Ako to zvládate, keď máte rodiča v nemocnici?
Ahojte, ako to zvládate ak ste mali/máte rodiča v nemocnici? Momentálne sa nevie príčina, absolvuje vyšetrenia a ja sa neviem sústrediť na nič (pričom v práci je toho kopec na dokončenie, ale nedá sa) . Nervozita, starosť, strach a všetko dokopy.
Pokiaľ nejde rodičovi o život nie je to tragédia ...ja som mala ocka na onkologii na paliatívnom oddelení a to sa prežíva ťažko povedia vám čo kolvek by sme urobili bolo z kontraproduktívne.
Zvládam to normálne,informujem sa,spolupracujem s lekármi,navštevujem pacienta.Co ma byt,to bude.Nikomu nepomozem,ak by som doma stresovala a v práci sa musím 100percent sústrediť .
Je to normalne, ze to takto citis. Ak sa da, informuj aj nadriadeneho, hoci je treba dokoncit pracu, myslim, ze by mohol mat pochopenie. Posunut ti termin, presunut pracu na ineho... A potom sa vzdy ak mas prilezitost lekarov pytaj, nech ti vysvetlia, co sa bude diat, co je dalsi krok.
Ja som v jednej chvili mala oboch rodicov v nemocnici na onkologii. Mala som 26 rokov, bola som taka vyhukana, neskusena, hoci to uz bola tretia rakovina mojho otca, v podstate som to prvy raz zazila ako dospela.
Obaja sa vtedy vyliecili, dobre to dopadlo.
@ajka10000 to ci ide o zivot nevieme.Problem s dychanim,uz nevedel ani rozpravat,cize moze to byt vselico,od plucnej emoblie po problem so srdcom...cize cakame
Musíš sa dať dokopy. Pre seba aj pre neho. Začni brať magnézium, pi viac vody a tiež keď na teba príde naval úzkosti tak si daj pohár čistej vody. Telo potom lepšie spracuje stres.
Odosobni sa, pracuj - nebudeš mať čas myslieť na to čo a ako je v nemocnici.
patrí to k životu proste, viac pi, daj si čokoladu magnezium zabehaj
a daj sa do kopy tym že budeš mimo totálne absolutne nič nevyriešiš ani nepomôžeš proste nič
normálne som fungovala ,jedine čo som sa bala ked bola operacia či sa zobudi ale to tiež neovplyvniš proste len musiš čakat ako to dopadne je to tak a nebude to inak
treba sa venovat rodine viac ked nie su žiadne problémy , ked máte všetko vyriešené povedané a ak aj pride smrť je to lahšie proste ... nejak
Presne tak, nikomu nepomôžeš tým, že budeš stresovať 🙂 Viem, že sa to ľahko hovorí, ale musíš sa sústrediť na iné veci 🙂 Inak, keď tu spomínajú to magnézium, mne tiež veľakrát pomohlo sa upokojiť.
Moja mama mala 2x emboliu, sanitka ju odviezla do nemocnice.. pokial je uz pod dozorom lekarov bud kludna, ak je to toto, vedia to dobre a rychlo porozpustat, nastavia lieky a bude ok.. neviem od kedy tam je ale oni rychlo zistia pricinu.. ale zas chapem ta, mne vcera muza sanitka odviezla z kauflandu ked sme boli na nakup tak som tiez bola z toho v prdeli co sa deje.. to cakanie je najhorsie
Dúfať v najlepšie, byť pripravený na najhoršie.
Ja som v tomto z časti už robot. V nemocnici máme niekoho každú chvíľu alebo riešime pohreby, počas covidu ani nevravím, čo mesiac, to človek. (Nevýhody veľkej rodiny).
Proste brať to, že veci sú ako sú, taký je život.
Ale držím palce a veľa síl ❤️
@xsuzannex je to plucna embolia+zapal,zajtra budu vediet viac.Problemy boli uz 3 dni predtym,len si myslel,ze ide na neho choroba,takze hadam to zvladne a bude bojovat telo
Tak ked vedia ze je to embolia tak podla stavu to zacnu hned rozpustat. Moja mama mala obojstranne masivny nalez a na (zda sa mi) 24 hodin ju napojili na taky stroj co tromby rychlo rozpusta. Nasledne si este potom pichala fraxiparine a nastavili ju na varfarin a funguje.. mala dve, od druhej uz ubehlo vyse tri roky.. a to podotykam ze bola s tymto v nemocnici ked zurila korona.. ma po 70ke.. takze neboj sa, uz ked vedia co to je zrazeniny rozpustia a ulavi sa mu.. drzim palce..
zle

Hocikto z rodiny, nie len mama. A pocity asi ako ty.
Verím, že sa nájde príčina, ze sa vylieči a bude dobre 🍀