakujem 🙏

ckocka
13. jún 2023

@stevvvka Tak by to urobil každý kto predpokladá že to svokrovci pochopia a nepotreboval by k tomu vobec žiadne rady, lebo je to logické. Diplomatické vyjadrenia hladá a ofuky okolo toho robí ten, kto má obavy že mu tak ľahko neprejde.

stevvvka
13. jún 2023

@ckocka tak možno iba hľadá tip na nejaký argument?

ivec16
13. jún 2023

ked vravis ze aj svokra si stazuje ze je unavena, tak
immpovedz na rovinu ze si to nezelas, mozno
sa aj svokra potesi a bude to brat ako
dovolenku vas :D

euka210
13. jún 2023

Pre mna je to uplne logicke, ze pridu len svokrovci a nebudu do cuzieho domu brat este k tomu deti...nie je to svokrovcov dom, ale vas, cize vas majetok. Len trochu nechapem, preco nemoze nejaky sused nakrmit psov...ved co ine tam treba? Ja som tak krmila asi 2t, kym bol sused v nemocnici. Pes bol vonku, cize dnu mi ani nebolo treba ist.

misinka0611
13. jún 2023

Vždy treba rozmýšľať inak. Najprv si vyriešim či môžem ísť na dovolenku a až potom bookujem.

syslik81
13. jún 2023

povedat to tak ako to je - najlepsie cim skor ... urazit sa nemaju za co a ty sa budes aspon vediet zariadit ... ja mam nastastie gaucoveho psa a toho mi stazi brat .. macku chodi krmit suseda ... ale tiez by som nebola happy keby mam plny byt nevychovanych deti ... ved so psami nemusia byt cely den .. dajuim najest povenuju sa im - potom moze s deckami do parku odniest domov k rodicom a zas za psami .. tolko by dali ..

lavender94
13. jún 2023

Autorka, podľa mňa to zbytočne riešiš. Povedz im tak, ako to je, samozrejme slušne. Spomen, že majú príležitosť si oddýchnuť a že pre tie deti to nebude bezpečné prostredie ale aj, že nechceš aby vo vašom dome boli potenciálne rozbité veci ako to býva pravidelne pri ich návštevách. Podľa toho, čo píšeš, tak máte dobré vzťahy a príde mi, že ste všetci rozumní ľudia, takze nevidím dôvod, prečo by to mal byť problém.
Nerieš reči typu že ste nemali kde ísť, že máte ísť so psami. Je uplne normálne, že od niekoho raz za čas potrebuješ pomoc a predpokladám že ty by si ochotná bola pomôcť im keby bolo treba, takže sa vykašli na kecy tých čo ti tu píšu, že oni si môžu klásť podmienky. No môžu, ale normálne ochotný človek pomôže a prispôsobí sa v rámci možností nejakým podmienkam, veď nejde o život, nikto nebude strádať za ten týždeň. Jedine tak švagriná, ktorej môžeš akurát tak vyliezť na hrb. Daj vedieť, ako to celé dopadlo, ale myslím si, že to bude pohodička.

koniarova
13. jún 2023

Prečo to chceš nechať na svokrovcov,aby to povedali svagrovcom? To nie je od vás pekné. Točíš sa okolo toho ako prd v gatiach. Majte s muzom gule a pekne to svagrovcom zavolajte. Keď sa urazia, ich smola.

20erika07
13. jún 2023

Necitala som vsetky odpovede, ani neviem poradit diplomaticke poziadanie ,ale nemoze ist svokor sam k vam na tych par dni? Ci chodia vsade spolu?

islandia40
13. jún 2023

Zbožňujem takých ľudí, chcú poradiť ale nič co im poradíš sa im nepáči, nedá sa 🤷‍♀️

autor
13. jún 2023

@islandia40 ale ja som nepotrebovala rady, kam so psami , o čom tu točila väčšina diskutujúcich , my riešenie kde a s kým budú máme ..ja som chcela len vedieť ,ako by ste to vybavili so svokrovcami, čo najsetrnejsie ..k nášmu danému problému ..

