Ako trávite voľný čas, keď nemáte deti?

4. nov 2023

Ahojte chcem sa opýtať keď nemáte deti, ale ste vydaté čo robite vo voľnom čase... môj manžel na mňa nemá čas. Ja by som chcela chodiť na turistiku. Ale sama nechcem, kamošky nemajú vždy čas. Tak som napísala do jednej turistickej skupiny. Napísal mi jeden chlap, že môžme dnes ist na jednu menšiu túru 1 hodinka. a ja neviem či to je dobrý nápad.

zmrzlinka2021
4. nov 2023

Co znamena ze manzel na teba nema cas?
Z akeho dovodu?

Nechcem vyzniet podozrievavo, ale ked bude musiet kmitat okolo deti - najde si cas?

miggy
4. nov 2023

@zmrzlinka2021 aj mňa zaujíma,preco nemá čas. Druhá vec je, že s úplne cudzím chlapom by som sama na túru nešla ani ako slobodná.

autor
4. nov 2023

@zmrzlinka2021 nemá čas lebo má svoje koníčky a záujmy. On si to predstavuje tak, že on ide v sobotu na pol dňa preč, a ja mám doma upratovať alebo niečo a čakať ho doma.

mimikarol
4. nov 2023

A tvojmu mužovi nevadí že ides cudzím chlapom? Ja by som nešla, bála by som sa čo je to za človeka

autor
4. nov 2023

@miggy hej sama to je také čudné. Raz sme takto išli kamarátky a dvaja cudzí ale to bolo iné.

zmrzlinka2021
4. nov 2023

Autorka,

a ako vy dvaja travite spolocny cas?
A ked sa on odplazi, kedy vykonava upratovanie domacnosti? Varenie?

autor
4. nov 2023

@zmrzlinka2021 my dvaja nijako. Kedy varím a upratujem ja?

sisa_s
4. nov 2023

A preco si vydata vlastne?

joesvk
4. nov 2023

Bála by som sa sama s cudzím chlapom. Skús ešte dakoho zohnať, aby ste boli aspoň traja .

autor
4. nov 2023

@sisa_s no toto sa pýtam aj ja samej seba

clori
4. nov 2023

no s cudzím chlapom by som nikam nešla. s nejakou väčšou skupinkou by som sa odvážila.

miggy
4. nov 2023

Podľa mňa je fajn,že máte obaja svoje koníčky. Nikde nie je napísané, že musíte byť spolu 24/7 lebo ste manželia. Ale. Mali by ste v tom mat systém.
Ja vydatá nie som, ale s priateľom už spolu bývame aj s mojou dcérou. V stredu chodí po ňu do škôlky, ja s kamoškami do fitka. Potom sa vystriedame a on ide s kamošmi na futbal. V sobotu, ak sa upratuje, upratujeme všetci. Varíme spolu. A ak náhodou chce ísť s kamošmi na nejaký zápas, tak mi to povie vopred. Proste, máme každý aj svoje vlastné koníčky a svojich priateľov, ale robíme kompromisy.

Posad si manžela a povedz mu, že sa ti to prestáva páčiť. Že by ti mal pomôcť v domácnosti, lebo už nevládzes. Že je fajn, že v sobotu ide neviem kam, ale že by si rada šla v nedeľu niekam na prechádzku. Ak si to nevyriešite teraz, čo urobíte keď prídu deti?

autor
4. nov 2023

@miggy ja ani nechcem aby sme boli spolu 24/7. Lenze manzel ma svoje treningy a este trenuje inych. To znamena 3-4 treningy a 2 zapasy za tyzden. Cely vikend je prec. A aj ked je doma tak oddych. Cez tyzden nic nerobi doma. A on to tak berie ze ja sa postaram o domacnost, samozrejme ma mat navarene. Ale kde som ja a moje konicky? Mam ich ale som v strese aby som vsetko stihla. Ked neupracem je tu bordel, a ja tak nechcem zit. Ja som mu to vsetko povedala ale on nic.

deti95060810
4. nov 2023

moja kolegyňa si takto našla veľa dobrých kámošov - tiež bola v turist. oddiele
jej manžel stále v krčme, tak ona si našla takúto zábavku a veľmi si pochvaľovala že konečne pozná aj niečo iné ako len práca, a čakanie ož**tého chlapa z krčmy----

viestta
4. nov 2023

Mam kamosov aj kamosky z turistickych oddielov, na skupinove tury chodia jednotlivci, pary aj rodiny a nikomu to nie je cudne

miggy
4. nov 2023

@viestta skupinové. Tu podľa všetkého chce ísť ten chlap sám, či?

