icon

Ako to vaši doma zvládli, pokým ste bola v pôrodnici?

lumimi
25. okt 2011

Dnes nemožem spat preto, lebo čas do porodu sa mi kráti, a malý (15 mesiacov)je stále len so mnou a ja sa bojím čo bude ked s ním pár dní nebudem. stále hovorím manželovi aby s ním bol a nikam ho nedával samého (jeho totiž uplne zbožnuje). nech si radšej zavolá pomoc ku nám, kde to malý pozná, alebo nech je s ním na cudzom mieste. A medzi cudzie miesta patrí aj svokrovský dom kde bol naposledy asi pred dvomi mesiacmi a je tam pre neho v podstate všetko zakázané, lebo je to bud sklenená skrinka alebo prislušenstvo pre psov(misky, pelech, chlpy kam sa pozries) a nehovorim o tom že svokrovcov videl naposledy pred mesiacom. A navyše sa svokra na mna pred pár dnami urazila a smskou nas odbila že už od nej žiadnu pomoc nemame čakat. A k mojej mame (býva trošku dalej než svokrovci,) ho manžel asi nevezme, hoci sme tam boli pred týždnom, a prostredie je tiež bezpečnejšie (žiadne sklo, žiadne psy). ako ste to riešili, čo to mate za sebou, ako to zvládli oteckovia a maličký, neboli malý potom na Vás nahnevaný? ja sa bojim aby nemal z toho nejaku traumu. pretože ked sa drobec nestažuje, neznamená že mu niečo nevadi.

natalii6
25. okt 2011

@lumimi ahoj ja som rodila pred mesiacom a mala som taky isty problem ako to moj starsi syn zvladne bez mamy kedze sme tiez boli od narodenia stale spolu a je taky mamin cecik 😉 ale moje obavy boli zbytocne kedze vsetko zvladol aj z oteckom super a ked prisiel za mnou do nemocnice po 2 dnoch tak ani nesiel ku mne ☹ co som bola prekvapena ako frisko na mna zabudol ale potom ked uz chodil kazdy den za mnou sa to zlepsilo a teraz sme v starych kolajach 😉 tak sa neboj on to aj z tatinom zvladne 🙂

lumimi
autor
25. okt 2011

@natalii6 chodiili za tebou? od akého veku môže dietko chodit na návštevu v nemocnici, by som bola neskutočne rada keby tam za mnou chodili obaja, len som si myslela že je na to moc malý.

katka888
25. okt 2011

@lumimi
neboj, nic mu nebude. a preco by sa mal na teba hnevat?
my sme nasu privykali na to, ze pojdme do porodnice, najpr bola so svokrovcami cely den, potom prespala s nimi v izbe , potom sme na noc isli mi prec a vratili sa na druhy den, potom sme ju nechali na vikend... ked bola bezo mna den a noc a vratili sme s a, len na nas kukla a hrala sa dalej.... vobec nedavala najavo, ze by jej to robilo nejaky problem.
mala vyse roka / rozdiel je medzi nimi rok a 4 mesiace / podstatne je , aby dieta bolo tam, kde sa dobre citi, a s niekym ku komu ma vztah.
nasa bola 3 dni u svokrocov a 2 dni u nasich.
preco tvoj mm nevezme ondrejka k vasim?
ak chce snim byt doma, tak ma na to zo zakona pravo... len mojmu sa nechcelo 🙂

natalii6
25. okt 2011

@lumimi ano chodili nie priamo na izbu ale na chodbe kde chodili vsetky nastevy 😉 a vekova hranica nebola ohranicena takze kludne mozu prist za tebou 🙂

natalii6
25. okt 2011

@lumimi a este ako pise katka888 tvoj muz moze ostat z malym na ocerke pokial ty budes v nemocnici aj my sme to tak spravili 😉

akika722
25. okt 2011

@lumimi ahoj,nebooooooj,je to normalne že sa o neho bojíš,ked som išla rodiť ,moj maly mal 2,5roka a tiež som riešila čo a ako.Manžel bol chvilku doma,no musel aj do prace...
ja som sa naplakala noci že ho musim nechať doma 😀 ale zvadli to na 1*
bol s nim mm,ked šiel na nočnu bola s nim moja mamina a par dni bol u svokrovcov,sice chybal mi neskutočne ale zvladli to super..2x sa bol na nas pozrieť aj v nemocnici 😉
A keby prišla tvoja mamina k vam domov?Ak pišeš že ony byva daleko..Tak by si bola pokojna že maly je doma a že je o neho postarane-teda aj o tvojho manžela 😀 -moj bez pomoci mojej a jeho mamy by asi bol tyždeň na rožkoch 😅 alebo na donaškach 😅

