Ako toto vyriešiť bez konfliktu?
Ja som za očkovanie syna proti HPV, mužovi by to bolo jedno rešpektuje moje rozhodnutie a názory na tému zdravia lebo som zdravotník a aktívne vyhladavam nové a nové studie. On sa do toho tak nevyzná a dôveruje mi v tom. Lenze jeho matka už začala dávat rozumy, že načo a zbytočne a to sa dávajú len dievčatá a je to zbytočne drahé a neviem čo. Ja som jej len povedala že jej vec to nie je, ale už bolo neskoro, konflikt je za rohom a mám pocit že sa z nej zbláznim. Do všetkého sa musí starať, hlavne že keď bol chorý už mi hucala že mu mám dať antibiotiká že som nezodpovedná pri tom to bolo klasické vírusové ochorenie a za týždeň bolo dobre. Samozrejme ja som premudrela, nemám sedliacky rozum a bla bla. Ja by som sa na ňu aj vykašlala, ale ona mi každý deň vypisuje a zisťuje či som to urobila alebo nie. Utajiť sa to nedá, z decka to dostane keď bude chcieť. Čo jej mám povedať aby dala pokoj a zároveň aby som na ňu už nevyletela?
@sasa1310 pretože som na to odpovedala už vyššie a nebudem dookola písať to isté. Si prečítajte celú diskusiu nie sa má to pýtať na 10 krát
jaj tak prepáč, beriem späť
@ahhola dokument? Podložený čim? Ja ani neviem prečo sa s vami púšťam do diskusie. Ale tak dobre. V Tom dokumente určite uviedli zdroj z ktorého informácie čerpali tak nebude problém ho skopírovať a dať sem. Naopak ja vám pošlem kľudne desiatky linkov na vierohodné články kde je jasne potvrdená účinnosť a bezpečnosť vakcíny a rizika nákazy vírusom sú enormne vyššie ako riziko nežiadúcich účinkov. A toto nie je vírus ako práve kiahne ktoré sú skoro eradikovane. Toto je reálne hrozba a nakažení sú všade medzi nami. Ľudia nemusia byť ani promiskuitní aby sa raz dva nakazili. Takže verím že takto chránim syna a aj jeho potenciálne partnerky. Keby náhodou vašu dcéru niekto nakazí hpv a má problém asi by ste sa k tomu inak stavala.
Cokolvek jej povies, ak nepocuva logicke/vedecke argumenty a ide si podobne bomby ako tuto svokra 2 co sam sem pripla “dokument”, mozes si aj jazyk zodrat.
Ak nadhodi temu, odbi ju s tym ze “uvidime”, “este neviem”, “sak hej ano jasne ktovie” a syna daj zaockovat. Ani sa to nemusi dozvediet. A ked - uz bude pozde drozde. Nech sa hodi o zem.
Ty máš akú skúšku správnosti,
ze o 10,...20 rokov nedostane CA čoho?
Keď dostane... kam to pôjdeš reklamovať?
Prečo synkovi usilujes o život? 👶
Nechaj ho na pokoji bez toxických lektvarov.
@ahhola ja robím všetko podľa môjho najlepšieho vedomia a svedomia a áno aj napriek vakcíne môže ochorieť, dokonca môže mať aj nežiaduce účinky. Ale to neznamená že ho nedám zaočkovať. Tak isto ako keď pôjde zajtra do školy tak ho môže zraziť auto, môže vybuchnúť plyn v škole alebo čokoľvek a nechám ho pre to doma?
@ahhola nie moja, to sa mýliš. Na tomto sa baviť nebudem. Budem veľmi dôkladne hľadať ZDROJE týchto tvrdení. Je mi úplne jedno kto tam čo hovorí. Budem hľadať štúdie na tisíckach alebo desaťtisícoch. Nebudem sa rozhodovať na základe pár dievčat na vozíku, ktovie odkiaľ ich splašili. Ja ti tiež môžem tvrdiť, že som po očkovaní na chrípku neplodná, ak ti zamlčím takú nepodstanú maličkosť, na ktorú sa v podstate radšej neopýtaš, lebo to by predsa kazilo dojem z celého príbehu. Verím, že všetky tie dievčatá poznáš osobne a bola si pri tom, keď ich očkovali a keď ochrnuli. Lebo čo niekto zavesí na fb tak to predsa musí byť pravda, však...
@mikadooo nie, pravda na fb musí byť len zo Zomri...
Neexistuje hentie severanky, aby to bola pravda...
Aj Dr. Christ Fiala je fejk a sprechti fejkoviny...