autor
4. nov 2023

@viestta fakt? Ale ja som toho chlapa nikdy nevidela. A to pojdem len sama snim

viestta
4. nov 2023

@miggy asi, ale ja to davam ako protinavrh, aby si nasla turisticky oddiel, s ktorym bude chodit na tury. S neznamym chlapom by som nesla ani ja

januska12323
4. nov 2023

S jedným cudzím človekom by som nešla, to radšej sama. Druhá vec je tvoje manželstvo. Naozaj chceš takto stráviť zvyšok života?

zmrzlinka2021
4. nov 2023

Autorka,

problem nie su aj separatne konicky, je velmi dolezite mat aj cas pre seba, svoje zaujmy, bez partnera. Problem je, ked nie je spolocny cas a vlastne dvaja ludia su len "spolubivajuci". Problem je aj to, ze ty vlastne robis v domacnosti aj za neho a on ta proste vyuziva a robí si z teba sluzku, kucharku.
Uplne realne - ked budete mat dieta, bude to stokrat horsie a to si myslim, ze ti moze velmi vela zien potvrdit.
Nikto mu predsa nedrzal pistol pri hlave aby si ta vzal. V manzelstve a spolocnej domacnosti su aj tie povinnosti a hlavne aj byt s milovanym clovekom.

Ja osobne by som nesla s cudzim chlapom na turistiku, ale skor s turistickym klubom.

Prosim, nevrhaj sa do rodicovstva s muzom, ked nemate niektore veci vydiskutovane a fungujete takto ako fungujete.
V manezstve treba problemy riesit, komunikovat - je to zavazok na cely zivot.

katica06
4. nov 2023

Vo dvojici s cudzím chlapom určite nie. Chodíme pravidelne na túry buď s deťmi s mužom aj ako rodina, v skupine sme asi päťdesiati. Na ľahsie trasy chodia s nami s aj 5-6ročné deti, menšie v kočíku do terénu či v nosiči.Vyhľadaj v tvojom okolí turistickú skupinu.
Len sa mi nechce veriť že ten váš problém vznikol teraz, muž by ti mal pomáhať v starostlivosti.o deti a domácnosť, ale táto si treba vydiskutovať pred svadbou pred otehotnením...

tosomja
4. nov 2023

Nešla by som so žiadnym cudzím mužom nikde sama. Iné je nejaká skupina ľudí, ale sama s mužom nie. Z dôvodu, že by som sa bála, že ma niekde zavedie, nebudem sa môcť brániť a po druhé by som nešla už len z dôvodu, že mám priateľa/manžela.

mane01
4. nov 2023

Ja som to tiez takto mala… moj muz nemal na mna/nas cas… konicky mali prednost, vzdy, este aj na dovolenke o nich snival. Nezmenilo sa to, ani ked prisli deti. Teraz je uz byvaly, ale keby som to neprehliadala, mohli sme sa rozist uz skor a netrapit sa.

domkakvet
4. nov 2023

Tak ist s cudzim chlapom je podla mna aj nebezpecne, su rozne skupiny na turistiku, skus majst.

sidicek
4. nov 2023

Chod radšej sama a hlavne prehodnot toto tvoje cudne manželstvo.

willacontella
4. nov 2023

Ahoj, mozem sa spytat, skadial si a do alek turistuckej skupiny si pisala, nieco take by som aj ja chcela skusit..

mia2906
4. nov 2023

@willacontella odkiaľ ste?
@autorka

h2
4. nov 2023

Na čo ti je chlap, ktorý doma v domácnosti nič neurobí, čas s tebou nijako netrávi, na turistiku s tebou ísť nechce a ešte očakáva, že bude doma navarené a upratané a že to urobíš ty a budeš ho čakať doma? Ako budete fungovať, keď budete mať deti?

majlo1234
4. nov 2023

Ja som takto bezne chodievala s cudzimi muzmi na bajk alebo turistiku, tiez som nemala s kym. Pokial ste sa nedohodli cez nejaku randiacu appku, a tura bude vramci civilizacie(hodinka je taka prechadzka v parku akurat), mozte sa spoznaz, mozno si budete vyhovovat ako turisticki kamosi. Samozrejme, manzelovi povedat kam a s kym ides a kedy sa vratis

stanka_k
4. nov 2023

Skús sem napísať, ak nechceš s cudzím mužom ísť
Odkiaľ si?