lumimi
autor
25. okt 2011

@katka888 hneval by s že som odišla. Manžel ráta s tým že s ním bude doma, už dlho ho prosím a pripravujem na to že chcem aby bol s ondríkom on, lebo ho pozná a vie čo čo znamená, len sa bojím aby ho nedal k rodičom, su divný, a malého skoro nepoznaju a ako som písala videl ich naposledy pred mesiacom, a k mojej mame sa mu proste ist nechce, ale manžel by nemal problem aj keby musel do práce na chvílu tak by ho tam mohol zobrat so sebou, jeho kolegyne by sa s ním zatial pohrali, možno som len precitlivelá až moc teraz.

lumimi
autor
25. okt 2011

@akika722 vsak o to ide, že mne nevadi ak mu dojde niekto pomoct k nam, kde to malý pozná, ale svokra by asi nedosla, ona by len u seba chcela (btw svokra býva 5 km od nás , má auto a je na dochodku). avravela som ze by mi ani nevadilo, keby sa tých pár dní prestravovali v mekáči , ale jedla je dost, som narobila zasobu do mrazáku, v skrinke su pre malého masové výživky,
@natalii6 tak to je super, by mi to asi dost pomohlo a oni by mali čo na program, potešila si ma

katka888
25. okt 2011

@lumimi
a z coho usudzujes, ze by sa hneval? my mame podobny rozdiel ako budete mat vy.

lumimi
autor
25. okt 2011

@katka888 neviem. zvyknutý na niečo a potom to zmizne a zase sa objaví a on nebude chápat prečo, a navyše mu donesieme domov malu konkurentku. hoci už mame pripravený darček čo mu mala prinesie, ale ktovie či sa dá uplatit. proste neviem ako zvládne to odlučenie, ale snad len prehánam a jeho dušička je silnejšia než tá moja uplakaná.

katka888
25. okt 2011

@lumimi
milacik, velmi analyzujes.... dieta tieto veci vnima uplne inac nez si my dospelaci myslime... uplne zbytocne sa trapis.

traktor
25. okt 2011

@lumimi on to zvladne..a hlavne..zvladnes to aj ty 😉 ..kazda mama ma obavu, zvlast, ked odchadza od svojho prveho dietatka..ked porodis, uvidis, ze tvoje obavy boli zbytocne 😉

happy8051
25. okt 2011

@lumimi este som len na zaciatku druheho tehotenstva, porod ma caka v juni a mala bude mat 21 mesiacov. beriem si ju do porodnice so sebou na nadstandard spolu s mm.
ak nemas rovnaku moznost, myslim, ze je dolezite, aby ta syncek kazdy den pocas pobytu v porodnici mal moznost vidiet a takisto aj sestricku, aby si na jej pritomnost zvykal hned.
inak by som sa na tvojom mieste spoliehala na mm, pises ze ma so syncekom dobry vztah, tak by som nevidela problem.

adetka
25. okt 2011

@lumimi moja dcera lahsie zvladala odlucenie odo mna kym mala rok, dva (na max. dve noci)... dokonca ako 2,5 rocna zvladla byt s MM tyzden bezo mna... 😉 ... teraz (bude mat pat) uz vymysla ovela viac, citovo ma vydiera a skusa 😅

happy8051
25. okt 2011

@lumimi suhlasim s
@traktor a
@katka888 neries to tolko... aj tak to bude ione ako si predstavujes 🙂 ja toto napriklad vobec nerieseim. budem sa snazit uz pocas tehu budovat vztah medzi babatkom a prvou dcerkou, ale netusim, ako to cele bude, ako to pojde.... co pride, to budem riesit 🙂

katecameron
25. okt 2011

teraz su uz fakt vymozenosti ze starsie dieta moze byt v porodnici s mamou a ockom ja by som to teraz tiez tak riesaila ked som rodila ja tak sa to nedalo este moja mal mala 19messiacov tiez som mala nervy ze musela byt u svokry lebo moj m.tiez ku nasim by ju neodviezol proste chlapi su taky nepojde za svokrou ale bezí hned za materouaj ten moj nieje iny zial prezili sme to ja som s nervami na dranc ona chudatko neviem akjo síce svokra sa o deti vie postarat ale tiez ich dom a dvoir nikdy neboli vhodne pre dieta same psiska bordel totalny