autor
13. jún 2023

@lavender94 samozrejme tiež sme im strážili zvieratá keď boli preč, boli u nás na ten čas, tak isto aj kamarátovi ,sme dva týždne strážili Bullov ,kým boli preč ..( len ten je tiež preč v Tom čase), aj našim sme strážili psov , proste nemáme problém

annelise17
13. jún 2023

Autorka, mňa by zaujímalo (neviem či sa to tu už niekde písalo), aké plemená psov máte. Len tak zo zvedavosti, zaujala ma tá náročná starostlivosť

jaaty
13. jún 2023

Nečitala som všetky odpovede (stačili mi prvé 3 strany), ale žiadať od svokrovcov aby “vymenili” starostlivosť o vnúčatá za starostlivosť o Vaše psy za mi zdá trochu silná káva. Evidentne, bohužiaľ, nemáš tie deti rada 😏

natalka13
13. jún 2023

@petulda333 presne tak. Sa cudujem zeby to svokrovcov vobec napadlo,tahat ku vam bez vas niekoho cudzieho.

natalka13
13. jún 2023

@jaaty aka vymena?
1 tyzden verzus cely rok.

petulda333
13. jún 2023

@jaaty ja to skor vnimam tak,ze si od tych deti oddychnu

hladamematku
13. jún 2023

o psov sa nebojis???

autor
13. jún 2023

@hladamematku mala by som ?

autor
13. jún 2023

@hladamematku nechápem ako to myslíš?

autor
13. jún 2023

@jaaty pre mňa je silná káva , tvrdiť ,že tie deti nemám rada , nemáš potuchy ,v čom všetkom som za celý život ustúpila ,kvôli deťom..

natalka13
13. jún 2023

@jaskolka kde citas ze im to nechcu povedat? Ved otazka je jasna - ako diplomaticky slusne to povedat.
Ja zasnem ako tu pisete ze ziada aby svokrovci vymenili vnucata za psy.
A ked jej ochoreju deti a budu potrebovat zavarovat tiez ich nemoze poprosit lebo sa chcu prave hrajkat s druhymi vnucatami?
Ved ich maju cely rok doma, neziju im v kanade ci na aljaske.

hladamematku
13. jún 2023

ze im takito,,, nieco spravia

ropucha6
13. jún 2023

Nechapem, ake omacky. Normalne povedat, ze si nezelas v case vasej nepritomnosti vo vasom dome tie deti, z hladiska bezpecnosti aj toto, ako vyvadzaju. Ci to dodrzia, to uz ti nikto nezaruci, asi aj uvidis, od reakcie. Ze by sa prekecli pred svagrinou, to by ma trapilo najmenej, aspon k vam nebudu chodit. Inak rozumiem, my mame len jazvecika a zatial ho vsade berieme so sebou, nejak sme sa neodhodlali na hotel, je to taky cecok.

point88
Autor odpoveď zmazal
huxy
13. jún 2023

@point88 inak aj ja vyslovene nemam rada nevychovane a rozmaznané deti. No a čo? Vôbec sa za to nehanbím. Aj keď v prvom rade za to môžu rodičia. Nič to nemení na tom, že nie som povinná mať rada všetky deti, hoc i v rodine. A hlavne ak by demolovali veci, na ktoré si ja dávam pozor a na ktoré som ťažko zarobila.

autor
13. jún 2023

@hladamematku no spolieham sa na to ,že tie psy veľa znesú , tak je to kolos ,ten pes..museli by mu so zbraňou ublížiť ..to je samí sval

jaond19
13. jún 2023

Ja by som na to isla takto, "Evka (akoze svokra), prosim postrazite nam psov? Budete mat navarene, nakúpené, chlebicky, vínko, v klude mimo prace s nimi si oddychnite, pridte len sami, psikovia bez nas nemusia na druhe deti dobre reagovat, predsalen je to pre ne dalsi stres, vam tiez dobre padne trochu kludu.... " Cenné veci (sperky, doklady atd...) zamknut v detskej izbe. Pre istotu. Inak by som dala "echo" svagrovcom, nech si na dany datum zaobstaraju ine strazenie. S nimi by som sa nebabrala.