Len to ta matie, ze ho nekompromitovali,
ako wakefielda, no jeden otlkanek im stačí....
My sme dostávali soc. vakc. zo Šarišských Michalian,
vy kapit. spoza atlantiku👿billovi neverím ani okuliare na nose.
Vies aka je svokra tak nabuduce neries pred nou sukromne telefonaty. A ked jej to tvoj syn povie to je uz jeho vec ako si to vykomunikuju. Ked ti pise by som to ignorovala. Napsala by som len ze nazor moze mat aky chce ale rodic som Ja a rozhodla som sa podla svojho najlepsieho vedomia. Ze je mile ze sa zaujima , ale v tomto nemas o com diskutovat s nou. A na dalsie sms by som neregovala telefonat by som par krat ignorovala.. alebo by som dvihla a ked by o tom kecala zas a znovu by som povedala sorry teraz nemam cas a polozila.
Ťažko s takou svokrou. Predpokladám, že zdravotný stav nie je jediná vec, do ktorej sa mieša. Najefektívnejšie je nedávať jej informácie. Ak telefonuje a opýta sa ako sa máte, odbiť to formálnym"dobre a vy?", že syn kašle netreba spomínať .
Keď už sa informácie tutlať nedajú, lebo sa priamo opýtala, či ste zdraví, alebo prišla na návštevu kým syn leží v posteli, stručne odpovedať "nie, nedostal také lieky", "Áno, k lekárovi pôjdeme o dva dni". Ak vyrýva ďalej a má reči aká si nezodpovedná, nemá zmysel argumentovať a obhajovať svoje konanie. Dôrazne jej povedať, že zdravotný stav dieťaťa je záležitosť dieťaťa a rodičov a že ju prosíš o zmenu témy, lebo sa nechceš hádať.
Dnes som sa dozvedela o kamarátke,
(je po 2.neuspesnom ivf), ze mala naočko hpv v 2010...
Nedarilo sa tehu, zmizla jej ovulácia.
Premiantka triedy, uvedomela, gardasilovana.
Posledná zo SŠ, už aj s VS bez deti. 👶🥀
@ahhola toto už je také pletenie piateho cez deviate.... Nechápem čo to s tým má spoločné, a čo má jej prospech spoločne s tým všetkým ani zisťovať nebudem. Verím že nebola jediná ktorá sa dala očkovať. Poznám desiatky perfektne plodných žien ktoré vakcínu dostali. Neplodnu ani jednu. Za to poznám ženu po hysterektomii, ktorá už deti mať určite nemôže, ale mohla by pretože rakovine mohla predísť očkovaním okrem iného.
@ahhola celkovo to čo píšete a vaše argumenty sú scestné. Spomínate stránku zomri, čo som tiež teda nepochopila ako súvisí s celou touto problematikou. Nepostrehla som že by sa venovali vede a výskumu, ja ich sledujem a okrem vtipných satirickým obrázkov neprodukuju nič. Celkovo neviem o žiadnej fb stránke, ktorú by som použila ako relevantný zdroj akýchkoľvek informácií.
@ahhola prosim, to, ze si nabozenska fanaticka, este neznamena, ze sa rozumies aj vakcinam. Si ako Zaborska, ta sa tiez montuje do cudzich vagin.
Autorka-O chvilu budem aj ja ockovat dieta a radila som sa s lekarmi a gynekologmi. Jednoznacne odporucali a aj oni davali ockovat. Pracujem s nimi, takze nemaju dovod mi klamat.
@stanulienkat som farmaceutka, takže tiez mám vždy najlepšie info buď od lekárov alebo dokážem dohľadať aj sama (z riadnych zdrojov). Ja som len hrozne smutná z toho že moja svokra nerešpektuje môj pohľad na vec ani ako matky a ani ako odborníka
@stanulienkat my sme mali relatívne dobrý vzťah kým som nemala dieťa, rozumeli sme si, trávili sme spolu čas aj samé bez muža. Aj keď som vždy vedela, že neberie úplne vážne moje vzdelanie, nečakala som že sa takto otočí jej povaha po narodení jej vnuka
Ty si matka. Treba jej asertivne s usmevom povedat, ze je to tvoje dieta a tvoja vec. A nevesat jej vsetko na nos. Drzim palce a pevne nervy.🙂
@ahhola pani zlata nechajte svoje názory do inej diskusie, autorka nemieni riešiť očkovanie ale konflikt so
svokrou
apropó, ja som bola medzi prvými očkovanými na hpv keď to bolo ešte v začiatkoch a som zdravá a mám deti
pekny deň

@ahhola daj štúdiu, nie nejakú fb hatlaninku 😉.