lumimi
autor
25. okt 2011

@happy8051 no ako vidím ,tak to naozaj budem musiet prestat riešit, lebo sa zcvoknem. s manželom je malý strašne rád. a na bábatko ho pripravujeme už dlho, vie že je schované v bruchu a ked sme mali možnost vidiet iné živé bábo tak som mu ho hned ukázala a teraz ked vidí aj v telke dieta tak ukazuje a takým tým roztomilým hláskom kričí báa a usmieva sa. a kde budes rodit že je taká možnost, lebo aj toto ma napadlo.

@katecameron chlapi su v tomto divný a to mne istý čas vyčítal že ja jeho rodinu neberiem ako svoju... ako keby on bral tu moju inak. ale to je tým ako doneho husti jeho mama že ja ju neoslovujem mama - ale ja nemožem, to by sa ona musela začat chovat ku mne ako k dcére -a to jej nikdy nepojde, pred mužom o mne hovorí ako "tvoja manželka" ... to hovorí za všetko.

happy8051
25. okt 2011

@lumimi budem uz druhykrat rodit v Stiavnici. odporuvcam 🙂

lumimi
autor
25. okt 2011

@happy8051 stiavnica je trošku z ruky, zajtra na antolskej v poradni zistim či tam nie je taká možnost 🙂 pre istotu 🙂

happy8051
25. okt 2011

@lumimi drzim palce 🙂 k nam inak chodi vela zien z BA rodit 🙂

ivett1
25. okt 2011

@lumimi ahoj, ja som riešila tiež niečo "podobné"...len s tým rozdielom, že dcérka bola s ockom až dva mesiace ...dovtedy celé dni len so mnou, lebo manžel chodil samozrejme do práce a keď prišiel, tak sa spolu len hrali...všetko ostatné som zabezpečovala ja 🙂 ....
do nemocnice ma tiež chodili pozrieť skoro každý deň a za ten čas si aspoň vytvorili veľmi pevný a krásny vzťah 🙂 ...jasné, že som si aj poplakala, ako to zvládnu, či ju nebudú stále u svokrovcov ...a keď mi povedal, že tam dokonca spala v noci (keď musel ísť do práce...), tak som sa s ním pohádala rovno v nemocnici a celý deň som mu nedvíhala mobil 😅 ...pripadalo mi to, že ju "odložil"... boli síce aj u mojich rodičov, ktorí bývajú v inom meste, ale spolu...a predsa len, ja svojej mame verím viac ako svokre, ktorú poznám "pár rokov" aj to len z návštev....veľmi dobre chápem tvoje obavy ....ale neboj, určite to zvládnu...ockovia vedia niekedy poriadne prekvapiť...treba ich len nechať ...ide o to, aby si bola v pohodičke ty 😀 ...nebuď smutná, hlavne nie pred synčekom...určite mu prospeje, keď bude s ockom dlhšie, ako tých pár hodín, keď sa vráti z práce...alebo cez víkend...zvládnete to ...hlavu hore 🙂 😵

stvura
Odpoveď bola odstránená
lumimi
autor
25. okt 2011

@stvura no a to že ta nechcel to si myslím že je to sa dieta hnevá, a toho sa bojím

bosoriak
25. okt 2011

@lumimi Dcera bola s manzelom po cely cas co boli doma a bol to pre nich skvely cas. Na samotny porod bola u svokrovcov, tam to pozna a paci sa jej tam. Ak mozem odporucat, urcite je lepsie ak je dieta s niekym, koho pozna a je mu s nim dobre. Vacsinou je to tatinko, tak ak mu to situacia dovoli (a teda mala by, myslim, ze prichod vlastneho dietata je pomerne dolezity cas a nevidim dovod, preco by ho mala znasat len zena), tak nech si vezme tych par dni volna. Nasi mali uplne prazdniny, tatinko u nas nic nezakazuje, takze fungovali tak, ze na ranajky cokolada a tak 😀 Ale na druhej strane si prichod noveho cloveka spojila s velmi pozitivnym obdobim, takze ja som velmi spokojna.

Zda sa mi, ze niektori ockovia sa boja mat na starosti dieta, ale treba ich ukecat a nakoniec to vacsinou vypali super. Pripadne argumenty, ze treba chodit do prace mi pridu velmi zvlastne, ale nebudem sa rozpisovat, lebo niekoho urazim zase 🙂

A spat k tebe - nuz nejako to bude musiet maly prezit. Ak nie s ockom, tak s niekym inym. A neboj, vacsinou to maminky znasaju ovela tazsie ako deti. Tie byvaju uplne v pohode. A ak im maly novy surodenec prinesie nejaku super hracku z porodnice, bude to uplne idealne 😉
Drzim palce.

Inak, v ktorej porodnici este existuje izba aj pre manzela? Lebo uz aj na Kramaroch v BA to zakazali.

syslica
25. okt 2011

@lumimi Ahoj, pozdravujem aj Ondrejka 😉 Myslím si, že ozaj si robíš zbytočné starosti - veď to máš ideálne: manžel sa postará, v prípade potreby nech si na pomoc zavolá babku (k vám), chlápätko je na príchod sestričky pripravené najlepšie, ako ste to dokázali, darček od nej je tiež pripravený...áno, môže sa stať, že spočiatku bude vnímať bábo ako votrelca, ale ak sa mu budú všetci rodinní príslušníci, vrátane teba, počas prvých kritických dní veľa venovať, postupne si zvykne. Ver mi, zvykne si rýchlo. 😉
Ešte k tomu odlúčeniu: Keď bol starší syslík asi v Ondríkovom veku - 18 mes., ešte som dojčila a bola som 4 dni hospitalizovaná v nemocnici. Rodina mi ho vždy 2 x za deň priniesla, personál bol strašne milý, ešte aj súkromie nám zabezpečili (len sa trochu divili, prečo ešte dojčím, ale to je o inom). Narodenie bračeka zvládol bez problémov, s tatkom a babkou u nás doma, občas na návšteve v pôrodnici. 🙂
Tak žiadne stresy a držím palce, nech sa bez problémo v a rýchlo ako nová rodinka zžijete!

stvura
Odpoveď bola odstránená
sympa1
25. okt 2011

@lumimi poviem ti priklad mojej svagrinej.jej malicka ktora nechcela niokoho ineho a neskuutocne ziarlila aj na ine deti ktore sa k jej mamine priblizili 😀 mala 1 rok akurat ked musela svagrina ist do nemocnice na operaciu ktora bola neodkladna a pritom malu este kojila aj ked sem tam..to mala malicka taku bavecku 😀 strasne sa svagrina bala mala hrozu z toho plakavala co bude s malickou, jej manzel chodi pracovne po svete a nikdy nevie dalekjo dopredu povedat kde prave bude takze s nim sa moc nedalo dohodnut...okrem toho zeju odrezany od nas rodiny , v cechach. tak sa vybrala jej mama/ moja testina/ k nim na tu dobu, asi 2 tyzdne..v robote si urobila volno a sla sa starat. malicka dorotka to tak perfektne zvladla ze to nikto necakal, vobec neplakavala . ono tieto malicke deti nevnimaju dobu ako taku, clovek je tyzden dva prec a ked sa ukaze , dieta pokracuje ako keby clovek ani prec nebol 🙂 ani sa nezamysla nad tym ze mam je dlho prec. zistila som to aj na mojich detoch. manzel siel do polska na 3 tyzdne a ked prisiel nateseny domov ze ako budu deti reagovat ze im aj nieco doniesol..tak len nenutene od telky ho pozdravili ako keby prisiel prave normlane z roboty ako kazdy den 😀 😀 tak asi tak... no a svagrina nakoniec ked sa vratila z nemocky mala dorotka si ju skoro nevsimla 😲 proste mamina je doma a hotovo . nakoniec im to aj pomohlo , malicka konecne prestala aj v noci vysiet na ciciku . drzim place aby ste to zvladli vsetci perfektne bez nejakej ujmy.ty to mozno viac prezivas...to su tie hormony tehotenske 🙂

xlucia
25. okt 2011

@lumimi na antolskej taka vymozenost urcite nie je, tam ti na nadstadard nepustia dieta pod 15 rokov ani na navstevu, nieto este take male. ved by mohlo nakazi vsetky ostatne deti. a s navstevami tiez moc nerataj, v zime byva casto zakaz navstev kvoli chripke. bud uplny alebo min. na porodnici. takze tadeto cesta nevedie

lumimi
autor
25. okt 2011

@bosoriak @syslica @stvura @sympa1 dakujem za podporu a skusenosti 🙂
@xlucia to je škodaaaa ☹